علت خوابیدن کودک با دهان باز و درمان آن



خوابیدن کودک با دهان باز,علت خوابیدن کودک با دهان باز,چرا کودک من با دهان باز می خوابد

علت خوابیدن کودک با دهان باز

 

علت اینکه کودکان با دهان باز می خوابند چیست؟

باز بودن دهان کودک موقع خواب امکان دارد باعث پیدایش نگرانی در والدین گردد. ولی در جواب اسن سوال که چرا بعضی کودکان با دهان باز می خوابد باید به این مسئله دقت کنید که نفس کشیدن کودکان از راه دهان، ممکن است نشانه بیماری یا وضعیت خطرناک نباشد. ولی چنانچه کودک بیش از حد معمول از راه دهان نفس می کشد، این مسئله می تواند نشانه ای از یک بیماری در کودک باشد. در ادامه همراه بیتوته باشید.

چرا کودکان با دهان باز می خوابند؟

باز بودن دهان کودک موقع خواب امکان دارد باعث پیدایش نگرانی در والدین گردد. ولی در جواب اسن سوال که چرا بعضی کودکان با دهان باز می خوابد باید به این مسئله دقت کنید که نفس کشیدن کودکان از راه دهان، ممکن است نشانه بیماری یا وضعیت خطرناک نباشد.  ولی چنانچه کودک بیش از حد معمول از راه دهان نفس می کشد، این مسئله می تواند نشانه ای از یک بیماری در کودک باشد. در ادامه همراه ما باشید.

 

خوابیدن کودک با دهان باز,علت خوابیدن کودک با دهان باز,چرا کودکان با دهان باز می خوابند

عوارض خوابیدن با دهان باز در کودکان

 

دلایل خوابیدن کودکان با دهان باز چیست؟

از متداول ترین دلایل خوابیدن کودکان با دهان باز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بسته شدن راه بینی به علت خشکی مخاط بینی یا سینوس

- بیماری های مربوط به سینوس مثل سینوزیت

- وجود بیماری آسم

- آپنه خواب

- بیماری آلرژی

- لوزه سوم

- پولیپ بینی

 

هر یک از این موارد می تواند راه تنفسی کودک را از راه بینی ببندد که باعث میشود دهان کودک در خواب باز بماند و تنفس از راه دهان انجام گیرد.

 

خوابیدن کودک با دهان باز,علت خوابیدن کودک با دهان باز,عوارض خوابیدن با دهان باز در کودکان

علت خوابیدن کودک با دهان باز و روش های درمان آن

 

مشکلاتی که با خوابیدن کودک با دهان باز به وجود می آید

تغییر کردن فرم صورت و جمجمه کودک

اگر تنفس در خواب با دهان باز انجام شود، به مرور فرم فک، دهان و صورت به طوری رشد می‌کند تا تنفس دهانی به آسانی انجام شود. این تغییر در فرم صورت و جمجمه را اصطلاحا صورت آدنوئیدی می‌نامند. عقب بودن فک و چانه یکی از علامت های صورت آدنوئیدی می‌باشد.

 

به وجود آمدن خشکی دهان و پوسیدگی دندان ها

هنگامی که از دهان نفس کشیده شود جریان هوا باعث خشکی لب ها و کل دهان از جمله لثه ها می شود. این موضوع سبب پیدایش تغییراتی در باکتری هایی می شود که به صورت عادی در دهان ما زندگی می کنند، این عمل می تواند باعث پوسیدگی دندان ها و پیدایش مشکلاتی در لثه ها گردد.

 

جذب اکسیژن کمتر

تنفس از طریق بینی آلودگی‌های هوا و ذرات معلق را فیلتر می‌کند. موهای داخل بینی آلودگی‌ها را جذب می کنند. در نتیجه قدری در مقابل عبور هوا مقاومت به وجود می آید، که باعث توقف بیشتر هوا در ریه شده و جذب اکسیژن را بالا می برد. اما تنفس از راه دهان این مزیت ها را ندارد و به کاهش جذب اکسیژن در بدن باعث می‌گردد. رشد ذهنی کودک و قدرت یادگیری او رابطه مستقیمی با مقدار اکسیژن دریافتی و موجود در بدن آن دارد.

 

بر سیستم ایمنی بدن اثر منفی دارد

بینی همه ی انسان ها کرک ها و موهای ریزی دارد که مثل یک فیلتر برای بدن عمل می کنند. به این معنی که اجازه ی ورود ویروس ها، باکتری ها و هر عامل بیماری زا را به بدن نمی دهند. هنگامی که کودک از راه دهان نفس بکشد، این فیلتر وجود ندارد. در نتیجه احتمال این که هر عامل بیماری زا به بدن او وارد شود خیلی زیاد است. به همین سبب می توان نتیجه گرفت که سیستم ایمنی بدن ضعیف می شود.

 

روی خلق و خوی کودک اثر می گذارد

چنانچه می خواهید خلق و خوی کودک شما به سوی مثبت کشیده شود؛ بنابراین به کوچکترین علائم و رفتارهای او توجه کنید. حتی چنانچه با دهان باز می خوابد دلیل خوابیدن کودکان با دهان باز را پیدا کنید. چون که این مسئله حتی می تواند روی خلق و خوی آن ها هم اثر داشته باشد. دلیل آن نیز کمبود اکسیژن موجود در بدن است که به بداخلاقی کودک می انجامد. کودکانی که اغلب پس از بیدار شدن حس خستگی و کسالت می کنند یا توانایی تمرکز ندارند، مشکل تنفس از راه بینی دارند.

 

خوابیدن کودک با دهان باز,علت خوابیدن کودک با دهان باز,علت خوابیدن کودک با دهان باز و روش های درمان آن

آیا خوابیدن با د‌هان باز خطرناک است

 

راهکارهایی برای بهتر شدن مشکل تنفس از راه بینی

کودک در محیط آلوده قرار نگیرد

محیط های آلوده می توانند علائم آسم، سینوزیت و آلرژی را بیشتر کنند. بنابراین بهتر است تا جایی که امکان داردکودکان را از محیط های آلوده دور کنید. استنشاق دود سیگار، ذرات معلق در هوا، گرده گل ها، بخار کلر در استخرها و... از جمله مواردی هستند که باید کودک از آن ها دور باشد.

 

از بخور سرد در اتاق خواب او استفاده کنید

جایی که به میزان کافی رطوبت داشته باشد می تواند به تنفس کودک و کاهش میزان آلرژی یا آسم در او کمک کند. توجه کنید که از بخور سرد برای اتاق او استفاده کنید. بخور سرد به محیط رطوبت و اکسیژن کافی می رساند. هنگامی که اتاق خواب به مقدار کافی رطوبت داشته باشد؛ مجرای بینی بسته نخواهد شد. به جز آن سینوزیت هم تشدید نمی شود. توصیه می شود چنانچه کودک شما زمان خواب با دهان باز می خوابد؛ حتما در طول روز یا هنگامی که او خواب است چند ساعت دستگاه بخور را روشن کنید تا اکسیژن بیشتری به بدن کودک برسد و مخاط بینی و سینوس هم مرطوب بماند.

 

استفاده از سیب زمینی شیرین در رژیم غذایی کودک

سیب زمینی شیرین یکی از غذاهای دوست داشتنی کودکان است، به خصوص اگر آن را به صورت سرخ شده سرو کنید. سیب زمینی شیرین که در رنگ های نارنجی، زرد و صورتی پیدا می شود منبع غنی بتاکاروتن به حساب می آید. این ماده ی مفید، حساسیت را به مقدار زیادی در بدن کاهش می دهد. بنابراین می توان گفت که استفاده از سیب زمینی شیرین و هر چیزی که بتاکاروتن داشته باشد آلرژی و آسم و حتی سینوزیت را کاهش می دهد.

 

استفاده از مرکبات

آناناس، پرتقال، گریپ فروت، لیمو و مرکباتی مثل آن، دارای ویتامین C هستند که سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌ گردد. این مسئله به جلوگیری از عود کردن سینوس ها و پولیپ بینی کمک می‌کند.

 

به مقدار کافی به کودک آب آشامیدنی بدهید

مصرف آب و نوشیدنی های طبیعی مانند آبمیوه های خانگی می تواند اثر زیادی در مرطوب نگه داشتن مخاط بینی و سینوس ها داشته باشد.

 

مصرف سیر و پیاز

یکی از شیوه های درمان پولیپ بینی، استفاده از سیر و پیاز به صورت خام است. این شیوه غدد مخاطی بینی را تقویت می‌کند و از بسته شدن مجرای تنفسی و سینوس ها پیشگیری می‌کند. استفاده از سیر و پیاز خرد شده در سالاد می‌تواند استفاده از آن را برای کودک آسانتر کند.

 

اگر فرزند شما از خوردن سیر و پیاز به صورت خام خودداری می‌کند، می‌توانید در زمان پخت و پز غذا از آن استفاده کنید.

 

چه زمان به دکتر مراجعه کنید؟

بیشتر راهکار های پیشنهادی بالا می تواند به بهتر شدن تنفس بینی کمک کند. ولی اگر فکر می کنید این راهکارها هیچ کمکی به وضعیت خوابیدن کودک شما با دهان باز نمی کند، یا به نظر می رسد تنفس دهانی در تغذیه و خواب کودک شما اختلال ایجاد می کند، سریعاً به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------