آشنایی با داروی پتیدین ، مراحل و عوارض ترک پتیدین



اثر پتیدین در کاهش درد ترمیم, پتیدین در تست اعتیاد, پتیدین چیست

پتیدین یک داروی پزشکی است و به عنوان مسکن و داروی بی هوشی استفاده می شود

 

اعتیاد به داروی پتیدین/ عوارض، نشانه ها و مراحل ترک

پتیدین داروی ضد درد است که در هنگام عمل جراحی و به عنوان داروی بیهوشی و با هدف اثر بخشی بیشتر داروی هوشبر و همچنین برای کاهش درد به بیمار تزریق می شود.

پتیدین چیست؟

داروی پتیدین نوعی داروی مسکن است که نام دیگر آن میریدین است. این دارو در گروه داروهای مخدر و اعتیاد آور جای می گیرد و از آن برای تسکین دردهای متوسط تا شدید استفاده می شود. اثر گذاری این دارو شبیه به مورفین و اکسی کدون است.

اگر چه قدرت پتیدین تنها یک دهم قدرت مورفین است اما پتیدین در مدت زمان کوتاه تری اثر می گذارد و خطر سوء مصرف بالاتری نسبت به مورفین دارد.

 

پتیدین در قالب های قرص و یا به صورت مایع عرضه می شود. قرص های پتیدین به صورت دایره ای و به رنگ سفید است و در دوز های 50 تا 100 میلی گرمی عرضه می شود. پتیدین مایع نیز به صورت شربت یا محلول تزریقی تولید می شود. مایع تزریقی پتیدین فقط توسط پزشک تزریق می شود و یا ممکن است قرص ها و شربت های پتیدین نیز توسط پزشک تجویز شود.

 

موارد مصرف پتیدین

 

پتیدین چیست, موارد مصرف پتیدین, منع مصرف پتیدین

پتیدین یک مسکن متوسط رو به قوی است و برای تسکین دردها در جراحی استفاده میشود

 

پتیدین به منظور کنترل دردهای متوسط تا شدید و تسکین درد هنگام زایمان و عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرد. از این دارو به عنوان داروی بیهوشی و به منظور افزایش اثرات هوشبری استفاده می شود.

 

چگونگی اثر پتیدین

این دارو با مهار کردن مسیر های پیش رونده درد باعث تغییر در پاسخ به درد می شود و ایجاد بی دردی و سرکوب تنفسی و خواب آلودگی می شود.

 

فارماکوکینتیک پتیدین

بعد از مصرف پتیدین 10 تا 45 دقیقه طول می کشد تا این دارو اثر کند و طول مدت اثر آن بین 2 تا 4 ساعت است. سپس به طور گسترده در سراسر بدن منتشر می شود و در کبد متابولیزه می شود. این دارو از طریق ادرار دفع می شود و حدود 5 درصد آن نیز تغییر نیافته رفع می شود.

جذب: زمان لازم برای شروع اثر ضد درد این دارو 45-10 دقیقه است. طول مدت اثر 4-2 ساعت است.

 

آمپول پتیدین

آمپول پتیدین که از حالت های مایع این دارو می باشد برای درمان دردهای متوسط تا شدید و طولانی مدت مصرف می شود. این آمپول در برخی از موارد نیز به عنوان داروی بیهوشی و یا به منظور افزایش و تقویت اثر هوشبری در عمل های جراحی استفاده می شود.

نحوه مصرف  این آمپول به صورت تزریق وریدی می باشد. مصرف این دارو و تعیین دوز آن حتما باید زیر نظر پزشک متخصص صورت گیرد.

 

منع مصرف پتیدین

در صورتی که دچار اسهال شدید و کولیت پسودوممبران ناشی از مصرف سفالوسپورين‌ها و پني‌سيلين‌ها هستید و همچنین اسهال ناشی از مسمومیت و ضعف تنفسی شدید هستید از مصرف این دارو خودداری کنید.

 

عوارض جانبی مصرف پتیدین

مصرف این دارو سبب بروز مشکلات قلبی و عروقی می شود که از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

برادی کاردی، ایست قلبی، ضعیف شدن گردش خون، افت فشار خون، تپش قلب، شوک، سنکوپ و تاکی کاردی.

 

اثرات و عوارضی که این دارو بر روی سیستم اعصاب دارد شامل موارد زیر است:

آژیتاسیون، گیجی، dis orientation یا اختلال در تشخیص موقعیت، سرگیجه، وابستگی به دارو، کاهش پاسخ به متحرک ها، توهم و سردرد، افزایش فشار داخل جمجمه، حرکات غیر ارادی عضلات مانند پرش عضلات و میوکلونوس، تغییرات خلقی مانند سرخوشی و دیسفوری، سدیشن، تشنج بر اثر تجمع متابولیت دارو و سندروم سروتونین.

 

از دیگر عوارض مصرف این دارو اثرات سوء آن بر روی پوست می باشد مانند: افزایش تعریق پوست، خارش و حساسیت پوستی و کهیر.

 

از عوارض و اثرات این دارو بر دستگاه گوارشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کولیک صفروی، یبوست، تهوع و استفراغ، خشکی دهان و اسپاسم اسفنکتر اودی.

 

از دیگر موارد و مشکلات ناشی از مصرف این دارو می توان موارد زیر را نام برد: احتباس ادراری، واکنش محل تزریق مانند درد و کهیر و قرمزی، ازدیاد حساسیت مانند آنافیلاکسی، آزاد سازی هیستامین و واکنش ازدیاد حساسیت، لرزش و ضعف بدن، اختلالات بینایی، تنگی نفس، ایست تنفسی و دپرسیون تنفسی.

 

تفاوت پتیدین با مورفین

مورفین ماده مخدری است که از تریاک استخراج می شود. پتیدین در گروه مواد مخدر شبه تریاک جای می گیرد.

بسیاری از افراد بر این باورند که شدت عوارض و اعتیاد به پتیدین بسیار کمتر از مورفین است. در صورتی که واقعیت این است که پتیدین مانند مخدرهایی همچون هروئین می باشد و اعتیاد به مصرف آن منجر به آسیب های جبران ناپذیری به سلامتی بدن می شود.

 

اعتیاد به مسکن پتیدین

 

آمپول پتیدین, داروی پتیدین, اثر پتیدین

مانند اغلب مسکن های دیگر، پتیدین نیز اعتیاد آور است

 

همان طور که گفتیم این داروی مسکن قوی شبیه مورفین بوده و در گروه داروهای مخدر جای می گیرد. مصرف این دارو باعث ایجاد اعتیاد و وابستگی می شود.

با توجه به اثرات این دارو برخی از افراد به علت عدم آگاهی کافی از این دارو برای تسکین درد های روحی و مسائل عاطفی استفاده می کنند. این افراد از عوارض اعتیاد آور این دارو اطلاعی ندارند. متاسفانه آمار اعتیاد به این دارو در بین نوجوانان بسیار بالاتر است. به طوری که 70 درصد معتادان به پتیدین نوجوانان هستند که با هدف تسکین دردهای روحی و ناراحتی های خود به این در او متوسل می شوند.

 

 افرادی که از این دارو به منظور سرخوشی و به عنوان یک ماده مخدر از آن استفاده می کنند باید بدانند که خطرات این دارو از مواد مخدر بسیار بیشتر است. این دارو به طور مستقیم بر سیستم عصبی مرکزی مغز تاثیر می گذارد و ممکن است منجر به تشنج شود.

 

عوارض ناشی از اعتیاد به پتیدین

قبلا در مورد عوارض مصرف این ماده به عنوان یک دارویی که توسط پزشک تجویز می شود توضیح دادیم و عوارض جانبی آن را ذکر کردیم. حال تصور کنید که مصرف این ماده وقتی به عادت تبدیل شود و حکم یک ماده مخدر را پیدا کند چه نتایجی را به دنبال خواهد داشت.

 

مصرف دمورال یا همان پتیدین به عنوان یک ماده مخدر دارای عوارض بسیار خطرناکی است. این اثرات بسیار شبیه به نشانه های افراد معتاد است. نشانه های اعتیاد به این دارو شبیه علائم مصرف هروئین است، به گونه ای که تشخیص یک فرد معتاد به هروئین و فردی که به مصرف پتیدین اعتیاد پیدا کرده بسیار دشوار است.

 

از شایعترین علائم اعتیاد به پتیدین می توان موارد زیر را ذکر کرد:

افسردگی شدید، تحریک پذیری، بی قراری و بی خوابی، تغییراتی در حالات روحی، تشنج، سردرد، لرزش و ...

 

این مواردی که ذکر شد تنها بخشی از اثرات مخرب فراوان ناشی از مصرف پتیدین است که بر جسم فرد اثر می گذارد و اگر بخواهیم عوارض و اثرات اجتماعی و روانی آن را بیان کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

طلاق و از هم گسستگی خانواده و از دست دادن موقعیت اجتماعی و شغل، رفتار پرخاشگرانه با کودکان، افکار اقدام به خودکشی، بدبینی به اطرافیان، افسردگی شدید و در نهایت مرگ.

 

مراحل ترک اعتیاد پتیدین

 

داروی پتیدین, اثر پتیدین, تزریق عضلانی پتیدین

مراحل ترک پتیدین نیز مانند مواد مخدر و داروهای دیگر است

 

برای ترک اعتیاد به پتیدین مانند اعتیاد به سایر مواد مخدر باید به مراکز درمانی و کلینیک های ترک اعتیاد مراجعه کرد و از خدمات روانشناسی و روانپزشکی بهره گرفت.

ابتدا باید حالات روحی و روانی بیمار به خوبی کنترل شود تا بیمار بتواند در زمان کوتاه اقدام به ترک اعتیاد و به دست آوردن سلامتی کند.

 

از اقدام به ترک این ماده مخدر در خانه و به صورت خود سر پرهیز کنید. زیرا در این صورت ممکن است سبب بروز علائم و مشکلاتی در بیمار شود که همین مشکلات ممکن  است سبب بازگشت دوباره فرد به سمت داروی مخدر شود.

از این رو توصیه می شود تا ترک این داروی مخدر با مراجعه به مراکز درمانی و تحت نظر پزشکان متخصص انجام شود. در این مراکز پزشکان از متد های جدید و موثر تر استفاده می کنند تا فرد معتاد دچار کمترین عوارض ناشی از ترک اعتیاد شود و به سمت مصرف مجدد جذب نشود.

 

علائم ترک پتیدین

 

منع مصرف پتیدین, عوارض جانبی مصرف پتیدین, پتیدین

مانند ترک مخدرهای دیگر، ترک پتیدین هم همراه با درد و گر گرفتگی است

 

ترک داروی پتیدین دارای علائمی است که در زیر عنوان می شود:

درد عضلانی، اختلالات خواب، کلافگی و بی قراری، مشکلات گوارشی و تحریک عصبی.

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------