15 عکس چالش دار برای مغز شما !!
- مجموعه: چرا ، زیرا و چگونه
عکس چالش جدید
مغز انسان با این همه قدرت شگرفی که دارد در برخی موارد به چالش کشیده می شود و آن طور که فکر می کنیم از خطا و لغزش ایمن نیست. یکی از این موارد خطاهای دید هستند.
مغز ما با دریافت انبوهی از تصاویر در اطرافمان تلاش دارد مفهوم واقعیت را برای ما نشان دهد و این تجزیه و تحلیل در کمترین زمان انجام می شود. گاهی مغز نمی تواند آنچه را که دریافت می کند به درستی نمایان کند و واقعیتی که خودش دریافت می کند را به خوبی نشان نمی دهد. این اتفاق را توهم بصری می نامیم.
خطای دید
یک توهم بصری که به آن توهم نوری نیز گفته می شود با تصاویر درک شده بصری مشخص می شود که متفاوت از شی واقعی است. توهمات نوری یا توهمات بصری پدیده های دیداری جذابی هستند. در اینجا مجموعه ای شگفت انگیز از توهمات جالب وجود دارد که ذهن شما را گیج خواهد کرد. بسیاری از این تصاویر توهم می تواند ساعت ها شما را درگیر خود کند. اطلاعات جمع آوری شده توسط چشم پردازش می شود و مغز دستورالعملی را می دهد که با اندازه گیری فیزیکی منبع محرک جمع نمی شود. در زیر برخی از توهمات نوری آورده شده است که چشم شما را فریب می دهد .. باور نمی کنید؟ خودت ببین ….
در این مقاله ما چند توهم بصری را جمع آوری کرده است که ثابت می کند مغز شما می تواند شما را فریب دهد.
• به علامت + وسط این تصویر خیره شوید. بعد از چند ثانیه می بینید که یک دایره ی سبز به دور این تصویر حرکت می کند و سرانجام تمامی این نقاط صورتی ناپدید می شوند و تنها یک دایرهی سبز در تصویر می چرخد. در حقیقت هیچ دایره ی سبزی در این تصویر وجود ندارد و نقاط صورتی رنگ هم به کلی ناپدید نمی شوند.
این پدیده به عنوان توهم تعقیب کننده ی یاس رنگ یا Lilac Chaser شناخته می شود؛ ترکیبی از چند پدیدهی فیزیولوژیکی با نام های phi penomenon و Troxler’s fading است که هر کدام از این مباحث شرح مفصلی دارند که در اینجا نمی توانیم به آن ها بپردازیم. کافی است بدانید که این پدیده به دلیل تداخل در چند بخش چشم صورت می گیرد و یک تضاد بین آن ها به وجود می آید.
• این تصویر را به بالا و پایین بروید و مربع ها حرکت می کنند.
• چند نقطه ی سیاه در این تصویر می بینید؟ جواب این است که هیچ نقطه ای. بر خلاف چیزی که مغز شما به شما نشان می دهد هیچ نقطه ی سیاهی در این تصویر وجود ندارد. در واقع شما نقاطی سفید را می بینید که در دید شما به سرعت تیره می شوند و تا می خواهید روی آن ها تمرکز کنید بقیه ی نقاط تیره می شوند. نظریه های زیادی درباره ی این اتفاق وجود دارند ولی تاکنون دلیل قانع کننده ای دربارهی این پدیده اراده نشده است جز اینکه مغز انسان گیج می شود!
• قلب چپ به نظر می رسد سبز، قلب میانی صورتی به نظر می رسد اما در واقع، هر دو آنها به همان اندازه قلب راست خاکستری هستند.
• در این تصویر یک پرتوی کم نور را می بینید که از وسط تصویر تابیده شده. اگر سرتان را به تصویر نزدیک کنید می بینید که این پرتو کل تصویر را فرا می گیرد و تقریبا همه جای تصویر سفید می شود. این پدیده توهمی تلفیقی از روشنایی و شیب موجود در عناصر تصویر است که Dynamic Luminance-Gradiant Effect نامیده می شود.
• وسط این تصویر محدب به نظر می رسد اما اینطور نیست.
• این یک فنجان معمولی است. که با خطای دید اینگونه به نظر می رسد.
• این فیل چند پا دارد؟ مدتی به تصویر خیره شوید و میبینید که همچنان شناسایی تعداد پاهای این فیل ناممکن است. در واقع این توهم به دلیل دستکاری تصاویری از فرضیات طبیعی ما از دنیا صورت می گیرد.
نگاه کردن به تصاویر زیر باعث حرکت تصاویر می شود.
گردآوری : بخش علمی بیتوته