نوروز چه بخوریم و چه نخوریم‌



پاکسازی کبد, تقویت استخوان‌ها

مصرف زیاد مواد شیرین و شور باعث تشنگی شدید می شود

 

در نوروز و فصل بهار نباید در مصرف غذاهای گرم و تر، گوشت‌ها، شیرینی‌ها و ادویه تند و تیز و نیز ترشی‌ها افراط کرد.
مضرترین چیز برای بدن، خوردن غذای جدید بوده درحالی که هنوز غذای قبلی کامل هضم نشده است، برای اینکه حجم مواد زائد داخل بدن را افزایش ندهیم، بهترین راهکار، پرهیز از پرخوری و درهم خوری است.

 

اگر این درهم خوری و غذا خوردن روی غذای قبلی، غذاهای غلیظی مثل فست‌فودها، ماکارونی، سس مایونز، سالاد الویه، سیب زمینی و ...باشد، باعث بروز بیماری‌هایی مثل درد مفاصل، سنگ کلیه، نقرس و بسیاری از بیماری‌های بلغمی و سوداوی خواهد شد.

 

به بهترین غذاها در فصل بهار به خصوص ایام عید نوروز، آش و سوپ ساده با گیاهان و سبزی‌های هر منطقه، سوپ جو، سبزی پلو، ماءالشعیر طبی، کاهو و سکنجبین، سمنو (مخصوصاً برای افراد مبتلا به کم خونی و ضعف) و میوه در حد متعادل است.

 

افرادی که مشکلات معده و مفاصل نداشته می‌توانند سالاد کاهو را در یک وعده با کمی آبغوره و روغن زیتون میل کنند.
افرادی که گرمای بدنشان بالاست و یا اینکه زیاد از شیرینی‌ها و غذاهای چرب و آجیل استفاده کرده بهتر است از شربت‌های خانگی فرونشاننده حرارت مثل شربت ریواس، زرشک، غوره، نارنج و لیمو استفاده کنند.

به افراد توصیه می شود که انواع کوچکتر شیرینی‌ را انتخاب کرده تا حجم کمتری از مواد قندی ساده و چربی‌ها را دریافت کرده باشید.

 

تخمه‌های روغنی استفاده نکنید
بهتر است به جای تخمه‌های دارای روغن‌های سرد مانند آفتابگردان و تخمه ژاپنی و امثال آن از تخمه کدو استفاده کرد. همچنین میوه را جدا از شیرینی و آجیل مصرف کرده همچنین در هنگام خوردن شیرینی سعی شود با آن آب نخورید که مضر خواهد بود.

گردو و بادام را به صورت باز باشند استفاده نکنید، باید در زمان مصرف گردو و بادام شکسته شوند و یا زمان کوتاهی از شکسته شدن آن گذشته باشد.

 

بهترین آجیل‌ها به ترتیب بادام درختی، گردو و فندق است، عنوان کرد: مصرف روزانه 7 تا 21 بادام برای پاکسازی کبد، تقویت استخوان‌ها، رشد قدی اطفال و افزایش هوش و حافظه مؤثر است.

البته بادام در زمان مصرف باید شکسته شود، ضمن اینکه افرادی که نتایج تست انسولین آنها غیرعادی بوده می‌توانند با افزودن بادام به رژیم غذایی خود از بروز دیابت پیشگیری کنند.

 

مصرف زیاد مواد شیرین و بیماری‌های خطرناک
مصرف زیاد مواد شیرین و شور تا حدی تشنگی شدیدی ایجاد کرده و مصرف آب یا دوغ یا نوشابه یخ به شدت برای کبد مضر بوده و به مرور با تکرار این عادت غلط، کبد خسته شده و به سمت کبد چرب و سیروز کشیده می‌شود. کسانی که آلرژی فصلی دارند، باید از مصرف غذاهایی که سریعاً در معده فساد می‌پذیرد مثل خیار، گوجه فرنگی و شیر پرهیز کرده و ماءالشعیر طبی را طبق دستور تهیه و مصرف کنند.

 

از تعطیلات نوروز استفاده کرده و زیر نظر متخصص برای سه روز فقط از ماءالشعیر استفاده کرده تا در حد بسیار بالایی از عارضه آلرژی رهایی پیدا ‌کنید.
از میان تنقلات، بادام طبع معتدلی داشته و برای اکثریت افراد قابل استفاده است. انجیر نیز برای کسانی که مبتلا به یبوست هستند، مناسب بوده پسته و گردو طبع به شدت گرمی داشته و افراط در مصرف آنها می‌تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد.

 

کسانی که مبتلا به پرفشاری خون هستند، نباید آجیل شور مصرف کنند،  مصرف آجیل شور باعث بالا رفتن بیشتر فشار خون و افزایش احتمال گرفتگی‌ قلبی عروقی و سکته در افراد مبتلا به پرفشاری خون هستند، وجود دارد.

 

افراد مبتلا به کبد چرب، چربی بالای خون و پر فشاری خون سعی کرده از غذاهای فریزری و بسته‌بندی شده، کنسروها، گوشت گاو و گوساله، سیب زمینی و تخم مرغ آب‌پز، سس مایونز، حلیم، کله‌پاچه، نان فطیر و خوب پخته نشده حتّی المقدور کم‌تر استفاده کنند.

 

زمان مصرف آب و مایعات با فاصله از غذا مصرف شود، گاهی اوقات هر چقدر آب یخ مصرف می‌کنید، عطش برطرف نشده این نوع تشنگی، عطش کاذب نام داشته که معمولاً بعد از خوردن غذاهای غلیظ و دیرهضم رخ داده و راه برطرف کردن آن، نوشیدن یک لیوان شربت عسل گرم به صورت جرعه جرعه است.
منبع:isna.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------