بیماری پی وی سی قلب چیست؟ راههای تشخیص و درمان pvc



تشخیص پی وی سی قلب, نحوه درمان پی وی سی قلب, درمان بیماری پی وی سی قلب

بیماری پی وی سی قلب جزو بیماری های آریتمی قلبی است

 

آریتمی قلبی پی وی سی (PVC) چیست؟

پی وی سی قلب، یکی از بیماری هایی است که می تواند هر فرد را در هر شرایط بدنی، و در هر سن و سالی درگیر خود بکند. بیماری پی وی سی قلب، با ضربان های قلب سر و کار دارد و باعث اختلال در ضربان های قلبی می شود. اگر می خواهید که اطلاعات بیشتری از این بیماری به دست بیاورید، در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید.

بیماری پی وی سی قلب چیست؟

 

بیماری قلبی, علت ایجاد پی وی سی قلب, pvc قلب

بیماری پی وی سی قلب، باعث به هم خوردن ریتم عادی قلب می شود

 

پی وی سی قلب، یک بیماری قلبی است که ممکن است به دلایل مختلفی به وجود بیاید. این بیماری، با سن و جنس انسان سر و کار ندارد و می تواند در هر فردی مشاهده شود. 

پی وی سی قلب، هنگامی ایجاد می شود که بطن های قلب، به طور غیر معمولی، زود تر از زمان مناسب منقبض شوند.

 

هنگامی که چنین اتفاقی می افتد، بطن ها، پس از اینکه انقباض زودرس خود را انجام دادند، بار دیگر نیز منقبض می شوند. اما نکته ی مهم این است که بطن های قلب، پس از انقباض زودرس، با شدت بسیار بیشتری منقبض خواهند شد و ضربان ایجاد شده، به اندازه ای شدید است که فرد آن را می تواند در قفسه سینه خود احساس کند.

 

پی وی سی قلب، یک بیماری است که می تواند ریتم ضربانی قلب را از حالت طبیعی خارج کند. در نتیجه، پی وی سی قلب، در دسته بیماری های آریتمی قلبی قرار می گیرد. بیماری های آریتمی قلبی، از بیماری هایی هستند که باعث به هم ریختن ریتم عادی قلب می شوند. برای مثال، برخی از بیماری های آریتمی قلبی، می توانند انقباض دهلیز قلب را با اختلال مواجه کنند. 

 

پی وی سی قلب، ممکن است به صورت کاملا اتفاقی به وجود بیاید. هنگامی که دهلیز های قلب به صورت طبیعی منقبض می شوند، بطن ها نیز زود تر از حد انتظار منقبض خواهند شد. پس از این انقباض زودرس، مکث کوتاهی به وجود می آید. در این مدت زمان مکث کوتاه، بطن های قلب از خون پر می شوند، خون بیش از اندازه وارد شده، باعث افزایش قدرت انقباض بطن می شود. 

 

اگر قدرت انقباضی بطن از حد عادی خودش فراتر رود، ضربان هایی را به وجود خواهد آورد که با فشار زیادی همراه هستند. در نتیجه، فشاری که به دیواره سرخرگ ها وارد می شود، باعث کشیدگی بیش از اندازه دیواره سرخرگ ها و تولید پیام عصبی می شود. پیام عصبی ایجاد شده، می تواند سبب ایجاد درد در ناحیه قفسه سینه و یا نواحی دیگر بدن شود. 

 

پی وی سی قلب، ممکن است کاملا تصادفی ایجاد شود. برای مثال، ممکن است که در یک روز کامل، تنها یک بار انقباض زودرس بطنی را تجربه کنید. افرادی که به صورت زمینه ای، بیماری پی وی سی قلب دارند، در هنگام ورزش کردن، استرس، مصرف مواد انرژی زا مانند کافئین و... بیشتر از مواقع عادی، انقباض زودرس بطن ها را تجربه می کنند.

 

دلیل این مورد، آن است که در هنگام فعالیت هایی مانند ورزش و یا در هنگام قرار گرفتن در شرایط تنش زا، ریتم قلب تغییر می کند و ضربان های قلب سریع تر می شوند. این شرایط، می تواند احتمال انقباض زودرس قلب را افزایش دهد. 

 

علت ایجاد پی وی سی قلب چیست؟

 

علل بروز پی وی سی قلب, خطرات پی وی سی قلب, پی وی سی قلب

علت مشخصی برای بیماری پی وی سی قلب وجود ندارد

 

پی وی سی قلب، ممکن است در هر شرایطی برای یک فرد به وجود بیاید. این نکته، نشان دهنده این است که پی وی سی قلب، به شرایط محیطی بر نمی گردد، بلکه این بیماری، یک بیماری زمینه ای است. اختلال در انقباضات بطنی، به صورت زمینه ای ایجاد می شود. تشخیص علت ایجاد بیماری های زمینه ای، تقریبا غیر ممکن است. به این دلیل، نمی توان علت مشخصی را برای ایجاد پی وی سی قلب پیدا کرد.

 

به طور کلی، افرادی که با مشکلات قلبی مواجه هستند، ممکن است بیماری پی وی سی قلب را نیز تجربه کنند. اما این بیماری در افرادی که مواد محرک مصرف می کنند نیز دیده می شود. برای مثال، افرادی که کافئین بیش از اندازه مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری پی وی سی قلب قرار دارند.

 

پی وی سی قلب در چه افرادی دیده می شود؟

 

علل بروز پی وی سی قلب, خطرات پی وی سی قلب, پی وی سی قلب

کسانی که کافئین زیادی مصرف می کنند در معرض بیماری پی وی سی قلب قرار دارند

 

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، بیماری پی وی سی قلب، می تواند در هر شرایطی برای فرد به وجود بیاید. البته تحقیقاتی که در مورد افراد مبتلا به بیماری پی وی سی قلب صورت گرفته است، نشان می دهند که بیماری پی وی سی قلب، در افراد سالخورده بیشتر مشاهده می شود. گذشت زمان، می تواند باعث ایجاد اختلالاتی شود که بیماری پی وی سی قلب را به وجود می آورند. در نتیجه، یکی از عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به بیماری پی وی سی قلب، افزایش سن است.

 

افرادی که ورزش های بسیار سنگین انجام می دهند و یا اینکه به صورت ناگهانی شروع به ورزش می کنند، احتمال ابتلا به بیماری پی وی سی قلب را در خودشان افزایش می دهند. 

افرادی که دچار اختلالات هورمونی هستند نیز به احتمال قوی ممکن است که به بیماری پی وی سی قلب مبتلا شوند. مصرف مواد محرک نیز می تواند باعث افزایش احتمال ابتلا به بیماری پی وی سی شود.

 

آیا بیماری پی وی سی قلب خطرناک است؟

به طور کلی، اگر پی وی سی قلب، به دلیل مصرف مواد محرک مانند کافئین ایجاد شود، خطرناک نیست و می توان با کاهش مصرف مواد محرک، آن را از بین برد. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که مصرف بیش از اندازه و طولانی مدت مواد محرک، نه تنها باعث ایجاد پی وی سی قلب می شود، بلکه می تواند سبب به وجود آمدن بیماری های آریتمی قلبی دیگری شود که ممکن است برگشت ناپذیر و دائمی باشند.

 

اگر افرادی که دچار بیماری های زمینه ای قلبی هستند و یا اینکه در گذشته سکته قلبی کرده اند، به بیماری پی وی سی قلبی مبتلا شوند، احتمال مرگ در آنها افزایش پیدا خواهد کرد. در نتیجه، اگر دچار بیماری های زمینه ای قلبی هستید، باید پی وی سی قلب را جدی بگیرید و برای درمان آن، سریعا به پزشک مراجعه کنید. در غیر این صورت، احتمال مرگ افزایش پیدا خواهد کرد.

 

نحوه تشخیص بیماری پی وی سی قلب

 

 پی وی سی قلب, پی وی سی قلب چیست, بیماری قلبی

پی وی سی قلب می تواند باعث به وجود آمدن بیماری های آریتمی دیگر شود

 

همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، بیماری پی وی سی قلب به صورت کاملا تصادفی به وجود می آید و عواملی تنها باعث می شوند که احتمال ایجاد آن افزایش یابد. در نتیجه، تشخیص پی وی سی قلب بسیار سخت است. 

 

برای تشخیص بیماری پی وی سی قلب، از یک نوع آزمایش به نام الکتروکاردیوگرام استفاده می شود. الکتروکاردیوگرام، یک آزمایش ساده و ارزان است که می توان با استفاده از آن، بیماری پی وی سی قلب را تشخیص داد. با استفاده از آزمایش الکتروکاردیوگرام، می توان در مدت زمانی به اندازه تقریبا دو روز، بدن فرد را آزمایش کرد و نتایج را در طولانی مدت به دست آورد.

 

آزمایش الکتروکاردیوگرام، به این دلیل برای تشخیص بیماری پی وی سی قلب مناسب است که می تواند فعالیت های قلبی و ضربان های آن را در مدت زمان طولانی رصد کند. در این حالت، اگر حتی یک بار در طی این دو روز، فرد با مشکل پی وی سی قلب مواجه شود، فرکانس های ناهنجار مربوط به آن، ثبت خواهند شد. پزشکان با مشاهده نتیجه آزمایش الکتروکاردیوگرام، می توانند وجود یا عدم وجود بیماری پی وی سی قلب را تشخیص دهند.

 

راههای درمان بیماری پی وی سی قلب

 

درمان بیماری پی وی سی قلب, پی وی سی قلب و ورزش, علل بروز پی وی سی قلب

یکی از روش های درمان بیماری پی وی سی قلب، مصرف دارو است

 

پی وی سی قلب، در دو دسته از افراد دیده می شود. دسته اول، افرادی هستند که به دلایل مختلف، دچار مشکلات قلبی شده اند. در این حالت، باید بیماری پی وی سی قلب درمان شود. دسته دیگر، افرادی هستند که مواد تحریک کننده مانند تنباکو، کافئین و... را مصرف می کنند. برای این دسته از افراد، هیچ درمانی مد نظر گرفته نمی شود.

 

افرادی که مواد تحریک کننده مانند کافئین، تنباکو، سیگار و... را مصرف می کنند، می توانند با کاهش مصرف این مواد، از ایجاد شدن پی وی سی قلب جلوگیری کنند. اما افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند، باید هر چه سریع تر درمان شوند. 

 

راه های درمان بیماری پی وی سی قلب در افرادی که دچار مشکلات قلبی هستند، متفاوت است. داروی بتا بلاکر، یکی از دارو هایی است که برای رفع انقباض زودرس بطن ها مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف این دارو، به طور کلی برای افرادی که دچار مشکلات آریتمی قلبی هستند توصیه می شود و می تواند ضربان های نامنظم قلب را از بین ببرد.

 

یکی دیگر از راه های درمان بیماری پی وی سی قلب، روش درمانی ابلیشن است. در این روش درمانی، با استفاده از امواج رادیویی، بخش هایی از بافت قلب را که باعث ایجاد پی وی سی قلب می شوند، بر می دارند. 

 

دارو های دیگر نیز هستند که می توانند باعث درمان بیماری پی وی سی قلب شوند. دارو های مسدود کننده کانال کلسیمی، از دارو هایی هستند که می توانند سیگنال ایجاد شده برای انقباض زودرس بطن را مختل کنند؛ در نتیجه، پی وی سی قلب رخ نخواهد داد. دارو های دیگری نیز هستند که توسط پزشک های قلبی تجویز می شوند و می توانند ریتم های قلبی را تنظیم کنند. 

 

گرداوری: بخش سلامت بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------