تازه های دانستنيهاي نوزادان

رابطه هوش و دندان درآوردن نوزاد

رابطه هوش و دندان درآوردن نوزاد: افسانه یا واقعیت؟

رابطه بین هوش و دندان درآوردن نوزاد آیا ارتباطی بین هوش و دندان درآوردن نوزاد وجود دارد؟ باورهای…

همه چیز درباره رشد نوزاد در هفته دوم



هفته دوم نوزاد, نوزاد در هفته دوم تولد, رشد نوزاد هفته دوم

هفته دوم نوزاد، یکی از مهم ترین قسمت های زندگی نوزاد است

 

رشد و مراقبت های مورد نیاز نوزاد در هفته دوم

هر نوزادی پس از تولد روند رشد مخصوص به خود را دارد. نوزاد با گریه کردن خواسته هایش را بیان می کند و بیشتر ساعات روز را در خواب سپری می کند. با این حال مراقبت از او در کنار سختی هایی که دارد بسیار لذت بخش است.

هفته دوم نوزاد پس از تولد

نوزادان در دوره ی جنینی یعنی در سه ماه آخر بارداری، اطلاعات اطراف خود را دریافت می کنند. پس از بدو تولد، مادر اولین شخصی است که نوزاد او را می شناسد. همچنین، می تواند صدا و بوی مادر خود را از دیگر افراد تشخیص دهد.

یکی از رفتارهایی که هر نوزادی پس از بدو تولد قادر به انجام آن می باشد، عمل مکیدن است.

 

هنگامی که کودک به دنیا می آید، دنیای اطراف خود را فقط از فاصله ی 20 الی 25 سانتی می تواند ببیند و بقیه ی اشیا ها در نظرش تار هستند. به عبارتی دیگر نوزاد نزدیک بین به دنیا می آید.

برای تقویت عضلات چشم کودک شما می توانید زمانی که به او شیر می دهید، سر خود را تکان دهید تا نوزاد با چشم هایش چهره ی شما را دنبال کند.همچنین چشم های نوزاد به نور شدید حساس است و در مقابل نور، به طور مداوم پلک می زند.

 

کودک در روزهای ابتدای تولد به طور معمول روزانه حدود 20 ساعت به خواب نیاز دارد که پس از هر سه الی چهار ساعت استراحت بیدار می شود. این روند ممکن است در خواب مادر اختلال ایجاد کند.

ایمن ترین وضعیت خواباندن نوزاد برای کاهش خطر سندرم مرگ ناگهانی و خفگی، خوابیدن روی پشت است.

 

رشد نوزاد در هفته دوم, شیردهی در هفته دوم نوزاد, مراقبت های مورد نیاز نوزاد در هفته دوم

در هفته دوم نوزاد نزدیک بین است و دید کامل ندارد

 

نوزاد در هفته دوم تولد

در هفته ی دوم رفتار های نوزاد متفاوت تر و بیشتر می شوند.به طور مثال هنگامی که او را نوازش می کنید، سریعا به سمت شما باز می گردد یا حتی با نوازش کف پاهایش، توانایی جمع کردن انگشتانش را دارد.

میزان و روند رشد نوزادان پس از بدو تولد با یکدیگر متفاوت است. در مواردی، نوزاد وزن خود را از دست می دهد زیرا هنوز به تغذیه شدن از راه شیر خوردن عادت ندارد.

 

به طور معمول وزن گیری کودکان روزانه 25گرم است.البته این فقط یک راهنمایی و میانگینی برای وزن گیری است و اگر از مقدار بیان شده کمتر یا بیشترباشد، اختلالی در وضعیت سلامت جسمانی کودک ایجاد نمی کند.

نوزادان پس از تغذیه شدن، در ظرف چند ساعت شیر مادر را هضم می کنند. بنابراین دائم گرسنه هستند. بنابراین برای اینکه مطمئن شوید کودک به طور کامل از شیر شما تغذیه می کند، توصیه می شود علائمی را پس از شیردهی بررسی کنید.

 

 بهترین معیار برای مشخص کردن برخورداری کودک از تغذیه مناسب، سنجش او از لحاظ رشد قد و وزن است.همچنین سینه های مادر پس از شیردهی نرم و خالی تر می شوند و کودک در طول روز حداقل پنج الی شش مرتبه روند دفع را انجام می دهد.

 

مدفوع نوزاد در هفته دوم 

زمانی که نوزاد در رحم مادرش زندگی می کند، ماده ای به نام مکونیوم در داخل روده هایش جمع می شود که در روزهای اول تولد، مدفوع نوزاد را به رنگ سبز تیره تبدیل می کند. 

پس از شیر خوردن های مداوم و تخلیه شدن این ماده از روده ها، رنگ مدفوع کودک به عوامل مختلفی بستگی پیدا می کند. به طور کلی، رژیم غذایی مادر، مقدار آب موجود در بدن نوزاد و نوع شیرخشک مصرفی نقش های بسیار موثری در رنگ مدفوع او دارند.

 

یک نوزاد در طول روز می تواند 8 الی 12 بار عمل دفع را انجام دهد که در مواردی موجب نگرانی مادران می شود. اما جالب است بدانید دفع مدفوع نوزاد به دفعات زیاد امری طبیعی است.

 حال ممکن است برخی کودکان در طول روز یک مرتبه مدفوع کنند و شرایط جسمانی خوبی هم داشته باشند. درواقع روند بدنی کودکان باهم بسیار متفاوت است.

بهتر است بدانید کودکانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، مدفوعشان شبیه به اسهال، آبکی تر و نرم تر می باشد.

 

کولیک در نوزاد دو هفته ای

حدود 20 درصد از نوزادان، به کولیک دچار می شوند.کولیک، درد شدید شکم نوزاد ناشی از تجمع گاز در معده و روده کودک است که معمولا با گریه های بی وقفه و طولانی مدت همراه است.

برای کولیک هیچ توضیح قطعی پزشکی وجود ندارد؛ این عارضه معمولا پس از سه الی چهار ماهگی روبه بهبودی می رود. 

 

هفته دوم نوزاد

هفته دوم نوزاد، 70 درصد وقت خود را میخوابد

 

شیردهی در هفته دوم نوزاد

نوزادان پوست سفتی دارند که با کشیده شدن سریعا به حالت قبلی باز می گردد. حال برای اینکه تشخیص دهید چه زمانی آب بدن نوزاد کم شده و نیاز به شیر دارد می توانید پوست او را به آرامی فشار دهید. اگر آب بدن کودک کم شده باشد، پوست او برای لحظاتی چروک باقی می ماند که بیانگر نیاز او به شیر است.

 

مقدار شیری که در دو هفته اول می توانید به نوزاد دهید، بین 1 ونیم الی 3 اونس در طول 24 ساعت است. البته این مقدار مخصوص نوزادانی است که با شیر خشک تغذیه می شوند.

 

مراقبت های مورد نیاز نوزاد در هفته دوم, شیردهی در هفته دوم نوزاد, هفته دوم نوزادي

شیردهی در هفته دوم نوزاد

 

رفلاکس و بالا آوردن نوزاد پس از شیردهی

در طول شیردهی ممکن است هوای اطراف وارد معده نوزاد شود. به عبارتی دیگر، گاهی نوزاد با مکیدن نادرست یا از سر گرسنگی زیاد و غذا خوردن با بلع، منجر به رفتن هوا به معده خود می شود.

 

پس از شیردهی حتما آروغ نوزاد را بگیرید. ممکن است نوزاد در هنگام آروغ زدن مقداری شیر را بالا بیاورد که جای نگرانی نیست. اما اگر نوزاد در مواردی غیر آروغ زدن با مقدار بسیار زیادی بالا بیاورد، ممکن است دریچه ی مری او شل شده و دچار رفلاکس گردد. در این صورت حتما به پزشک اطفال مراجعه کنید.

 

یرقان و زردی در هفته دوم نوزادی

رایج ترین نوع زردی، در روز های دوم وسوم پس از تولد رخ می دهد. برای تشخیص زردی کودک، پزشک متخصص به شما آزمایش بیروبیلین یا زردی را توصیه می کند.در آزمایش ذکر شده، مقدار کمی خون را از پاشنه ی کودک می گیرند.

دراغلب کودکانی که دچار عارضه زردی هستند، سفیدی چشم ها و رنگ صورتشان متمایل به رنگ زرد می شود. همچنین اگر انگشت خود را بر بینی  یا سینه کودک فشار دهید، شاهد زردی خواهید بود.

 

بند ناف نوزاد

در دو هفته اول بدو تولد، بند ناف کودک همچنان سر جایش قرار دارد. تا زمانی که بندناف کودک نیوفتاده باید آن را خشک نگه دارید و برای حمام کردن نوزاد به جای وان حمام  از اسفنج استفاده کنید. 

اگر بندناف نوزاد خیس شود عارضه هایی از قبیل عفونت، التهاب، تورم و سرخی برای ناف کودک ایجاد می کند.

 

رشد ناخن های نوزاد

ناخن های نوزادان رشد بسیار زیادی دارد. بااین حال کوتاه کردن ناخن های کودکان امری سخت و نیازمند دقت بالا است.

هنگامی که کودک را حمام می کنید، ناخن های او در نرم ترین حالت ممکن قرار می گیرند که عمل کوتاه کردن را تسریع می بخشد.

 

راه برقراری ارتباط نوزاد با مادر

کودک برای بیان خواسته ها و ناراحتی هایش از گریه استفاده کرده و با شما ارتباط برقرار می کند. او برای هر خواسته اش، گریه ی مخصوص خود را دارد. به طور مثال:

هنگامی که گریه ی نوزاد به صدای " نه" آغاز می شود، به معنی گرسنه بودن او است.

یا اگر در هنگام گریه کردن، صدای "هع" از او می شنوید و همچنان چشم و بینی خود را به هم بمالد، به احتمال زیاد خسته است یا عاملی موجب رنج و گریه های او شده است.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------