نکته هایی مهم برای انتخاب رشته دانشگاه



نکات انتخاب رشته

 

 نکات انتخاب رشته دانشگاهی

با اعلام نتایج کنکور، انتخاب رشته از دغدغه های اصلی داوطلبان می شود. انتخاب رشته تحصیلی اهمیت فراوانی دارد زیرا انتخاب اشتباه رشته تحصیلی باعث افت علمی کشور، به هدر رفتن منبع های اقتصادی و انسانی، بی انگيزه شدن دانشجو، ایجاد اختلال های روانی در زندگی فردی و اجتماعی دانشجو می شود. پس لازم است داوطلبان کنکور اطلاعات ضروری انتخاب رشته را بدانند و بدرستی نسبت به آن مبادرت کنند.

نکات طلایی برای انتخاب رشته

برای انتخاب رشته اولویت های خویش را مسلما طبق علاقه فهرست کنید

علاقه را میتوان به ترجیح بین اشیا گوناگون موقع انتخاب تعبیر نمود. گرچه انگيزه و علاقه رابطه تنگاتنگی با یکدیگر دارند و شاید بتوان علاقه را نوعی انگيزه درعمل محسوب نمود، ولی بهتر است در مسایل حساسی مثل انتخاب رشته که به آينده داوطلب مربوط می شود، هر کدام را در جایگاه ویژه خود قرار دهیم، بی آن که ارتباط مستقیم آنها را نادیده بگیریم.

 

داوطلب نمی تواند در کنکور سراسری و در هدف وارد شدن به دانشگاه بدون انگيزه باشد و احتمالاً پذیرش دشواری این رقابت سنگین باید به مفهوم وجود انگيزه قدرتمند برای ادامه تحصیلات دانشگاهی باشد، ولی امکان دارد که هنوز علائق او شکل واضحی نیافته باشند و داوطلب از بین رشته های گوناگون دانشگاهی به علاقه حقیقی خویش دست نیافته باشد. بهرحال ، احتمالاً هر داوطلبی باید به یک یا چند رشته تحصیلی علاقه داشته باشد.

 

نکاتی برای انتخاب رشته دانشگاهی

 

برای انتخاب رشته استعدادهایتان را در نظر بگیرید

در انتخاب رشته های خاص به استعدادها و توانایی علمی خویش توجه کنید. به عنوان مثال چنانچه میخواهید معماری بخوانید، باید اندکی استعداد کارهای هنری داشته باشید یا چنانچه میخواهید ریاضـی بخوانید، باید پایه ریاضی قوی داشته باشید. اگر هم میخواهید وکیل شوید، باید سر و زبان خوبی داشته باشید. بعد از سر ناچاری و کم حوصلگی انتخاب رشته نکنید. در وهله نخست با خودتان خلوت کنید و به خود بگویید آیا من استعداد لازم برای تحصیل در این رشته را دارم یا خیر؟

 

برای انتخاب رشته توان علمی را در نظر بگیرید

مسأله توان علمی متفاوت از انگيزه و علاقه است. میتوان انتظار داشت که هر صاحب علاقه ای لزوماً برای ادامه تحصیل در شته مورد علاقه اش توانمند هم باشد. قدرت علمی داوطلب در خلال تحصیلات دبیرستانی و نتایج علمی حاصل از شرکت در کنکور سراسری ارزیابی می شود.

 

توان علمی گرچه به استعداد تحصیلی ربط می یابد، ولی سخت کوشی و پیگیری مستمر در فراگیری نقش اصلی را در افزایش دادن بنیه علمی داوطلب ایفا می کند. بهرحال برای ورود به هر رشته تحصیلی در دانشگاه شخص باید از توان و بنیه علمی لازم بهره مند باشد. منتها در اینجا منظور توان علمی داوطلب به صورت مطلق نیست، بلکه امادگی علمی داوطلب در دروسی است که پایه های تخصصی رشته دانشگاهی را شکل می دهند.

 

نکاتی برای انتخاب رشته

 

در انتخاب رشته آينده شغلی و درامد شغلی هم مهم است.

دقت داشته باشید مسأله مادی و آينده شغلی رشته ای که برمی گزینید بسیار مهم است. چنانچه شغلی را که انتخاب نموده اید بازار کار نداشته باشد یا درامد حاصل از آن بسیار کم باشد بهتر است به سراغ آن نروید مگر اینکه مطمئن باشید که بهترین مدرس و آموزنده آن رشته خواهید شد و استعداد و پشت کار لازم برای طی کردن و آموختن آن رشته را تا پایان دارید. در اینصورت درآمد مناسبی هم به دلیل مرجع بودن در این رشته، خواهید داشت.

 

آیا تنها در شهر خود می مانید یا به شهر ديگر هم می روید ؟

آیا غیر از شهرخودتان میتوانید به شهرهای نزدیک هم بروید ؟ آیا در شهرهایی که بستگان یا فامیل نزدیکتان در آن جا زندگی می کنند هم انتخاب رشته می کنید ؟ آیا با رفتن به شهر ديگر موافق هستید ؟

 

نظر خانواده تان در مورد رفتن شما به شهرهای ديگر چیست ؟ آیا بزرگ شهرها جزء انتخاب های شما هستند ؟

 

توصیه ی ما این است که حتی الامکان در شهر خودتان بمانید. به خصوص چنانچه شهر شما یک شهر دانشگاهی است، تحصیل در شهر خودتان را به شهرهای ديگر ترجیح دهید. هم اینک اکثر دانش آموزان بزرگ شهرها ترجیح میدهند که در دانشگاه های شهرهای خودشان درس بخوانند و به عنوان مثال در رشته ی پزشکی، تحصیل در دانشگاه شهر خود را حتی به دانشگاه های تهران ترجیح میدهند .

 

در مورد تحصیل در شهرهای ديگر حتماً با پدر و مادرتان مشورت کنید و به راحتی در مورد رفتن به شهرهای ديگر تصمیم نگیرید. امتیازات زندگی در کنار خانواده و مشکلات رفتن به شهرهای ديگر را دقیق بررسی کنید و با دانشجویانی که این مورد را تجربه نموده اند گفتگو کنید و آگاهانه تصمیم بگیرید.

 

راهنمای انتخاب رشته

 

حدود قبولی و آخرین رتبه قبولی رشته ها رو بدونید زیرا:

باید رشته محل هایی که انتخاب می کنید رو به سه دسته خوش بینانه، واقع بینانه و کف قابل قبول تقسیم بندی کنید. رشته محل های خوش بینانه اون هایی هستن که احتمال قبولی شما صفر یا خيلي کمه ولی چه ضرر داره شانس خودتون رو امتحان کنید چون ۱۵۰ تا حق انتخاب دارید.

 

پس باید بدونید رتبه قبولی یک رشته در یک دانشگاه و دوره خاص تا چه حدودی بوده و احتمال قبولی شما امسال در اون رشته حدودا کمه یا زیاد. کارنامه های سال گذشته رو می تونید ببینید و یا از مشاوران باتجربه ای که اطلاعات دقیقی از رتبه های قبولی سال های گذشته دارن بپرسید

 

در انتخاب رشته تقلید نکنید

در خور ذکر است شرایط برای هر داوطلب، منحصر به خود اوست و از داوطلبی به داوطلب ديگر تفاوت می کند بنابراین در صورت به جمع بندی نرسیدن، به یک مشاور انتخاب رشته مراجعه کنید و هرگز به تقلید از دیگران برای انتخاب رشته فکر نکنید.

 

اشتباهات در انتخاب رشته 

گاهی این خطا ها آن قدر کوچک است که مشکلی جدّي در انتخاب رشته ایجاد نمی کند ، ولی بعضی اوقات خطا های انتخاب رشته، مسیر تحصیلی داوطلب کنکور را بطور کلی تغيير می دهد.

 

نکته هایی برای انتخاب رشته دانشگاه

 

پر کردن اشتباه فرم انتخاب رشته

- بی توجهی داوطلبان به مقطع تحصیلی( کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد پیوسته، دکتری)

- تاخیر در انتخاب رشته و به تاخیر انداختن آن برای روزها و ساعات انتهایی

- توجه نکردن به شهر محل تحصیل

- انتخاب رشته صرفا بخاطر درآمد شغلی و پولساز بودن آن

- توجه نکردن به دوره های شهریه پرداز

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------