رشته ارتباط تصویری چیست؟
- مجموعه: معرفی رشته های تحصیلی
ارتباط تصویری رشته ای است که می توانید در کنکور هنر انتخاب کنید
آشنایی با رشته ارتباط تصویری
رشته ارتباط تصویری چیست؟
ارتباط تصویری Visual Communication که به نام طراحی گرافیک Graphic Design هم شهرت دارد؛ برنامه ریزی، طراحی و اجرای بصری خلاق برای ارتباط تصویری است. این رشته با استفاده از تمام دستاوردهای هنری و اصول نظری علوم ارتباطات سعی می کند با سازماندهی بصری در کلیه شئون اجتماعی و در همه سطوح محلی، ملی و جهانی و از طریق هر نوع رسانه تصویری برای امر مهم ارتباطات راه حل بصری خلاق و مناسبی ارائه نموده و برای هرگونه پیامی، شکل و هویت بصری ایجاد کند.
و مهمتر از همه، به نحوی آن را طراحی و اجرا کند تا مخاطب مورد نظر آن را به آسانی ببیند، بخواند و رفتاری به تناسب آن پیام از خود نشان دهد. هویت سازمانی، تبلیغات و اطلاع رسانی سه شاخه مهم این رشته است که هر کدام زیر مجموعه های خاص خود را دارد.
ارتباط تصویری نظیر ادبیات و زبان گفتاری از فنونی استفاده می کند که می توان آن را زبان و بیان بصری نامید. آثار طراحی شده در این رشته علاوه بر تسهیل در امر ارتباطات و پیام رسانی می تواند بیانگر هویت، فرهنگ و ارزش های ملی و محلی باشد.
معرفی رشته ارتباط تصویری
معرفی رشته های دانشگاهی از اولین و اصلی ترین اقدامات در کنکور است. پیشنهاد می شود هر داوطلب کنکور قبل از انجام انتخاب رشته از طریق مشاوره انتخاب رشته با مشاوران انتخاب رشته مشورت کند. این امر از آن جهت مهم تلقی می شود.
که عدم شناخت صحیح و درست از هر رشته به انتخاب رشته نا صحیح و نا درست و در نتیجه آینده ای مجهول برای داوطلب کنکور خواهد انجامید. معرفی رشته های هنر می تواند کمک زیادی به داوطلبان کنکور هنر در انتخاب رشته آنها داشته باشد.
معرفی رشته های کنکور هنر می تواند دید داوطلبان کنکور را نسبت به رشته های گروه هنر بهتر کند و داوطلبان کنکور هنر انتخاب رشته مناسب تری داشته باشند.
رشته ارتباط تصویری یکی از رشته هایی است که از طریق کنکور هنر می توانید انتخاب کنید. معرفی رشته ارتباط تصویری شامل کاربرد های رشته ارتباط تصویری است. همچنین در معرفی رشته ارتباط تصویری باید به این نکته نیز توجه شود که چه دروسی در رشته ارتباط تصویری آموزش داده می شود.
به این ترتیب داوطلبان کنکور هنر می توانند، حس بهتری نسبت به رشته انتخابی داشته باشند و آن را با علایق خود بسنجند. به این ترتیب انتخاب رشته مناسب تری صورت می گیرد.
هدف رشته ارتباط تصويري آموزش اين هنر در دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی است. در واقع رشته ارتباط تصويري توانايی های دانشجويان در امور تبليغات فرهنگی يا تجاری را ارتقا می دهد كه در اين ميان تبليغات فرهنگی شامل تصويرسازی كتب، ساخت پوستر، تبليغات برای نشريات و جرايد مانند صفحه آرايی و آگهی های مطبوعاتی می شود و تبليغات تجاری هم شامل تبليغات نمايشگاه های بازرگانی مانند غرفه سازی و غرفه آرايی يا تبليغات برای كالاهای مختلف است. در ضمن ارتباط تصويری دارای شاخه های ديگری مانند آرم سازی، انيميشن و طراحی راهنمای محيطی می باشد.
رشته ارتباط تصویری چیست ؟
دروس رشته ارتباط تصویری:
گرایش تصویرسازی شامل 20 واحد عمومی، 24 واحد دروس پایه، 30 واحد دروس اصلی و 50 واحد دروس تخصصی می باشد.
دروس پایه رشته ارتباط تصویری:
مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه طراحی پایه، کارگاه عکاسی پایه، هندسه، کارگاه چاپ، کارگاه حجم سازی، تجزیه و تحلیل و نقد آثار تجسمی، هنر و تمدن اسلامی، آشنایی با هنر در تاریخ، آشنایی با رشته های هنری معاصر، کارگاه عکاسی رنگی، انسان طبیعت طراحی
دروس اصلی رشته ی ارتباط تصویری :
کارگاه تصویرسازی، کارگاه ارتباط تصویری، کارگاه چاپ دستی، کارگاه خوشنویسی و طراحی حروف، تاریخچه کتابت، تصویر متحرک، کارگاه تخصصی عکاسی
دروس تخصصی گرایش تصویرسازی:
کارگاه تصویرسازی، طرح عملی جامع، طرح و رساله نهایی، ادبیات داستانی ایران، تجزیه تحلیل و نقد آثار تصویرسازی، کارگاه ارتباط تصویری (صفحه آرایی)، کارگاه طراحی، کارگاه تصویر متحرک
دروس تخصصی گرایش ارتباط تصویری عمومی:
کارگاه ارتباط تصویری، طرح عملی جامع، کارگاه چاپ دستی، چاپ ماشینی، تجزیه تحلیل و نقد آثار ارتباط تصویری، تصویر سازی، طرح و رساله نهایی
دروس اختیاری رشته تصویر سازی:
هندسه نقوش در صنایع دستی ایران، آشنایی به هنر سنتی ایران،روش آموزش هنر در مدارس، هنر در دنیای کودکان، حکمت هنراسلامی، کارگاه تصویر متحرک (برای گرایش ارتباط تصویری عمومی)
دروس رشته تصویر سازی در مقطع کارشناسی
طراحی پایه، مبانی هنرهای تجسمی، کارگاه حجم سازی، آشنایی با هنر در تاریخ، تاریخچه کتابت، خوشنویسی، عکاسی پایه، ارتباط تصویری، چاپ دستی، هنر و تمدن اسلامی، تصویرسازی، کارگاه عکس رنگی (انسان،طبیعت و طراحی)، تجزیه و تحلیل هنرهای تجسمی، آشنایی با هنرهای معاصر، تجزیه و تحلیل آثار ارتباط تصویری، چاپ ماشینی، تصویر متحرک، طرح عملی جامع.
دروس رشته ی ارتباط تصویری
توانايی های لازم برای دانشجویان رشته ی ارتباط تصویری :
دانشجوی ارتباط تصويری بايد علاوه بر خلاقيت، عاشق اين كار باشد و طراحی قوی و زبردست باشد. چون طراحی اساس كار يک گرافيست است و در ضمن بايد با رنگ به عنوان عامل تكميل كننده فرم آشنا باشد. همچنين يک طراح بايد با شاخه های مختلف هنری آشنايی كامل داشته باشد.
چون يک گرافيست امكان دارد از تكنيک های عكاسی، چاپ، خوشنويسی، نقاشی، طراحی صنعتی، اصول و مبانی صنايع دستی در كارش استفاده كند و پيام مورد نظرش را به مرحله اجرا برساند. بالاخره هنرمند اين رشته لازم است با علومی مانند جامعه شناسی، روانشناسی، بازاريابی و ادبيات آشنا باشد.
زيرا يک پيام تبليغاتی بايد با توجه به مخاطب آن ساخته شود؛ يعنی بايد توجه داشت كه مخاطب اين پيام از نظر فرهنگی، اقتصادی و خواسته ها و علايق در چه سطحی است. گفتنی است كه دانشجويان اين رشته به صورت نيمه متمركز گزينش می شوند؛ يعنی علاوه بر آزمون علمی، استعداد و خلاقيت دانشجويان در يک آزمون عملی هم سنجيده می شود.
معرفی رشته ارتباطات تصویری
زمینه شغلی رشته ارتباط تصویری
داوطلبان کنکور هنر باید بدانند که پس از فارغ التحصیل شدن از رشته ارتباط تصویری چه کارهایی می توانند انجام دهند. در بسیاری از مواقع افراد وارد رشته ارتباط تصویری می شوند، در حالی که تصور دیگری از آن رشته داشته اند. به همین دلیل افراد باید به معرفی رشته ارتباط تصویری توجه داشته باشند.
برای یک فارغ التحصیل ارتباط تصویری فرصت های شغلی زیادی وجود دارد چون تنها بخشی از کار او تبلیغات می باشد و این در حالی است که تبلیغات محدوده خاصی ندارد و از تبلیغ یک خودکار گرفته تا تبلیغ یک کالای فرهنگی مثل تئاتر یا سینما در حیطه دانش متخصص ارتباط تصویری می گنجد. از سوی دیگر تصویرسازی و طراحی روی جلد کتب، صفحه آرایی مجلات و روزنامه ها و تهیه آرم و نشانه نیز در حیطه کار یک متخصص ارتباط تصویری قرار دارد.
در کل باید بگوییم که در ایران دو شاخه عمده کاری برای یک گرافیست وجود دارد یکی چاپ و انتشارات؛ یعنی طرحی که در نهایت با چاپ و تولید انبوه سروکار دارد مثل تصویرسازی کتاب، صفحه آرایی مجلات و روزنامه ها و تهیه پوستر و بروشور و دیگری گرافیک تلویزیونی است؛ یعنی گرافیست تعیین میکند که برای مثال مجری تلویزیون چه لباسی با چه رنگی بپوشد که هم مناسب باشد و هم تفاوت رنگ ها در گیرنده ها اعم از رنگی یا سیاه و سفید به خوبی مشخص گردد.
گردآوری: بخش علمی بیتوته