آخرین اخبار سیاست خارجی

سایت هسته ای ایران،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی

نیویورک‌تایمز: ایران دیگر نطنز و فردو را بازسازی نمی‌کند | انبوهی از کارگاه‌های کوچک در سراسر کشور پراکنده خواهد شد

یک رسانه آمریکایی با اذعان به سالم ماندن بخشی از ذخایر اورانیوم ایران و نگرانی غرب از کور شدن چشم بازرسان آژانس، گفته است. به گزارش ایسنا به نقل از نیویورک‌تایمز، یک…

عراقچی: هنوز قصد خروج از NPT را نداریم | بازگشت مکانیزم ماشه را معادل حمله نظامی می‌دانیم



عراقچی،اخبار سیاست خارجی،خبرهای سیاست خارجی
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بخشی از مصاحبه اخیر خود با لوموند فرانسه مواضع کشورمان در خصوص مذاکرات تشریح و تبیین کرد

به گزارش فارس، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با لوموند فرانسه ضمن تشریح و تبیین برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان در بخشی از صحبت های خود آینده مذاکرات و دیپلماسی با توجه به رخ داد اتفاقات اخیر را تشریح کردند. 

 

عراقچی در پاسخ به سوالی در مورد "از سرگیری مذاکرات با آمریکا پس از بمباران سایت های هسته ای کشورمان" گفت: ایران همواره نشان داده که به‌طور اصولی آماده گفت‌وگو بر پایه احترام متقابل است. اما طرف مقابل ما [ایالات متحده] یک توافق چندجانبه و بین‌المللی را زیر پا گذاشت [در سال ۲۰۱۸ با خروج یک‌جانبه از برجام]، در میانه مذاکرات حریم هوایی ما را نقض کرد و به تأسیسات ما حمله نمود.

 

وزیر امور خارجه پیامدهای اقدام واشنگتن در بمباران سایت های صلح آمیز هسته ای کشورمان را یادآور شد: این حملات می‌توانستند منجر به یک فاجعه زیست‌محیطی و انسانی شوند که نه‌تنها امنیت و سلامت مردم ایران، بلکه سلامت مردم منطقه را برای سال‌ها تهدید می‌کرد.

 

دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: دیپلماسی مسیری دوطرفه است، و این ایالات متحده بود که روند مذاکرات را قطع کرد و به سوی حمله نظامی رفت. بنابراین، ضروری است که مسئولیت اشتباهات پذیرفته شود و نشانه‌ای روشن از تغییر رفتار مشاهده گردد. باید تضمین شود که در آینده، در جریان مذاکرات، ایالات متحده حمله نظامی انجام ندهد.

 

وزیر امور خارجه در مورد در پیش بودن یا نبودن مذاکرات در روزهای آینده گفت: در حال حاضر، تبادلات دیپلماتیک از طریق برخی کشورهای دوست یا میانجی در جریان است. شکل این گفت‌وگوها می‌تواند بر اساس شرایطی که پیش‌تر ذکر شد، تغییر کند.

 

وی افزود: گفت‌وگو همواره هسته اصلی سیاست خارجی ایران بوده و هست، و شما در تاریخ هیچ نمونه‌ای نمی‌یابید که ایران این اصل را نقض کرده باشد.

 

عراقچی دیدگاه و مواضع ایران در مورد "پیشنهاد تشکیل کنسرسیومی میان ایران و برخی کشورهای منطقه برای ایجاد برنامه‌ای مشترک در حوزه انرژی هسته‌ای غیرنظامی" تشریح کرد و گفت: ایران همواره از ایده‌هایی که بر همکاری بین‌المللی و منطقه‌ای و بر شفافیت مبتنی‌اند استقبال کرده، هرچند موفقیت در این مسیر کم بوده است.

 

وزیر امور خارجه در ادامه صحبت های خود مثال های ملموسی از اقدامات مشابه را یادآوری کردند که همواره بدعهدی طرف مقابل در این دست اتفاقات صورت گرفته است: می‌توانید به همکاری ایران و فرانسه در شرکت فراماتومه در دهه ۱۹۷۰ اشاره کنید. دولت فرانسه فعالیت‌های ایران را در فراماتومه متوقف کرد و همچنین سودهای ایران را مسدود نمود. همکاری میان ایران و آلمان در همان دهه نیز به سرنوشت مشابهی دچار شد.

 

دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: با این حال، هرگونه همکاری منطقه‌ای قابل مذاکره است، مشروط بر اینکه حقوق و منافع ملت ایران نادیده گرفته نشود. 

 

وی همچنین خاطرنشان کرد: ایران بارها اعلام کرده که آماده گفت‌وگو و همکاری با هر کشور مسئول، به‌ویژه همسایگان خود، برای توسعه فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز است.

 

وزیر امور خارجه در مورد حق غنی سازی ایران گفت: ما غنی‌سازی اورانیوم را بر پایه حقوق خود ذیل پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) انجام می‌دهیم و همیشه گفته‌ایم که هیچ هدف نظامی نداریم.

 

عراقچی مجددا دکترین هسته ای کشورمان را به لوموند یادآوری و تاکید کرد: حتی اکنون، پس از اینکه مورد حمله قرار گرفتیم، از سیاست رسمی خود درخصوص عدم دستیابی به سلاح هسته‌ای عدول نکرده‌ایم؛ سیاستی که مبتنی بر فتوای دینی است و تولید، انباشت و استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی را غیر انسانی و غیراسلامی می‌داند.

 

وزیر امور خارجه با بیان اینکه "سطح غنی‌سازی بر اساس نیازهای ایران تعیین می‌شود." بدعهدی طرف های غربی در موضوع برجام را یادآوری کرد: در چارچوب برجام، ما سطح غنی‌سازی را روی عددی یک‌رقمی (۳.۶۷٪) محدود کردیم. سپس، به دلیل خلف وعده کشور فروشنده یعنی آرژانتین درخصوص راکتور تحقیقاتی تهران (که برای تولید دارو و رادیوداروها به کار می‌رود)، غنی‌سازی را تا ۲۰٪ افزایش دادیم، آن هم فقط برای این کاربرد. سپس برای نشان دادن اینکه تهدید و فشار راه‌حل نیست، سطح غنی‌سازی را به ۶۰٪ رساندیم.

 

وی افزود: اصل غنی‌سازی هم یک حق و هم یک نیاز برای ایران است، اما جزئیات آن می‌تواند در چارچوب توافقی متوازن، دوسویه و تضمین‌شده مورد مذاکره قرار گیرد.

 

وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برنامه موشکی بالستیک ایران قابل مذاکره است یا نیست؛ صراحتا اعلام کرد: اگر فرانسه توسعه موشک‌های دوربرد توسط برخی کشورها را تحمل می‌کند و حتی آن‌ها را می‌فروشد، چرا باید با برنامه دفاعی موشکی ایران که برد محدودی دارد و بخشی از توان بازدارندگی کشور است، مخالفت کند؟

 

ما بارها تأکید کرده‌ایم که برنامه موشکی‌مان صرفاً دفاعی و بازدارنده است. 

 

دیپلمات ارشد کشورمان تاکید کرد: در شرایطی که ایران به‌طور مداوم از سوی اسرائیل و ایالات متحده تهدید می‌شود و اکنون هدف حمله قرار گرفته، انتظار کنار گذاشتن توان دفاعی منطقی نیست. 

 

وی افزود: همان‌گونه که کشورهای اروپایی از حق دفاع مشروع خود دفاع می‌کنند، ایران نیز این حق مشروع را برای خود محفوظ می‌داند.

 

سکان دار وزارت امور خارجه کشورمان در مورد اظهارات ژان نوئل-بارو وزیر امور خارجه فرانسه که خواستار ایفای نقش اروپا در مذاکرات آینده بوده و هشدار بازگشت "اسنپ بک" را مطرح کرده است، گفت: تهدید به تحریم به دیپلماسی کمکی نمی‌کند،اگر اروپا واقعاً می‌خواهد نقش محوری ایفا کند، باید استقلال و بی‌طرفی خود را نشان دهد. 

 

عراقچی تصریح کرد: یکی از نشانه‌های این بی‌طرفی، محکوم کردن تجاوز اسرائیل و حمله آمریکا به تأسیسات ایران است – کاری که فرانسه تاکنون انجام نداده است. در چنین شرایطی، چگونه می‌توان از ایران انتظار داشت که به قواعد بازی بین‌المللی پایبند بماند؟

 

او ادامه داد: اروپا می‌تواند در حفظ توافق هسته‌ای و کاهش تنش‌ها نقش سازنده‌ای ایفا کند، به شرط آن‌که رفتارهای تهاجمی اسرائیل را محکوم نماید. 

 

وی همچنین اظهار داشت: ما از نقش سازنده سه کشور اروپایی (فرانسه، آلمان و بریتانیا – موسوم به E3) در احیای برجام حمایت می‌کنیم، به‌شرط آن‌که از اقدامات تحریک‌آمیز و غیرسازنده مانند تهدید به استفاده از مکانیسم اسنپ بک خودداری کنند؛ اقدامی که از نگاه ما، معادل یک حمله نظامی خواهد بود. از دیدگاه ایران، چنین اقدامی به معنای پایان نقش فرانسه و اروپا در پرونده برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران خواهد بود.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------