کاربرد انواع کپسول های آتش نشانی
- مجموعه: اخبار اجتماعی
- تاریخ انتشار : سه شنبه, 04 بهمن 1401 08:47

انواع کپسول های آتش نشانی
با شنیدن نام «کپسول آتشنشانی» احتمالا کپسولهای قرمزرنگ در ذهنتان تداعی میشود که یک شلنگ به آن متصل است. بسیاری از افراد چنین تصوری از کپسول آتشنشانی دارند، بدون آنکه جزئیات روی آن را به خاطر بسپارند. کپسولهای آتشنشانی انواع مختلفی دارند که هرکدام از آنها برای کاربردهای خاصی ساخته شدهاند. در این مقاله قرار است انواع کپسول آتش نشانی و کاربرد آنها را با هم بررسی کنیم تا در مواقع موردنیاز با شناخت کافی زیانهای احتمالی از آتشسوزی را کاهش دهید. به خواندن این مقاله ادامه دهید تا کاربرد انواع کپسول آتش نشانی و نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی را در مواقع بحران یاد بگیرید.
انواع کپسول آتش نشانی بر اساس رنگ
کاربرد انواع کپسول آتش نشانی را میتوانید از روی ظاهر آنها تشخیص دهید. رنگهای مختلفی در تولید کپسولهای آتشنشانی استفاده میشود که از جمله آنها میتوان به قرمز، سیاه، آبی و سبز اشاره کرد. البته در ایران بیشتر کپسولها به رنگ قرمز هستند و با استفاده از یک نوار رنگی از یکدیگر متمایز میشوند. از مهمترین رنگهای بهکاررفته در تولید انواع کپسول آتش نشانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• کپسول آتش نشانی قرمز: کپسولهای حاوی آب به رنگ قرمز هستند و کلمه «water» روی بدنه آنها درج شده است.
• کپسول آتش نشانی سیاه: کپسولهایی با نوار سیاه حاوی گاز CO2 هستند.
• کپسول آتش نشانی سبز: کپسولهای بیوورسال با رنگ سبز مشخص میشوند که با مواد دوستدار محیطزیست ساخته شدهاند.
• کپسول آتش نشانی آبی: کپسولهای حاوی پودر با نوار آبیرنگ متمایز میشوند که روی آنها کلمه «Powder» نوشته شده است.
کاربرد انواع کپسول آتش نشانی پودر و گاز و آب متفاوت است. هنگام استفاده از آنها باید به نوع ماده مشتعل توجه کنید. به یاد داشته باشید که قیمت کپسول آتش نشانی نیز به نوع آن بستگی دارد.
انواع کپسول آتش نشانی از نظر وزن
انواع کپسول آتش نشانی تا وزنهای ۱۲ تا ۱۴ کیلوگرم بهصورت دستی و در وزنهای بیشتر بهصورت چرخدار طراحی و تولید میشوند. هرچقدر وزن کپسول بیشتر باشد، پوششدهی آن نیز بیشتر خواهد بود. باتوجهبه مساحت محل نصب کپسول و همچنین حجم و نوع مواد قابل اشتعال میتوان وزن آن را مشخص کرد.
طبق استانداردهای جهانی، کپسولهایی با وزن کمتر از ۱۸ کیلوگرم باید در ارتفاع یک متر و کپسولهای بیشتر از ۱۸ کیلوگرم باید در ارتفاع ۱.۵ متر از سطح زمین نصب شوند؛ درواقع سر کپسول باید در این ارتفاع قرار بگیرد.
خاموش کردن تجهیزات الکترونیکی با کپسول آتش نشانی CO2
کپسول آتش نشانی CO2 برای حریقهای الکتریکی و تجهیزات الکترونیکی کاربرد دارد؛ زیرا این ماده هادی الکتریسیته نیست و همین موضوع از خرابی بیشتر این وسایل جلوگیری میکند. از کپسول آتش نشانی CO2 باید در فضای سربسته استفاده کنید. درواقع استفاده از این کپسولها در فضای باز تاثیر آن را کاهش میدهد؛ زیرا پراکندگی گاز در فضای آزاد باعث کاهش اثربخشی آن خواهد شد.
قدرت پرتاب کپسولهای CO2 بین ۲ تا ۴ متر است. ازهمینرو هنگام استفاده از این محصولات باید تا حد امکان به آتش نزدیک باشید. برای خاموش کردن آتش با گاز CO2 باید حدود ۱۶ ثانیه بهصورت مداوم از کپسول استفاده کنید. چنانچه کمتر از ۱۰ درصد از آن مصرف شده باشد، بهتر است مجدد از آن استفاده کنید. چنین کپسولهایی برای اطفای حریق نوع B و C مناسب هستند. برای آتشسوزیهای وسیعتر، آتشنشانان از شیلنگ آتش نشانی ضد اسید برای جلوگیری از گسترش آتش استفاده میکنند.

کپسول آتش نشانی CO2
اطفای حریق جامدات با کپسول آتش نشانی آب و گاز
پراستفادهترین ماده برای خاموش کردن آتش آب است. درصورتیکه مواد جامد مانند چوب و کاغذ دچار آتشسوزی شده باشند، با استفاده از کپسول آتش نشانی آب و گاز میتوانید آن را بهخوبی مهار کنید. اکثر کپسولهای موجود در منازل از این نوع هستند. مواد داخل این کپسول از آب و گاز نیتروژن ساخته شده است. آب بهعنوان ماده خاموشکننده عمل کرده و گاز نیتروژن برای پرتاب ماده خاموشکننده استفاده میشود.
ازآنجاییکه آب و گاز نیتروژن هیچ آسیبی به انسان وارد نمیکنند، از این کپسولها برای خاموش کردن آتشسوزیهایی که انسان را نیز دچار کردهاند، استفاده میشود. آتشنشانها موقع استفاده از آب بهعنوان خاموشکننده از لباس ضد آب استفاده میکنند تا خیس شدن، فعالیتشان را موقع اطفای حریق مختل نکند.
کپسول آتش نشانی فوم؛ مناسب برای اطفای حریق مایعات
کپسول فوم با یک نوار خردلی از سایر کپسولهای آتشنشانی متمایز میشود. فوم بهترین ماده برای اطفای حریق مایعات قابلاشتعال است؛ اما این ماده روی بعضی از کالاها مانند تجهیزات برقی یا کاغذی اثر نامطلوب میگذارد. ازهمینرو کاربرد کپسول آتش نشانی فوم نسبت به سایر انواع کپسول کمتر است. فوم موجود در این کپسولها بهسرعت سطح مایع را میپوشاند و با جلوگیری از رسیدن اکسیژن به آتش، مانع گستردهتر شدن آن میشود. این کپسولها برای اطفای حریق نوع B نیز بسیار مناسب است.
کپسول آتش نشانی پودری؛ کاربردیترین نوع کپسول
کاربرد کپسول آتش نشانی پودری آنقدر گسترده است که برای اطفای هر نوع حریقی استفاده میشود. بااینحال، بیشترین کاربرد این نوع کپسول خاموش کردن آتشسوزیهای مایعات و فلزات است. کپسولهای پودری باتوجهبه نوع پودر داخل آنها انواع متفاوتی دارند که برای اطفای حریق نوع A، B، C و D کاربرد دارند. همچنین از کپسول آتش نشانی پودری برای اطفای حریقهای گسترده، مایعات اشتعالزا، گازهای اشتعالزا و همچنین آتشسوزیهایی با منشا الکتریکی استفاده میشود.

کپسول آتش نشانی پودری
کاربرد انواع کپسول آتش نشانی بیوورسال
کپسولهای آتشنشانی بیوورسال برای اطفای حریقهای جامدات قابلاشتعال مانند کاغذ، پارچه، پلاستیک و چوب و همچنین مایعات اشتعالزا مانند انواع روغن، گازوئیل و تینر کاربرد دارد. از مهمترین ویژگیهای این کپسولها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• دوستدار محیط زیست
• جلوگیری از بازگشت شعله
• جلوگیری از خوردگی
• توانایی بسیار بالا در خاموش کردن آتشهای پرحجم
• غیرفعالکننده هر ۴ عامل اصلی انتشار حریق شامل اکسیژن، حرارت، سوخت و زنجیره آتش
از انواع کپسول آتش نشانی بیوورسال میتوانید برای اطفای حریق نوع A و B استفاده کنید.
ماه ایمن؛ عرضهکننده انواع کپسول آتش نشانی پودر و گاز و آب
در این مقاله به بررسی انواع کاربرد کپسول آتش نشانی پرداختیم و همه چیز در مورد کپسول های آتش نشانی را با هم بررسی کردیم. این محصولات بر اساس رنگ و وزن به دستههای مختلفی تقسیم میشوند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارند. قیمت انواع کپسول آتش نشانی با یکدیگر متفاوت است و باید باتوجهبه محل استفاده، مناسبترین مدل را انتخاب کنید.
فروشگاه ماه ایمن با بیش از ۴۰ سال سابقه فروش انواع تجهیزات ایمنی و آتشنشانی، یکی از معتبرترین فروشگاهها در ایران به شمار میرود. کلیه محصولات این فروشگاه با قیمت تولیدی و کیفیت تضمینی به شما عزیزان در سراسر ایران عرضه میشود. با خرید کپسول آتش نشانی از ماه ایمن از مزایایی مانند مشاوره رایگان، ضمانت اصالت و سلامت کالا و همچنین ارسال در کمتر از ۲۴ ساعت برخوردار خواهید شد. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده محصولات همین حالا وارد سایت mahimen.ir شوید یا با شماره تلفن ۰۹۱۲۰۱۳۱۰۴۴ تماس بگیرید.