شیوه صحیح استراحت بین درس خواندن



استراحت بین درس خواندن برای کنکوری ها, زمان استراحت بین درس خواندن, چگونه بین درس خواندن استراحت کنیم

آیا می دانید شیوه صحیح استراحت بین درس خواندن چگونه است؟

 

استراحت بین درس خواندن باید چند دقیقه و چگونه باشد

اگر می خواهید بدانید استراحت بین درس خواندن باید چگونه و به چه اندازه باشد می توانید ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید. بدون شک مطالعه و درس خواندن از منفورترین، کسل کننده ترین و آزار دهنده ترین کارهای دانش آموزان و دانشجویان است. اما آیا واقعا این کار کسل کننده و خسته کننده است؟

مقدمه ای درباره استراحت بین درس خواندن

اگر می خواهید بدانید استراحت بین درس خواندن باید چگونه و به چه اندازه باشد می توانید ما را تا انتهای مطلب همراهی کنید. بدون شک مطالعه و درس خواندن از منفورترین، کسل کننده ترین و آزار دهنده ترین کارهای دانش آموزان و دانشجویان است. اما آیا واقعا این کار کسل کننده و خسته کننده است؟

 

بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان بر این باورند که هر چه زمان مطالعه کردن آن ها متمادی و بدون وقفه باشد و سخت کوشی زیادی در این راه به خرج دهند قطعا در این راه موفق می شوند. اما این تفکر کاملا اشتباه است. مطالعه و درس خواندن نیز مانند هر کار دیگری نیاز به استراحت دارد و شما برای ریکاوری و بازیابی انرژی خود، قطعا نیازمند استراحت بین درس خواندن هستید. 

 

چه کارتان درس خواندن باشد و چه هر کار دیگری، مطمئن باشید اگر ساعت های زیادی را بدون استراحت و وقفه و به صورت متمادی انجام دهید ذهنتان از کار، خسته می شود و دیگر کیفیت لازم را ندارد. به عنوان مثال اگر شما به مدت 120 دقیقه و بدون وقفه، درس بخوانید مطمئن باشید فقط در یک ساعت اول، انرژی و کیفیت در کارتان وجود دارد و بعد از آن، کم کم تمرکز و انرژی شما تحلیل می رود و طبیعتا کیفیت کارتان نیز کاهش می یابد. 

 

پس می توان دریافت که ذهن، نمی تواند در یک مدت زمان طولانی بر روی یک کار، مثل درس خواندن، تمرکز کند و حتما باید در بین آن، استراحت کند. یک دانش آموز یا دانشجو چه انتظاری از خود دارد حتی کارخانجات نیز، ماشین ها و موتورهای تولیدی خود را در برخی از ساعات، خاموش می کنند تا بهره وری آن ها بیشتر شود. 

 

پس شما هم مطمئن باشید اگر ذهنتان را برای مدتی خاموش کنید بعد از روشن شدن دوباره انرژی و کیفیت لازم برای کار و درس خواندن را خواهید داشت. از طرف دیگر این کار سبب می شود که درس خواندن دیگر، یک کار منفور و کسل کننده نباشد. اما سوال اصلی این است که استراحت بین درس خواندن باید چه مدت و در چه زمانی باشد؟

 

نحوه استراحت کردن در زمان مطالعه, بازه های زمانی مطالعه, شیوه صحیح استراحت بین درس خواندن

روش های صحیح استراحت بین درس خواندن

 

چه مدت بعد از درس خواندن استراحت کنیم و این استراحت چگونه باشد؟

به طور مشخص نمی توان گفت که چند ساعت بعد از درس خواندن می توانید استراحت کنید و یا مدت زمان استراحت شما چقدر باشد. اما براساس علم روانشناسی می گوید عموما ذهن اکثر افراد، بعد از یک ساعت تا هفتاد دقیقه درس خواندن خسته می شود و باید استراحت کند و بعد از آن دوباره شروع به مطالعه نماید.

 

البته این پیش بینی برای همه نیست افراد زیادی وجود دارند که ساعت های زیادی را می توانند با علاقه، بر روی کاری تمرکز داشته باشند.

اما به طور کلی، داشتن یک استراحت کوتاه ما بین هر کاری خصوصا درس خواندن معجزه می کند. پس به طور میانگین می توان گفت که شما بعد از هر یک ساعت یا هفتاد دقیقه می توانید یک ربع استراحت کنید. 

 

انرژی موقع درس خواندن, روش صحیح استراحت بین درس خواندن, شیوه استراحت هنگام درس خواندن

روش صحیح استراحت بین درس خواندن

 

شیوه استراحت بین درس خواندن چگونه باشد؟

نکته ی مهم دیگر، شیوه ی استراحت بین درس خواندن است. چرا که بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان، با اینکه مابین مطالعه، استراحت می کنند اما بعد از بازگشت برای درس خواندن، دوباره احساس خستگی می کنند. در اینگونه مواقع، مشکل از نحوه ی استراحت بین درس خواندن آن ها است. در واقع دانش آموزان باید در زمان استراحت کردن بین درس خواندن خود، به نکاتی توجه کنند که در ادامه به تشریح آن ها می پردازیم.

 

• فقط استراحت کنید: استراحت یعنی کارایی ذهن، جسم و چشم را به حداقل برسانید. پس در زمان استراحت، دیدن تلویزیون، بازی با گوشی های موبایل و غذا خوردن، استراحت تلقی نمی شوند. چرا که این کارها هم از شما انرژی می گیرند و باعث می شوند خستگی شما کامل شود.

 

• استراحت در همان محیط مطالعه : یکی دیگر از مشکلات دانش ﺁموزان و داوطلبان، بازگشت سخت به درس خواندن، بعد از استراحت کردن است. مطمئنا برای شما هم پیش آمده که بعد از درس خواندن، زمان استراحت شده و شما برای استراحت به بیرون از محیط مطالعه می روید و بعد از این استراحت دوباره می خواهید به محیط مطالعه برگردید.

 

اما این کار برای شما بسیار سخت است و برای بازگشت، انقدر دست دست می کنید تا ناگهان متوجه می شوید یک ساعت است که دارید استراحت می کنید. این نوع استراحت اصلا درست نیست و باید راه چاره ای بیندیشید.

 

بهترین راه چاره، استراحت در همان محیط مطالعه است. اگر برای استراحت از محیط مطالعه دور شوید مطمئنا بازگشت شما به مطالعه سخت می شود اما اگر در همان محیط مطالعه، استراحت کنید راحت تر می توانید درس خواندتان را شروع کنید.

 

زمان استراحت بین درس خواندن, چگونه بین درس خواندن استراحت کنیم, نحوه استراحت کردن در زمان مطالعه

استراحت چند روزه بین درس خواندن

 

آیا استراحت یک روزه یا چند روزه امکان پذیر است؟

یکی دیگر از رایج ترین سوالات دانش آموزان و داوطلبان این است که آیا می توان، یک روز یا چند روز استراحت کرد؟ بله امکانپذیر است اما در صورتی که یک پروسه ی مطالعه ی طولانی مدت داشته باشید. بعد از این پروسه می توانید چند روز متوالی، استراحت داشته باشید.

 

البته در این استراحت طولانی مدت باید کارهایی انجام دهید که بازگشت به درس خواندن، برایتان راحت تر باشد. مثلا کارهای زیر را انجام دهید:

 

• تمرینات کوتاه و موثر انجام دهید: شما می توانید برای تقویت حافظه و هوش و همچنین تامین انرژی خود برای ادامه ی درس خواندن، تمرینات ساده انجام دهید. مثلا در استراحت طولانی مدت خود، چند تمرین سریع و ساده مثل طناب زدن یا حرکت کوه نورد و یا برپی انجام دهید.

 

حتما نیاز نیست این حرکات کامل باشند فقط کافی است چند دقیقه انجام دهید تا به جریان خونتان کمک کند. اگر این تمرینات را دوست ندارید می توانید قدم بزنید یا برای دستشویی و یا نوشیدن آب، بیرون بروید. یا در این مدت می توانید تمرینات ذهنی داشته باشید مثلا به اهداف مربوط به درستان فکر کنید تا راحت تر به درس باز گردید.

 

• خوردن میان وعده های سالم: خوردن میان وعده در زمان استراحت بین درس خواندن، یکی از کارهای مورد علاقه ی تمام دانش آموزان است. اما بهتر است به جای میان وعده های مضر مثل چیپس و پفک، میان وعده هایی چون موز، آجیل و سایر میوه ها مصرف کنید تا به افزایش سطح هوشیاری ذهنی و حافظه تان کمک کند.

 

• بیرون از منزل بروید: براساس مطالعات انجام گرفته، بیرون رفتن از منزل و گذراندن ساعاتی، خارج از خانه، سبب کاهش استرس، اضطراب و افسردگی می شود. بنابراین، بعد از درس خواندن های متوالی می توانید برای پردازش و فیلتر کردن اطلاعات ذهنتان، به بیرون از منزل بروید. طبیعت و صدای طبیعت یکی از بهترین راه ها برای حفظ روحیه ی شما برای بازگشت به مطالعه است.

 

• نگاه کردن به دور دست ها: یکی از مهم ترین مشکلات مطالعه ی طولانی مدت، خستگی چشم و آسیب بینایی است. خصوصا اگر این مطالعه با لپ تاپ یا تبلت باشد. لذا نه تنها سبب خستگی چشم بلکه سبب سردرد، تاری دید و خشکی چشم هم می شود. پس در چنین مواقعی سعی کنید از قانون 20- 20- 20 پیروی کنید. به این صورت که بعد از هر 20 دقیقه مطالعه به فاصله ای 20 فیتی یا 6 متری به مدت زمان 20 دقیقه نگاه کنید. این کار سبب آرامش چشمتان می شود و باعث می شود خستگی چشمهایتان کاهش یابد.

 

• تمرینات ذهنی آگاهانه انجام دهید: مطالعه خصوصا در دوران امتحانات برای تمام داوطلبان، یک دوره ی پرفشار و پر تنش است. از طرف دیگر، والدین هم انتظاراتی از داوطلبان دارند. لذا ممکن است نتایج بدی برای آن ها رقم بخورد. یکی از راهکارهایی که در این دوره برای داوطلبان مفید است آرام سازی ذهن است.

 

لذا داوطلبان می توانند در زمان استراحت بین درس خواندن، برای آرام سازی ذهن خود وقت بگذارند و در بین مطالعه، تمرینات ذهنی از قبیل کشش های یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق انجام دهند. چرا که به کاهش استرس او کمک می کند.

به طور کلی تمام دانش آموزان و داوطلبان بهتر است هر دو هفته یک بار، یک روز را خاموش اعلام کنند و در آن روز کاملا استراحت کنند.

 

نحوه استراحت کردن در زمان مطالعه, بازه های زمانی مطالعه, شیوه صحیح استراحت بین درس خواندن

استراحت بین درس خواندن

 

شیوه استراحت بین درس خواندن برای کنکوری ها

اگر از داوطلبان کنکور هستید و می خواهید بدانید در بین مطالعه ی خود، چقدر می توانید استراحت کنید می توانید از الگوهای زیر کمک بگیرید:

• افرادی که سریع خسته می شوند: بعد از 30 دقیقه مطالعه، 5 دقیقه استراحت کنید.

• الگوی 60 به 10: یعنی بعد از هر 60 دقیقه استراحت می توانید 10 دقیقه استراحت کنید.

 

زمان استراحت بین درس خواندن, چگونه بین درس خواندن استراحت کنیم, نحوه استراحت کردن در زمان مطالعه

روش صحیح استراحت بین درس خواندن

 

• 120 به 15: بعد از هر 2 ساعت مطالعه می توانید یک ربع یا 15 دقیقه استراحت کنید.

نکته ای که در اینجا حائز اهمیت این است اگر زمان مطالعه و به تبع آن، استراحتتان کم است بهتر است مکان استراحت در همان مکان مطالعه باشد تا بازگشت به درس راحت تر باشد. مثلا در همان مکان قدم بزنید، نفس عمیق بکشید، میان وعده و میوه بخورید و ...

 

• بعد از 3 الی 4 ساعت مطالعه: بعد از این مدت می توانید، نیم ساعت تا 45 دقیقه استراحت کنید. حتی به جز این استراحت می توانید، وقتی را برای ناهار و نماز اختصاص دهید.

 

• بعد از 4 الی 5 ساعت مطالعه: علاوه بر تایم استراحت قبلی و صرف ناهار، می توانید 45 دقیقه تا یک ساعت را به کارهای دلخواه دیگر، مثل خورن عصرانه یا حمام رفتن و یا دیدن فیلم اختصاص دهید. بعد از این مدت، اگر 3 الی 4 ساعت دیگر مطالعه کردید می توانید مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت را به صرف شام اختصاص دهید. 

 

در نهایت باید متذکر شویم این مدت زمان استراحت، برای بین مطالعه است یعنی بعد از آن باید دوباره شروع به مطالعه کنید پس اصلا نباید این مدت زمان بیش از حد باشد تا به روند یادگیری و تمرکز شما آسیبی نرساند.

 

گردآوری : بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------