تفاوت ظاهري مو در دهه هاي مختلف زندگي
- مجموعه: سلامت موها
مو مانند بقيه اعضاي بدن با افزايش سن ظاهر متفاوتي پيدا مي کند. در دوران کودکي بيشتر از هر زمان ديگر به علت زيادبودن تارهاي مو ظاهر پرپشت، براق و زنده اي دارد. به نوشته سايت «prevention»، در اين دوره از زندگي غدد چربي باعث براقي مو مي شود و رنگ دانه هاي آن شروع به تيره شدن مي کند، موها ظاهري درخشان و زنده دارد و در اين سن نيازي به استفاده از رنگ هاي شيميايي يا وسايل حرارتي براي شکل دادن مو که باعث زبري خشکي و کدري آن مي شود، نيست.
در نوجواني و دهه ۲۰ زندگي؛ کم کم حالت مو تغيير پيدا مي کند و رشد آن کمي کندتر مي شود به مرور زمان رنگ مو تيره تر مي شود و عملکرد غدد چربي آن بيشتر مي شود در اين سنين، برخي افراد شروع به استفاده از رنگ و وسايل مخصوص مو مي کنند. اين کار مي تواند باعث آسيب ديدن موها شود.
دهه ۳۰، ۴۰ و ۵۰؛با رسيدن به دهه ۳۰، موها وضعيت ثابتي پيدا مي کند. موها به تيره ترين رنگ رسيده است و در بعضي افراد شروع به سفيدشدن مي کند.البته عوامل ژنتيکي نقش مهمي در سفيدشدن مو ايفا مي کند. اگر والدين شما در دهه ۲۰ موهايشان سفيد شده است.احتمال دارد در اوايل ۳۵سالگي با موهاي سفيد روبه رو شويد. هرچند که اغلب در دهه ۳۰ و ۴۰ است که موها شروع به سفيدشدن مي کند. سفيدشدن مو به اين معني نيست که مو سالم نيست بلکه کورتکس مو فاقد رنگ دانه است.
يائسگي؛ در اين دوران که بين اواخر دهه ۴۰ و اواسط دهه ۵۰ است تخمدان توليد استروژن را متوقف مي کند. استروژن از ريزش مو جلوگيري مي کند و بدون آن موها ظاهر کم پشت پيدا مي کند.
دهه ۶۰ به بعد: توليد چربي به طور چشمگيري کند مي شود و موها خشک تر و کم پشت تر مي شود. اگر به خالي شدن موهاي سرمستعد هستيد، در اين دوران خودش را نشان مي دهد.با بالارفتن سن، مو زمان کمتري در حالت رشد و اغلب در مرحله انتقال و استراحت است.با گذر از اين دهه منتظر کاهش تدريجي توليد چربي و افزايش تدريجي سفيدي و کم پشتي مو باشيد.
منبع: روزنامه خراسان