کفرنبل و خان شیخون هم سقوط کردند/ تروریست ها در نیمه راه حماة چهارمین شهر بزرگ سوریه



سقوط شهرهای سوریه،اخبار بین الملل،خبرهای بین الملل
همان طور که نیروهای معارض توانستند در فاصله 3 روز بعد از حمله وارد حلب شوند، اینجا نیز چنین چیزی لااقل از نظر بعد مسافت قابل تصور است مگر این که استحکامات دفاعی ارتش در این مسیر بازدارندگی کافی داشته باشد.

به گزارش عصرایران، منابع خبری گزارش می دهد که تروریست های مسلح توانسته اند شهر استراتژیک کفر نبل در جنوب استان ادلب را به تصرف خود درآورند. با اشغال این شهر، معارضان مسلح به مرزهای استان حماة (حما) رسیده اند.

 

اگر مسلحین بتوانند استقرار خود را بر این شهر 70 هزار نفری و ارتفاعات اطراف آن تثبیت کنند، انتظار می رود هدف بعدی آنها تصرف مرکز استان - شهر حماة - باشد. کفر نبل، در سال 1398 توسط ارتش سوریه آزاد شده بود.

 

اشغال این شهر به فاصله تنها چند ساعت بعد از تصرف شهر بزرگ حلب نشان می دهد تروریست ها از عقبه تجهیزاتی قدرتمندی برخوردارند و به علاوه نیروی انسانی مناسبی در اختیار دارند. ضمن آن که سقوط حلب، به شدت روحیه آنها را تقویت کرده است.

 

هر چند تصرف دمشق و سرنگونی حکومت اسد هدف اصلی گروه های تروریستی است اما به نظر می رسد طراحان خارجی حملات اخیر، ماموریت مهم دیگری نیز برای تحریرالشام و ارتش آزاد سوریه تدارک دیده اند و آن رسیدن به مرزهای سوریه با لبنان است.

 

سوریه و لبنان، 375 کیلومتر مرز مشترک دارند و اگر تروریست ها بتوانند کنترل تمام با بخش زیادی از این مرز طولانی را در اختیار داشته باشند، هم می توانند روند انتقال سلاح از سوریه به حزب الله لبنان را متوقف کنند و هم با عبور گاه و بیگاه از مرز، به نیروهای حزب الله حمله کنند. این یک تحلیل نیست و ابومحمد الجولانی، در سال 2015 در گفت و گو با الجزیره به صراحت گفته بود که هدف او علاوه بر درگیری با رژیم اسد، جنگ با حزب الله لبنان نیز هست.

 

هر چند خبری از میزان آمادگی ارتش سوریه و هم پیمانانش برای دفاع از حماة در دست نیست ولی بررسی نقشه نشان می دهد که فاصله بین ادلب و حلب تقریباً با فاصله کفرنبل یا حماة یکی است و همان طور که نیروهای معارض توانستند در فاصله 3 روز بعد از حمله وارد حلب شوند، اینجا نیز چنین چیزی لااقل از نظر بعد مسافت قابل تصور است مگر این که استحکامات دفاعی ارتش در این مسیر بازدارندگی کافی داشته باشد یا این که ارتش بتواند بخش عمده ای از توان تروریست ها را در جنگ حلب معطوف خود کند و آنها را از پیشروی به سمت حماة بازدارد.

 

حماة چهارمین شهر بزرگ سوریه است و تنها 210 کیلومتر با دمشق، پایتخت سوریه فاصله دارد.

 

خان شیخون هم سقوط کرد

شهر خان شیخون در میانه راه کفر نبل و حماة نیز به دست نیروهای تروریست افتاد. این شهر در جنگ داخلی دهه گذشته سوریه، چندین بار بین ارتش سوریه و جبهه النصره دست به دست شده و نهایتاً در سال 2019 آزاد شده بود. خان شیخون حدود 60 هزار نفر جمعیت دارد.

 

با توجه به فاصله زمانی اندک بین سقوط کفرنبل و ورود مهاجمین به خان شیخون، می توان دریافت که در طول مسیر، مقاومت خاصی صورت نگرفته و تروریست ها سوار بر خودرو، از طریق اتوبان خود را به این شهر رسانده اند و اینک در نیمه راه حماة قرار دارند. سرعت پیشروی ها عجیب و فقدان مقاومت عجیب تر است.

 

ادعای اشغال ادلب/ ارتش سوریه آماده ضدحمله می‌شود

در حالی که ارتش سوریه از تدارکات خود برای ضدحمله علیه تروریست‌ها خبر داده است، گروه‌های تروریستی ادعا کردند استان ادلب را به صورت کامل تحت اشغال خود درآورده‌اند.

 

رویترز به نقل از منابعی در سوریه ادعا کرد که تمام استان ادلب به تصرف گروه‌های تروریستی درآمده است.

 

در همین حال، شبکه الحدث گزارش داد که اخبار ضد و نقیضی از تصرف نبل و الزهرا در حومه حلب به دست تروریست‌های هیات تحریر الشام مطرح است.

 

رویترز گزارش داد که هزاران غیرنظامی در حلب در حال خروج به سمت مناطقی هستند که تحت کنترل دولت سوریه است.

 

حمایت طالبان از تهاجمات تحریر شام در سوریه

رسانه المرصاد، وابسته به اداره استخبارات(اطلاعات) طالبان در مورد پیشروی های تحریر شام در سوریه نوشته است که « گروه جهادی که در سه روز گذشته عملیات گسترده ای را علیه رژیم بشار اسد در شهر حلب آغاز کرده بود، موفقانه وارد شهر حلب شدند و بخش بزرگی از این شهر را تحت کنترل خود در آوردند.

 

این رسانه همچنین نوشته است که در این عملیات این افراد ده ها تن از سربازان رژیم و شبه نظامیان مورد حمایت ایران را به اسارت گرفته اند و همچنین مقادیر زیادی از مهمات و تجهیزات نظامی را به غنیمت برده اند.

 

در بخش دیگری از این نوشته المرصاد عملیات اخیر تحریر شام را «بزرگ» خوانده است

 

در انتهای این یادداشت آمده است که «قابل یادآوری است که جنگ در سوریه علیه رژیم بشار اسد از سال ۲۰۱۱ آغاز شد اما در سال ۲۰۱۴ گروه داعش خوارج پس از ظهور خود؛ پشت گروههای جهادی شام را گرفت و انقلاب سوریه را تقریباً به شکست کشانید که در نتیجه مجاهدین به ولایت ادلب جمع شدند ولی دیده می‌شود که زخم های گروه‌های جهادی مخالف رژیم که از دست داعش ناسور خورده بودند در سال‌های اخیر کمی التیام شده و پس از اعداد و آمادگی بار دیگر تحرکاتشان را از سر گرفته‌اند.»

 

این رسانه در حالی تهاجمات تحریر شام را «موفقیت آمیز» خوانده و از آن حمایت کرده است که طی سه روز گذشته برخی کاربران شبکه های اجتماعی حامی طالبان از این تهاجمات حمایت کرده اند.

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------