تئاتر ایران سیاستگذاری می خواهد



 

 

 

تئاتر ایران سیاستگذاری می خواهد

 

برخی هنرمندان تئاتر معتقدند اجرای قرارداد تیپ باید یكی از اولویت های مدیریت جدید تئاتر ایران باشد . روز ۱۲ مرداد حسینپارسایی جایش را به حسین مسافر آستانه داد تا بالاخره زمزمه های تغییر در مدیریت اداره كل هنرهای نمایشی به واقعیت تبدیل شود.

 

مسافر آستانه كه پیش از این نیز بارها نامش به عنوان یكی از گزینه ها برای تصدی مدیریت تئاتر ایران شنیده می شد، حالا سكان هدایت تئاتر ایران را به دست گرفته و خودش احتمالا بیش از هر كس دیگری می داند چه مسیر سخت و پرفراز و نشیبی را پیش رو دارد.

 

سال های سال است كه تئاتر ایران از كمبودهای مختلفی رنج می برد و هیچ كدام از مدیران تئاتری تا به حال نتوانسته اند این مشكلات را آن گونه كه باید حل كنند، چرا كه كلید حل بخشی از این مشكلات در دست مدیركل اداره هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست.

كمبود سالن های اجرای تئاتر، تمركز فعالیت های تئاتری در تهران، اجرایی نشدن قرارداد تیپ، به رسمیت شناختن فعالیت در حوزه تئاتر به عنوان یك شغل و برپایی جشنواره های مختلف تئاتری با صرف بودجه های زیاد از جمله مشكلاتی هستند كه طی این سال ها فراروی اهالی تئاتر بوده اند.

 

● اجرای قرارداد تیپ

مسافر آستانه سال های سال در دل تئاتر و مسائل آن بوده و از همه ما بهتر و دقیق تر مشكلات و راه حل های آن را می داند.

 

این جمله را حسین كیانی، كارگردان و نمایشنامه نویس به ایسنا می گوید. او از مدیر جدید تئاتر ایران انتظار دارد به قراردادهای تیپ سر و سامان بدهد. این خواسته ای است كه محمد یعقوبی، نمایشنامه نویس و كارگردان تئاتر نیز بر آن تاكید دارد؛ انتظار ما از مدیر جدید اداره كل هنرهای نمایشی پایبندی به اجرای قرارداد تیپ است.

 

قرارداد تیپ كه هنرمندان تئاتر از آن نام می برند، قراردادی است كه از سوی خانه تئاتر تدوین شده و طبق آن، فعالان بخش های مختلف تئاتر ایران درجه بندی شده اند و دستمزد آنها نیز تعیین شده است. این قرارداد آن گونه كه یعقوبی می گوید: در دوره مدیریت قبلی اداره كل هنرهای نمایشی تصویب شده و حالا هنرمندان انتظار دارند، مدیر جدید تئاتر نیز به این توافق پایبند باشد. حمیدرضا آذرنگ، نمایشنامه نویس و كارگردان تئاتر هم یكی از مشكلات بزرگ هنرمندان این حوزه را تاخیر در پرداخت دستمزدها می داند.

 

● سیاستگذاری برای ارتقای تئاتر

با این حال بابك محمدی، كارگردان تئاتر به مساله دیگری اشاره می كند و به ایسنا می گوید: باید سیاستگذاری یكی از مهم ترین برنامه های مدیر جدید تئاتر ایران باشد.

 

او امیدوار است كه مدیر جدید تئاتر ایران بتواند به گونه ای سیاستگذاری كند كه دست كم در سال ۲۰ تئاتر خوب نوشته و اجرا شود.

 

محمدی معتقد است: سیاستگذاری تئاتر كشور نباید علیه روند تكاملی این هنر باشد و مدیران تئاتری باید به گونه ای برنامه ریزی كنند كه بتوانند هنرمندان بیشتری را جذب كنند، نه این كه موجبات دوری آنها را از این عرصه فراهم آورند.

 

آذرنگ نیز امیدوار است در دوره جدید شأن بچه های تئاتر رعایت شود.

 

این كارگردان و نمایشنامه نویس می گوید: سال هاست گلایه داریم كه چرا شغل ما به عنوان حرفه تعریف نمی شود، اما توقعات از ما همیشه حرفه ای است.

 

محمد یعقوبی هم معتقد است كه مدیر جدید تئاتر باید راهی برای ارتباط با بچه های تئاتری باز كند.وی با اشاره به پیشینه تئاتری حسین مسافرآستانه امیدوار است كه او به عنوان یك تئاتری بتواند جلوی افزایش قیمت بلیت های تئاتر را بگیرد.

 

● مشخص شدن ضوابط

«بسیاری از كارگردان ها حتی با این كه عضو خانه تئاتر هستند، ۲ سال یك بار هم نمی توانند سالن بگیرند. در حال حاضر ضوابط تخصیص اجرا به كارگردان ها معلوم نیست و ما انتظار داریم همه چیز مشخص و شفاف شود.»

 

این جمله ها را حسین كیانی می گوید و بر ضرورت صراحت و روشنگری در مسائل تئاتر تاكید می كند.

از سوی دیگر آذرنگ نیز با اشاره به تكثر جشنواره های مختلف هنری می گوید: «هر روز شاهد شكوفه زدن بسیاری از جشنواره های گوناگون با اسامی متفاوت هستیم كه هریك بودجه كلانی را به خود اختصاص می دهند. هزینه كردن این بودجه در مدت زمان محدود برگزاری یك جشنواره آن هم برای تعداد معدودی كار منطقی نیست.

 

هنرمندان تئاتری البته خودشان بیش از هركس دیگر می دانند كه حل مشكلات تئاتر از عهده یك فرد خارج است؛ اما انتظاراتی دارند كه سال هاست برآورده نشده است.

 

حال باید منتظر ماند و دید حسین مسافرآستانه چه مسیری را در پیش می گیرد و تئاتر ایران را به چه سمت و سویی هدایت می كند..../ تحلیل : جام جم آنلاین 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------