آشنایی با دروس ، گرایشات و بازارکار رشته جذاب کارتوگرافی



فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی, آینده شغلی رشته کارتوگرافی, رشته کارتوگرافی

رشته عمران شاخه کارتوگرافی

 

هر آنچه که باید در مورد رشته کارتوگرافی بدانید

رشته کارتوگرافی یکی از رشته های ناشناخته اما جذاب است که امروزه افراد زیادی علاقه مند ادامه ی تحصیل در آن هستند. این رشته با تمام جذابیت و زیبایی که دارد هنوز هم برای بسیاری از افراد حتی تحصیل کرده ها و داوطلبان کنکوری ناشناخته است و بسیاری بر این باورند که کارتوگرافی شاخه ای از گرافیک است.

رشته کارتوگرافی، گرایشی از رشته ی جغرافیا است ولی شباهت بسیار زیادی به رشته های مهندسی خصوصا نقشه کشی دارد. در واقع رشته ی جغرافیا که رشته ای در مورد سطح زمین و پدیده های طبیعی موجود در آن و همچنین ارتباط این پدیده ها با انسان ها است دارای ۳ گرایش کلی است که شامل رشته کارتوگرافی، جغرافیای طبیعی و جغرافیای انسانی و اقتصادی می باشد.

 

حال اگر شما هم قصد ادامه ی تحصیل در رشته کارتوگرافی را دارید می خواهید با آینده ی شغلی این رشته و دروس مهم آن آشنا شوید می توانید با ما در ادامه ی مطلب همراه باشید.

 

رشته عمران شاخه کارتوگرافی, کارتوگرافی و ارتباط با رشته عمران, درس های رشته کارتوگرافی

معرفی رشته کارتوگرافی

 

معرفی رشته کارتوگرافی

بر اساس تعریفی که کنفرانس های بین المللی از دانش و رشته ی کارتوگرافی داشته اند و این تعریف، مورد تایید سازمان ملل می باشد می توان گفت که کارتوگرافی مجموعه ای از علوم، هنر و فن است که به تهیه ی نقشه کمک می کنند. این رشته شامل مراحل مختلفی برای تهیه ی نقشه است که از جمله ی آن می توان به عملیات زمینی، ژئودزی، فتوگرامتری ترسیم و همچنین چاپ اشاره کرد.

 

البته اگر بخواهیم تعریف تخصصی تری از این رشته داشته باشیم باید بگوییم به مراحل بعد از فتوگرامتری ترسیم و برداشت زمینی و چاپ، کارتوگرافی گفته می شود. در واقع وقتی بخواهید از یک منطقه، نقشه تهیه کنید به دو گروه نیاز دارید.

 

گروه اول مهندسینی هستند که اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری می کنند که این کار توسط مهندسین نقشه بردار انجام ‌می گیرد. گروه دوم نیز افرادی هستند که بر اساس این اطلاعات، نقشه ی مورد نظر را ترسیم می کنند. به افراد گروه دوم، کارتوگراف می گویند. 

 

در واقع کار کارتوگراف این است که اطلاعات خام مهندسین نقشه بردار را به نقشه های گویا و مطلوب تبدیل کند. طبیعتا وجود چنین اشخاصی در نقشه برداری، بسیار حائز اهمیت است لذا این رشته به عنوان یکی از رشته های حیاتی کشور ما به شمار می رود که امروزه بسیار طرفدار دارد. 

 

فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی, آینده شغلی رشته کارتوگرافی, رشته کارتوگرافی

درس های رشته کارتوگرافی

 

مهم ترین درس های رشته کارتوگرافی چیست؟

اگر می خواهید در این رشته موفق شوید باید مطالعات تان در زمینه های ریاضی، نقشه برداری و جغرافی زیاد باشد. این دروس به شما کمک می کنند اطلاعات کامل تری داشته باشید و بعد از فارغ التحصیلی بتوانید راحت تر با این علوم کار کنید و حرفه ای تر وارد محیط کار شوید.

 

مسلط بودن به کامپیوتر از دیگر نیازهای رشته کارتوگرافی است چرا که مهندسین این رشته برای ترسیم نقشه های دو بعدی و سه بعدی باید از گرافیک استفاده کنند. آشنایی با زبان انگلیسی از دیگر نیازهای این رشته می باشد. از جمله مهم ترین دروس رشته کارتوگرافی عبارتند از:

زمین شناسی برای جغرافیا، جغرافیای جمعیت، ریاضیات، کاربرد کامپیوتر در جغرافیا، فلسفه ی جغرافیا، نقشه خوانی، مبانی آب و هوا شناسی، زبان تخصصی، کارتوگرافی، کارتوگرافی کامپیوتری، ژئومورفولوژی عمومی، جغرافیای آب، گرافیک، جغرافیای شهری، فیزیک نور، فتوگرامتری، کلیات قاره ها، آمار و احتمالات در جغرافیا، سنجش از دور، نقشه برداری، جغرافیای خاک، ژئومورفولوژی ایران، مبانی جغرافیای سیاسی، جغرافیای روستایی، عکاسی و فن جاپ، جغرافیای خلیج فارس، سیستم های اطلاعات جغرافیایی GIS، هیدروگرافی،  پروژه ی کارتوگرافی، نقشه ها نمودار های اقلیمی، تفسیر عکس های هوایی و ژئودزی عمومی

 

بهترین دانشگاه برای تحصیل در رشته کارتوگرافی

در حال حاضر، دانشکده ی جغرافیای دانشگاه تهران، برترین و قدیمی ترین دانشگاهی است که شما می توانید در آن به ادامه ی تحصیل در رشته ی کارتوگرافی بپردازید. زمانی که دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ تاسیس شد دانشکده ی مجزایی برای جغرافیا وجود نداشت.

 

این دانشگاه دارای یک رشته ی تحصیلی مشترک به نام تاریخ -جغرافیا بود که این رشته در دانشکده ی ادبیات، تدریس می شد. اما سال ها بعد یعنی در سال ۱۳۴۲، زمانی که علم جغرافیا با گسترش چشمگیری مواجه شد نیاز به ایجاد یک رشته ی تخصصی داشت به همین دلیل، این دو رشته از هم تفکیک شدند و هر کدام به صورت جداگانه در این دانشگاه، تدریس شدند. 

 

بعد از این تفکیک، این دانشگاه اولین دانشگاه داخلی بود که اقدام به جذب دانشجوی جغرافیا در مقطع کارشناسی نمود. در حال حاضر نیز، تنها دانشگاه دولتی که دانشجویان رشته کارتوگرافی را جذب می کند همین دانشگاه تهران است. از سایر دانشگاه های کشور نیز، فقط دانشگاه آزاد واحد شهر ری، دانشجویان این رشته را پذیرش می کند.

 

 رشته کارتوگرافی, کارتوگرافی, کارتوگرافی چیست, مقالات کارتوگرافی

ادامه تحصیل در رشته کارتوگرافی

 

ادامه تحصیل در رشته کارتوگرافی در مقاطع بالاتر

در حال حاضر تحصیل در این رشته در دانشگاه های داخلی فقط در مقطع کارشناسی امکان پذیر است و فعلا تحصیل در مقاطع بالاتر در رشته کارتوگرافی امکان پذیر نیست. اما اگر شما علاقه دارید به ادامه ی تحصیل در این رشته بپردازید می توانید یکی از گرایش های مرتبط با این رشته مثل جغرافیا یا برنامه ریزی محیط زیست را انتخاب کنید. 

 

در دوران قبل از انقلاب، ادامه ی تحصیل در رشته کارتوگرافی مخصوص دانش آموزان رشته ی طبیعی یا همان تجربی فعلی و رشته ی ریاضی فیزیک بود اما در حال حاضر، فقط دانش آموزان رشته ی علوم انسانی می توانند این رشته را به عنوان رشته ی دانشگاهی خود انتخاب کنند.

 

وضعیت کار و استخدام رشته کارتوگرافی چگونه است؟

طبیعتا با وجود تعداد کم دانشگاه هایی که در این رشته، دانشجو پذیرش می کنند فارغ التحصیلان این رشته نیز نسبت به سایر رشته ها بسیار محدود هستند. از این رو وضعیت کار و آینده ی شغلی خوب و ایده آلی برای فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی پیش بینی می شود.

 

در واقع، فارغ التحصیلان این رشته می توانند در تمام مکان ها و سازمان هایی که سر و کارشان با نقشه کشی و ترسیم نقشه است مشغول به کار شوند‌ که از جمله ی آن ها می توان به وزارت خانه ها، استانداری ها، فرمانداری ها، شهرداری ها، وزارت نیرو، وزارت صنعت و معدن اشاره کرد.

 

علاوه بر این، این فارغ التحصیلان می توانند در بخش های دیگری همچون ادارات آب و برق و گاز و یا سازمان محیط زیست و همچنین سازمان های نقشه برداری مشغول به کار شوند. 

 

کارتوگرافی و ارتباط با رشته عمران, درس های رشته کارتوگرافی, فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی

آینده شغلی فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی

 

آینده شغلی فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی

از مطالب بالا می توان نتیجه گرفت که کارتوگرافی یک رشته ی بسیار وسیع است و لذا فارغ التحصیلان آن می توانند در حوزه های مختلفی مشغول به کار شوند. از جمله مشاغلی که برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• مدیریت زمین شناسی

• کارشناس امور معدن

• نقشه بردار

• مهندس نقشه کش

• کارتوگراف

• کارشناس ژئوفیزیک

• و .‌..

از طرفی نقشه هایی که فارغ التحصیلان این رشته می کشند هم به صورت مجازی و هم روی کاغذ می باشد به همین دلیل از این رشته می توان در حوزه های دیگری همچون نقشه برداری، ساختار اقتصادی، ساختار فرهنگی، ساختار دفاع ملی و روابط بین الملل استفاده نمود.

 

فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی دارای چه مهارت هایی هستند؟

داوطلبان رشته ی کارتوگرافی بعد از اتمام تحصیلات خود مهارت و توانایی های زیادی به دست می آورند که از جمله ی آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• ترسیم نقشه های نقشه کاداستر و نقشه utm 

• ترسیم نقشه های دو بعدی و سه بعدی کشورها، قاره ها و کل کره ی زمین

• ترسیم نقشه هایی که به مسافران کمک می کند مسیر خود را پیدا کنند

• ترسیم نقشه های مورد نیاز کارشناسان آب و هوا

• ترسیم نقشه های شهری برای کمک به برنامه ریزی های شهری

 

 فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی, آینده شغلی رشته کارتوگرافی, رشته کارتوگرافی

مهارت های فارغ التحصیلان رشته کارتوگرافی

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------