نکات مهم درباره شکستگی استخوان کودکان



شکستگی استخوان,علائم شکستگی استخوان,نشانه های شکستگی استخوان در کودکان

 

نکات مهم درباره شکستگی استخوان کودکان
استخوان ها بسیار محکم هستند، ولی حتی استخوان ها نیز مانند مدادهای چوبی تحت فشار خم می شوند و می شکنند. اگر فشار خیلی زیاد یا ناگهانی باشد، استخوان کاملاً می شکند و از هم جدا می شود.  شکستگی انواع مختلفی دارد و استخوان ممکن است مو بردارد یا مانند شاخه درخت کاملاً دو تکه شود.


وقتی استخوان می شکند چه اتفاقی می افتد؟
میزان درد شکستگی استخوان برای هر کس متفاوت است، ولی اغلب درد آن شبیه سردرد یا دل درد شدید است. بعضی ها ممکن است درد بیشتری بکشند، به خصوص اگر شکستگی استخوان باز داشته باشند. اگر شکستگی کم باشد، ممکن است کودک اصلاً دردی نداشته باشد. گاهی کودک اصلاً نمی تواند بگوید که استخوانش شکسته یا خیر!


شکستن استخوان شوک بزرگی برای کل بدن است و اینکه از سوی بخش های مختلف بدن که اصلاً به محل شکستگی نزدیک نیستند پیام های قوی دریافت کنید، کاملاً نرمال است. این یعنی ممکن است احساس سرگیجه کنید یا بخاطر شوکی که به بدنتان وارد شده سردتان شود. بعضی از افراد مدتی گریه می کنند. بعضی ها غش می کنند تا اینکه بدنشان فرصت تطبیق با همه سیگنال هایی که می گیرد را بیابد. بعضی ها نیز بخاطر شوک در ابتدا هیچ چیزی حس نمی کنند.


اگر اتفاقی برای خودتان یا کسی افتاد که حدس می زنید شکستگی رخ داده باشد، مهمترین کارهایی که باید انجام دهید به قرار زیر هستند:
• آرام باشید؛
•سعی کنید فرد مجروح تا حد ممکن در وضعیت راحتی قرار داشته باشد؛
• به یک بزرگسال اطلاع دهید؛
•اگر بزرگسالی اطرافتان نیست، با پلیس یا اورژانس منطقه تماس بگیرید.


بدترین چیزی که برای استخوان شکسته می تواند رخ دهد، این است که تکان داده شود یا جابجا شود. این به فرد صدمه می زند و جراحت او را بدتر می کند. در صورتی که دست یا پا شکسته باشد، یک بزرگسال باید زیر قسمت شکسته بالش یا حوله ای به عنوان تکیه گاه بگذارد.


نکته بسیار مهم:
اگر مطمئن نیستید کدام استخوان شکسته یا فکر می کنید که گردن یا کمر فرد شکسته است، سعی نکنید او را حرکت دهید. صبر کنید تا پزشکان و امدادگران اورژانس برسند و این کار را انجام دهند.


پزشک برای فرد چه کاری انجام می دهد؟
برای درمان استخوان شکسته، ابتدا پزشک باید بداند که شکستگی از چه نوعی است. به همین دلیل اول باید از ناحیه آسیب دیده عکسبرداری شود. اشعه ایکس به پزشک کمک می کند تا استخوان شکسته را شناسایی کرده و نحوه درمان آن را مشخص کند.
پس از آنکه استخوان جا انداخته شد، مرحله متداول بعدی گچ گرفتن است. گچ گرفتن شامل بانداژ خاصی می شود که استخوان را از یک تا دو ماه ثابت نگه می دارد تا شکستگی جوش بخورد. این بانداژ در گچ خیسانده می شود تا تبدیل به پوسته سختی شود و مدتی طولانی دوام داشته باشد.

 

شکستگی استخوان,علائم شکستگی استخوان,نشانه های شکستگی استخوان در کودکان

 

بعضی از قالب هایی که برای ثابت نگه داشتن استخوان استفاده می شوند از جنس پلاستیک یا فایبرگلاس هستند و حتی بعضی از آنها ضدآب هستند و می توانید با آنها شنا کنید. برای بچه ها از رنگ ها و طرح های شاد هم استفاده می شود.
در شکستگی استخوان های بزرگ یا شکستگی های متعدد یک استخوان، پزشک ممکن است میله فلزی در استخوان جایگذاری کند تا آن را ثابت نگه دارد. در این عمل فرد را بیهوش می کنند تا هیچ دردی حس نکند. پس از بهبود شکستگی، این میله ها را درمی آورند.


استخوان شکسته چطور جوش می خورد؟
استخوان ها بطور طبیعی خودشان را ترمیم می کنند. در قسمت شکستگی، استخوان ها سلول های جدید و رگ های خونی ریز بسیاری تولید می کنند که استخوان را نوسازی می کنند. این سلول ها هر دو سر بخش های شکسته را پوشش می دهند و شکستگی را می بندند تا درست مانند اولش شود.


وقتی قالب گچ را درآوردیم چه کنیم؟
می توانید تصورش را بکنید که با اره گچ دست یا پایتان را ببرند و هیچ آسیبی به پوستتان نرسد؟ در واقع برخورد این اره به پوستتان قلقلک آور نیز هست!
وقتی گچ را جدا می کنند، قسمت ترمیم یافته ممکن است کمی عجیب به نظر برسد و حس عجیبی در این قسمت داشته باشید. پوست این قسمت رنگ پریده، خشک یا پوسته پوسته می شود. موی آن تیره تر است و خود آن کوچکتر به نظر می رسد و حس می کنید که عضله آن قسمت کوچک شده است.


نگران نباشید، همه اینها موقتی هستند. بدن کودک بهترین درمانگر خود هستند و خیلی زود خودش را ترمیم می کند. در بعضی موارد، ممکن است پزشک توصیه کند که برای بهبود انعطاف پذیری و قدرت عضلانی آن ناحیه از بدن، نرمش هایی صورت بگیرد. در مورد فعالیت هایی که بعد از باز کردن گچ می توانید با آن قسمت از بدن انجام بدهید یا ندهید حتماً با پزشک مشورت کنید.


برای آنکه کودک استخوان های محکم تر و قوی تری داشته باشد، باید کارهای زیر را انجام دهد:
• فعالیت جسمانی زیادی انجام دهد و تمریناتی مانند دو و پرش را انجام دهد.
•با کلسیم و ویتامین د استخوان ها را تقویت کند. یعنی شیر و غذاها و نوشیدنی های پر کلسیم مانند بروکلی و آب پرتقال مصرف کند.

منبع:bartarinha.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------