توصیههای ورزشی برای سالمندان و میانسالان
- مجموعه: دوران سالمندی
جراح و متخصص استخوان و مفاصل گفت: پله، چهارزانو و دوزانو نشستن و پیادهروی در سربالایی، سرپایینی و مناطق ناهموار از جمله مواردی است که افراد در میانسالی و سالمندی باید از آن بپرهیزند.
هاشم حسینیفر اظهار داشت: درد زانو یکی از مشکلات شایع در سنین بالای 45 سال است که همراه با مشکلات آرتروز میتواند فرد را از فعالیتهای روزمره منع کند و تمام زندگی شخصی افراد را درگیر کند.
جراح و متخصص استخوان و مفاصل گفت: مهمترین نکته پیشنهادی به این افراد، تغییر در شیوه زندگی و پرهیز از انجام حرکتهای شدید، ناگهانی و غیر معمول در ناحیه زانو و مچ پاست.
این متخصص ارتوپدی تصریح کرد: افراد میانسال باید از نشستن در وضعیتهایی که نیاز به خم کردن زانو دارد نظیر چهارزانو و دوزانو نشستن خودداری کنند. توصیه میشود حتیالامکان روی زانو ننشینند و از مبل و صندلی برای نشستن استفاده کنند؛ همچنین سرویس بهداشتی فرنگی به کار ببرند.
جراح و متخصص استخوان و مفاصل ادامه داد: ورزش و پیادهروی از جمله مواردی است که افراد باید مدت زمانی را در فعالیتهای روزمره خود به آن اختصاص دهند؛ پیادهروی باید در سطح صاف انجام گیرد و از پیادهروی در سربالایی، سرپایینی و مناطق ناهموار پرهیز شود.
وی گفت: این افراد باید تا حدی پیادهروی کنند که به درد در ناحیه زانو و مچ پا دچار نشوند و به طور معمول 20 دقیقه پیادهروی روزانه کافی است.
این متخصص ارتوپدی گفت:افراد میانسال و سالمند باید حتیالامکان کمتر از پله استفاده کنند و در موارد ابتلا به درد شدید در ناحیه زانو، پشت میز نماز بخوانند.
جراح و متخصص استخوان و مفاصل تصریح کرد: افراد باید کفشهای مناسب بپوشند چرا که پوشیدن صندل، دمپایی و کفشهایی که کف لغزنده دارند میتواند خطرساز باشد؛ همچنین کفشهای سفت و خشک نیز نپوشند و دقت داشته باشند که کفش مورد استفادهشان مانع حرکت طبیعی مچ پا نشود.
وی آبدرمانی را به عنوان ورزشی مفید برای این گروه سنی عنوان کرد و گفت: پیادهروی در آب برای افراد میانسال و سالمند مفید است چرا که این افراد بیشتر به مشکلات ستون فقرات و زانو گرفتار هستند.
جراح و متخصص استخوان و مفاصل، انجام بعضی ورزشها را مفید دانست و گفت: افراد میتوانند با انجام این حرکتها تا حدی به تقویت عضلات خود کمک کنند.
متخصص ارتوپدی تشریح کرد: فرد باید روی زمین به صورت درازکش بخوابد و یک پا را در صورتی که زانو خم نشود کاملاً از زمین بلند کرده و 10 ثانیه نگهدارد و این حرکت را برای پای بعدی نیز انجام دهد و این حرکت را روزانه 30 تا 40 بار انجام دهد تا عضلات ران تقویت شود.
وی ادامه داد: حرکت بعدی این است که در همان حالت درازکش، زانو و پا به صورت مستقیم روی زمین قرار گیرد و آن گاه سر انگشتان پا به سمت بدن متمایل شود و چند ثانیه در این حالت باقی بماند و این حرکت نیز 30 تا 40 بار در روز تکرار شود که این حرکت نیز موجب تقویت عضلات ران میشود.
جراح و متخصص استخوان و مفاصل تصریح کرد: افراد باید حرکتهای ورزشی را به تدریج شروع کرده و کم کم افزایش دهند و از زیادهروی در انجام آن بپرهیزند.
متخصص ارتوپدی تأکید کرد: استفاده از عصا میتواند 20 تا 30 درصد وزن بدن را از زانو بردارد که این امر میتواند در پیشگیری از پیشرفت آرتروز مؤثر باشد.
منبع:سلامت نیوز