از خواص ماهی چه می دانید؟
- مجموعه: خواص مواد غذایی
آیا می دانید ماهی چه ویتامینی دارد؟
13 مورد از خواص بی نظیر ماهی
خواص ماهی:
ماهی سرشار از مواد مغذی مهم
ماهی مملو از مواد مغذی بسیاری است که اکثر مردم فاقد آن هستند. این شامل پروتئین با کیفیت بالا، ید، و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است.
گونه های چرب بعضی اوقات سالم ترین ها محسوب می شوند. به این دلیل که ماهی های چرب از جمله ماهی آزاد، ماهی قزل آلا، ساردین، ماهی تن و ماهی خال مخالی از نظر مواد مغذی دارای چربی بیشتر هستند.
این شامل ویتامین D، ماده مغذی محلول در چربی است که بسیاری از افراد فاقد آن هستند.
ماهی های چرب همچنین دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای عملکرد مطلوب بدن و مغز بسیار مهم هستند و به شدت با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها ارتباط دارند.
برای تأمین نیازهای شما به امگا 3، خوردن ماهی های چرب حداقل یک یا دو بار در هفته توصیه می شود. اگر وگان (گیاهخوار) هستید، مکمل های امگا 3 ساخته شده از ریز جلبک ها را انتخاب کنید.
کاهش خطر حمله قلبی و مغزی از خاصیت ماهی می باشد
ممکن است خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش دهد
حملات قلبی و مغزی دو دلیل شایع در مرگ زودرس در جهان است.
ماهی یکی از سالم ترین غذاهایی است که می توانید بخورید. سعی کنید هفته ای یک وعده ماهی مصرف کنید.
بسیاری از مطالعات نشان می دهد افرادی که به طور منظم ماهی می خورند کمتر در معرض حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ ناشی از بیماری قلبی قرار می گیرند.
محققان بر این باورند که انواع ماهی های چرب به دلیل داشتن اسید چرب امگا 3 برای سلامت قلب بسیار مفیدتر هستند.
حاوی مواد مغذی مهم در طول رشد هستند
اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد و نمو ضروری است.
دوکوزاهگزانوئیک اسید چربی امگا 3 (DHA) به ویژه برای رشد مغز و چشم مهم است.
به همین دلیل، اغلب توصیه می شود که زنان باردار و شیرده به اندازه کافی اسیدهای چرب امگا 3 مصرف کنند.
با این حال، برخی از ماهی ها سرشار از جیوه هستند که با مشکلات رشد مغز مرتبط است.
بنابراین، زنان باردار فقط باید ماهی هایی با جیوه کم مانند ماهی قزل آلا، ساردین و بیش از 12 اونس (340 گرم) در هفته بخورند.
آنها همچنین باید از خوردن ماهی خام و نپخته خودداری کنند زیرا ممکن است حاوی میکروارگانیسم هایی باشد که می تواند به جنین آسیب برساند.
ممکن است سلامت مغز را تقویت کند
عملکرد مغز شما اغلب با افزایش سن کاهش می یابد. در حالی که کاهش خفیف ذهنی طبیعی است، بیماری های جدی تخریب عصبی مانند بیماری آلزایمر هم وجود دارد.
بسیاری از مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که افرادی که ماهی بیشتری می خورند، کاهش فکری کندتری دارند.
همچنین مطالعات نشان می دهد که افرادی که هر هفته ماهی می خورند دارای ماده خاکستری بیشتری (بافت اصلی عملکرد مغز شما) در قسمت هایی از مغز هستند که احساسات و حافظه را تنظیم می کنند.
از فواید ماهی می توان به پیشگیری و درمان افسردگی اشاره کرد
ممکن است به پیشگیری و درمان افسردگی کمک کند
افسردگی یک بیماری روحی رایج است.
کمبود روحیه، اندوه، کاهش انرژی و از بین رفتن علاقه به زندگی و فعالیت ها مشخص می شود.
اگرچه تقریباً به اندازه بیماری قلبی یا چاقی مورد بحث قرار نگرفته است، در حال حاضر افسردگی یکی از بزرگترین مشکلات سلامتی در جهان است.
مطالعات نشان داده است که افرادی که به طور منظم ماهی می خورند کمتر دچار افسردگی می شوند.
همچنین چندین آزمایش کنترل شده نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است با افسردگی مقابله کرده و به طور قابل توجهی اثربخشی داروهای ضد افسردگی را افزایش دهند.
ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 نیز ممکن است به سایر شرایط روحی مانند اختلال دو قطبی کمک کنند.
منابع غذایی مناسب ویتامین D
ویتامین D مانند هورمون استروئیدی در بدن شما عمل می کند - و 41.6٪ از جمعیت ایالات متحده با کمبود یا کمبود آن مواجه هستند.
ماهی و فرآورده های ماهی از بهترین منابع غذایی ویتامین D هستند. ماهی های چرب مانند ماهی آزاد و شاه ماهی حاوی بالاترین مقدار هستند.
یک وعده 4 اونس (113 گرم) بسته ماهی قزل آلا پخته شده در حدود 100٪ از مقدار توصیه شده ویتامین D.
برخی روغن های ماهی مانند روغن کبد ماهی نیز دارای ویتامین D بسیار بالایی هستند و بیش از 200٪ ارزش روزانه (DV) را در یک قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) تأمین می کنند.
اگر زیاد آفتاب نمی گیرید و به طور منظم ماهی های چرب نمی خورید ، ممکن است بخواهید یک مکمل ویتامین D مصرف کنید.
ممکن است خطر ابتلا به بیماری های خود ایمنی را کاهش دهد
بیماری های خود ایمنی مانند دیابت نوع 1 زمانی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به بافت های سالم بدن حمله کرده و آنها را از بین ببرد.
چندین مطالعه ارتباط امگا 3 یا روغن ماهی با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 1 در کودکان و همچنین نوعی دیابت خود ایمنی در بزرگسالان را نشان می دهد.
اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D موجود در ماهی و روغن ماهی ممکن است مسئول این امر باشند.
برخی از متخصصان معتقدند که ممکن است مصرف ماهی خطر آرتریت روماتوئید و مولتیپل اسکلروزیس را نیز کاهش دهد.
ممکن است از بروز آسم در کودکان جلوگیری کند
آسم یک بیماری شایع است که با التهاب مزمن مجاری تنفسی مشخص می شود.
مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم ماهی با 24٪ کاهش خطر ابتلا به آسم در کودکان ارتباط دارد، اما هیچ تأثیر قابل توجهی در بزرگسالان مشاهده نشده است.
آشنایی با خواص ماهی
ممکن است در سنین پیری از بینایی شما محافظت کند
تخریب ماکولای چشم وابسته به سن (AMD) دلیل اصلی اختلال بینایی و کوری است که بیشتر افراد مسن را درگیر می کند.
برخی شواهد نشان می دهد که ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است در برابر این بیماری محافظت کنند.
در یک مطالعه ، مصرف منظم ماهی با 42٪ کاهش خطر AMD در زنان ارتباط داشت.
مطالعه دیگری نشان داد که خوردن ماهی چرب یک بار در هفته با 53٪ کاهش خطر AMD ("مرطوب") عروق عصبی مرتبط است.
ماهی ممکن است کیفیت خواب را بهبود بخشد
اختلالات خواب در سراسر جهان به طرز باورنکردنی رایج شده است.
افزایش قرار گرفتن در معرض نور آبی ممکن است نقشی داشته باشد، اما برخی از محققان معتقدند که کمبود ویتامین D نیز ممکن است در این امر دخیل باشد.
در یک مطالعه 6 ماهه در 95 مرد میانسال، یک وعده غذایی با ماهی سالمون 3 بار در هفته منجر به بهبود خواب و عملکرد روزانه شد.
محققان حدس زدند که این امر ناشی از محتوای ویتامین D است.
خوشمزه و آسان تهیه می شود
ماهی خوشمزه است و به راحتی آماده می شود.
به همین دلیل، ترکیب آن در رژیم غذایی باید نسبتاً آسان باشد. خوردن ماهی یک یا دو بار در هفته برای استفاده از فواید آن کافی تلقی می شود.
در صورت امکان، ماهی های وحشی و دریایی را به جای پرورشی انتخاب کنید. ماهی های وحشی امگا 3 بیشتری دارند و احتمال آلودگی آنها به آلاینده های مضر کمتر است.
ماهی قزل آلا را می توان به صورت پخته ، سرخ شده ، شور یا جوشانده تهیه کرد.
ماهی چه خاصیتی دارد؟
آیا ماهی آهن دارد؟
ماهی يكی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنين در حفظ مقاومت بدن در برابر ميكروب ها نقش مهمی به عهده دارد. آهن موجود در ماهي به گونهاي است كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبی در بدن به مصرف می رسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گياهی را هم افزايش می دهد بنابراين نقش مهمی در پيشگيری از كم خونی ناشی از فقر آهن به عهده دارد.
ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ويتامين های گروه "B" در تنظيم فعاليت سلول های عصبی و در نتيجه در سلامت سيستم عصبی و نيز در سلامت پوست تاثير دارند. همچنين بعضی از انواع ويتامين های گروه "B"در خون سازي نيز مؤثرند. بنابراين با مصرف ماهی می توانيم به سلامت اعصاب، شادابی، طراوت پوست و پيشگيری از كم خونی كمک كنيم.
ویتامین A موجود در ماهی
برخی از ماهی ها حاوی ویتامین A یا رتینول می باشند. این ویتامین محلول در چربی معمولا به صورت محلول در روغن هایی درون گوشت ماهی یافت می شود، همچنین مکمل های روغن ماهی نیز منبعی غنی از این ویتامین را برای بدن فراهم می کنند.
براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در ایالات متحده، یک قاشق غذاخوری از روغن کبد ماهی کاد حاوی ارزش روزانه کامل این ویتامین است. ماهی سالمون نیز در افزایش ویتامین A دریافتی تاثیر دارد.
مصرف مقدار کافی از این ویتامین برای حفظ سلامت بسیاری از بافت ها مهم است، زیرا کمبود ویتامین A می تواند موجب خشکی، پوسته پوسته شدن پوست، نابینایی و نقص ایمنی شود. مصرف ماهی چرب یا روغن ماهی می تواند در جلوگیری از این کمبود و حمایت از سلامت افراد مفید باشد.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته