داشتن لبخند زیبا با کمک ایمپلنت دندان جلو



عوارض ایمپلنت دندان, ایمپلنت دندان جلو فک پایین, انواع مختلف ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان جلو نقش چشمگیری در زیبایی ظاهری دارد

 

هرآنچه باید قبل از ایمپلنت دندان جلو فک بالا بدانید 

بهترین و مقاوم ترین روش برای کاشت دندان، ایمپلنت است. ایمپلنت دندان های جلویی نقش چشمگیری در زیبایی ظاهری، پروسه جویدن مواد غذایی و صحبت کردن ایفا می کند. در ایمپلنت دندان به وسیله ی یک برش، پایه پیچ در داخل استخوان فک تعبیه می شود. سپس تاج دندان از جنس سرامیک جایگزین دندان معیوب می شود. ایمپلنت دندان، تنها روشی است که سبب تحریک رشد استخوان طبیعی می شود و از استخوان فک محافظت می کند.

ایمپلنت دندان چیست؟

دندان های قدامی در فک بالا و پایین نقش چشمگیری در زیبایی ایفا می کنند. احتمال می رود به موجب عدم رعایت مسائل بهداشتی در حوزه سلامت دهان و دندان یا به موجب تحمیل ضربه، سلامت دندان های جلویی به مخاطره بیفتد. 

 

بهترین روش در خصوص کاشت دندان، ایمپلنت است. ایمپلنت دندان نوعی پایه تیتانیومی سازگار با سلول های بدن است که به موجب برخورداری از ظاهر طبیعی به کاشت طبیعی دندان شهرت یافته است.  

عنوان بیشترین مقاومت در روش های گوناگون کاشت دندان به ایمپلنت اختصاص دارد. ایمپلنت دندان زمانی کارایی دارد که دندان های بیمار به صورت شدید آسیب دیده باشند و قابلیت ترمیم مهیا نباشد.

 

ایمپلنت دندان تضمین کننده دندان هایی قوی و پایدار است. روش های دیگری نیز وجود دارند که به مثابه ی ایمپلنت قادر به جایگزینی به جای دندان طبیعی هستند. متاسفانه روش های دیگر کاشت اعم از بریج، وخامت استخوان فک را به همراه دارند که فرد را از انجام فعالیت های روزمره اعم از خندیدن، صحبت کردن و غذا خوردن باز می دارند.

 

انواع مختلف ایمپلنت دندان

 

انواع مختلف ایمپلنت دندان, نحوه انجام ایمپلنت دندان جلویی, مزیت های ایمپلنت دندان جلویی

معروف ترین ایمپلنت دندان ایمپلنت داخل استخوانی است

 

ایمپلنت های زایگوماتیک 

ایمپلنت های زایگوماتیک زمانی کاربرد دارد که استخوان فک بالا تحلیل یافته باشند. در این روش به وسیله ی یک ساختار فلزی دندان کاذب به استخوان گونه متصل می شود. 

 

ایمپلنت های داخل استخوان 

معروف ترین انواع ایمپلنت، داخل استخوانی است. در این روش به وسیله ی یک پیچ در داخل استخوان فک، پروسه کاشت دندان تکمیل می شود. 

 

ایمپلنت های ساب پریوستیال

ایمپلنت های ساب پریوستیال مناسب بیمار هایی است که استخوان فک پایین آن ها تحلیل رفته باشد. این روش به صورت سازه ای است که بر روی فک پایین و زیر لثه تعبیه می شود. سپس ساختار پروتزی بر روی سازه قرار می گیرد. 

 

نحوه انجام ایمپلنت دندان جلویی

در ایمپلنت دندان، در داخل استخوان فک برای استحکام بخشی به روند کاشت، یک پایه پیچ متشکل از جنس تیتانیوم یا زیرکونیا به عنوان پایه ایمپلنت در جای خالی دندان تعبیه می شود. زین پس تاج دندان، بر روی پیچ قرار می گیرد. 

در حقیقت، ایمپلنت دندان در مقر اصلی ریشه دندان معمولی قرار می گیرد. احتمال می رود ریشه دندان در اثر بیماری، ضربه، ترک خوردگی و پوسیدگی شدید از بین برود. 

 

گام اول

گام اول ایمپلنت دندان جلویی به معاینه و عکس برداری اختصاص دارد. در این مرحله، دندان پزشک برای کسب اطمینان خاطر از سلامت دهان و دندان بیمار اقدام به عکس برداری و معاینه می کند. پزشک مربوطه با انجام عکس برداری قابلیت برنامه ریزی برای ایمپلنت دندان بر اساس وضعیت ناحیه مورد نظر را کسب می کند. 

 

از آنجایی که دندان های بخش قدامی از حساسیت بالایی برخوردار هستند، در راستای کاشت دندان ضرورت دارد تا استخوان فک تراکم استخوانی مناسبی داشته باشد. در واقع عدم تراکم استخوانی مانع قرار گیری مناسب دندان و استحکام آن در فک می گردد. 

 

دندان پزشکان برای تراکم استخوان به تقویت استخوان فک توصیه می کنند. پروسه تقویت استخوان فک به وسیله پیوند استخوان میسر است. در این روش می بایست در ناحیه کم تراکم مقداری پودر استخوان افزوده گردد. 

 

گام دوم 

دومین گام برای ایمپلنت دندان جلویی، جراحی است. در جراحی پایه فلزی از جنس سرامیکی زیرکونیوم یا تیتانیوم در استخوان فک کاشته می شود. 

 

مزیت های ایمپلنت دندان جلویی, ایمپلنت دندان جلو, هزینه ایمپلنت دندان جلو

گام سوم کاشت ایمپلنت دندان جلویی، حدود سه ماه پس از جراحی تکمیل می شود

 

گام سوم 

گام سوم کاشت ایمپلنت دندان جلویی، حدود سه ماه پس از جراحی تکمیل می شود. علت اختصاص دهی زمان برای اجرای گام سوم به جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک باز می گردد. 

 

دندان پزشک پس از کسب اطمینان خاطر از جوش خوردن مناسب ایمپلنت به استخوان فک، نوعی واسط به نام اباتمنت را بین تاج دندان و پایه ایمپلنت تعبیه می کند. اباتمنت متشکل از جنس سرامیک و طلا است که به وسیله ی پیچ به پایه ایمپلنت متصل می گردد. 

 

گام چهارم 

آخرین گام برای ایملپنت دندان جلویی، نصب تاج دندان است. تاج دندان با عناوینی نظیر سطح دندان و روکش دندان شناخته می شود. روکش دندان های جلویی، متشکل از جنس سرامیک است. رنگ سرامیک با رنگ اصلی دندان سازگاری دارد و از استحکام لازم در بازه زمانی طولانی برخوردار است. 

 

بهتر است بدانید در هنگام کاشت دندان، به منظور جلوگیری از بروز احساس درد در بیمار ناحیه ی مورد نظر بی حس می شود. با این حال احتمال می رود با از بین رفتن بی حسی، به تعداد دندان های ایمپلنتی و فعالیت دندان پزشک احساس درد شکل بگیرد. 

 

مزیت های ایمپلنت دندان جلویی

دندان های جلویی بخش عظیمی از زیبایی ظاهری را به خود اختصاص می دهند. ایمپلنت دندان روشی آسان، با دوام و طبیعی است که به بیمار قابلیت مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را ارائه می دهد. علاوه بر این، در پروسه جویدن مواد غذایی  و گفت و گو های روزمره نقش چشمگیری دارند. ایملپنت دندان جلویی قادر است جای خالی دندان معمولی را پر کند. 

 

یکی از مزیت های ایمپلنت دندان، کاهش احتمال عفونت لثه است. با ایمپلنت دندان جلویی احتمال عفونت لثه به صفر می رسد. عدم وجود یک دندان در فک به مرور زمان سبب حرکت دندان های جانبی می گردد. این امر زمینه را برای کج شدن دندان ها فراهم می سازد. به عبارتی دیگر ایمپلنت دندان با محافظت از دندان های مجاور، از پیشروی دندان ها به سمت جای خالی دندان جلوگیری می کند. 

 

بهتر است بدانید عدم وجود دندان به ویژه در بخش قدامی، منجر به تحلیل و ضعف در استخوان فک می گردد. با از بین رفتن دندان ، شکاف ایجاد شده قادر است منجر به عواقب زیان باری شود. در صورتی که خلا موجود پشتیبانی نگردد، وضعیت استخوان فک بدتر می شود و در نهایت با تحلیل رفتن استخوان فک بروز پیدا می کند. 

 

مدت زمان مورد نیاز برای ایمپلنت دندان های جلویی

 

مزیت های ایمپلنت دندان جلویی, ایمپلنت دندان جلو, هزینه ایمپلنت دندان جلو

پس از انجام ایمپلنت دندان جلویی استفاده از مسواک ضروری می باشد

 

بی شک مدت زمان لازم برای ایمپلنت دندان های جلویی به عوامل متعددی نظیر شرایط استخوانی بیمار بستگی دارد. به صورت میانگین، تکمیل پروسه کاشت دندان به روش ایمپلنت نیازمند 3 الی 6 ماه زمان است. با این وجود در مواقع ضروری، از روش ایمپلنت فوری استفاده می شود. در این روش، بلافاصله پس از کاشت فرایند روکش شکل می گیرد. 

 

هزینه ایمپلنت دندان جلویی 

هزینه ایمپلنت دندان تحت تاثیر عوامل متعددی نظیر تجربه متخصص ایمپلنت، خدمات قابل اجرا در حین جراحی، برند ایمپلنت، کشور سازنده ایمپلنت و ... دستخوش تغییر قرار دارد.

در سال 1400 برای هر دندان، هزینه ایمپلنت حدود 6 میلیون تومان برآورد شده است. 

 

نکات ضروری برای مراقبت پس از ایمپلنت دندان جلویی

ایمپلنت های دندانی به موجب جوش خوردن با استخوان فک به مثابه دندان طبیعی عمل می کند. در راستای کاهش عوارض ایمپلنت دندان ضرورت دارد تا به نکات لازم الاجرا توجه گردد. 

 

یکی از نکته های اساسی پس از ایمپلنت دندان، استفاده از مسواک و دهانشویه به صورت روزانه است. با مسواک زدن سطوح دندان از مواد زائد پاک سازی می شوند. با این حال توصیه می شود در حین مسواک زدن زاویه میان سطح دندان با مسواک حدود 45 درجه باشد. علاوه بر این، پروسه مسواک زدن با اعمال فشار همراه نگردد زیرا فشار به بخش جراحی احتمال باز شدن بخیه ها را دو چندان می کند. 

 

وجه تمایز ایمپلنت دندان و بریج دندان 

یکی از روش های کاشت دندان، بریج نام دارد. در روش درمانی بریج به مثابه ی ایمپلنت، یک دندان دروغین جایگزین دندان معیوب می شود. 

در کاشت دندان به روش بریج به منظور استحکام بخشی، به دندان های مجاور نیاز است. در واقع دندان کاذب در این روش بر روی دندان های مجاور تعبیه می شود. لذا احتمال می رود نیاز باشد مقداری از دندان های سالم تراش بخورد و به وسیله روکش متصل گردد. 

 

مهم ترین وجه تمایز ایملپنت دندان با بریج دندان به طول عمر آن ها باز می گردد. با فاکتور گرفتن مراقبت های بعد از درمان به صورت میانگین، طول عمر کارایی ایملپنت دندان حدود 20 سال و بریج دندان حدود 5 الی 15 سال برآورد شده است. 

دوره نقاهت درمان به وسیله بریج حدود یک ماه است. این در حالی است که درمان به وسیله ایمپلنت به 6 ماه زمان نیاز دارد. لذا می توان گفت بریج دندان نسبت به ایمپلنت دندان کم تهاجمی است. 

 

یکی دیگر از وجه های تمایز های ایمپلنت با بریج به هزینه درمان اختصاص دارد. در بریج دندان از یک روکش یا تاج استفاده می شود. اما در ایمپلنت دندان از سه جز پایه، کانکتور و تاج دندان بهره گرفته می شود. بی شک در طی افزایش جزءهای سازنده دندان، سطح قیمت افزایش پیدا می کند. بدین ترتیب هزینه درمان به وسیله ایمپلنت نسبت به بریج دندان در مقادیر بیش تری قرار دارد. 

 

واجدین شرایط برای ایمپلنت دندان چه کسانی هستند؟

به طور کلی ایمپلنت دندان برای اشخاصی که بنا به دلایلی دندان های جلو را از دست داده اند، مناسب تلقی می شود. 

ابتلا به بیماری های مختلف نظیر سرطان، استعمال دخانیات، دیابت، الکلیسم و بیماری های پریودنتال کنترل نشده، از همجوشی ایمپلنت به داخل استخوان فک جلوگیری می کند. 

بدین ترتیب توصیه می شود در صورت ابتلا به بیماری های مذکور قبل از آغاز پروسه درمان به وسیله ایمپلنت، دندان پزشک را از وضعیت جسمانی و دارو های مصرفی مطلع سازید. 

 

گردآوری: بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------