زندگینامه فاطمه بنت اسد



فاطمه بنت اسد, زندگینامه فاطمه بنت اسد, زندگی نامه فاطمه بنت اسد

آشنایی با زندگینامه فاطمه بنت اسد

 

خلاصه ای از زندگی فاطمه بنت اسد

فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبد مناف، پیرو دین ابراهیم خلیل بود؛ به همین دلیل به اسلام گروید و یازدهمین مسلمان نخستین بود و پس از خدیجه، همسر پیامبر، اولین زنی است که در مکه با رسول خدا بیعت کرد. او مادر حصرت علی (ع) و همسر ابوطالب بود.

چکیده ای از زندگی فاطمه بنت اسد:

نام : فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبد مناف (مادر امام علی (ع) )

دین : اسلام

طائفه/خاندان : بنی هاشم

اقوام معروف : امام علی (ع) (پسر)، ابوطالب (شوهر)

تولد : 55 قبل از هجری /569-70

محل تولد : مکه

محل اقامت : مکه

وفات : 4 /626

محل دفن : قبرستان بقیع، مدینه

عصر : اوایل اسلام

علت معروفیت : مادر امام علی (ع)؛ دومین زن مسلمان

 

زندگینامه ی فاطمه بنت اسد:

فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبد مناف (متولد 55 ق ./569-70 - متوفی 4 ق/626) مادر امام علی (ع) و همسر ابوطالب بود. فاطمه بنت اسد یازدهمین نفر و دومین زنی بود که به اسلام گروید. روایاتی از پیامبر اکرم (ص) وجود دارد که نشان از مقام شامخ فاطمه علیهاالسلام دارد. قبر او در قبرستان بقیع است.

 

او پیرو دین ابراهیم خلیل بوددرود بر او ، به همین دلیل به اسلام گروید و یازدهمین مسلمان نخستین بود و پس از خدیجه، همسر پیامبر، اولین زنی است که در مکه با رسول خدا بیعت کرد.

 

خاندان:

فاطمه بنت اسد از خاندان هاشمی بود. نسب او توسط زندگی نامه نویسان به نام فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبد مناف ثبت شده است. او در مکه بزرگ شد و با ابوطالب ازدواج کرد. پس از ظهور اسلام به مدینه هجرت کرد و در آنجا از دنیا رفت. گفته می شود که او اولین زن هاشمی با شوهر هاشمی است. فرزندانشان از هر دو طرف هاشمی بودند. و اولین زن هاشمی بود که پسرش خلیفه مسلمین شد.

 

برخی منابع غیر قابل اعتماد می گویند فاطمه بنت اسد تا آخرین لحظات عمرش مسلمان نشد. این ادعا توسط اکثر منابع تاریخی اسلامی قدیمی و معاصر رد شده است. به گزارش آنها، او در مکه اسلام آورد و سپس به مدینه هجرت کرد.

 

آشنایی با فاطمه بنت اسد, آشنایی با زندگینامه فاطمه بنت اسد, درباره ی فاطمه بنت اسد

زندگی نامه فاطمه بنت اسد

 

فرزندان فاطمه بنت اسد :

فاطمه بنت اسد مادر هشت فرزند بود: طالب ، عقیل ، جعفر ، علی (ع) ، هند (یا ام هانی )، جمانه ، ریتا (یا ام طالب)، و اسماء.

 

ولایت پیامبر (ص) :

پس از رحلت فاطمه بنت اسد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمود : «او به راستی مادر من بود».

 

به دلیل وفات پی در پی پدر، مادر و جد پیامبر اسلام (ص) ایشان در سن هشت سالگی به عهده ابوطالب (عموی ایشان) قرار گرفت. فاطمه بنت اسد که همسر ابوطالب بود، نقش مهمی در مراقبت از ایشان داشت.

 

علاقه عمیق او به پیامبر(ص) از واکنش پیامبر به رحلت ایشان آشکار می شود: پیامبر(ص) فرمودند: امروز مادرم از دنیا رفت. سپس او را در لباس خود پوشاند و در قبرش دراز کشید (برای او دعا کند). هنگامی که از او در مورد بی تاب بودنش نسبت به رحلت فاطمه (س) سؤال شد. اسد پاسخ داد که او را به فرزندان خود ترجیح می دهد و واقعاً مانند مادرش است.

 

تحویل فرزندش در داخل کعبه :

او تنها زنی بود که نوزاد خود را در کعبه به دنیا آورد. فاطمه چون درد زایمان فرزندش علی (ع) را احساس کرد، در کنار کعبه ایمان خود را به خدا شهادت داد و برای زایمان آسان دعا کرد. ناگهان دیوارهای کعبه در مقابل او شکافت و او وارد محوطه آن شد. هنگامی که او وارد شد، کعبه دوباره به طور معجزه آسایی بسته شد. سه روز در آن جا ماند و در روز چهارم ( 13 رجب ، سی سال پس از سال فیل ) بار دیگر دیوارها به روی او گشوده شد و در حالی که فرزندش علی (ع) را در آغوش گرفته بود بیرون آمد.

 

بعد از اسلام :

گرویدن به اسلام

او یازدهمین نفر و دومین زنی (اولین زن خدیجه (س) ) بود که مسلمان شد.

 

هجرت به مدینه

فاطمه بنت اسد در هجرت از مکه به مدینه، علی (ع) را همراهی کرد. از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است که فاطمه بنت اسد اولین زنی بود که برای پیوستن به پیامبر (ص) با پای پیاده از مکه به مدینه هجرت کرد و از دلسوزترین مردم به پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) بود.

 

درباره ی فاطمه بنت اسد, فرزندان فاطمه بنت اسد, نام فرزندان فاطمه بنت اسد

زندگینامه فاطمه بنت اسد

 

بیعت با پیامبر (ص)

پس از فتح مکه، در حالی که پیامبر (ص) در کوه الصفا از مردان بیعت می خواست، زنان مؤمن مکه نیز برای بیعت آمدند. در این هنگام است که آیه 12 شصتمین سوره ی قرآن (سوره ممتحنه) نازل شد: «اى پیامبر! هنگامى که زنان مؤمن نزد تو آیند تا با تو بیعت کنند که چیزى را شریک قرار خدا ندهند، دزدى و زنا نکنند، فرزندان خود را نکشند، تهمت و افترائى پیش دست و پاى خود نیاورند و در هیچ کار شایسته اى مخالفت فرمان تو نکنند، با آنها بیعت کن، و براى آنان از درگاه خداوند آمرزش بطلب که خداوند آمرزنده و مهربان است!"

 

ابن عباس می گوید: این آیه در مورد فاطمه بنت اسد نازل شده است. ابن ابی الحدید بیان می کند که فاطمه بنت اسد اولین زنی بود که با پیامبر (ص) بیعت کرد.

 

مرگ :

گویند فاطمه بنت اسد در سال 4/626 در مدینه درگذشت، اما اگر او اولین زنی بود که پس از فتح مکه در سال 8/630 با پیامبر (ص) بیعت کرد، این نمی‌تواند دقیق باشد.

 

پیامبر (ص) پس از رحلت او، او را در لباس خود پوشانید و فرمود: جبرئیل به من خبر داد که او از اهل بهشت است و خداوند هفتاد هزار فرشته را امر کرد که بر بدن او نماز بخوانند. سپس نماز میت را بر او خواند و در تشییع او شرکت کرد تا اینکه به قبرستان بقیع رسیدند. پیامبر (ص) وارد قبر او شد و در آن خوابید، سپس برخاست و جسد او را گرفت و در قبر گذاشت.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------