علت مدفوع کردن هنگام زایمان/ راههای پیشگیری



مدفوع حین زایمان, مدفوع در هنگام زایمان طبیعی, بی اختیاری مدفوع در زایمان

روش های پیشگیری از مدفوع کردن هنگام زایمان

 

مدفوع هنگام زایمان/ چیکار کنیم موقع زایمان مدفوع نکنیم؟

یکی از مشکلاتی که مادران باردار نگران آن هستند و از اتفاق افتادن آن خجالت می کشند ، مدفوع کردن هنگام زایمان است که علاوه بر احساس ناراحتی روحی می تواند مانع از داشتن یک زایمان بهداشتی شده و احتمال بروز عفونت را بالا ببرد. بنابراین بسیار مهم است که باید بدانید که چطور از مدفوع کردن هنگام زایمان پیشگیری کنید. 

حرکات کیسه آب در هنگام زایمان و پایین آمدن نوزاد از کانال واژن باعث ایجاد فشار به روده ها و تمایل ناخودآگاه به دفع ادرار و مدفوع می شود. از آن جایی که پر نگه داشتن روده ها هنگام زایمان کار اشتباهی است پرستار و ماما موظف است با استفاده از دستمال های خاص بهداشتی حتی قبل از این که بیمار متوجه شود ، او را تمیز کند. 

 

البته از آنجایی که شروع درد و زایمان چندین ساعت طول می کشد اغلب زنان خواستار خالی شدن روده ها قبل از زایمان هستند و با استفاده از داروهای معتبر موجود و با بررسی وضعیت بدنی خود با پزشک معالج یا کارکنان ، روده های خود را قبل از زایمان پاکسازی می کنند. 

درد زایمان طبیعی معمولا باعث می شود زنان از آن فراری شوند یا به امید تزریق آمپول فشار باشند که روند زایمانشان سریعتر باشد . 

 

بسیاری از محققین و متخصصین ، دخالت دارویی برای تحریک زایمان به روش های مصنوعی را مناسب نمی دانند و درباره عوارض آن هشدار می دهند. 

یکی از دخالت های دارویی بسیار رایج در بیمارستان ها برای تسریع مصنوعی زایمان استفاده از داروی اکسی توسین یا آمپول فشار است که بهتر است قبل از استفاده از آن در مورد عوارض آن مطالعه نمایید. 

 

هورمون اکسی توسین به صورت طبیعی در غده هیپوتالاموس مغز تولید شده و در غده هیپوفیز ذخیره می شود. اکسی توسین را به نام هورمون عشق و هم آغوشی می شناسند که هنگام در آغوش گرفتن ، نوازش ، معاشقه ، رابطه جنسی ، شیر خوردن نوزاد از سینه مادر و هنگام زایمان در بدن ترشح می شود. 

 

ولی باید توجه داشته باشید که درد زایمان برای همه به یک شکل نیست ، برخی مادران که قاعدگی های دردناک را تجربه می کنند درد زایمان را برابر با همان دردها می دانند ، برخی مادران که لگن نسبتا پهن و مناسبی دارند درد بسیار کمی هنگام زایمان تجربه می کنند و فقط تعدادی از مادران هستند که به دلیل تحمل کم یا کوچک بودن لگن یا نداشتن فعالیت مناسب در دوران بارداری درد زایمان طولانی مدتی را تحمل می کنند. 

 

مادران باردار و خانواده هایشان بایددر طی بارداری کلاس های آمادگی و آموزشی را بگذرانند تا علایم زایمان در خود را تشخیص داده و بتوانند حال جنین را ارزیابی کنند.

85 – 90 درصد تولد ها به صورت طبیعی و بدون هیچ خطری برای مادر و جنین انجام می شود و فقط 10 – 15 درصد نیاز به استفاده از اینداکشن یا خاتمه و سزارین برای زایمان دارند. 

 

راههای پیشگیری از مدفوع کردن هنگام زایمان

به دلیل فشاری که هنگام زایمان به روده ها و مجاری ادرار وارد می شود احتمال این که هنگام زایمان با نشت ادرار یا دفع مدفوع روبرو شوید وجود دارد به خصوص اگر یکی دو روز قبل از زایمان دچار یبوست شده باشید یا روز قبل غذای سنگینی خورده باشید. در صورتی که هنگام زایمان طبیعی روده هایتان پر باشد احتمال این که هنگام زایمان مدفوعتان خارج شود وجود دارد.

 

در صورتی که در بین دردهای زایمان دستشویی رفته باشید و روده خالی شده باشد دیگر احتمال مدفوع هنگام زایمان وجود ندارد.

در مجموع هنگام بارداری به خصوص در ماه آخر باید مراقب یبوست نشدن خودتان باشید و با مشورت پزشک از خوراکی ها یا  داروهای  سازگار با بارداری برای پیشگیری از یبوست و شل شدن مدفوع و  دفع به موقع استفاده کنید. 

 

معمولا قبل از زایمان اغلب زنان باردار می توانند به صورت طبیعی روده های خود را خالی کنند ولی در صورتی که چنین امکانی وجود نداشته باشد و روده ها پر باشند بهتر است با شروع دردهای زایمان از انما استفاده شود. 

در صورتی که در چند روز اخیر دفع مدفوعتان کم تر شده یا به کلی مدفوع نکرده اید و یا یبوست دارید،  برای داشتن یک زایمان بهداشتی ، انجام انما برای شما ضروری است. 

 

انجام انما در زایمان طبیعی, مدفوع کردن هنگام زایمان, جلوگیری از خروج مدفوع هنگام زایمان طبیعی

انجام انما برای پیشگیری از مدفوع کردن هنگام زایمان

 

انجام انما قبل از زایمان طبیعی

شما می توانید با شروع دردهای زایمان خودتان انما را انجام دهید البته در برخی بیمارستان ها قبل از زایمان انما انجام می شود تا روده ها کاملا خالی شده و احتمال مدفوع هنگام زایمان وجود نداشته باشد که البته اجباری نیست و میتوانید از انجام اجتناب کنید.

 

انما به معنی تزریق مایع به مقعد زن باردار است و کمک می کند که روده ها قبل از شروع روند زایمان کاملا تخلیه شوند تا زایمان تمیز و بهداشتی انجام شود و الودگی ای به زخم های مادر یا جنین منتقل نشود. 

 

در قدیم ماماها اعتقاد داشتند که اگر روده های مادر قبل از تولد کاملا پاکسازی شود ، مادر می تواند به راحتی نوزاد بزرگ را هم به دنیا بیاورد. 

برخی از پزشکان متخصص زایمان معتقدند که انجام انما با شروع دردهای زایمان به میزان قابل توجهی باعث کوتاه تر شدن فرایند زایمان خواهد شد.

 

به علاوه اگر اجازه بدهیم مدفوع در روده ها بماند و بعد از زایمان روده بزرگ برای دفع تحریک شود می تواند باعث فشار به بخیه ها شده و احتمال بروز زخم اپیزیوتو و جدا شدن بخیه ها را بالا ببرد. 

  

علت مدفوع کردن هنگام زایمان طبیعی

یکی از نگرانی های مادران هنگام زایمان طبیعی دفع مدفوع هنگام زایمان است ، یکی از مهم ترین دلایل دفع مدفوع هنگام زایمان ، تزریق آمپول فشار است که زایمان زودتر انجام شود ، می توانید در این مورد با پزشک خود صحبت کنید و از او بخواهید که این آمپول به شما تزریق نشود. سایر عوارض تزریق آمپول فشار می تواند پارگی دهانه رحم یا پارگی دهانه واژن باشد. 

 

در صورتی که بارداری طبیعی و بدون خطر دارید بهتر است به دنبال پزشک و بیمارستانی باشید که در آن زایمان بیولوژیک انجام می شود ، برای زایمان بیولوژیک در طول دوران بارداری تمرینات ورزشی لازم به شما داده می شود تا روند زایمان به صورت طبیعی و با درد کمتر و سریعتر انجام شود و هنگام زایمان پزشک مداخلات دارویی برای سرعت بخشیدن به زایمان انجام نمی دهد و آمپول فشار هم به شما تزریق نمی شود. 

 

علت مدفوع کردن هنگام زایمان, دفع مدفوع هنگام زایمان, آمپول فشار در زایمان طبیعی

علت مدفوع کردن هنگام زایمان

 

موارد استفاده از آمپول فشار در زایمان طبیعی

از آمپول اکسی توسین برای تحریک انقباض رحم ، تحریک غدد شیر ، توقف خونریزی بعد از زایمان و خروج جفت ، سقط جنین و بارداری های پرخطر بعد از هفته 31 بارداری استفاده می شود. 

 

در مواردی که روند زایمان کندتر از حالت طبیعی شود یا متوقف شود استفاده از آمپول فشار ضروری است و حتی ممکن است پزشک مجبور به سزارین شوند. 

برای زایمان طبیعی دهانه رحم باید حدود 10 سانتی متر باز شود تا جنین بتواند از رحم خارج شود بنابراین هر چه تولد نوزاد زمان بیشتری طول بکشد ، مادر درد بیشتری خواهد کشید و حتی ممکن است این زمان به 10 ساعت هم برسد که در این شرایط استفاده از آمپول فشار برای تسریع روند زایمان ضروری است. 

 

در مواردی که از زمان تقریبی تولد نوزاد چند روزی بگذرد ممکن است پزشک برای انجام روال مصنوعی زایمان از آمپول فشار استفاده کند ولی به دلیل آماده نبودن دهانه رحم و بدن مادر ممکن است با عوارض خطرناکی برای بدن مادر و جنین همراه باشد. 

 

ولی گاهی اوقات روال کار پزشک به این صورت است که صرفا برای این که زمان کمتری در اتاق عمل سپری کند و  برای این که روند زایمان طبیعی سریعتر انجام شود از آمپول اکسی توسین برای تسریع خروج جنین از رحم مادر استفاده می کند که می متواند منجر به پارگی دهانه رحم یا پارگی دهانه واژن شود. 

 

اتمام بارداری با استفاده از آمپول فشار

طولانی شدن بارداری بیش از 42 هفته می تواند باعث افزایش احتمال مرگ و میر ، عوارض بعد از بارداری و مرده زایی شود بنابراین در این شرایط استفاده از اینداکشن یا آمپول فشار برای اتمام بارداری ضروری است. 

 

معمولا در بارداری اول یک پنجم زمان به طور متوسط بارداری شان 41 هفته طول می کشد بنابراین ندر این موارد استفاده از آمپول فشار در هفته 41 منع شده است و اقدام به تمام باردرای در زمان تاریخ احتمالی زایمان جایز نیست و پزشک با ارزیابی ای که از جنین انجام می دهد 10 – 14 روز دیگر برای زایمان طبیعی مادر فرصت تعیین می کند. 

 

کنترل مدفوع در زایمان طبیعی, انجام انما در زایمان طبیعی, مدفوع کردن هنگام زایمان

عوارض آمپول فشار و مدفوع کردن هنگام زایمان

 

عوارض استفاده از آمپول فشار

افزایش احتمال سزارین : مادرانی که در زایمان اول از آمپول فشار استفاده کرده اند احتمال این که در زایمان دوم مجبور به سزارین شوند 2 – 5  برابر است. 

پارگی رحم : خطر پارگی رحم در مادرانی که چند بار از آمپول فشار استفاده کرده باشند بسیار بالا می رو. 

 

زجر جنین و احتمال آسیب مغزی : آمپول فشار باعث تحریک شدید انقباض های رحم میشود ، طولانی شدن مدت انقباض رحم و شدت بیشتر آن و فاصله کم بین انقباضات به جنین فشار و درد وارد می کند و دردهای مادر هم شدیدتر می شوند. یکی از مهم ترین عوارض تزریق اکسی توسین به نام فیتال دیسترس یا زجر جنین شناخته می شود که احتمال تولد جنین با وضعیت بد را دو برابر می کند و احتمال مشکلاتی از جمله زردی نوزاد و مسمومیت با آب ، صدمات مغزی و مرگ نوزاد را افزایش میدهد. 

 

بیرون زندگی ناف : آمپول فشار باعث پارگی مصنوعی کیسه آب می شود که احتمال بیرون زدگی ناف جنین را 50 درصد بالا برده و باعث افزایش احتمال عفونت بعد از زایمان می شود. 

 

دردناک تر شدن زایمان : القای زایمان با تزریق آمپول فشار باعث دردناک تر شدن روند زایمان شده در نتیجه پزشک مجبور به استفاده از تزریق بی حسی نخاعی و اپیدورال می شود که برای مادر و جنین عوارضی به دنبال دارد که مهم ترین آن کمر دردهای بعد از زایمان است.

 

جمع نشدن رحم : رحم بعد از زایمان به صورت طبیعی جمع می شود ولی رحمی که با آمپول فشار تحریک شده است برای جمع شدن و ایجاد انقباض بعد از زایمان دچار اختلال می شود و ممکن است با شلی رحم و خونریزی شدید بعد از زایمان روبرو شوید که در صورت با تجربه نبودن ماما یا پزشکی که بالای سرتان است می تواند منجر به مرگ در اثر خونریزی شود. 

 

بالا رفتن احتمال مرگ در اثر خونریزی بعد از زایمان : نتیجه تحقیقات در مورد مرگ و میر بعد از زایمان نشان داده است که در بیشتر موارد علت مرگ مادر بعد از زایمان به دلی شلی و خونریزی رحم در مادرانی است که زایمانشان به صورت مصنوعی شروع شده یا برای سرعت بخشیدن به زایمانشان از تزریق اکسی توسین استفاده شده است یا زایمان سزارین داشته اند. 

 

گردآوری : بخش زناشویی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------