بیوگرافی و عکس های حسین منزوی شاعر



 ترانه سرایی حسین منزوی , همسر حسین منزوی , اعتیاد حسین منزوی

حسین منزوی کیست  

 

زندگینامه حسین منزوی به همراه آثار 

حسین منزوی یکی از شعرای ایرانی و معاصر است که تبحر خاصی در سرودن اشعار نیمایی، سپید و انواع ترانه ها داشت. او نقش بسیار موثری در تولد دوباره ی غزل معاصر داشت.

چکیده ای از بیوگرافی حسین منزوی

نام : حسین منزوی 

زمان تولد : ۱ مهر ۱۳۲۵

مکان تولد : زنجان

محل زندگی: زنجان و تهران

زمان فوت: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۳ (۵۷ سال)

مکان فوت : تهران

دلیل فوت : آمبولی ریوی

آرامگاه: در کنار آرامگاه پدرش در زنجان

دلیل شهرت : شاعر

زمینه کاری: غزل‌ سرایی

ملیت: ایرانی

تحصیلات: لیسانس ادبیات و جامعه‌ شناسی 

 

بیوگرافی حسین منزوی 

حسین منزوی در مهر ماه سال 1325 در شهر زنجان متولد شد. پدر حسین شاعر بود و محمد نام داشت. محمد منزوی عموما به زبان ترکی شعرهای زیادی سروده است. بنابراین می توانیم ادعا کنیم که حسین منزوی در خانواده ی متولد شد و پرورش یافت که فرهنگی بودند و برای ادبیات احترام زیادی قائل می شدند.

 

او پس از گذراندن دوره ی دبستان ، دبیرستان خود را در مدرسه ی متوسطه ی صدر جهان زنجان گذراند. پس از اینکه دیپلم خود را گرفت، با توجه به فرهنگ و اعتقادات خانواده ای که در آن بزرگ شد، برای خواندن رشته ی ادبیات، دانشگاه تهران را انتخاب نمود. اما تحصیلات او در این رشته زیاد طول نکشید و او به دنبال علاقه ی دیگرش یعنی جامعه شناسی رفت.

 

نهایتا حسین منزوی تحصیلات خود را نه در رشته ی ادبیات و نه در رشته ی جامعه شناسی به پایان نرساند و مدرک تحصیلی دریافت نکرد. حسین منزوی را یکی از شاعران فعال در سرودن شعر نیمایی، شعر سپید و ترانه می شناسند و البته او را یکی از موثرترین افراد در ارتباط با زنده کردن و پیدایش غزل معاصر، معرفی می نمایند.

 

خیلی از منتقدان اعتقاد دارند که حسین منزوی با تاثیراتی که بر روی پیدایش غزل امروزی و معاصر داشت، تحول و انقلاب بزرگی را هم رده با انقلاب نیما در در شعر پارسی، برای غزل فارسی به وجود آورد و از همین حیث او را بسیار تاثیر گذار در ادبیات ایرانی معرفی می کنند. 

 

اشعار حسین منزوی , حسین منزوی , بیوگرافی حسین منزوی

حسین منزوی یکی از شعرای ایرانی و معاصر است 

 

شروع فعالیت های ادبی حسین منزوی 

اولین اثر مکتوبی که از حسین منزوی به چاپ رسید، یک دفتر شعر بود. او این دفتر شعر را در سال 1350 با کمک انتشارات بامداد منتشر نمود. نام این دفتر شعر حنجره ی زخمی تغزل نام گرفت و از اولین آثار ادبی حسین منزوی نیز شناخته شد. مموعه شعری حنجره زخمی تغزل، حسین را به عنوان بهترین شاعر جوان دوره ی شعر فروغ رسانید و این موضوع اولین گامی بود که حسین منزوی در مسیر موفقیت ادبی اش پرداخت. 

 

شناخته شدن فعالیت های ادبی حسین منزوی مسیر او را برای ورود به صدا و سیمای ایران هموار ساخت. او در کنار نادر نادرپور در گروه ادب امروز شروع به فعالیت های هنری در رادیو تلویزیون کرد. رادیو یکی از مهم ترین بسترهایی بود که حسین منزوی، طراحی نویسندگی و اجرای برنامه های مختلف را در آن بر عهده داشت.

 

برنامه ‌هایی مانند کتاب روز، یک شعر و یک شاعر، شعر ما و شاعران ما، آیینه و ترازو، کمربند سبز و آیینه آدینه، از جمله مهم ترین برنامه هایی بودند که منزوی مسئولیت نویسندگی و اجرای آن ها را بر عهده داشت. البته در کنار این فعالیت ها، دستی در مجله ی ادبی رودکی داشت و مسئول صفحه ی شعر این مجله بود. 

 

فعالیت های ادبی حسین منزوی حتی بعد از انقلاب نیز همچنان ادامه دار شد و او پس از انقلاب در مجله ی سروش فعالیت می کرد و مسئولیت سرودن شعر برای صفحه ی شعر این مجله را بر عهده داشت. 

 

اشعار حسین منزوی , حسین منزوی , بیوگرافی حسین منزوی

حسین منزوی تبحر خاصی در سرودن اشعار نیمایی، سپید و انواع ترانه ها داشت

 

ترانه سرایی حسین منزوی 

حسین منزوی علاقه ی زیادی به ترانه سرایی داشت تا جایی که خم اکنون بسیار یاز ترانه های او توسط خوانندگان مشهوری همچون علیرضا افتخاری، کوروش یغمائی، همایون شجریان، داریوش اقبالی، محمد نوری و … خوانده شده‌است.

 

علاوه بر این، ترانه های  فول آلبوم علیرضا افتخاری با نام نسیما نیز از میان ترانه های حسین منزوی انتخاب شده و توسط علیرضا افتخاری خوانده شده است. ترانه های معروف دیگری همچون سکه ی ماه که توسط مرجان خوانده شد و ترانه ی بهترین بهانه از عارف، هم جزو معروف ترین و شنیدنی ترین ترانه های حسین منزوی می باشند.

 

توجه اصلی حسین منزوی در سرودن ترانه هایش، بر روی عشق و اهمیت آن بود. او همان طور که در ترانه هایش موضوع اصلی را به عشق اختصاص می داد. برای سرودن اشعار و غزل هایش نیز همین رویکرد مهم را در پیش می گرفت. 

 

زندگی شخصی و فوت حسین منزوی 

حسین منزوی خانواده ی همیشگی نداشت. در واقع می توانیم این طور بیان کنیم که اولین ازدواج او مربوط به سال 1354 بود که تنها شش سال دوام آورد و در سال 1360 این ازدواج به پایان رسید. پس از این ازدواج، ازدواج رسمی دیگری با نام این شاعر ثبت نشد اما نتیجه ی ابتدایی ازدواج اول حسین منزوی، دختری به نام غزل است.

 

او سال های آخر عمرش را در زنجان سپری کرد و پس از اینکه تحت یک عمل جراحی به دلیل نارسایی قلبی قرار گرفت، در تهران بر اثر آمبولی ریوی در گذشت. او در هجدهم اردیبهشت ماه هزار و سیصد و هشتاد و سه را زمان چشم از دنیا فرو بست و نهایتا در کنار مقبره ی پدرش، محمد منزوی، در گورستان پایین شهر زنجان، به خاک سپرده شد. 

 

بیوگرافی حسین منزوی , عکس های حسین منزوی , ترانه سرایی حسین منزوی

حسین منزوی نقش بسیار موثری در تولد دوباره ی غزل معاصر داشت

 

نگاهی به آثار حسین منزوی  

با عشق در حوالی فاجعه، مجموعه غزلی سروده شده از سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۲ به همین سادگی (مجموعه شعرهای سپید)از خاموشی‌ها و فراموشی‌ها حنجره زخمی تغزل، دفتری از شعرهای آزاد و غزل‌های سروده شده از ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۹
 مجموعه اشعار حسین منزوی، انتشارات آفرینش و نگاه، ۱۳۸۸ حیدر بابا، ترجمه نیمایی از منظومه «حیدر بابایه سلام» سروده «شهریار» دومان شامل اشعار ترکی حسین منزوی
از شوکران و شکر، مجموعه غزلی سروده‌شده از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۶۷  این کاغذین جامه، مجموعه برگزیده اشعار کلاسیک  از کهربا و کافور  
 با عشق تاب می‌آورم، شامل اشعار سپید و آزاد سروده شده از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۷۲   با سیاوش از آتش (گزیده اشعار به انتخاب خود شاعر)   از ترمه و تغزل، گزیده اشعار، ۱۳۷۶

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های فرهنگ و هنر(شعر و ترانه، هنر و هنرمند، هنرهای دستی، تاریخ و تمدن، مناسبتها و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------