۲ ساعت به زمان معاملات بورس اضافه می‌شود/ بورس از هیجان می افتد



اخبار,اخبار اقتصادی,بورس تهران
مدیرعامل بورس تهران اظهار داشت: بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان فقط در مدت زمان سال جدید وارد بازار سرمایه شده است و در این مدت حتی شاهد ورود روزانه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بازار سرمایه هم بودیم.

علی صحرایی در گفت و گو با ایلنا درباره بررسی پیشنهاد افزایش ساعت معامله در بازار سرمایه اظهار داشت: افزایش ساعات معامله معطل ارتقای زیرساخت‌های فنی است.

 

وی با بیان اینکه در بخش پسترید با محدودیت مواجه هستیم، گفت: با اتمام ساعت معامله در ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه، معامله برخی از نماد‌ها آغاز می‌شود و این معاملات تا ساعت ۱۴ و ۳۰ دقیقه دارد. پس از اقدامات نظارتی پستریدی بازار انجام می‌شود و این معاملات پس از تایید ناظر تحویل مدیریت فناوری و بعد از آن برای سپرده‌گذاری ارسال می‌شود و تمام این اقدامات باید تا ساعت ۲۴ انجام شود.

 

مدیرعامل بورس تهران ادامه داد: در این مدت زمان دارایی‌های مردم با توجه به معاملات انجام شده باید به روز شود.

 

صحرایی تاکید کرد: در حال حاضر محدودیت و گلوگاه موجود در بخش پسترید وجود دارد که البته شرکت سپرده‌گذاری در حال رفع این مشکل است. توجه داشته باشیم که برای افزایش ساعات معاملات باید سامانه ترید، پسترید، ریجستری و کلیینگ را تغییر دهیم و پس از این اقدامات، همزمان بازار مشتق سامانه‌ای را هم باید داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه این برنامه میان مدت است و این اقدامات را نمی‌توان به سرعت انجام داد، گفت: اگر این سامانه‌های جدید مستقر شوند، براساس نیاز بازار حداقل دو ساعت به زمان معاملات اضافه می‌شود.

 

مدیرعامل بورس تهران افزود: البته باید توجه داشت که این سامانه فقط یک نرم افزار و سخت افزار نیست، بحث بومی‌سازی آن و آموزش مهاجرت به سامانه جدید مطرح می‌شود که همه این‌ها یک پروسه زمانبر خواهد بود.

 

صحرایی تاکید کرد: به زودی با حضور سهام داران عدالت مواجه هستیم و افراد متعدد با سهام‌های کوچک وارد بازار می‌شوند که یک برنامه ویژه نیازمند این گروه است.

 

وی درباره میزان ورود نقدینگی جدید به بازار در سال جدید گفت: بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان فقط در مدت زمان سال جدید وارد بازار سرمایه شده است و در این مدت حتی شاهد ورود روزانه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بازار سرمایه هم بودیم.

 

مدیرعامل بورس تهران در پاسخ به این سوال که عده‌ای به تعداد محدود عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه منتقد هستند و معتقدند عمق بازار باید با این عرضه‌ها افزایش یابد، اظهار داشت: در هفته دو جلسه برای عرضه‌های اولیه برگزار می‌شود، اما شرکت‌ها برای ورود به بورس چند موضوع را باید در نظر داشته باشند و رعایت کنند.

 

صحرایی ادامه داد: آماده سازی شرکت‌ها باید از سمت ناظر شود و نه بورس. مشاوره پذیرش و ناشر باید الزامات بازار سرمایه را برای شرکت‌ها تامین کنند. البته تا حد امکان مقررات را برای ورود شرکت‌ها تسهیل کرده‌ایم، اما نمی‌توانیم از اصول کوتاه بیاییم.

 

وی افزود: برای مثال شرکتی صورت مالی پایان سال را ارایه نکند بورس نمی‌تواند این اقدام را به جای ناشر برای شرکت انجام دهد یا اینکه برخی از شرکت‌ها با محدودیت در دارایی مواجه هستند که این محدودیت را باید در امیدنامه شفاف کنند تا امکان حضور ان‌ها در بورس باشد.

 

مدیرعامل بورس تهران با تاکید بر اینکه بازار سرمایه از عرضه اولیه شرکت‌ها استقبال می‌کند، گفت: عرضه اولیه شستا را با اینکه پروسه بسیار پیچیده‌ای داشت انجام دادیم. این شرکت دارای ۱۷۸ شرکت زیر مجموعه بود و با حساب‌های فی مابین آن با تامین اجتماعی و بانک رفاه مواجه بودیم. به طور قطع در شرایطی که امکان عرضه اولیه شرکت بزرگی مانند شستا وجود دارد می‌توان شرکت‌های کوچک را پذیرش کرد، اما ناشر و مشاور پذیرش هم باید تلاش جدی داشته باشند.

 

صحرایی در پاسخ به این سوال که تا پایان سال چند عرضه اولیه خواهیم داشت، گفت: تلاش می‌کنیم عرضه‌های اولیه بیشتر از سال گذشته باشد البته مهم این است که شرکت‌های بزرگ و توانمند وارد بازار شوند.

 

وی تاکید کرد: اگر ۵۰ شرکت وارد شوند، اما فقط در کیفیت یکی از این شرکت دقت نداشته باشیم، اعتماد مردم سلب می‌شود که حفظ این اعتماد برای ما بسیارمهم است. هر چند سیاست ما افزایش عرضه‌های اولیه است، اما دقت را فراموش نمی‌کنیم. البته در این بین ناشر و مشاور پذیرش بسیار مهم است.

 

رئیس سازمان بورس: روزانه ۱۵۰ هزار سهامدار جدید به بورس می‌آیند

در جریان جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و بعد از ارایه گزارشی توسط معاون علمی و فناوری رئیس جمهور درباره شرکت‌های دانش بنیان، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گزارشی از آخرین وضعیت بازارسرمایه ارائه کرد و گفت: در پی استقبال کم نظیر مردم از بورس روزانه بیش از ۱۵۰ هزار کد سهامداری جدید صادر می شود که رکوردی بی سابقه است.

 

ورود روزانه 150 هزار سهامدار جدید به بورس/ امسال 45 هزار میلیارد تومان نقدینگی جذب شد

حسن قالیباف اصل ادامه داد: از ابتدای سال و طی دو ماه اخیر هم بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار کد جدید صادر شده و بیش از ۴۵ هزار میلیارد تومان وارد بازار سرمایه شده که نسبت سال گذشته بیش از ۵۰ درصد بیشتر است.

 

محسن رضایی نیز بعد از گزارش مسئولان بانک مرکزی بر اهمیت ویژه‌ هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید و ایجاد اشتغال مولد از تهیه بسته سیاستی جدید در مجمع خبر داد و گفت: اگر به سرعت اقدامات تکمیلی درجهت بهره برداری از سرمایه‌های بدست آمده در تولید و ایجاد اشتغال استفاده نشود این سرمایه‌ها وارد بازار طلا و ارز و کالاهای مصرفی و روزمره مردم می‌شود و تورم را افزایش و ارزش پول ملی را باز هم کاهش خواهد داد.

 

بورس از هیجان می افتد/ مردم خانه و ماشین خود را نفروشند

شاهین چراغی عضو شورای عالی بورس گفت: بازار بورس رکنی از اقتصاد کشور است و افزایش شاخص‌ها متأثر از سهام‌های بزرگ در بازار است. امروزه مردم ظرفیت بازار سرمایه را به خوبی شناسایی کردند و این باعث شده تا ورود نقدینگی به بازار سرمایه بیشتر شود. در بورس نمادهای متفاوتی وجود دارد و مردم باید با دقت و مطالعه اقدام به خرید و فروش کنند، زیرا برخی شرکت‌های کوچک که ظرفیت رشد بالایی ندارند قیمت سهم شأن بدون کنترل بالا رفته است و اگر سهامداران اطلاعی از گزارش‌های مالی شرکت‌ها نداشته باشند و مستقیم وارد بازار شوند دچار زیان می‌شوند. پس تازه واردان بازار سرمایه باید به دور از شایعات اقدام به خرید صندوق‌های سهام کنند.

 

عضو شورای عالی بورس ادامه داد: بورس به عنوان موجودی زنده است که در برخی مواقع هیجان دارد، قطعاً از هیجان خواهد افتاد و با مسیر رو به رشد به آرامش می‌رسد. مردم حتماً با سرمایه‌های مازاد وارد بازار سرمایه شوند و به هیچ وجه خانه و ماشین خود را نفروشند.

 

به گفته این مقام مسئول بدون شک بازار سرمایه ظرفیت خوبی دارد، اما نباید به شایعات در فضای مجازی توجه و اقدام به خرید سهام کنند. با تمهیداتی که دولت و بانک مرکزی درباره عرضه سهام دولتی اتخاذ کرده است، ورود این حجم نقدینگی به بازار سرمایه، باعث توسعه اقتصادی شرکت‌ها می‌شود و اقتصاد از بانک محور به سمت سرمایه محور حرکت می‌کند.

 

چراغی با بیان اینکه افزایش رشد شاخص حباب نیست بیان کرد: تحریم‌ها اقتصاد ما را مقاوم کرد و باعث شد در تولید بسیاری از اقلام خودکفا شویم و نیاز ارزی کشور کاهش یابد. به طور مثال در حوزه فولاد زمانی واردکننده فولاد بودیم، اما اکنون صادرکننده هستیم.

 


کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------