شیاف پروژسترون در بارداری
- مجموعه: بارداری و زایمان
شیاف پروژسترون چیست ؟
شیاف پروژسترون (Progesterone) با نام سیکلوژست از هورمون های زنانه است که به منظور درمان مشکلاتی نظیر ناباروری، سندروم پیش از قاعدگی، زایمان زودرس و افسردگی پس از زایمان ناشی از کمبود پروژسترون توسط پزشک تجویز شده و کمبود این هورمون را در بدن خانم ها جبران کند. شیاف پروژسترون با عملکردی که دارد حاملگی را حفظ کرده و از سقط جنین جلوگیری می کند.
موارد مصرف شیاف سیکلوژست یا پروژسترون:
- سندرم پیش از قاعدگی
- افسردگی پس از زایمان
- تقویت بارداری در زنانی که در حال درمان ناباروری هستند.
شیاف پروژسترون در بارداری:
اغلب از پروژسترون به عنوان هورمون بارداری یاد می شود و به معنای بهتر، هیچ یک از بانوان بدون پروژسترون قادر نخواهند بود که یک بارداری را به طور کامل پشت سر بگذارند، در حقیقت اصلا نمی توانند باردار شوند. این هورمون ضروری توسط تخمدان ها تولید می شود و به رحم شما کمک می کند تا برای بارداری آماده شود.
در طی بارداری ممکن است که پزشک برای ارزیابی ریسک سقط، سطح پروژسترون شما را بررسی کند. ممکن است که شما برای افزایش سطح پروژسترون و حمایت از یک بارداری سالم، نیاز به دریافت شیاف پروژسترون داشته باشید.
توجه داشته باشید که این روش برای بیشتر مادران موفقیت آمیز خواهد بود اما نه برای همه. شیاف ها سطح پروژسترون بدن شما را به مقدار کافی بالا نگه می دارد، تا زمانی که جفت شروع به تولید این هورمون از خود کند.
سطوح پایین پروژسترون صرفا به این معنی نیست که بارداری شما به سقط منجر خواهد شد. زمانی که از شیاف پروژسترون استفاده شود ممکن است که بارداری تا پایان ادامه یابد. پزشک شما برای اطمینان از سلامت بارداری و پیشرفت نرمال آن به دقت شرایط را بررسی خواهد کرد.
بسیاری از بانوان با وجود داشتن سطوح پایین پروژسترون در ابتدای بارداری، به تولد یک نوزاد سالم می رسند. شیاف های پروژسترون و مراقبت دقیق می تواند به معنی یک بارداری موفق و شاد باشد.
میزان مصرف شیاف پروژسترون در بارداری:
میزان دقیق مصرف پروژسترون در افراد مختلف متفاوت بوده و باید حتما توسط پزشک تعیین گردد.
نحوه مصرف شیاف پروژسترون در بارداری:
در ابتدا واژن خود را بشوئید، پس از شستشو به آرامی ناحیهی واژن خود را با یک حوله کتان لطیف خشک نمائید.
پاهای خود را حدود عرض شانهها باز کنید؛ یک پای خود را بر روی سکویی همانند گوشه توالت فرنگی یا یک صندلی کوتاه قرار دهید تا قدری از زمین فاصله بگیرد. وضعیت مناسب دیگر دراز کشیدن بر روی کمر با زانوهای جمع شده میباشد.
دهانه واژن خود را باز کنید. با دست غیر عامل خود لبههای واژن (لابیا) را باز کنید و شیاف را در دهانه آن قرار دهید و شیاف را به درون واژن خود فشار دهید. از انگشت اشاره خود برای این کار کمک بگیرید، تا جایی که احساس نارحتی نمیکنید شیاف را به درون فشار دهید.
نکات مهم در خصوص مصرف شیاف پروژسترون در بارداری:
1- همواره از توصیه های پزشک معالجتان در مورد ساعات، تعداد و مدت زمان استفاده از شیاف ها، پیروی کنید.
2- چنانچه از شیاف به منظور بارداری استفاده می کنید، باید آن را درون واژن خود قرار دهید.
3- اغلب درمانگران توصیه می کنند که هر دو روش (واژینال و مقعدی ) قابل استفاده است با این حال نظر پزشکتان ارجحیت دارد.
4- در صورتیکه لکه بینی کم باشد از جلو میتوانید استفاده کنید ولی در صورتی که لکه بینی یا خونریزی زیاد باشد از عقب میتوانید استفاده کنید، در هر دو روش جذب انجام می شود.
5- بعد از گذاشتن شیاف ، یک ربع به پشت بخوابید، تا بیرون نیاد ولی اگر ممکن است حدود یک ساعت طول بکشد تا شیاف استعمال شده جذب بدن شما شود. بنابراین اگر در این حین از جای خود بلند شوید ممکن است نشت مایع از واژن خود را احساس نمائید.
6- اینکه مقداری از شیاف صبح خارج شود طبیعی ست اما اگر احساس میکنید که بیشتر دارو خارج میشود بهتر از که عمیق تر فرو کنید و سطحی نباشد.
7- ترجیحا شبها و قبل از خوابیدن از شیاف استفاده کنید
8- چنانچه دچار هر نوع حساسیت دارویی میباشید قبل از استفاده از این دارو با پزشک مشورت کنید
عوارض جانبی شیاف پروژسترون در بارداری:
داروها و عوارض جانبی آنها بر روی افراد به طرق مختلفی تاثیر می گذارند. موارد زیر برخی از عوارضی است که از مصرف شیاف های سیکلوژست ناشی می شوند. تنها بیان عوارض جانبی بدین معنی نیست که همه افرادی که از این دارو استفاده می کنند این عوارض را تجربه می کنند.
- بی خوابی
- درد یا ناراحتی شکمی
- درد پستان
- قرمزی پوست
- یبوست
- خستگی
- تغییراتی در دوران قاعدگی مانند عادت ماهیانه زودتر یا دیرتر
- خارج شدن شیاف روغنی از واژن یا مقعد
- درد و سوزش در مقعد یا واژن
- اسهال و نفخ (فقط در استفاده مقعدی)
برای اطلاعات بیشتر در مورد عوارض شیاف های بالقوه سیکلوژست بروشوری که با دارویی که تهیه کردید را بخوانید یا با پزشک خود مشورت کنید.
گردآوری: بخش زناشویی بیتوته