10 سوال مهم در سفرهای خارجی



سفرهای خارجی,سفر کردن,گردشگری

 

اگر اهل سفر و چمدان به دست هستید، حتما منابع اطلاعاتی خوبی درباره مقصد خود و پتانسیل‌های گردشگری آن در گوشه و کنار ایران یا خارج از کشور دارید، اما قطعا سوال‌های زیادی هم در ذهن شما وجود دارد. رایج ترین این سوالات را در این مطلب مطرح می کنیم و به آنها پاسخ می دهیم.

 

10 سوال مهم در سفرهای خارجی


1 - چگونه از امنیت کشور مقصد باخبر شویم؟

 

مناسب‌ترین راه برای این موضوع استعلام از وزارت امور خارجه ایران برای هر گردشگری خواهد بود، بنابراین می‌توانید با روابط عمومی این وزارت تماس گرفته و در مورد امنیت کشور مورد نظر پرس و جو کنید.

 

2 ـ فرم ادعانامه خسارت بار را چگونه دریافت کنیم؟

 

اگر توشه همراه شما که به قسمت بار هواپیما تحویل داده‌اید دچار آسیب و مشکلی شده و جزو لوازم غیرمجاز نبوده می‌توانید با مراجعه به قسمت جامه‌دان شرکت هواپیمایی مورد استفاده خودتان که در فروگاه مقصد شماست نسبت به پرکردن فرم مخصوص اقدام نمایید و اگر بار همراه شما نیز گم شده باشد از همین مکان می‌توانید اقدام نمایید. البته با ارائه رسیدهای مربوطه (یا همان تگ‌های بلیت) هنگام دریافت کارت پرواز در فرودگاه مبدأ.

 

3 ـ اگر از آژانس مسافرتی خود شکایت داشتیم چه کار باید انجام دهیم؟

 

اگر از آن دسته گردشگرانی هستید که آژانس مسافرتی شما برایتان دردسرساز شد، جهت رسیدگی به این موضوع می‌توانید در دادسرای ویژه فرودگاه‌های کشور ‌طرح شکایت کنید.

 

4 ـ درخصوص پروازهای لغو شده چگونه می‌توان شکایت کرد؟

 

بهترین روش برای رسیدگی به این موضوع تماس تلفنی با معاونت هوانوردی و امور بین‌المللی سازمان هواپیمایی کشوری برای گردشگران خواهد بود که می‌توانید از اطلاعات ‌‌118 شماره تلفن این معاونت را دریافت‌کنید.


 

5ـ اگر هنگام سفر در یکی از کشورهای خارجی پول‌هایمان گم شد، چه کنیم؟

 

امیدواریم که هرگز چنین مشکلی برای شما اتفاق نیفتد، اما در برخی از کشورها موضوع جیب‌بری بسیار مرسوم و متداول است بنابراین بهترین روش برای جلوگیری از این موضوع همراه نداشتن بیش از نیاز پول برای شماست، اما اگر این مشکل را داشتید و مبلغی هم به عنوان اندوخته نزد صندوق امانات هتل یا اتاق خود نداشتید بهترین روش این است که خودتان را به دفتر کنسولگری یا سفارت ایران در آن کشور برسانید و از آنجا کمک بخواهید. بنابراین حتما قبل ازسفر آدرس و شماره تلفن‌های سفارت ایران را در کشور مقصدتان همراه داشته باشید.

 

6- در کشورهای دیگر چطور باید اتومبیل کرایه کرد؟

 

در اکثر شهرهای توریستی می‌توان آژانس‌ها و دفاتر کرایه‌ی اتومبیلی را پیدا کرد که در ازای داشتن گواهینامه‌ بین‌المللی معتبر به مسافران ماشین اجاره می‌دهند. هزینه‌ اجاره‌ی این ماشین‌ها با توجه به نوع اتومبیل و شهر مقصد با یک‌دیگر متفاوت است ولی در تمام آن‌ها یک شرط مشترک وجود دارد: گواهینامه رانندگی بین‌المللی.

 

7- برای داشتن این گواهینامه‌ بین‌المللی چه باید کرد؟

 

در ایران، برای رانندگانی که گواهینامه‌ی معتبر جمهوری اسلامی ایران دارند، کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی مجری صدور گواهینامه‌ی بین‌المللی است. این گواهینامه با اعتبار یک ساله صادر می‌شود و دارنده‌ی آن اجازه دارد در کشورهایی که آن را تائید می‌کنند، رانندگی کند. داشتن گواهینامه‌ی بین‌المللی با شرایط اقامت یا قوانین کشور مقصد کاری ندارد و تنها به صورت موقت به مسافر اجازه‌ی رانندگی می‌دهد. راننده موظف است کلیه‌ قوانین رانندگی مربوط به کشور مقصد را رعایت کند. برای درخواست گواهینامه بین‌المللی از یکی از این راه ها اقدام کنید: مراجعه به کانون معاونت اسناد و مدارک بین‌المللی، مراجعه به یکی از نمایندگی‌های کانون معاونت اسناد و مدارک بین‌المللی در سراسر کشور، مراجعه به ادارات پست سراسر کشور و ثبت درخواست از طریق اینترنت.

 

8- آیا گذرنامه ام بدون ایراد است؟

 

نخستین صفحه یك گذرنامه به باركد اختصاص دارد كه به هیچ وجه نباید مخدوش باشد. صفحه دوم باید مشخصات شما را به فارسی و لاتین در بر داشته باشد. در این صفحه عكس شما، شماره ملی‌تان، تاریخ صدور و انقضای گذرنامه و شماره آن نوشته شده است. ‌ دقت كنید كه جنسیت شما نیز در صفحه دوم بدرستی درج شده باشد. حرف M در این صفحه به معنای مرد و حرف F به معنای زن است.

 

طلق صفحه دوم گذرنامه باید سالم و كامل پرس شده باشد. در صفحه سوم نام كشور محل اقامت نوشته شده باشد و دیگر مندرجات صفحه نیز مخدوش نباشد. در صفحه چهارم باید مراقب باشید كه مشخصات سجلی جنسیت، نسبت و شمار همراهان با تقاضا منطبق باشد. در صفحه پنجم نیز باید عكس همراهان اسكن شده باشد. در صفحه ششم یا صفحه‌های بعدی مهر اجازه خروج از كشور و تاریخ دقیق خاتمه اعتبار و دفعات خروج از كشور و شمار همراهانتان را بررسی كنید. دقت کنید که به هیچ وجه نباید در گذرنامه تان دست ببرید. این کار پیگرد قانونی دارد.

 

9- با چمدان های زیادی ام چه کنم؟

 

اگر مایل نیستید هزینه اضافه بار همراه را بپردازید، تحت شرایط زیر می توانید چمدان ها و بار خود را به عنوان بار غیرهمراه با نرخ مخصوص بار ارسال کنید:

 

لوازم شما فقط می تواند شامل وسایل شخصی باشد. مثل آلات موسیقی ایرانی قابل حمل، ماشین تحریر و لوازم ورزشی قابل حمل و صنایع دستی ایرانی. اما لوازم و ماشین آلات صنعتی، مشروبات الكلی، عطرها، مبلمان خانگی، كالاها و نمونه های فروش كه مشمول هزینه ها و حقوق اضافه بار و بار عادی می باشند مستثنی هستند. شما باید بلیت معتبر سفرتان را هنگام تحویل بار جهت استفاده از نرخ مخصوص اضافه بار غیر همراه ارایه دهید  درغیر این صورت محموله شما مشمول نرخ معمول بار خواهد شد. چمدان های غیر همراه 4 روز قبل از پرواز پذیرش می شوند.

 


10- در کشور مقصد به کدام صرافی ها مراجعه کنیم؟

 

وقتی از هواپیما پیاده شدید و از قسمت کنترل پاسپورت عبور کردید با تعداد زیادی صرافی مواجه خواهید شد از این رو کمی حوصله کنید و به همه تابلوهای قیمت این صرافی ها خوب دقت کنید. معمولا آنها با اختلاف خیلی اندکی نرخ تبدیل ارزها را با یکدیگر روی تابلوها نوشته اند. پس بهترین را انتخاب کنید و تنها مبلغ مورد نیاز اولیه خود را تبدیل کنید. چون این صرافی ها معمولا چند درصدی ارز همراه شما را ارزانتر از قیمت واقعی خواهند خرید. بنابراین فقط به میزان مورد نیاز خود برای رسیدن تا هتل، ارز تبدیل کنید نه بیشتر.

 

اکثر بانک ها و صرافی های معتبر در سطح جهان پس از کنترل ارز پرداختی شما و تبدیل آن به پول رایج کشورشان یک رسید به شما می دهند که سریال اسکناس های پرداختی شما و همچنین اسکناس های دریافتی شما کاملا روی آن قید شده است و حتی شماره معامله انجام شده و تاریخ و زمان آن نیز قابل روئیت خواهد بود، در حفظ و نگهداری همه این رسیدها باید دقت کنید. با در دست داشتن این رسید هرگز نگران مشکل ساز شدن این تبدیل نباشید. حتی اگر کسی ادعای اصل نبودن پول پرداختی شما را داشت بدون هیچ نگرانی از او بخواهید به پلیس تلفن بزند چون شما هیچ مشکلی نخواهید داشت و راه کلاهبرداری از شما بسته شده است.

 

 

برگرفته از چمدان، کشکول، زورق

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های گردشگری(مكانهاي تاريخي، تفریحی، زيارتي، دانستنی های سفر، عجایب گردشگری و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------