رشد و مراقبت های مورد نیاز نوزاد در هفته بیستم
- مجموعه: دانستنيهاي نوزادان
هفته بیستم رشد نوزاد
تغذیه نوزاد در هفته بیستم
تغذیه کودک در هفته بیستم رشد دچار تغییرات بسیاری میشود. مثلا کودک شما به غذاهای سفت تمایل بیشتری پیدا میکند و حتی امکان دارد کودک در هنگام غذا خوردن به بعضی از اجسام دست بزند. این مرحله از رشد کودک به مراقبتهای مخصوصی احتیاج دارد؛ چون خوردن هر جسم کوچکی میتواند سبب خفگی شود. هفته بیستم رشد کودک، هنگامی برای به دست آوردن تجربه و آزمایش است، بنابراین باید نسبت به سلامت و امنیت او مطمئن شوید.
رشد نوزاد در هفته بیستم
نوزاد در هفته بیست رشد خود، به زودی نشستن را بدون هیچ تکیه گاهی انجام میدهد. در شروع نوزاد توان بسیاری برای این کار ندارد و برای اینکه زمین نخورده و تعادلش را حفظ کند، روی دست ها به سوی جلو تکیه میدهد. ولی به تدریج با گذشت زمان به آسانی این کار را انجام میدهد. خوابیدن روی شکم سبب تقویت عضلات بدن نوزاد میشود و در هفته بیستم رشد بسیار آسان تر نشستن را ياد ميگيرد.
بازی با نوزاد هفته بیستم نوزادی
میتوانید در زمان بازی با کودک خود از ریتم استفاده کنید. این کار، به فراگیری الگوها به کودکتان کمک زیادی میکند و در سنین بالاتر باعث میشود فرزند شما بهتر بتواند خواندن و ریاضیات و مانند آنها را یاد بگیرد. برای با وجود آوردن توازن، در کنار بازی با کودک، در آغاز تنها به خواندن آوازهای کودکانه، مثل شعرهای مهدکودکی بپردازید و در همین حال به آهستگی به تنه و پاهای فرزندتان ضربه بزنید یا دستهای او را مثل کف زدن به هم بزنید.
خودتان نیز میتوانید شعرهای ساده و دارای ریتم برای فرزندتان بسازید و در موقع بازی، برایش بخوانید. همزمان با این کار، بدن کودک را نوازش کنید یا به آهستگی به آن ضربه بزنید.
به زودی بعد از تکرار کافی، فرزندتان با تقلید حرکاتی که در موقع بازی انجام میدهید به شما نشان خواهد داد که یک آواز ویژه را برایش تکرار کنید.
خواب نوزاد در هفته بیستم
در هفته بیستم کودک آغاز به چرخیدن و غلتیدن میکند. بنابراین امکان دارد کودک در وضعیت نامناسبی قرار بگیرد و شما باید به او کمک کنید. یکی از شایع ترین مشکلاتی که والدین در هفته بیستم رشد کودک با آن روبرو میشوند، تغییر الگوی خواب است که با داشتن یک برنامه زمانبندی مناسب برطرف میشود. والدین باید در موقع خواب گاهی موقعیت نوزاد را چک کنند و البته در نظر داشته باشند زمانی که کودک در خواب حرکت میکند، خوب میداند چطور به وضعیت مناسب برگردد.
فعالیت های کودک در هفته بیستم
چنانچه کودک در جایی که نشسته جنب و جوش می کند، اسباب بازی هایش را جمع کنید و از میان آنها اسباب بازی ای را انتخاب کنید، که کودک بتواند آن را در دست بگیرد. جغجغه و آیینه گزینه های مناسبی هستند، اسباب بازی را باید در دستانش حس کند، این احساس برای او شادی و خوشحالی به دنبال می آورد.
با دقت به کودکتان توجه کنید. او اسباب بازی را از دست شما می کشد، و از دستی به دست دیگر می دهد. این مهارت برای نگه داشتن مداد رنگی، اتصال کردن اشیاء و یا بستن زیپ خیلی موثر است.
کودک شما در این سن مهارت هایی را زمان نشستن از خود نشان می دهد. چنانچه تصمیم دارید که ماهیچه های ضروری در این قسمت ها را تقویت کنید می توانید به او کمک کنید.
روی زمین بنشینید و پاهای کودک را در وضعیت V شکل قرار دهید، تا در این وضعیت ماهیچه های کمر و گردن او تقویت شود. شما می توانید از بالش کمک بگیرید تا تعادل کودک را حفظ کنید. با این حرکات می توانید روبروی کودکتان بنشینید و با استفاده از اسباب بازی و شعر خواندن با او رابطه بر قرار کنید. چنانچه هنگام نشستن کودکتان احساس ناراحتی می کند، نگران نباشید زیرا برخی کودکان به سختی این مرحله را می گذرانند، ولی چنانچه احساس می کنید کودک به دشواری می نشیند با پزشک مشورت کنید.
گردوری: بخش کودکان بیتوته