عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟



عصبانیت ,دلایل و راه درمان عصبانیت,دلیل عصبانیت زیاد

دلایل و راه درمان عصبانیت

 

خشم و عصبانیت از آن دسته احساسات انسانی است که در صورت کنترل نکردن میتواند بسیار مخرب باشد. بعضی از افراد، دائم به علل گوناگون عصبانی میشوند و ناراحتی شان را به اطرافیان هم منتقل می کنند. در این مطلب، بعضی از عوامل خشم و عصبانیت را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

خشم باعث تحریک پذیری و بدخلقی انسان می شود. حس خشم مانند یک طوفان است و این طوفان هرچیزی را که در اطرافش باشد، خراب می کند. چنانچه شما هم از این گروه افراد هستید، بهتر است هر چه سریعتر برای برطرف کردن این مشکل اقدام کنید.

 

زیرا خشم و عصبانیت بیش ازحد، اثرهای مخربی بر جسم و روح تان خواهد داشت. برای این کار، نخست لازم است بدانید علت عصبانیت تان چیست و آنگاه به دنبال راهکار بگردید.

 

عصبانیت ,دلایل و راه درمان عصبانیت,دلیل عصبانیت زیاد

دلیل عصبانیت زیاد

 

بعضی از عوامل خشم و عصبانیت

راحت نبودن

عصبانیت معمولاً به علل مختلفی در انسان ایجاد می شود. یکی از این دلیل ها، تعيين نکردن حدومرز در رفتار با سایرین است. به طورمثال ، بعضی اشخاص قدرت نه گفتن به افراد دیگر را ندارند.

 

هر دفعه که کسی برای کاری به آن ها مراجعه می کند، به او جواب مثبت می دهند؛ حتی اگر خودشان وقت یا شرایط انجام آنرا نداشته باشند. در این حالت، شخص تحت فشار قرار می گیرد و حس می کند افراد دیگر در حال سوءاستفاده از وی هستند. این به نوبه ی خود باعث ایجاد خشم و عصبانیت می شود.

 

افسردگی

آیا احساسات شما درباره همه کس و همه چیز تحریک شده است؟ نگران و بیقرار هستید و علت آنرا نمی دانید؟ افسردگی اغلب همراه با خشم است که میتواند شما را بی علت ناامید کند یا برای انفجار عصبی مستعد کند.

 

از کار افتادگی کبد

زمانی که کبد قادر به فیلتر کردن سم ها از بدن آن گونه که باید، نیست، سم ها امکان دارد تجمع کند و بر مغز تأثیر بگذارد. این مسأله میتواند عوارض جانبی جدّي به وجود آورد که امکان دارد شامل تغییرات خلقی و شخصیتی و تحریک پذیری شود.

 

یائسگی

خشم احتمالاً در طول ماه ها و سال های قبل از یائسگی اتفاق می افتد تا هنگامی که بطور کامل به دوره منوپوز خود برسید. تغییرات در هورمون های شما بعنوان فردی که بدنش به طرف قطع دوره ماهانه میرود سبب بسياري از علایم، از جمله تغییرات خلقی می شود.

 

عصبانیت ,دلایل و راه درمان عصبانیت,دلیل عصبانیت زیاد

ریشه عصبانیت

 

اضطراب

اضطراب هم یکی از علل خشم و عصبانیت است. اضطراب بیش ازحد باعث می شود اشخاص تحت فشار قرار بگیرند. به همین علت، این اشخاص زیاد کار می کنند تا بتوانند این حس درونی را مدیریت کنند. کافی است در این حالت یک شرایط دشوار برایشان پیش بیاید، به سرعت به هم می ریزند و این وضعیت به صورت خشم یا عصبانیت ظاهر می شود.

 

فعالیت زیاد

بعضی اشخاص در انجام کارهای خود برنامه ریزی درستی ندارند. این اشخاص در کارهای خویش غرق میشوند و حتی زمان کافی برای خواب و استراحت پیدا نمی کنند. آن ها به مرور زمان در مهارت های عاطفی شان با مشکل روبرو میشوند و حتی امکان دارد بیماری افسردگی به سراغ شان بیاید. فکر نکنید تنها افرادی که تمام روز گریه می کنند و از تخت شان بیرون نمی آیند، افسرده هستند. افزایش تحریک پذیری هم یکی از علامت های رایج افسردگی است.

 

پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید میتواند سبب عصبانیت، بیقرار بودن، اضطراب و تحریک پذیری شود؛ ولی احتمالاً علایم دیگری مثل تغییرات وزن یا مسایل روده هم دارید.

 

علایم فیزیکی مرتبط با مشکلات خشم و عصبانیت عبارتند از:

- مور مور شدن

- سوزش در قلب یا قفسه سینه

- افزایش فشار خون 

- سردرد

- فشار در سر یا حفره های سینوسی

- خستگی مفرط

- اضطراب

- کاهش عمر انسان

- عصبانیت سبب آسیب به ریه می شود

- افزایش خطر سکته مغزی 

 

عصبانیت ,دلایل و راه درمان عصبانیت,دلیل عصبانیت زیاد

راه‌هایی برای کنترل عصبانیت

 

نکته هایی برای کنترل خشم و عصبانیت

- برای کاهش تنش، خلاق باشید.نوشتن، رقص، موسیقی و نقاشی همه برای ازبین بردن استرس عالی هستند.

- خواب کافی داشته باشید.

- در مورد احساسات خویش با یک دوست صحبت کنید.

- در جهت رهایی ازافکاریکه شما راعصبانی می کنند، کوشش کنید.

- پرهیز از مصرف الکل و موادروان گردان.آن ها مشکل خشم شما را وخیم ترمی کنند.

 

و البته مهم ترین نکته، درصورتی که نمی توانید خشمتان را کنترل کنید، از یک متخصص حرفه ایی کمک بگیرید.

 

مارک تواین گفت:“خشم اسیدی است که به رگ ها اسیب فراوانی می زند و هرچیزی که در آن ریخته شود، ذخیره می شود.” او کاملاً درست گفته است!

 

- قبل از این که چیزی بگویید، ابتدا کاملا فکر کنید.

- وقتی آرام تر شدید، عصبانیتتان را بروز دهید.

- کمی ورزش کنید.

- کینه ای به دل نگیرید.

 

گردآوری: بخش روانشناسی بیتوته

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------