راهنمای سفر به استانبول



راهنمای سفر به استانبول,سفر به استانبول,سفر به ترکیه

راهنمای سفر به استانبول

 

آنچه که باید از سفر استانبول بدانید؟

شهر زیبا و تاریخی استانبول ساختمان های تاریخی فوق العاده، بازارها، پارک ها و جاذبه های دیدنی بسیار زیبایی دارد. این شهر تاریخی و زیبا سالیانه میزبان تعداد بسیار زیادی از ایرانیان است و به دلیلی نزدیکی مصافت و فرهنگی و سهولت رفت و آمد انتخاب بسیاری از ما برای سفر های تفریحی و کوتاه مدت است.در مقاله بیتوته که درباره راهنمای سفر به استانبول است قصد داریم که شما را با هر آنچه که لازم است در سفر به استانبول بدانید راهنمایی کنیم

استانبول کجاست؟

استانبول (به ترکی استانبولی: İstanbul) یا قسطنطنیه ( کنستانتینیا) بزرگ‌ترین شهر کشور ترکیه و مرکز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگهٔ بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را از یکدیگر جدا می‌کند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است که در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.

 

استانبول، بزرگ‌ترین شهر ترکیه، یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری دنیا است. نزدیکی ترکیه به ایران و تشابه فرهنگ‌ها باعث شده که این شهر یکی از محبوب‌ترین مقصدهای گردشگری خارجی برای ایرانیان باشد. جالب است بدانید که شهرهای تبریز و اصفهان در ایران با استانبول خواهرخوانده هستند. استانبول شهری زیبا و دلنشین است و دارای مناطق مختلفی برای اقامت می‌باشد. اما در میان این همه مناطق، تکسیم، آیوب سلطان، بشیکتاش به عنوان بهترین مناطق استانبول برای اقامت، به دلیل موقعیت مرکزی، امکانات رفاهی و دسترسی آسان به مراکز تاریخی و تفریحی شهر، شناخته شده‌اند.

 

چرا به استانبول سفر کنیم؟

جذابیت های هنری و معماری:

جاهای دیدنی مقدسی مانند مسجد آبی یا ایاصوفیه، در کنار مکان های دیدنی نظیر توپکاپی و دلمه باغچه جزو بایدهای سفر به استانبول برای دوستداران هنر و معماری است.

 

مراکز خرید متعدد برای سلیقه های متفاوت:

استانبول را در کنار همه‌ی جذابیت هایش، به خاطر مراکز خرید بی نظیرش نیز می شناسند. چه دلیلی بهتر از خرید برای سفر به استانبول؟

 

غذاهای ترکی:

چه کسی می تواند در برابر بوی خوش غذاهای ترکیه ای که در خیابان های شهر می پیچد، مقاومت کند؟ بهترین کباب ها را در رستوران های ترکیه ای امتحان کنید؛ نان سیمیت نوش جان کنید یا گوزلمه خوشمزه بخورید.

 

جذابیت های فرهنگی استانبول:

استانبول در طول تاریخ خود، پایتخت سه امپراتوری بزرگ روم، روم شرقی و عثمانی بوده است. همین موضوع باعث شده تنوع فرهنگی در این شهر شکل بگیرد که از دلایل جذب توریست به این شهر محسوب می شود.

 

بهترین زمان برای سفر به استانبول:

استانبول و ترکیه‌ی اروپایی، تابستان‌های گرم و زمستان‌های سرد همراه با بارش برف دارد. بهار و پاییز یعنی از آوریل تا مه و از سپتامبر تا اواسط نوامبر، بهترین زمان برای سفر به استانبول است زمانی که دمای هوا مطبوع و آسمان صاف است.

 

اطلاعات مهم درباره استانبول:

قبل از اطلاع کامل از راهنمای سفر به استانبول بهتر است اطلاعات کلی این شهر را بدانید:

 

اختلاف ساعت استانبول نسبت به تهران: یک ساعت و نیم از تهران عقب‌تر است.

زبان رسمی: ترکی استانبولی

واحد پول: لیر ترکیه

نوع برق شهری: ۲۳۰ ولت/ ۵۰ هرتز

کد کشور: ۹۰+

شماره‌های اضطراری: ۱۱۲

فرودگاه‌های بین‌المللی : فرودگاه بین‌المللی آتاترک، فرودگاه بین‌المللی صبیحه گوکچن

 

نکاتی برای رزرو هتل در استانبول

برای انتخاب هتل در شهر استانبول باید توجه داشته باشید که اکثر هتل های این شهر در دو ناحیه بی اوغلو و فاتح قرار گرفته اند و دلیل آن وجود جاذبه ها و مراکز خریدی است که در آن محدود وجود دارد.

 

 

اگر تصمیم گرفتید که در منطقه بی اوغلو (تکسیم) هتل بگیرید، در نزدیکی خیابان استقلال، میدان تکسیم، برج گالاتا و اسکله کاباتاش خواهید بود. اگر در منطقه فاتح (سلطان احمد) هتل بگیرید در نزدیکی موزه ایاصوفیه، مسجد آبی، کاخ توپکاپی، مسجد احمد سلطان، آب انبار بازیلیکا سیسترن، بازار بزرگ و اسکله امینونو خواهید بود.

 

اگرچه رزرو هتل در مرکز شهر و نزدیک بودن به جاذبه ها و مراکز خرید می تواند شرایط ایده آلی را برایتان به وجود بیاورد اما این نکته را هم توجه داشته باشید که هزینه اقامت در آن ها به نسبت هتلی که از مرکز شهر دور باشد بیشتر است.

 

غذاهای معروف ترکیه

استانبول یکی از بهترین مقاصد برای شکم گردی و چشیدن خوشمزه های مختلف است. چرا که انواعی از غذاهای رستورانی، خوراکی های خیابانی و البته شیرینی ها و دسرهای مختلف در انتظار شماست.

 

اگر برای صرف غذا به رستوران بروید، اول از همه با یک سینی بزرگ با اقسام مزه (پیش غذا) به استقبال شما می‌آیند. پیش غذاهای خوشمزه ای مانند انواع دلمه، سالاد، ترشی، میوه، سبزیجات و ... که اگر خودتان را کنترل نکنید، می توانند جای وعده اصلی را هم بگیرند! بنابراین پیشنهاد می کنیم زیاده روی نکنید. پس از آن برای وعده اصلی می توانید یکی از انواع کباب های خوشمزه ترکی مثل دونر کباب، اسکندر کباب، شیش کباب یا غذاهای معروفی مانند کوفته و پیده را سفارش بدهید.

 

پس از این اگر برای یک پیاده روی عصرگاهی یا شبانه به جایی مانند خیابان استقلال بروید، خوراکی های خیابانی مختلفی در انتظار شما هستند. خوشمزه هایی مانند بورک، میدیه دولما، لحم عجین، سیمیت، بستنی قیفی، بلوط بو داده، بلال کبابی، کومپیر و ... را می‌توانید از غرفه های خیابانی و دستفروش ها بخرید.

 

اگر هم سری به کافه ای بزنید، برای میان وعده و عصرانه گزینه های جذابی مانند باقلوا، کونفه و قازاندیبی پیش روی شما حاضر هستند تا همراه یک نوشیدنی گرم نوش جان کنید.

 

راهنمای سفر به استانبول,سفر به استانبول,سفر به ترکیه

راهنمای سفر به استانبول

 

هزینه خرید و سوغاتی در استانبول

هزینه سفر به استانبول به‌خاطر خاطر بازارها و مراکز خرید زیادی که دارد گاهی افزایش می‌یابد؛ در واقع می توان خرید کردن را یکی از تفریحات اساسی در سفر به استانبول دانست. فروشگاه های رنگارنگ از برندهای مهم و مغازه هایی با خوراکی ها و سوغاتی های متنوع یکی از نقاط قوت استانبول به عنوان مقصدی برای گردشگری است.

 

بهتر است مقدار از بودجه سفر خود را برای خرید و تهیه سوغاتی کنار بگذارید. البته اگر در ماه های حراج به استانبول سفر کنید، می توانید همه چیز را با قیمت مناسب تری تهیه کنید.

 

هزینه سفر به استانبول به خوراک، خرید، گشت و گذار و هتل شما بستگی دارد. هنگام خرید بلیط سفر به این نکات حتما توجه کنید.

 

هزینه سفر به استانبول برای خورد و خوراک

باتوجه به اینکه گاهی ممکن است برنامه سفر از مسیر خود خارج شود، علاوه‌ بر هزینه های رستوران، بهتر است از رنج حدودی قیمت برخی از خوراکی های اساسی در استانبول باخبر شوید. برای هزینه خورد و خوراک در استانبول زیاد نگران نباشید زیرا هزینه تقریبا مشابه تهران است. به همین منظور شما اگر در سفر تنها باشید و بخواهید غذایی را در یک رستوران گران قیمت میل کنید باید 20 لیر بپردازید اگر بخواهید در یک رستوران متوسط رو به بالا یک غذای دو نفره میل کنید، مبلغی که باید پرداخت کنید 80 لیر است. اما برای ساندویچ به طور مثال مک دونالدز باید 15 لیر هزینه کنید.

 

یک بطری آب 1/5 لیتری: حدود 2 لیر

فهوه : 8 لیر

نان: حدود 3/5 لیر

برنج یک کیلویی: شروع قیمت از 15 لیر

سینه مرغ یک کیلویی: شروع قیمت از 45 لیر

تخم مرغ 6 عددی: 14 لیر

موز (یک کیلو): 9 لیر

پرتقال (یک کیلو): 7 لیر

سیب (یک کیلو): 6/5 لیر

خیار (یک کیلو): 15 لیر

گوجه فرنگی (یک کیلو): 5 لیر

هویج (یک کیلو): 7 لیر

 

بردن کنسرو به ترکیه :

بردن تعدادی کنسرو در سفر پیشنهاد می شود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده کنید. دقت کنید نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، به خصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل 20 دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.

 

حمل کنسرو در هواپیما:

اجازه حمل غذاهای کنسروی در هواپیما معمولاً تنها در حالتی که کنسرو شکل مناسبی داشته به مسافران صادر می شود. از این رو اگر کنسرو شما ظاهر مشکوکی داشته و یا بخشی از آن دچار نشتی شده باشد، معمولاً مجاز به حمل آن در هواپیما نیستید و باید آن را دور بیندازید. این در حالی است که اگر شما یک بلیط اتوبوس را برای مقصد خود خریداری کرده باشد قطعاً چندان با این موضوع درگیر نخواهید شد و قوانین آن آسان تر از حمل مواد غذایی با هواپیما خواهد بود.

 

هزینه سفر به استانبول هزینه بازدید از جاهای دیدنی استانبول

استانبول پر از مکان‌های تاریخی و جاهای دیدنی است که حتما باید بخشی از سفر خود را به بازدید از آن ها اختصاص دهید. هزینه سفر به استانبول برای بازدید از اماکن گردشگری استانبول مهم است، چون باید بلیط ورودی تهیه کنید. قیمت بلیط ورودی برخی از جاهای دیدنی مهم استانبول عبارت است از:

 

کاخ توپکاپی:

هزینه ورودی کاخ 60 لیر و هزینه بازدید از بخش های مختلف آن 40 و 30 لیر است.

 

مسجد ایاصوفیه:

ورودی باتوجه‌به اینکه این محل به‌عنوان مسجد بازگشایی شده، دیگر هزینه ورودی ندارد.

 

کاخ دولمه باغچه:

هزینه ورودی و بازدید از بخش های مختلف این کاخ 40 و 50 لیر است.

 

باسیلیکا سیسترن:

30 لیر

 

آکواریوم سی لایف:

79 لیر

 

حمل و نقل در شهر استانبول

سیستم حمل و نقل در شهر استانبول شامل تاکسی، اتوبوس، ترامول و کشتی می شود. پیشنهاد ما این است که اگر قصد گشت و گذار توریستی دارید از مترو و تراموا استفاده کنید.

 

راهنمای سفر به استانبول,سفر به استانبول,سفر به ترکیه

در هنگام سفر به استانبول فقط از تاکسی های رسمی استفاده کنید

 

نکات مهم تاکسی گرفتن در استانبول:

- فقط از تاکسی های رسمی استفاده کنید

 

- اگر ماشینی تاکسیمتر نداشت، سوار نشوید

 

- تاکسیمتر را پیدا کنید

 

- نرخ روز و شب متفاوت است

 

- پول تاکسی را به لیر پرداخت کنید

 

- حتما کمربند ایمنی را ببنید

 

- سعی کنید پول خرد داشته باشید

 

- از گوگل مپ استفاده کنید تا به منظور گم شدن راننده پول بیشتری از شما نگیرید.

 

- به سوال های شخصی پاسخ ندهید

 

- عوارض پل یا بزرگراه با شماست!

 

 

(زمانی که مسیر شما از پل بسفر یا اتوبان TEM می گذرد، هزینه عوارض باید پرداخته شود. راننده آن را پرداخت می کند اما هزینه آن روی مبلغ شما حساب می شود).

 

چیزهایی که باید در سفر به استانبول به خاطر داشته باشید:

لازم هست که شما لیرهای کوچک مانند 5،10 و 20 لیری همراه خود برای حمل و نقل و کارهای دیگر همراه داشته باشید.

 

اگر شما از مترو و یا کشتی استفاده می کنید می توانید با خرید "استانبول کارت" (استانبول کارت دقیقا مثل کارت مترو ایران است که شما هم در اتوبوس و هم در مترو از آن استفاده می کنید و نسبت به پرداخت نقدی برای شما هزینه کمتری دارد.) مقداری در هزینه خود صرفه جویی کنید.

 

هتل های بی شماری در استانبول وجود دارد اگر شما تاکسی می گیرید، بهتر است که نقشه و یا آدرس کامل هتل و شماره تلفن هتل خود را به راننده نشان دهید.

 

سوغاتی استانبول:

خیلی ها برای سفر به ترکیه بخصوص استانبول که یکی از قطب های تجاری محسوب میشه، به دنبال مراکز خرید خوب هستن که هم قیمت مناسبی داشته باشه و هم تکی فروشی داشته باشه چون اکثر فروشگاه های استانبول فقط بصورت جینی جنس می فروشن. برای خرید بهتره سری به منطقه تکسیم بزنین، چرا که برای خرید کردن از بازارهای رنگارنگ و تودرتوی استانبول، جایی بهتر پیدا نمی‌کنید. در استانبول و شهرهای دیگه ترکیه، هزینه پوشاک، کیف و کفش مناسبه اما وسایل برقی مثل تلفن همراه گرونتر از ایرانه. اگه قصد خرید سوغاتی برای عزیزانتون رو دارین، سراغ فرش‌ ها و قالی‌ های ترکی‌، انواع صنایع دستی، سفالینه‌ ها، ظروف مسی و برنجی و پارچه رو بگیرین که مهم‌ترین سوغات استانبول هستن و در بین مسافران طرفدارای زیادی دارن.

 

از بین مراکز خرید زیادی که در این شهر وجود داره مرکز خرید جواهر، مرکز خرید اولیویوم، مرکز خرید فروم، مرکزخرید ایستینیه پارک، مرکز خرید کانیون، بازار بزرگ کاپالی چارشی، خیابان استقلال، بازار ادویه ها و بازار بزرگ استانبول چندتا از بهترین و معروفترین مراکز خرید استانبول هستن که می تونین تمامی لوازم مورد نیازتون رو ازشون تهیه کنین.

 

راهنمای سفر به استانبول,سفر به استانبول,سفر به ترکیه

ترکیه دارای مراکز خرید بسیار زیادی می باشد

 

مکان های دیدنی استانبول:

درسته که این شهر به سواحل رویایی و مراکز خریدهای فوق العادش مشهوره ولی خوبه که بدونین جاذبه های گردشگری و تاریخی هم داره که سفر به استانبول رو براتون جذاب تر می کنه و بازدید از این اماکن واقعا لذت بخش است.

 

از این مکان های دیدنی میشه به قلعه دختر تو تنگه زیبای بسفر که دوست داشتنی ترین بنای استانبول به حساب میاد، میدان تاکسیم که یکی از مهمترین جاذبه های تفریحی گردشگری این شهره، مسجد آبی یا همون مسجد سلطان احمد، که یکی از زیباترین مسجدهای دنیاست، کاخ توپقاپی که محل اقامت سلطنتی رسمی سلاطین عثمانی و مقر دولت ترکیه بوده، کاخ فوق العاده زیبای دلماباهچه که از لحاظ زیبایی با کاخ ورسای برابری می کنه، برج گالاتا که از برجهای قدیمی جهانه، مسجد سلیمانیه که به دستور پادشاه عثمانی سلطان سلیمان اول بنا شده، موزه باستانن شناسی استانبول که یکی از غنی ترین موزه های جهانه، موزه کلیسای کاریه که به قرن 6 برمی گرده و بازیلیکا سیسترن، مسجد رستم پاشا، پارک گلهانه، موزه مدرن استانبول، مسجد و موزه ایاصوفیه اشاره کرد که واقعا زیبا و دیدنی هستند.

 

فراموش نکنیند که برای دیدن این جاذبه ها و سایر جاذبه های شهر استانبول، استفاده از هاپ آن هاپ آف بهترین و به صرفه ترین گزینه ست. برای انتخاب بهترین سفر از لیست تور استانبول سایت همگردی حتما دیدن کنید.

 

هزینه سفر به استانبول با تور به عوامل مختلفی بستگی دارد. هنگام تهیه تور استانبول حسابی حواستان را جمع کنید تا تور خود را از مراکز معتبر تهیه کنید. مراکز نامعتبر فروش تور ممکن است با ارائه خدمات بی کیفیت و عدم پایبندی به تعهدات خود، شما را از سفرتان پشیمان کند.

 

وضعیت امنیت در استانبول:

استانبول شهر بزرگ و وسیعی است که اگر قصد سفر به آن را دارید، بهتر است نکات ایمنی زیر را رعایت کنید:

• هرگز برای گشت و گذار در شهر، مدارک مهم و پول نقد زیاد همراه نداشته باشید.

• توصیه می شود شب گردی خود را به محله های پر رفت و آمد شلوغ محدود کنید و حتما همراه تور استانبول یا گروه های چند نفره باشید.

• اگر خانم هستید و قصد دارید تنهایی در شهر بگردید، در مناطق آسیایی و سنتی تر، استفاده از لباس های پوشیده پیشنهاد می‌شود.

 

نکات مهم در مورد سفر به ترکیه:

- از آنجایی که ترکیه کشوری مسلمان به شمار می رود به همین دلیل زمان بازدید از مراکز مذهبی باید پوشش مناسب داشته باشید.

 

- هنگامی که درون تاکسی می نشینید حواستان به جیب و کیف وسایلتان باشد.

 

- هرگز در مکان های عمومی سیگار نکشید.

 

- در شهرهای توریستی ترکیه نظیر استانبول، آنکارا و سایر شهرها سرویس‌ها بهداشتی مجهز عمومی تعبیه‌ شده است. به‌جز آن در مساجد و مراکز خرید نیز این امکان برای استفاده از سرویس بهداشتی فراهم‌شده است.

 

- در سراسر ترکیه دستگاه های ATM وجود دارد بنابراین نیازی نیست پول نقد زیادی همراهتان داشته باشید.

 

- هرگز در مکان‌های عمومی بلند صحبت نکنید.

 

- سعی کنید اپلیکیشن Trafi را بر روی موبایل هوشمند خودتان نصب کنید تا از ساعات حرکت اتوبوس ها و همینطور مسیر حرکت آن ها در تمام ایستگاه های با خبر شوید. البته این اپلیکیشن برای شهرهای زیادی کاربرد داره که یکی از اون‌ها استانبول هست و واقعا کار راه انداز هست.

 

- از اعتماد به دیگران خودداری کنید.

 

- حتی الامکان سعی کنید به اصطلاح “توی چشم نباشید”. کوله پشتی، دوربین دور گردن و عینک دودی و صندل مشخصه‌های بارز یک توریست است که برای شما چیزی جز خطر سرقت و گرانفروشی به همراه نخواهد داشت.

 

- از هرگونه دعوا دوری کنید.

 

- حتما شماره و آدرس سفارت و کنسولگری ایران و شماره های ضروری هر کشوری را همراه خودتان داشته باشید.

 

- هرگز در مورد مسائل سیاسی کشور ترکیه در طول سفرتان صحبت نکنید.

 

- سعی کنید نقشه‌ی هر منطقه را قبل از ورود و یا در بدو ورود تهیه کنید.

 

- بردن تعدادی کنسرو نیز پیشنهاد می‌شود تا در مواقعی که دسترسی به رستوران ندارید استفاده نمایید. نکات ایمنی لازم برای استفاده از کنسروها، بخصوص کنسرو ماهی برای جوشاندن به مدت حداقل بیست دقیقه را حتما اجرا کنید تا خدای نکرده مشکلی در سفر شما پیش نیاید.

 

- در مورد بقایای آثار تاریخی مراقب باشید. معمولا دست زدن به این آثار ممنوع است

 

 گردآوری: بخش گردشگری بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های گردشگری(مكانهاي تاريخي، تفریحی، زيارتي، دانستنی های سفر، عجایب گردشگری و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------