خیز جدید کرونا در پایتخت/آخرین وضعیت شیوع ویروس انگلیسی در ایران



 اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی, بیماری کووید ۱۹
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، تازه ترین تغییرات بیماری کووید ۱۹ در پایتخت را تشریح کرد. 

به گزارش مهر، علیرضا زالی، گفت: کرونا ویروس‌ها، از ویروس‌های جهش‌پذیری هستند و با گذشت حدود یک سال از آغاز شیوع کووید ۱۹ باید در عرصه جهانی در انتظار جهش‌های متفاوتی از ویروس باشیم.

 

وی ادامه داد: بنابراین بروز جهش انگلیسی و سایر جهش‌ها، اتفاقی عجیب و قریب نیست و طبیعتاً نخستین نیست و آخرین جهش هم نخواهد بود.

 

زالی گفت: تاکنون جهش‌های ثبت شده کووید ۱۹ حاکی از افزایش سرایت‌پذیری است.

 

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران با بیان اینکه به هر حال هم در کشور ما و هم سایر کشورها به دلیل ماهیت پیچیده این ویروس باید در انتظار جهش باشیم که این جهش می‌تواند در درون کشور و یا بیرون مرزها باشد، گفت: نمونه‌های کرونا ویروس‌ها در برزیل، آفریقای جنوبی، انگلستان، آرژانتین و مکزیک سرشاخه‌هایی از بروز جهش در عرصه جهانی به شمار می‌رود.

 

زالی افزود: نکته بسیار مهم این است که به رغم تمام این جهش‌های ویروسی، کماکان اصول پروتکل‌های بهداشتی مانند شستن دست‌ها و استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در مقابل ویروس‌های جهش یافته پاسخ می‌دهد و منجر به پیشگیری از ابتلاء خواهد شد.

 

وی ادامه داد: بنابراین این پروتکل‌ها تغییر نیافتنی است و در هفته‌های اخیر ما شاهد تغییر در رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی بودیم؛ بنابراین لازم است استراتژی سختگیرانه‌تری در رعایت شیوه‌نامه‌ها اعمال شود.

 

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران افزود: شرایط فعلی ما در تهران به گونه‌ای نیست که به دی‌ماه شبیه باشد. افزایش میزان مراجعان سرپایی و بستری، بالا بودن موارد تست مثبت، حاکی از این است که در بهمن ماه، گونه متفاوت‌تری از چرخه ویروس را شاهد هستیم که می‌تواند نشان دهنده بارقه‌های شکل‌گیری خیز جدید بیماری باشد.

 

وی گفت: اگر خیز چهارم را در تهران و سایر استان‌ها شاهد باشیم ممکن است، سرعت انتقال، سرایت و ابتلاء به مراتب از امواج قبلی بیشتر باشد. کما اینکه دامنه گرفتاری در موج سوم به مراتب بیشتر از بیماری اول و دوم بود.

 

زالی افزود: تاکنون فقط ۷ مورد ابتلاء به ویروس انگلیسی در استان تهران شناسایی شده‌اند. اثبات این نوع ویروس اقدامی آزمایشگاهی است.

 

وی گفت: همچنین فردی که هفته گذشته بر اثر کرونا انگلیسی فوت شد، به بیماری زمینه‌ای مبتلا بود.

 

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، افزود: متأسفانه در طول دو هفته اخیر بیشتر موارد بستری در بیمارستان، اعضای یک خانواده بودند یا مراودات نزدیک خانوادگی داشتند. علاوه بر اینکه هنوز مطالعه مُتقنی در خصوص اینکه این ویروس جهش یافته تا چه میزان به پروتکل‌های درمانی پاسخ می‌دهد، وجود ندارد، باز هم باید تمام استراتژی‌ها معطوف به پیشگیری باشد.

 

وضعیت شیوع ویروس انگلیسی در ایران/ تاکنون ۹ نفر مبتلا شده اند

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به شناسایی ۹ بیمار مبتلا به ویروس انگلیسی در کشور، بر ضرورت رعایت دقیق پروتکل ها تاکید کرد.

 

به گزارش مهر، علیرضا رئیسی، در گفتگو با شبکه خبر، گفت: پیش بینی این است که تا پایان اسفند ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را که شامل کادر درمان و افراد آسیب پذیر هستند، واکسینه کنیم.

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، ادامه داد: در سال ۱۴۰۰، ۳ تا ۴ ماه طول می‌کشد تا اولین واکسن ما که واکسن پاستور است به تولید برسد که با ورود به تولید صنعتی و تولید ۱۰ تا ۱۵ میلیون دوز در ماه، امکان صادرات آن هم فراهم می‌شود.

 

رئیسی با بیان اینکه برای واکسیناسیون ۷۰ درصد جمعیت جهان به ۱۰ میلیارد دوز واکسن نیاز است، گفت: واکسیناسیون همگانی در دنیا بیشتر از یکسال طول خواهد کشید برای اینکه امکان تولید این میزان واکسن و تزریق آن کار زمان بری است برای همین همچنان باید پروتکل‌ها را به دقت رعایت کنیم.

 

وی با اشاره به موفقیت آمیز بودن اجرای مرحله اول طرح شهید سلیمانی و رعایت حداکثری پروتکل‌ها، افزود: تا الان ۹ نفر که مبتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی بودند در کشور شناسایی شده اند که ۷ نفر از آنها در تهران و یک نفر در اهواز و یک نفر هم در آبیک قزوین بود.

 

رئیسی با اشاره به احتمال شیوع ویروس انگلیسی در کشور، گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی بسیار سرایت پذیر است و افراد با سن پایین را هم مبتلا می‌کند و تنها راه مقابله با آن رعایت دقیق پروتکل‌ها است، دیدیم که این ویروس کشور انگلیس را که زیرساخت بهداشتی خوبی هم دارد زمین گیر کرد و نخست وزیر آن کشور مجبور به اعمال تعطیلی و محدودیت‌های گسترده شد.

 

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: ما قبل از اینکه به دنبال نوع ویروس و رفتار آن باشیم باید مراقب رفتار خود باشیم، در خوزستان این خیزی که به وجود آمده ناشی از کاهش رعایت پروتکل‌ها به ۲۰ درصد است.

 

رئیسی با اشاره به افزایش شمار شهرهای نارنجی به ۳۹ شهر، گفت: اگر رعایت پروتکل‌ها کاهش پیدا کند پیک چهارم قطعاً اتفاق خواهد افتاد.

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------