رشته ورزشی بولس



بولس, رشته ورزشی بولس,تاریخچه بولس,ریشه بازي بولس

رشته ورزشی بولس

 

ریشه بازي بولس به اروپا باز می گردد، در قرن نوزدهم این بازي به اسم بولز( بولینگ روی چمن) تبدیل می شود، ولی در فرانسه هنوز به اسم بولس شناخته می شود.

تاریخچه بولس

ریشه بازي بولس به اروپا باز می گردد، در واقع بولس از بازي های سنتی و بسیار محبوب اروپایی شمرده می شود. البته از آنجا که این بازي ریشه های فرانسوی دارد در بسياري از مستعمره های این کشور در آسیا و آفریقا هم محبوب شده است.

 

در قرن ششم پیش از میلاد در یونان باستان این بازي را به گونه بیخ دیواری بازي می کردند. به طوریکه سکه و یا یک سنگ مسطح( که بعد ها تبدیل به توپ گردید) را به طرف دیوار پرتاب می کردند، ولی در مرحله بعدی بروز شده آن، هدفی را در فاصله دور قرار می دادند و تلاش می کردند توپ را در حالتی نزدیکتر به هدف پرتاپ کنند. البته سال های بعد و بعد از امپراطوری روم، توپ های سنگی جای خود را به توپ های چوبی داد.

 

رشته ورزشی بولس دارای فدراسیون جهانی که محل آن در شهر مارسی کشور فرانسه است، میباشد و محل تشکیلات رسمی کنفدراسیون ورزش های بولس و پتانک آسیا یا APSBCدر شهر بانکوک کشور تایلند قرار دارد و هرسال مسابقه های آن بطور رسمی انجام می شود.

 

بازي پتانک که از رشته های زیر مجموعه ورزش بولس میباشد ، در یک محوطه شروع دایره ای شکل انجام می شود و محوطه کلی زمین بازي در حدود 5×14 متر است. وسیله این ورزش یک توپ یا گوی فلزی تو خالی که وزن آن در مسابقه ها به رده سنی بازیکن های آن بستگی دارد و همینطور یک توپ چوبی کوچک که جک نام دارد می باشند. این بازي روی خاک سخت یا شن نرم یا حتی روی چمن هم بازي می شود.

 

بولس, رشته ورزشی بولس,تاریخچه بولس,ریشه بازي بولس

تاریخچه بولس

 

قانون های تعداد نفرات و گوی های بولس:

این بازي به سه شکل قانونی از نظر تعداد نفرات و توپ ها انجام می شود

- بازي یک به یک تعداد گوی برای هر نفر سه عدد

- بازي دو به دو( یعنی هر تیم با دو بازی کن) هر نفر سه گوی

- بازي سه به سه( یعنی هر تیم سه بازی کن) هر نفر دو گوی

 

آغاز بازي بولس

بازیكنان باید شیر یا خط بیندازند تا تصمیم بگیرند كدام تیم زمین را انتخاب كند و برای پرتاب جك اول باشد.

 

جكها از چوب یا ماده های تركیبی ساخته شده اند كه حامل مارك كارخانه سازنده اند و مجوز( مصوبه) FIPJP را هم ردیف با ویژگیهای دقیق، به دست آورده اند.

 

درصورتی که زمین به وسیله سازماندهندگان معین شده باشد، جك باید در آن زمین پرتاب شود. تیمهای مربوطه نباید بی اجازه داور به زمین متفاوتی بروند.

 

هر عضوی از تیم كه انتخاب نقطه آغاز پرتاب را می برد و پرتاب می كند یا دایره ای را روی زمین قرار می دهد، طوریكه پای هر بازیكنی بتواند كاملاً داخل آن تنظیم شود.

 

بولس, رشته ورزشی بولس,تاریخچه بولس,ریشه بازي بولس

ریشه بازي بولس

 

به هر حال، یك دایره كشیده شده ممكن نیست قطرش كمتر از ۳۵ سانتی متر یا بیشتر از۵۰ سانتی متر باشد. جائیكه یك دایره پیش سازی شده، استفاده شده است، باید سفت و محكم باشد و قطر داخلی برابر با۵۰ سانتی متر باشد( با تفاوت+ یا – ۲ میلی متر).

 

استفاده از دایره های پیش ساخته شده به وسیله تصمیم سازماندهنده ای است كه باید آن ها را تهیه كند.

 

این دایره كه برای ۳ پرتاب پی درپی مجاز برای یك تیم، معتبر است، باید بیش از ۱ متر از هر مانع و برای مسابقه های روی زمین باز دست کم ۲ متر از دایره مورد استفاده برای پرتاب ديگر، پرتاب شود( یا قرار گیرد)

 

تیمی كه تصمیم دارد جك را پرتاب كند، باید تمامی دایره های كشیده شده نزدیك آنرا كه می خواهد استفاده كند را پاك كند.

 

داخل دایره میتواند از شن یا سنگ ریزه و غیره در جریان آخر بازي بطور كامل پاک شود. ولی باید به نحو خوبی به موقع اجرای بازي بازگشت داده شود.

 

بولس, رشته ورزشی بولس,تاریخچه بولس,ریشه بازي بولس

شیوه بازي بولس

 

به نظر نمی رسد كه دایره در یك ناحیه بیرون از محدوده باشد.

 

پای بازیكن ها باید كاملاً در داخل دایره باشد، نه اینكه اجبار داخل فضای احاطه كننده اش شود و آن ها نباید آنرا ترك كنند یا كاملاً از زمین بالا رود تا بولس پرتاب شده زمین اطراف دایره را لمس كند.

 

به عنوان یك استثناء، آنهایی كه در اعضای( اندامهای) پایین تر معلول و ضعیف هستند، تنها یك پا را داخل دایره قرار می دهند.

 

برای بازیكنانی كه از روی ویلچر پرتاب می كنند، لااقل یك چرخ( آن سمتی كه دست پرتاب می كند) باید داخل زمین استراحت كند.

 

پرتاب جك به وسیله یكی از اعضای تیم دلالت می كندكه او را متعهد كند كه برای بازي نخست باشند.

 

بولس, رشته ورزشی بولس,تاریخچه بولس,ریشه بازي بولس

قوانین بولس

 

شیوه بازي بولس

در این بازي توپ را به دو صورت پرتاب می کنند. در شیوه نخست توپ را مانند بولینگ بر روی زمین قل میدهند ، ولی در شیوه دوم توپ را پرتاب می کنند. به عنوان نمونه در بازي پتانک توپ را پرتاب می کنند، ولی در باچی توپ را قل می دهند.

 

روش پرتاب هم به دو دسته تقسیم می شود. در دسته نخست به صورت ایستا توپ را پرتاب می کنند، ولی دسته دیگری هم وجود دارد که با چند گام رو به جلو توپ را پرتاب می کنند. یا در موردی ديگر با وسیله ای به توپ ضربه می زنند.

 

گردآوری: بخش ورزشی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------