در مورد امام زمان چه می دانید؟



اطلاعات عمومی در مورد امام زمان

مطالب جالب در مورد امام زمان

 

اطلاعات عمومی در مورد امام زمان:

در مورد امام زمان، در این مقاله از بیتوته، به بررسی و بحث درباره ی حضور و نقش امام زمان در اسلام و آیین های مختلف پرداخته می شود.

چکیده ای از زندگی نامه امام مهدی (عج):

نام : حجت محمد بن الحسن (عج)

مادر : نرجس خاتون

پدر : حسن بن علی بن محمد (ع) مشهور به امام حسن عسکری (ع)

کنیه : ابوعبدالله، ابوالقاسم

القاب : قائم، منتظر، حجت بن الحسن، المهدی، صاحب الزمان، خلف الصالح

ولادت : در سال 255 هجری قمری در سامرا متولد شد و آخرین امام (علیه السلام) است و زنده و پنهان است.

 

زندگینامه امام زمان (عج) امام دوازدهم شیعیان:

مهدی موعود که معمولاً با عنوان امام عصر (عج) و صاحب الزمان (عج) از او یاد می شود، فرزند امام یازدهم است. نام او با نام پیامبر اکرم (ص) یکی است. وی در سال 255/867 در سامرا به دنیا آمد و تا سال 260/872 که پدرش به شهادت رسید، با ایشان زندگی می کرد. او از دید عموم پنهان بود و تنها تعداد کمی از نخبگان شیعه توانستند او را ملاقات کنند. پس از شهادت پدر به امامت رسید و به امر الهی غیبت کرد. پس از آن تنها در برابر نايب خود ظاهر شد و آن هم در موارد استثنايي.

 

امام، عثمان بن سعید عمری را که یکی از اصحاب پدر و جدش بود که مورد اعتماد و معتمد او بود، مدتی به عنوان نایب خاص برگزید. امام از طریق نایب خود به خواسته ها و سؤالات شیعه پاسخ می داد. پس از عثمان بن سعید، پسرش محمد بن عثمان عمری به نائب امام منصوب شد. پس از وفات محمد بن عثمان، ابوالقاسم حسین بن روح نوبختی نایب ویژه بود و پس از مرگ او علی بن محمد سیمری برای این کار برگزیده شد.

 

چند روز قبل از وفات علی بن محمد سیمری در سال 329/939 دستوری از امام صادر شد که در آن شش روز دیگر علی بن محمد سیمری خواهد مرد. از این پس نیابت خاص امام به پایان می رسد و غیبت کبری آغاز می شود و تا روزی ادامه می یابد که خداوند به امام اجازه ظهور دهد. بنابراین غیبت امام دوازدهم به دو بخش تقسیم می شود: غیبت صغری که در سال 260/872 شروع شد و در سال 329/939 پایان یافت و حدود هفتاد سال به طول انجامید.

 

دوم، غیبت کبری که در سال 329/939 شروع شد و تا زمانی که خدا بخواهد ادامه خواهد داشت. پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله در حدیثی که همگان بر صحت آن اتفاق نظر دارند می فرمایند: «اگر در زندگی دنیا جز یک روز باقی می ماند. خداوند آن روز را طولانی می کند تا مردی از امت و اهل بیت من در آن بفرستد. نام او با نام من یکی خواهد بود. زمین را پر از عدل و داد می کند، همان گونه که از ظلم و جور پر شده است».

 

درباره ظهور امام زمان (عج) :

در بحث نبوت و امامت به این نکته اشاره شد که در نتیجه قانون هدایت عام که بر همه خلقت حاکم است، انسان به ضرورت قدرت دریافت وحی از طریق نبوت را دارد که او را به سوی کمال انسان سوق می دهد. هنجار و رفاه نوع بشر. بدیهی است که اگر این کمال و سعادت برای انسان که زندگی او جنبه اجتماعی دارد ممکن نمی شد، خود برخورداری از این قدرت بی معنا و بیهوده بود. اما هیچ بیهوده ای در خلقت وجود ندارد. به عبارت دیگر، انسان از زمانی که روی زمین سکنی گزیده، آرزوی داشتن زندگی اجتماعی سرشار از سعادت به معنای واقعی آن را داشته و در این راه تلاش کرده است.

 

اگر چنین آرزویی وجود عینی نداشت، هرگز در ذات درونی انسان نقش نمی بست. همانطور که اگر غذا نبود گرسنگی هم نبود. یا اگر آب نبود تشنگی نبود و اگر تولید مثل نبود، بین دو جنس، هیچ جاذبه جنسی وجود نداشت. بنابر این به اقتضای درونی و عزم، آینده روزی را خواهد دید که جامعه بشری مملو از عدل و داد شود و همه در صلح و صفا زندگی کنند و انسانها از فضیلت و کمال کامل برخوردار شوند. ایجاد چنین حالتی به دست انسان ولی با عنایت الهی صورت می گیرد. و رهبر چنین جامعه ای که منجی انسان خواهد بود در زبان حدیث مهدی نامیده می شود.

 

در ادیان مختلف حاکم بر جهان مانند هندوئیسم، بودیسم، یهودیت، مسیحیت، زرتشت و اسلام به شخصی که به عنوان منجی بشریت خواهد آمد، اشاره شده است. این ادیان معمولاً آمدن او را بشارت می دهند، اگرچه طبیعتاً تفاوت های خاصی در جزئیات وجود دارد که با مقایسه دقیق این آموزه ها قابل تشخیص است. حدیث پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله که همه مسلمانان بر آن اتفاق نظر دارند که «مهدی از عترت من است» به همین حقیقت اشاره دارد. احادیث متعددی در منابع اهل سنت و شیعه از پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه اطهار (ع) در مورد ظهور مهدی نقل شده است، از جمله اینکه او از عترت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است و ظهور او انسان را قادر می سازد. جامعه برای رسیدن به کمال واقعی و تحقق کامل حیات معنوی. علاوه بر این، روایات متعدد دیگری نیز در مورد این که مهدی فرزند امام یازدهم حسن عسکری است، وارد شده است. آنها قبول دارند که پس از تولد و غیبت طولانی، مهدی دوباره ظهور می کند و دنیایی را که از ظلم و ستم فاسد شده است را پر از عدل و داد می کند.

 

در مورد امام زمان چه می دانید

در مورد امام زمان چه می دانید

 

امام زمان (عج) کی ظهور می کند ؟

آیا می توانید تاریخ ظهور حضرت قائم(عج)، که از خاندان شماست، را برایم توضیح دهید؟

سؤال پرسشگری مطرح شد. به این سؤال پاسخ داده شد: "وقت ظهور او مانند وقت قیامت خواهد بود. او تنها در زمان تعیین شده خداوند ظاهر خواهد شد. حضور او در آسمان و زمین اثرات بزرگی خواهد داشت و هیچ گونه اطلاعی از زمان ظهورش برای شما وجود ندارد، مگر اینکه غافل باشید." (سوره اعراف، آیه 187 قرآن کریم)

 

گفته شده است؛ اولین نشانه ظهور حضرت مهدی (عج) طلوع خورشید از مغرب است.

 

صقر بن ابی دولف می گوید: از ابوجعفر محمد بن علی الرضا [امام نهم] شنیدم که می گفت: امام بعد از من فرزندم علی است، فرمان او فرمان من است، قول او قول من است. اطاعت از او اطاعت از من است، امام بعد از او فرزندش حسن است، فرمان او امر پدرش است، قول او قول پدرش است و اطاعت از او اطاعت از پدرش است. پس از این سخنان امام ساکت شد، به او گفتم: ای فرزند رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)، بعد از حسن تو امام خواهی بود؟ امام به سختی گریست، سپس فرمود: همانا پس از حسن فرزندش، امام منتظری است که «القائم بی الحق» است.

 

موسی بن جعفر بغدادی می گوید: از امام ابومحمد حسن بن علی [امام یازدهم] شنیدم که می فرمود: می بینم که بعد از من در میان شما در مورد امام بعد از من اختلاف می شود، هر که امامان را بپذیرد. پس از پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) ولی فرزندم را انکار کرد، مانند کسی است که همه انبیا را می پذیرد، اما نبوت محمد، پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) را انکار می کند و هر کس [محمد] را انکار کند. پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) مانند کسی است که همه پیامبران خدا را تکذیب کرده است، زیرا اطاعت از آخرین ما مانند اطاعت از اولی و انکار آخرین ما مانند انکار اولین است، اما مراقب باشید برای پسرم! غیبتی است که در آن همه مردم به شک می افتند مگر کسانی که خداوند آنها را حفظ کند.»

 

مخالفان پیروان اهل بیت معترضند که بر اساس عقاید این مکتب، قدمت امام غایب تا کنون باید نزدیک به دوازده قرن باشد، در حالی که این امر برای هیچ انسانی غیر ممکن است. در پاسخ باید گفت که اعتراض فقط بر اساس بعید بودن چنین اتفاقی است نه عدم امکان آن. البته چنین عمر طولانی یا عمر طولانی تر بعید است. اما کسانی که احادیث پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) و ائمه اطهار (ع) را مطالعه می کنند، می بینند که آنها از این زندگی به عنوان دارای صفات معجزه آسا یاد می کنند.

 

معجزه قطعاً غیرممکن نیست و نمی توان آنها را با استدلال های علمی نفی کرد. هرگز نمی توان ثابت کرد که علل و عواملی که در جهان کار می کنند، فقط آنهایی هستند که ما می بینیم و می شناسیم و علل دیگری که نمی دانیم یا آثار و افعال آنها را ندیده ایم و درک نکرده ایم وجود ندارند. به این ترتیب ممکن است در یک یا چند نفر از افراد بشر علل و عوامل خاصی وجود داشته باشد که عمر بسیار طولانی هزار یا چند هزار ساله را به آنها عطا کند.

 

پزشکی حتی امید خود را برای کشف راهی برای دستیابی به طول عمر بسیار طولانی از دست نداده است. به هر حال، چنین اعتراضاتی از سوی «اهل کتاب» مانند یهودیان، مسیحیان و مسلمانان عجیب تر است، زیرا معجزات پیامبران خدا را بر اساس کتاب مقدس خود می پذیرند.

 

مخالفان اهل بیت نیز اعتراض می کنند که امام را برای تبیین دستورات و حقایق دین و هدایت مردم لازم می دانند، غیبت امام نفی همین هدف است، برای یک امام در غیبی که بشر به آن دست پیدا نمی کند به هیچ وجه سودمند و مؤثر نیست. مخالفان می گویند که اگر خداوند بخواهد امامی را برای اصلاح بشر بیاورد، می تواند او را در لحظه لازم بیافریند و نیازی ندارد هزاران سال زودتر او را بیافریند. در پاسخ باید گفت که چنین افرادی واقعاً معنای امام را درک نکرده اند، زیرا در بحث امامت روشن شد که وظیفه امام تنها تبیین صوری علوم دینی و ارشاد ظاهری مردم نیست.

 

همان گونه که امام وظیفه هدایت ظاهری مردان را بر عهده دارد، وظیفه ولایت و هدایت باطنی مردان را نیز بر عهده دارد. اوست که زندگی معنوی انسان را جهت می دهد و باطن کنش انسان را به سوی خدا سوق می دهد: بدیهی است که حضور یا عدم حضور جسمانی او در این امر تأثیری ندارد. امام در باطن مراقب انسانهاست و با روح و جان انسانها در ارتباط است هر چند از چشمان جسمانی آنها پنهان باشد. وجود او همیشه ضروری است حتی اگر هنوز زمان ظهور ظاهری او و بازسازی جهانی که قرار است به وجود بیاورد فرا نرسیده باشد.

 

دانستنی های امام زمان

مطالب مفید درباره امام زمان

 

غیبت صغری و غیبت کبری امام زمان (عج) :

غیبت صغری به معنای پنهان کاری جزئی است. دوره آن 69 سال بود. از سال 260 هجری قمری که امام مهدی (عج) برای اولین بار غیبت کردند آغاز شد و در سال 329 هجری قمری پایان یافت.

 

امام در زمان غیبت الصغری، عده ای را به نمایندگی از خود و مردم منصوب کرد. امام چهار مأمور داشت. پس از مرگ مأمور چهارم، امام به غیبت الکبری رفت. غیبت کبری در دهم شوال سال 329 هجری قمری بود که تا به امروز ادامه دارد. در این دوران، امام زمان (عج) از نظر جسمی از شیعیان خود پنهان هستند، اما از طریق غیبت کبری، به هدایت و حمایت از شیعیان خود ادامه می دهند.

 

امام زمان (عج) در نزد شیعیان، دارای مقامی بسیار والا هستند و ایشان را به عنوان حجت خدا بر روی زمین می دانند. شیعیان معتقدند که امام زمان (ع) در زمان ظهور، جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد و حکومتی جهانی را خواهد داد که در آن همه مردم، از هر نژاد و مذهبی، با هم در صلح و صفا زندگی خواهند کرد.

 

امام زمان (عج) در میان مردم، به ویژه شیعیان، از محبوبیت بسیار زیادی هستند و آنها را به عنوان نماد امید و نجات می دانند. شیعیان معتقدند که ظهور امام زمان (عج) نزدیک است و ایشان جهان را پر از عدل و داد خواهند کرد.

 

سخن پایانی :

امام زمان (عج) فردی بسیار نیکوکار و مهربان هستند. آنها فردی عادل و دادگستر هستند و همیشه به دنبال رفع مشکلات مردم هستند. ایشان فردی عالم و دانشمند هستند و در همه علوم و معارف سرآمد هستند. آنها فردی شجاع و دلیر هستند و در برابر ظلم و ستم ایستادگی می‌کنند.

 

زمان ظهور امام زمان (عج) مشخص نیست، اما شیعیان معتقدند که این زمان نزدیک است. آنها همیشه در حال انتظار ظهور امام زمان (عج) هستند و برای ظهور ایشان دعا می‌کنند.

 

امام زمان (عج) امید و آرزوی شیعیان است. آنها معتقدند که با ظهور امام زمان (عج) جهان پر از عدل و داد خواهد شد و همه انسانها با صلح و آرامش زندگی خواهند کرد.

 

گردآوری: بخش مذهبی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------