پرورش و نگهداری بنجامین، محبوب ترین گیاه آپارتمانی



عکس درخت بنجامین

آشنایی با نحوه ی پرورش و نگهداری بنجامین

 

نگهداری و پرورش بنجامین:

در این مقاله از بیتوته، با نحوه پرورش و نگهداری بنجامین آشنا می شوید. بنجامین یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است که به دلیل برگ های سبز براق و ظریفش شناخته می شود. با رعایت شرایط مناسب، می توان بنجامین را به مدت طولانی در خانه یا محل کار نگهداری کرد.

گل آپارتمانی بنجامین (Ficus benjamina) یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است که به دلیل برگ های سبز براق و ظریفش شناخته می شود. این گیاه بومی مناطق گرمسیری آسیا و استرالیا است و به نور زیاد، رطوبت بالا و دمای معتدل نیاز دارد. با رعایت شرایط مناسب، می توان بنجامین را به مدت طولانی در خانه یا محل کار نگهداری کرد.

 

بنجامین یکی از صدها گونه در جنس Ficus است، گروهی که شامل برخی از گیاهان دیدنی است، از انجیر کمانچه ای دراماتیک با ظاهر ژوراسیک گرفته تا انجیر گریان زیبا با برگ های ریز آن.

 

بنجامین، بومی استرالیا، هند، چین، آسیای جنوب شرقی و بخش هایی از جنوب غربی اقیانوس آرام مانند پلی نزی فرانسه و وانواتو است. این در مناطق گرم و گرمسیری مانند هاوایی معرفی شده است و در مناطق خاصی از جمله کوبا، بخش هایی از آسیا و جزایر ساموآ و تونگا اقیانوس آرام تبدیل شده است.

 

نام علمی آن از شخصی به نام بنجامین نشأت نمی گیرد، بلکه احتمالاً اشاره ای به بنزوئین است، رزینی که درخت تولید می کند.

 

شما به راحتی می توانید ببینید که نام رایج انجیر گریه کننده از کجا آمده است زیرا درخت ظاهر زیبایی گریان دارد. فیکوس به زبان لاتین انجیر است و ممکن است این گونه را با نام رایج بنجامین انجیر نیز ببینید.

 

شرایط نگهداری و پرورش گل بنجامین :

نور گل بنجامین :

گل آپارتمانی بنجامین به نور زیاد و غیرمستقیم نیاز دارد. قرار دادن این گیاه در معرض نور مستقیم خورشید باعث سوختگی برگ ها می شود. بهترین مکان برای قرار دادن بنجامین پشت پنجره شرقی یا غربی است. در زمستان که روزها کوتاه تر هستند، باید گیاه را به مکانی روشن تر منتقل کنید.

 

در آب و هوای گرمسیری، انجیر گریان را می توان به عنوان نمونه درختی که ارتفاع آن به 60 فوت می رسد، پرورش داد و گاهی اوقات آنها را به عنوان پرچین کاشته و هرس می کنند. انجیرهای گریان به راحتی در داخل خانه در ظروف پر از مخلوط گلدانی مبتنی بر خاک و در نور غیر مستقیم روشن یا در مناطق آفتابی که کمی سایه بعد از ظهر دارند رشد می کنند. این گیاه باید به طور منظم در طول فصل رشد آبیاری شود، اما اجازه دهید از پاییز تا اواخر زمستان خشک تر شود.

 

خاک بنجامین

ترکیب خاک بنجامین

 

سبک :

انجیر گریان به یک اتاق روشن با نور غیر مستقیم خورشید فراوان و شاید حتی کمی آفتاب مستقیم در صبح نیاز دارد. در زیستگاه بومی خود، اغلب در شرایط نیمه سایه رشد می کند، اما در داخل خانه برای رشد به نور خوب نیاز دارد. شما باید یک نقطه خوب و روشن برای آن پیدا کنید و آن را در آنجا نگه دارید. توجه داشته باشید که این گیاه عدم تحمل بالایی برای جابجایی دارد، حتی اگر قرار باشد شرایط نوری بهتری پیدا کند، بنابراین بهتر است سعی نکنید مکان مناسب را پیدا کنید.

 

خاک مناسب بنجامین :

هر خاک گلدان خوب و با زهکشی سریع احتمالاً این کار را انجام خواهد داد. انجیر گریان به خاکی که به ویژه از نظر مواد مغذی یا مواد آلی زیاد باشد نیاز ندارد. در صورت گلکاری مجدد، از خاک گلدانی مبتنی بر خاک که حاوی پرلیت، ماسه و ورمیکولیت است برای بهبود زهکشی استفاده کنید. 

 

آبیاری درخت بنجامین :

گیاه را به طور پیوسته مرطوب نگه دارید، اما اجازه ندهید در آب بنشیند در غیر این صورت برگها می ریزند و ممکن است دچار پوسیدگی ریشه شوند. در محیط بومی خود، معمولاً در ابتدای فصل برگ گیاهان خشک می شوند و می ریزند، که آنها را به شدت به تغییرات رطوبت حساس می کند. مطمئن شوید که برنامه آبیاری شما ثابت است.

 

دما و رطوبت :

درختان فیکوس با دمای شبانه بین 65 تا 70 درجه فارنهایت و دمای روز بین 75 تا 85 درجه فارنهایت بهترین عملکرد را دارند. تنظیم ترموستات خود را برای تنظیم نوسانات دما در خانه خود در نظر بگیرید. در تابستان، از تهویه هوای سنگین استفاده نکنید، زیرا اگر دمای داخل خانه به زیر 70 درجه فارنهایت برسد، انجیر گریان آسیب می بیند. بنجامین به دمای 18 تا 28 درجه سانتیگراد نیاز دارد. در زمستان، دمای محیط نباید از 15 درجه سانتیگراد کمتر شود.

 

به عنوان بومیان مناطق گرمسیری، انجیر گریان رطوبت بالا را ترجیح می دهد. رطوبت نسبی کم می تواند منجر به خشکی و چروک شدن برگ ها شود. استفاده از یک مرطوب کننده را برای تنظیم سطح رطوبت در خانه خود در نظر بگیرید. خاک اطراف پایه درخت خود را مرطوب نگه دارید و برای جلوگیری از خشک شدن برگ های درخت آن را گه گاه غبارآلود کنید. برای این کار می توانید از دستگاه بخور یا اسپری آب استفاده کنید.

 

کود :

این گیاهان تغذیه کننده سنگینی هستند و در طول فصل رشد به کود فراوان نیاز دارند. برای تغذیه فیکوس در ابتدای فصل رشد، از گلوله های آهسته رهش استفاده کنید. این گیاهان سریع رشد می کنند و در بهار و تابستان، و همچنین یک بار در پاییز و زمستان، از کود دهی ماهانه بهره مند می شوند. می توانید در فصل رشد (بهار و تابستان) هر دو هفته یکبار، از کود مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید.

 

اگر گیاه شما با وجود داشتن نور، دما، رطوبت و سطوح کود ایده آل، برگ می ریزد، سعی کنید با کمی منیزیم و منگنز مکمل کنید.

 

هرس :

هرس کردن درخت بنجامین باعث رشد بهتر و پرپشت تر شدن گیاه می شود. هرس کردن بنجامین باعث حفظ فرم و زیبایی گیاه می شود. همچنین می توانید با هرس کردن، شاخه های بیمار یا آسیب دیده را حذف کنید. زمان مناسب برای هرس بنجامین، اواخر زمستان یا اوایل بهار است.

 

تکثیر :

بنجامین را می توان از طریق قلمه ساقه تکثیر کرد. تکثیر از طریق قلمه ساقه ساده تر و سریع تر است. برای این کار، قلمه هایی به طول 15 تا 20 سانتیمتر از ساقه نیمه چوبی گیاه تهیه کنید. برگ های پایینی قلمه را جدا کرده و آن را در گلدانی حاوی خاک مناسب بکارید. گلدان را در مکانی روشن و گرم قرار دهید و خاک را مرطوب نگه دارید. پس از چند هفته، قلمه ریشه دار شده و می توانید آن را به گلدان بزرگتری منتقل کنید.

 

گل آپارتمانی بنجامین

بنجامین درخت تقریبا مقاومی است

 

مشکلات و آفات گل بنجامین :

درخت بنجامین ممکن است دچار مشکلاتی مانند ریزش برگ، زرد شدن برگ، سوختگی برگ، پوسیدگی ریشه و حمله آفاتی مانند شته، مگس سفید و کنه عنکبوتی شود. برای رفع این مشکلات، باید علت آن را شناسایی و اقدامات لازم را انجام دهید.

 

مشکلات رایج بنجامین :

بنجامین نسبتاً مقاوم است، اما در صورت عدم رعایت شرایط نگهداری ممکن است دچار مشکلاتی شود. برخی از مشکلات رایج بنجامین عبارتند از:

 

ریزش برگ: دلایل مختلفی برای ریزش برگ بنجامین وجود دارد، از جمله کمبود نور، آبیاری بیش از حد یا کمبود آب، کمبود رطوبت، دمای نامناسب، آفات و بیماری ها.

 

زرد شدن برگ: زرد شدن برگ های بنجامین می تواند ناشی از کمبود نور، آبیاری بیش از حد، کمبود مواد مغذی، آفات یا بیماری ها باشد.

 

سوختگی برگ: سوختگی برگ های بنجامین ناشی از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید است.

 

لکه های روی برگ: لکه های روی برگ های بنجامین می تواند ناشی از آفات، بیماری ها یا کمبود مواد مغذی باشد.

 

عکس گیاه بنجامین

عکس گل بنجامین

 

آفات و بیماری های رایج :

هجوم آفات همچنین می تواند منجر به ریزش برگ شود، اما معمولاً قبل از تغییر رنگ برگ رخ می دهد. بنابراین، اگر فیکوس بنجامینای شما برگ ها یا لکه های زردی روی آن ها ایجاد کرد، به احتمال زیاد با آلودگی به شته یا کنه سر و کار دارید. در اینجا علائم و نشانه های آفات و بیماری های مختلف فیکوس بنجامینا و کارهایی که باید انجام دهید آورده شده است:

 

کنه های عنکبوتی: این آفات معمولاً زمانی ظاهر می شوند که هوا خیلی خشک باشد. کنه های عنکبوتی تارهای ظریف و تار عنکبوت مانندی را در قسمت زیرین برگ ها به جا می گذارند. اگر روی انجیر گریان خود علائم کنه عنکبوتی را مشاهده کردید، آن را زیر آب ولرم بشویید و رطوبت را افزایش دهید یا گیاه را در جای خنک تری قرار دهید.

 

حشرات پولک دار: هجوم حشرات فلس دار توسط خود حیوانات کوچک قابل تشخیص است که در زیر پوسته قهوه ای رنگ خود در بغل برگ ها پنهان شده اند. برای رفع این مشکل، حشرات فلس را پاک کرده و درخت را دوباره هرس کنید.

 

شته ها: شته ها نیز مانند کنه های عنکبوتی به راحتی قابل درمان هستند. یکی از نشانه های هجوم شته ها، لکه های روشنی است که هنگام تغذیه روی برگ ها باقی می گذارند. شما می توانید شته ها و حشرات پوسته پوسته را با عوامل بیولوژیکی که از دانه های چریش تهیه شده و از طریق آبیاری استفاده می شود، کنترل کنید.

 

پژمردگی ورتیسیلیوم: ورتیسیلیوم یک بیماری قارچی است که از زمین به گیاه حمله می کند و مجراها را مسدود می کند به طوری که دیگر نمی توان آب را به سرتاسر گیاه منتقل کرد. در نتیجه برگها پژمرده می شوند. وقتی شاخه گیاهی آلوده به این قارچ را می برید، معمولاً می توانید تغییر رنگ تیره را مشاهده کنید. درخت را به شدت قطع کنید و گیاه را در خاک تازه و قابل نفوذ قرار دهید.

 

برای کنترل آفات بنجامین، می توان از روش های زیر استفاده کرد:

• استفاده از سم مخصوص آفات

• شستن برگ های گیاه با آب و صابون

• استفاده از روش های بیولوژیکی مانند استفاده از حشره کش های طبیعی

 

اگر فیکوس بنجامینای شما برگ می ریزد چه باید کرد؟

ریزش برگ همیشه ناشی از بیماری نیست. همچنین طبیعی است که فیکوس بنجامینا هر چند وقت یکبار چند برگ از بین برود، مثلاً وقتی برگها خیلی پیر می شوند. با این حال، اگر انجیر گریان شما تعداد زیادی برگ از دست می دهد، باید وضعیت را ارزیابی کنید. در اینجا برخی از دلایل احتمالی ریزش شدید برگ و روش های درمان آنها آورده شده است:

 

غرقابی: همانطور که قبلا ذکر شد، درختان فیکوس غرقابی را تحمل نمی کنند. غرقابی منجر به پوسیدگی ریشه می شود و می تواند منجر به ریزش شدید برگ شود، زیرا از انتقال آب و مواد مغذی کافی به برگ توسط ریشه جلوگیری می کند. برای رفع این مشکل، فیکوس بنجامینای خود را در خاک تازه و با زهکشی مناسب قرار دهید و یک لایه زهکشی در کف گلدان جدید ایجاد کنید. همیشه بعد از آبیاری آب اضافی را بریزید.

 

خشکسالی: خشکسالی مشکلی مشابه غرقابی ایجاد می کند. در حالی که ریشه ها پوسیده نمی شوند، خشک می شوند و از انتقال آب کافی به برگ ها جلوگیری می کنند. اگر خاک بسیار خشک شد، با سخاوت بیشتری آبیاری کنید و در صورت لزوم در خاک باکیفیت قرار دهید. خاک قدیمی یا بی کیفیت نمی تواند آب را به خوبی جذب یا ذخیره کند.

 

نکته: همچنین می توانید به جای آبیاری درخت فیکوس خود را در آب فرو کنید. برای این کار، آن را همراه با گلدان، اما بدون کاشت، در یک سطل آب قرار دهید و آن را تا زمانی که دیگر حباب به سطح نرسد، بگذارید. سپس اجازه دهید آب آن خوب گرفته شود و دوباره آن را در گلدان قرار دهید. خاکی که حاوی مقدار زیادی ذغال سنگ نارس است پس از خشک شدن به خوبی خیس نمی شود، بنابراین آبیاری به تنهایی کافی نیست.

 

خشکی: درختان فیکوس در خشکی احساس راحتی نمی کنند. اگر دلیل دیگری برای ریزش برگ وجود ندارد، محل را بررسی کنید و در صورت لزوم یک نقطه جدید برای انجیر بنجامین پیدا کنید.

 

تغییر مکان: از آنجایی که تغییر مکان به درختان فیکوس فشار وارد می کند، ممکن است پس از جابجایی برگ های خود را بیاندازند. از این رو فقط در صورتی باید مال خود را جابجا کنید که شرایط در مکان فعلی آن کمتر از حد ایده آل باشد.

 

هوای خشک: فیکوس بنجامینا به رطوبت کمی بیشتر نیاز دارد. هوای خشک و گرم می تواند باعث ریزش برگ های آن شود و همچنین گیاه شما را مستعد هجوم آفات کند. با مه پاش گیاه گه گاه یا با قرار دادن یک مرطوب کننده در نزدیکی آن، رطوبت را افزایش دهید.

 

با رعایت شرایط مناسب نگهداری، می توان بنجامین را به مدت طولانی و بدون مشکل در خانه یا محل کار نگهداری کرد.

 

سخن آخر :

بنجامین یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است که به دلیل برگ های سبز و براقش، به زیبایی فضای خانه می افزاید. این گیاه بومی مناطق گرمسیری آسیا و استرالیا است و به نور زیاد، رطوبت بالا و دمای مناسب نیاز دارد. با رعایت نکات بالا می توانید بنجامین را به خوبی پرورش دهید و از آن لذت ببرید.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 



چند دقیقه با دانستنی ها

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------