علت دیر افتادن دندان شیری کودکان
- مجموعه: بچه های سالم
دیر افتادن دندان شیری کودکان
دیر افتادن دندان شیری کودکان
- تغذیه نامناسب و یا کمبود بعضی از ویتامینها.
- امکان دارد استخوان فک به صورت کافی رشد نکرده و بزرگ نشده باشد. در این شرایط امکان دارد رشد دندان دائمی با اختلال روبرو گردد.
- انحراف و کج بودن مسیر رویش دندان همیشگی سبب دیر افتادن دندان شیری میشود، عدم رویش دندان دائمی در مسیر مناسب خود سبب عدم تحلیل ریشه دندان شیری شده و در نتیجه دندان شیری در جای خود باقی می ماند.
- اختلال بهم ریختگی دندانها سبب مسدود شدن مسیر رشد دندانهای دائمی میشود.
- وجود بعضی از بیماری ها میتواند به دلیل تاخیر در افتادن دندان شیری باشد.
- در بعضی از شرایط امکان دارد ریشه دندان شیری با استخوان فک در اطراف خود جوش بخورد که این اتصال سبب عدم رشد دندان های دائمی میشود.
- عوامل هورمونی
- عدم وجود دندان دائمی به علت شرایط مادرزادی.
- شرایطی که ریشه دندان شیری به طور کامل رشد نکرده در نتیجه ریشه دندان شیری تحلیل نمیرود و باعث دیر افتادن دندان شیری میشود.
- یکی دیگر از علل تأخیر در افتادن دندان شیری میتواند درشتی دندانها و نبود فضای کافی میان آنها باشد که سبب میشود دندانهای شیری میان دندانهای دائمی گیر کنند.
درمان دیر افتادن دندان شیری
برای درمان دیر افتادن دندان شیری و رشد نکردن دندان دائمی باید ابتدا اختلالی که باعث پیدایش این مشکل شده است را پیدا کرد . چنانچه فقط یک دندان در نیامده باشد باید از ایمپلنت استفاده کرد . البته بعضی وقتها برای باز کردن فضای کافی برای انجام ایمپلنت باید از ارتودنسی هم استفاده کرد. چنانچه فضای دندانی که رشد نکرده است کم باشد باید با ارتودنسی و عقب و جلو کردن دندان ها فضا را پر کرد.
از چه سنی باید کودک را پیش دندانپزشک برد؟
چنانچه چندین دندان از دست رفته باشد باید بسته به تشخیص پزشک و موقعیت دندان ها از ایمپلنت یا پروتزهای ثابت و متحرک استفاده کرد .کودکان تا زمان رسیدن به سن ایمپلنت می توانند از پروتز موقت استفاده کنند. زمانی که فک آن ها کامل رشد کرد و پذیرای ایمپلنت شد از ایمپلنت استفاده کنند .
چنانچه دندان شیری به علت فشردگی نیفتاده باشد دندانپزشک بعد از بررسی و معاینات دقیق تصمیم خواهد گرفت که کدام دندان را بکشد تا دندان دائم شانس بیشتری برای رشد داشته باشد . چنانچه دندان دائم اصلا وجود نداشته باشد به احتمال زیاد نباید اصلا دندان را کشید مگر این که هم زمان چند مشکل مثل فشردگی دندان ها وجود داشته باشد .
در مواردی که دندان دائمی در جای غیر طبیعی رشد کند و یا تا هفت سالگی کودک هیچ کدام از دندان های او نیفتد لازم است نگران شوید و برای بررسی به متخصص دندانپزشک کودک مراجعه کنید . چنان چه پس از بیرون آمدن دندان های آسیا بزرگ در ۱۲ سالگی ، هنوز دندان دائمی وجود داشته باشد که در نیامده باشد ولی دندان شیری آن هنوز در جای خود باقی باشد باید هرچه سریعتر به فکر درمان آن بیفتید .
گردآوری:بخش کودکان بیتوته