همه چیز درباره زاویه دید انسان



زاویه دید انسان چند درجه است, زاویه چشم انسان, شگفتی های چشم انسان

زاویه دید چشم انسان

 

زاویه‌ دید انسان تا کجاست؟ 

چشمان ما می توانند به اطراف یک صحنه نگاه کنند و به صورت پویا براساس موضوع تنظیم شوند، در حالی که دوربین ها یک تصویر ثابت می گیرند. این ویژگی بسیاری از مزایای رایج ما نسبت به دوربین ها را به حساب می آورد. در این مقاله از بیتوته درباره زاویه دید انسان در جهت افقی و عمودی صحبت میکنیم.

زاویه دید (به انگلیسی : Angle of view) به زاویه ای گفته می شود که لنز دوربین یا چشم انسان میتواند صحنه روبرویش را ببیند. اگر خطی فرضی از چشم به دو انتهای منظره ای که دیده می شود ترسیم کنیم ، زاویه بین این دو خط نشان دهنده زاویه دید خواهد بود. 

 

زاویه دید انسان 

به صورت تئوری در دوربین ها زاویه دید را فاصله کانونی مشخص میکند، هر چه فاصله کانونی بیشتر باشد ، زاویه دید کوچکتر و هر چه فاصله کانونی کمتر باشد، زاویه دید بزرگتر می شود. 

با در نظر گرفتن فاصله کانونی حداقل یعنی 17 میلیمتری و ابعاد مردمک حداکثر 8 میلیمتر میتوان چشم انسان را مانند لنز f/21 در نظر گرفت. 

 

اگر فاصله کانونی چشم را 24 و قطر مردمک را 8 میلی متر در نظر بگیریم دهانه دیافراگم f/3.5 می شود.

به گفته میدلتون در سال 1958 براساس تحقیقاتی که برای ابعاد دهانه دیافراگم چشم انسان انجام شد ،اعداد f/3.2 و f/3.5 بدست آمد.

 

دهانه دیافراگم چشم, زاویه دید انسان, زاویه دید انسان در بخش مرکزی

میزان زاویه دید انسان 

 

ولی در مورد چشم انسان به این راحتی نمی شود اظهار نظر کرد ، با وجودی که چشم های ما فاصله کانونی 22 - 24 میلیمتری دارند ولی محلی که تصویر در چشم شکل می گیرد یا شبکیه حالت کروی و منحنی دارد و نواحی کناری میدان دید ما نسبت به مرکز توانایی ثبت جزئیات کمتری دارند و تصویری که می بینیم نتیجه ترکیب دید هر دو چشم است.

 

هر چشم به تنهایی دارای زاویه دید 120 – 200 درجه است ، هنگام دیدن با دو چشم ناحیه مشترک بین هر دو چشم 130 درجه است که معادل با زاویه دید لنز فیش آی است. 

به دلایل تکاملی ، دید کناری در انسان جزئیات را ثبت نمی کند و فقط برای حس کردن حرکت و دیدن اشیا بزرگ کاربرد دارد بنابراین اگر بخواهید زاویه دید 130 درجه ای را با لنز دوربین ثبت کنید ، تصویر به شدت تغییر شکل یافته و غیر طبیعی خواهد شد.

 

ناحیه مرکزی دید چشم حدود 40 – 60 درجه است که دقیق ترین درک از سوژه را به ما می دهد.  در این زاویه میتوانید اشبا را بدون حرکت دادن چشم به خاطر آورده و شناسایی نمیاید.  این زاویه دید تقریبا مشابه لنز 50 میلیمتری نرمال روی دوربین فول فریم است. 

 

زاویه دید انسان, زاویه دید انسان در بخش مرکزی, زاویه‌ دید انسان تا کجاست

زاویه دید انسان در بخش مرکزی و پیرامونی

 

زاویه دید انسان در بخش مرکزی و پیرامونی

برخلاف محاسباتی که برای لنز دوربین ها انجام می شود ، اندازه فاصله کانونی چشم زاویه دید انسان را تعیین نمی کند و بینایی انسان به دو بخش تقسیم می شود یکی مخروط اصلی تمرکز  بینایی و دیگری بینایی پیرامونی. 

 

براساس مطالعات انجام شده زاویه دید انسان در مخروط بینایی 55 درجه است. 

سطح کلی زاویه بینایی  انسان 160 درجه است ولی در خارج از زاویه مخروط بینایی نمیتوانیم جزئیات را تشخیص دهید و فقط اشکال کلی و حرکات گسترده را حس میکنیم. 

 

اگر بخواهیم به صورت دقیقتر میدان بینایی انسان را مشخص کنیم باید بگویم که زاویه دید انسان در جهت حدود 60 درجه به سمت بینی و 100 درجه به سمت خارج از صورت است. 

زاویه دید انسان در در حالت عمودی 60 درجه به سمت بالا و 75 درجه به سمت پایین است. 

 

گردآوری : بخش علمی و آموزشی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه های علمی(زندگینامه دانشمندان، گیاهان،حیوانات، گزارش علمی، آیا می دانید؟،رشته های تحصیلی و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------