معرفی امامزاده سید محمد در اصفهان



امامزاده سید محمد,امامزاده سید محمد اصفهان,امامزاده سید محمد خمینی شهر

امامزاده سید محمد در دامنه کوهی معروف به سید محمد قرار گرفته‌ است

 

امامزاده سید محمد در فاصله ۵ کیلومتری شهر اصفهان و جنب دانشگاه صنعتی اصفهان این شهر و در فاصله ۳ کیلومتری شهرستان خمینی‌شهر واقع شده‌است. امامزاده سید محمد در دامنه کوهی معروف به سید محمد قرار گرفته‌ است. بنابر مشهور نسب امامزاده سید محمد با دو واسطه به حسین بن علی می‌رسد. ساخت بنای جدید امامزاده از سال ۱۳۷۲ آغاز گردید و همچنان در مراحل تکمیلی ساخت و ساز است.

امامزاده سید محمد:

بنا به روایت بزرگان و معتمدین نسب این امامزاده بزرگوار با دو واسطه به حضرت سیدالشهدا (علیه السلام) می رسد.

امامزاده محمد بن زید بن علی بن حسین با توجه به نسبش در قرن سوم هجری می زیسته است. به نظر می رسد او پس از کشته شدن پدر، هجرت از دیار خویش را بر اساس آیه «ألَم تَکُن أرضُ اللهِ واسِعَةً فَتُهاجِرُوا فیها؛ مگر سرزمین خدا، پهناور نبود که مهاجرت کنید؟» (نساء،97) بر می گزیند و در عراق عجم در منطقه ماربین محله خوزان ساکن می شود. بنا به اعتقاد خادمین باسابقه زیارتگاه، شجره نسب این بزرگوار بر روی پوستی چرمی تا چند دهه پیش موجود بوده ولی اکنون مفقود شده است.

در قدیم و با توجه به قرار گرفتن بقعه امامزاده در دامنه کوه اشیاء امامزاده هر از چند گاهی مورد سرقت اشرار و راهزانان قرار گرفته و شجره نامه این بزرگوار نیز به تاراج رفته است.

در رابطه با چگونگی زندگی و شهادت این بزرگوار روایت های بسیاری وجود دارد. بنا به گفته معتمدین سید محمد در سده به هدایت و رفع مشکلات معنوی مشغول بوده و پس از چند سال به دست مأموران حکومتی خلیفه وقت به شهادت می-رسد. تا چندین سال مردم از محل دفن ایشان اطلاعی نداشتند تا این که پناه آوردن آهویی به حریم پاک ایشان باعث کشف مزار این امامزاده می شود. از آن پس مزار محمد بن زید به عنوان یک مکان متبرک مورد توجه مردم قرار گرفت و به مرور زمان برای آن، بقعه و بارگاهی ساختند.

 

امامزاده سید محمد,امامزاده سید محمد اصفهان,امامزاده سید محمد خمینی شهر

امامزاده سید محمد در فاصله ۵ کیلومتری شهر اصفهان واقع شده است

 
تاریخچه ساخت امامزاده سید محمد:
ساخت بنای جدید امامزاده از سال 1361 و بعد از ثمر رسیدن انقلاب شکوهمند اسلامی آغاز گردید و همچنان در مراحل تکمیلی ساخت وساز است. نوع معماری گلدسته ها از روی بام به بالا ابتدا به صورت 4 ضلعی وسپس 8 ضلعی و سرانجام به صورت دایره است. در ضلع شرقی حرم مطهر ایوان معروف به گزیها وجود دارد که بنایی است ارزشمند و تاریخی؛ طبق نظر کارشناسان قدمت این ایوان به حدود 700 سال قبل و مربوط به دوره ایلخانیان است و در میراث فرهنگی به شماره 869 به ثبت رسیده است.


بازارچه ای نیز با 47 غرفه پایین امامزاده افتتاح گردیده که جایگاه عرضه محصولات و هنرهای دستی و سوغات این دیاراست.


همچنین کتابخانه ای با بیش از 2500 جلد کتاب درجنب حرم ساخته شده که مورد استقبال اهل ادب قرارگرفته است. همچنین سالن اجتماعاتی با ظرفیت 150 نفر با امکانات صوتی و تصویری حرفه ای نیز برای برپایی سمینارها و جلسات در کنار کتابخانه و حرم امامزاده سیدمحمد (علیه السلام) ساخته شده است. در حال حاضر با توجه به جایگاه ویژه و ممتاز امامزاده سیدمحمد (علیه السلام) در منطقه، خیل زائران داخلی و خارجی به محل و به ویژه در ایام سوگواری و اعیاد و برپایی مراسمات مذهبی به سوی این مکان مقدس روی آورده و به زیارت این امامزادة بزرگوار مشرف می شوند.

 

امامزاده سید محمد,امامزاده سید محمد اصفهان,امامزاده سید محمد خمینی شهر

نسب امامزاده سید محمد با دو واسطه به حسین بن علی می‌رسد


وقفنامه امامزاده سید محمد:
وقفنامه موجود حاکی برآن است که واقف موقوفاتی را در محرم الحرام سنه ۹۹۹ (ه‍. ق) وقف نموده که عایدات آن صرف امامزاده شود، این موقوفات شامل:
- ۱۲ جریب ملک محله خوشاب
- ۶ جریب از جزستان و کویر،
- چهار مزرعه مشهور در دهنه فرنگ آباد

آدرس امامزاده سیدمحمد:
آستان امامزاده سیدمحمد (علیه السلام) در استان اصفهان، شهرستان خمینی شهر، بخش مرکزی، شهر خمینی شهر، میدان قدس، بعد از دانشگاه صنعتی واقع شده است.
 

امامزاده سید محمد,امامزاده سید محمد اصفهان,امامزاده سید محمد خمینی شهر

ضریح امامزاده سید محمد

 
زیارتنامه سید محمد:
السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً، حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَةً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ، وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ، وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعةً، وَها اَنَا ذا اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَرَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه.


***
سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آنکس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجت های خود را به تو سپرده ام و من اکنون به تو می سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.

 

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

 



دور دنیا با یک کلیک

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------