۱۲ علامت خطرناک در کودکان که باید جدی بگیرید
- مجموعه: بیماری های شایع کودکان
اگر چهار ساعت بعد از استفاده از داروهای تب بُر، تب کودکتان پایین نیامد به پزشک مراجعه کنید
وقتی پدر و مادر میشویم، سلامت فرزندمان، یکی از الویتهای زندگیمان میشود. وقتی آنها بی یک بیماری مبتلا میشوند، نگرانیهای ما افزایش مییابد چون دیدن رنج و درد فرزندمان، به ما این احساس را میدهد که برای او هیچ کاری نمیتوانیم بکنیم.
به همین علت، اولین علامت غیرعادی میتواند فورا ما را به مطب پزشک ببرد تا علت را بفهمیم و هر چه زودتر درمانش کنیم. اما گاهی با وجود تمام دقتها و زیرنظر گرفتنها، ممکن است یک سری علائم را نادیده بگیریم و آنها را مهم و جدی تلقی نکنیم. در این مطلب برخی از علائم خطرناک را برایتان میگوییم که هرگز نباید از آنها غافل شوید.
۱. تب بالا
برای یک کودک زیر سه ماهه، درجه حرارت مقعدی بالای ۳۸ درجه خطرناک بوده و باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید. برای کودک سه تا شش ماهه، تب بالای ۳۸.۳ درجه، خطرناک تلقی میشود و بعد از آن، ۳۸.۸ درجه، خطرناک بوده و باید به پزشک مراجعه کنید. یادتان باشد، عددی که تب سنج نشان میدهد، تنها عامل مهمی نیست که برای تشخیص بتوان به آن اکتفا کرد. اگر تب فرزندتان پایین آمده اما همچنان ناخوش است، به متخصص اطفال مراجعه کنید.
۲. طولانی مدت شدن تب
اگر چهار ساعت بعد از استفاده از داروهای تب بُر، تب کودکتان پایین نیامد، و یا بالا و پایین آمدن تبش، بیشتر از پنج روز طول کشید، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
۳. تب همراه با سر درد
نسبت به درد در ناحیهی گردن، گرفتگی گردن و یا سر درد همراه با تب، خیلی هشیار باشید، زیرا این علائم میتوانند نشانگر مننژیت باشند.
۴. غیر عادی بودن آلت تناسلی پسران
شما باید همیشه آلت تناسلی پسر کوچولویتان را چک کنید تا اگر هر گونه بریدگی یا ناصافی غیرعادی مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید.
۵. لکههای قرمز پوستی
واکنش آلرژیک نسبت به یک سری از بیماریها علائمی است که باید تحت آزمایش قرار گرفته و درمان مناسب تجویز شود.
۶. درد ناگهانی شکم
اگر فرزند کوچکتان از درد اطراف نافش و یا سمت راست شکمش ناراحت است، او را به متخصص کودکان نشان دهید، مخصوصا اگر احساس درد و ناراحتیاش همراه با سایر علائم مانند اسهال و استفراغ باشد. اینها ممکن است نشانههای آپاندیسیت باشد که اگر به موقع تشخیص داده نشود، خیلی سریع پیشرفت میکند.
اگر کودکتا اطراف نافش و یا سمت راست شکمش درد دارد، او را به متخصص نشان دهید
۷. کاهش ادرار
این علامت معمولا همراه با خشکی دهان، رنگ پریدگی، تهوع و یا اسهال است و میتواند علامت کم آبی بدن باشد. اگر با رنگ پریدگی و بیحالی کودک خردسالتان مواجه شدید، هر چه سریعتر به نزدیکترین بیمارستان مراجعه کنید.
۸. سر درد همراه با تهوع
میگرن در میان کودکان، غیر عادی نیست اما این علائم باید با دقت بیشتری بررسی شوند.
۹. تورم صورت، زبان و لبها
اینها علائم یک واکنش آلرژیک بسیار جدی هستند. اگر چنین نشانههایی در کودکتان دیدید، حتما فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید.
۱۰. کبودی لبها
این علامت ممکن است همراه با تنگی نفس باشد. شاید متوجه شوید که فرزند کوچکتان، به سختی نفس میکشد و یا خس خس میکند. ممکن است مشکلی مربوط به سیستم تنفس او باشد که ناشی از یک واکنش آلرژیک و یا حتی حملهی آسم است. در این جور موارد، هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنید.
۱۱. استفراغ بعد از افتادن
این اتفاق مخصوصا اگر برای کودکان روی بدهد، نیاز به اورژانس نورولوژی دارد. اگر کودکتان بعد از افتادن از جایی، دچار تهوع و استفراغ شد، معطل نکنید و هر چه زودتر او را به اورژانس برسانید.
۱۲. خونریزی زیاد
اگر جایی از بدن کودکتان بریده شد و حتی بعد از چندین دقیقه فشار هم خونریزی قطع نشد، او را به پزشک برسانید چون نیاز به استریل کردن و درمان دارد.
اگر کودکتان یک یا چند علامت از موارد گفته شده را داشت، اقدام فوری انجام دهید، حتی اگر احتمال بسیار کمی میدهید که مشکل جدی نباشد، اما باز هم غفلت نکنید، چون خیلی بهتر است که خیالتان راحت بشود تا اینکه بعدا افسوس بخورید.
منبع: bartarinha.ir