آشنایی با خواص پنیر چدار؛ دومین پنیر محبوب دنیا



آموزش ساخت پنیر چدار, پنیر چدار چیست, تفاوت پنیر چدار و گودا

پنیر چدار چیست

 

پنیر چدار چیست و چه کاربردی دارد؟

پنیر چدار دومین پنیر محبوب دنیا است که اولین بار در دهکده چدار انگلستان تولید شد و طعم خوشمزه آن باعث شد در تمام کشورهای جهان محبوبیت زیادی پیدا کند. این پنیر بافتی سفت و صاف دارد و به رنگ زرد یا نارنجی دیده می شود. در این مطلب از بیتوته شما را با این پنیر محبوب آشنا می کنیم.

این پنیر برای اولین بار در دهکده چدار، سامرست انگلیس تولید شد. محبوبیت پنیر چدار علاوه بر طعم رنگ بی نظیرش به دلیل خواص سلامتی آن هم هستند. پنیر چدار سرشار از کلسیم است که نقش مهمی در سلامت اندام ها به خصوص کلیه و استخوان ها دارد. 

 

پنیر چدار چیست, ارزش غذایی پنیر چدار, پنیر چدار

موارد مصرف پنیر چدار

 

پنیر چدار چیست؟

پنیر چدار، پنیری زرد رنگ با طعم و عطر تند است که در گذشته از شیر تازه گاو تهیه می شده ولی امروزه از شیر گوسفند ، شیر بز و گاهی شیرهای غیر لبنی هم تهیه می شود. از آنجا که این پنیر برای اولین بار در روستای چدار انگلیسی تولید شد ، نامش را از همین روستا گرفته است. 

 

پنیرهای چدار امروزی تفاوت زیادی با انواع قدیمی دارند و برای زیباتر شدن رنگ پنیر ، رنگ های گیاهی به آن افزوده می شود. پرکاربردترین رنگ گیاهی پنیر چدار از آناتو گرفته می شود که گونه ای گیاه گرمسیری است و باعث نارنجی شدن رنگ پنیر می شود. 

 

در آمریکا به برخی از گونه های پنیر چدار ، رنگی اضافه نمی شود که به نام پنیر چدارسفید یا پنیر ورمونت معروف هستند. پنیر چدار معمولا سطح خشک شبیه پنیر پارمزان دارد ، اغلب تولید کنندگان با پوشاندن سطح پنیر با موم از خشک شدن پنیر جلوگیری میکنند. 

 

تندی عطر و طعم پنیر چدا به میزان کهنگی آن بستگی دارد و هر چه پنیر کهنه تر باشد عطر و طعم تیزتری خواهد داشت. پنیرهای چداری که به روش صنعتی تولید شده اند و طور معمول در فروشگاه ها به فروش می رسند معمولا 2 – 3 ماه از تولیدشان گذشته است بنابراین عطر و طعم چندانی ندارند. 

 

پنیر چدار برای این که عطر و طعم قوی داشته باشید باید 1 – 5 سال در شرایط خاص نگهداری شود. پنیر های چدار بسیار کهنه بافتی ترد و متبلور پیدا میکنند. 

از آنجا که تولید کنندگان برای بسته بندی پنیر چدار رنده شده از مقداری آرد ذرت برای نچسبیدن تکه های پنیر استفاده میکنند بهتر است خودتان پنیر را به صورت قالبی تهیه کنید و در خانه رنده کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد و به راحتی ذوب شود.  

 

روش نگهداری از پنیر چدار

پنیر چدار قالبی را در کاغذ روغنی بپیچید و سپس با یک لایه سلفون بپوشانید ، به این شکل میتوانید پنیر چدار را به مدت 1 ماه در یخچال و به مدت 6 – 8 ماه در فریزر نگهداری کنید. 

پنیر چدار ورقه ای یا رنده شده را میتوانید حداکثر به مدت 1 هفته در یخچال و 1 ماه در فریزر نگهداری کنید. 

 

طرز تهیه پنیر چدار, خرید پنیر چدار, تلخی در پنیر چدار

نحوه نگهداری از پنیر چدار

 

ارزش غذایی پنیر چدار

هر 100 گرم پنیر چداری که به روش سنتی تولید شده است حاوی مواد مغذی زیر میباشد : 

  

انرژی     ۴۰۲ کیلوکالری
سدیم   ۲۵% مقدار مورد نیاز روزانه 
 پروتئین ۵۰%  ( DV ) 
چربی کل  ۵۰%  ( DV ) 
کلسترول     ۳۵%  ( DV ) 
کلسیم   ۷۲%   ( DV ) 
 ویتامین D ۶%   ( DV ) 
 ویتامین B6 ۵%   ( DV ) 
ویتامین B12 ۱۳% ( DV ) 
منیزیوم ۷% ( DV ) 

 

خرید پنیر چدار, تلخی در پنیر چدار, نحوه درست کردن پنیر چدار

ارزش غذایی پنیر چدار

 

مراحل تهیه پنیر چدار Cheddaring

مراحل تهیه پنیر چدار به نام چدارینگ Cheddaring شناخته می شود. 

به شیر تازه در دمای 31 – 32 درجه سانتی گراد  مایه پنیر و میکروب کشته شده اضافه میکنند تا در مدت 24 ساعت دلمه ببندند. برای دلمه بستن شیر میتوان سرکه یا آبلیمو هم به آن اضافه کرد که البته طعم پنیر کمی متفاوت خواهد شد. 

 

دلمه ها را به صورت افقی و سپس عمودی برش میزنند و سپس به صورت ورقه ای پنیرها برش می خورند و بعد از نیم ساعت آب پنیر را خارج میکنند تا ورقه ها به هم بچسبند و به صورت قالبی در آیند. 

 

میزان اسیدیته قالب های پنیر باید به 6.4 برسد سپس پنیر چدار را در ابعاد 1.5 سانتی متری برش می زنند و نمک به آن اضافه می کنند. 

درلمه های نمکی برش خورده را در قالب های پنیر قرار میدهند و به مرور کاملا فشرده می کنند و زمان میدهند تا پنیر برسد. 

 

خواص پنیر چدار

پنیر چدار علاوه بر طعم و بوی خوشایند و قوی ای که دارد نقش مهمی در سلامت بدن ایفا میکند. البته از آنجا که پنیر چدار سنتی از شیر کامل تهیه میشود میزان چربی بالایی داشته و حدود 35 درصد کلسترول دارد و نمیتوان به صورت روزانه از آن مصرف کرد ، افرادی که مبتلا به مشکلاتی از جمله کبد چرب یا مشکلاتی قلبی عروقی هستند باید در مصرف پنیر چدار احتیاط لازم را داشته باشند.

 

هر 100 گرم پنیر چدار بخش زیادی از پروتئین مورد نیاز روزانه را تامین می کنید ، به علاوه کلیسیم ، پتاسیم ، ویتامین کا و منیزیم وجود در آن برای استحکام استخوان ها بسیار مفید است. فسفر موجود در پنیر چدا به بهبود عملکرد مغز و حافظه و بهبود عملکرد کلیه ها کمک میکند. این ماده معدنی زمانی که در کنار ویتامین ای قرار بگیرد میتواند نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا کند. 

 

روش نگهداری از پنیر چدار, پنیر چدار چیست, ارزش غذایی پنیر چدار

خواص و کاربرد پنیر چدار

 

کاربرد پنیر چدار

پنیر چدار یکی از پرکاربرد ترین پنیرها در تهیه فست فود است و در انواع ساندویچ های گرم و سرد ، چیز برگر ، ساندویچ پنیر کبابی ، مک اند چیز و غیره مورد استفاده قرار میگیرد. 

از پنیر چدار میتوان به جای پنیر صبحانه ستفاده کرد. 

استفاده از پنیر چدار در سوپ و سالاد میتواند به خوشمزه تر شدن این پیش غذاها کمک کنید. 

 

در دستور تهیه برخی از پاستاها از پنیر چدار استفاده می شود. 

کاربرد پنیر چدار برای تهیه پیتزا مزه خاص و بهترین به این وعده غذایی می بخشد. 

پنیر چدار در اغلب فست فودها و اوردورها در کنار سیب ، گلابی ، انگور ، کراکر ، پیتا ، سالامی و بیف سرو می شود. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------