خصوصیات نوزاد 6 ماهه



نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

ویژگی ها و خصوصیات نوزاد 6 ماهه

 

نوزاد 6 ماهه دارای ویژگی های اخلاقی و رفتاری مختص به خود می باشد. نوزاد 6 ماهه با توجه به رشد جسمانی و ادراکی که در این سن دارد درک بهتری از محیط دارد.

نوزاد 6 ماهه:

هر نوزادی که متولد می شود در روند رشد خود توانایی هایی را به دست می آورد و با پا گذاشتن به هر ماه از زندگی خود، به دنبال کشف جدیدی از محیط پیرامون خود می رود. نوزاد 6 ماهه به دلیل گذر از مرحله ابتدایی شناسایی افراد، توانایی حرکت کردن، کنترل بهتر دست و پا، شروع به سخن گفتن و ... آماده پذیرش آموزش های دیگر چه از سمت والدین و چه به واسطه حواس پنجگانه خود می باشد. از این رو نوزاد 6 ماهه در این سن علاوه بر ویژگی های رفتاری و حرکتی و ... که دارد، نیازمند توجه و رعایت نکاتی مربوط به این مرحله از رشد خود می باشد که والدین و اطرافیان باید در نظر داشته باشند. در ادامه بیشتر با ویژگی های نوزاد 6 ماهه بیشتر آشنا می شویم.


رشد ادراکی نوزاد 6 ماهه
رشد ادراکی نوزاد 6 ماهه، مربوط به رشد مغز، هوش و ذهنیتی که دارد می باشد. بنابراین نسبت به گذشته محیط اطراف خود را بهتر درک کرده و اثر پذیری بیشتری دارد. یکی از ویژگی های کودک شش ماهه این است که در این سن تمایل زیادی برای آزمون و خطا و انجام آزمایش دارد و برای مثال چندین بار امتحان می کند که آیا وسیله بازی که در دست اوست داخل لیوان او می شود یا خیر و بعد از چند بار امتحان کردن نتیجه گیری می کند. حتی در این سن به شدت کودک واکنش های شما والدین را زیر نظر دارد و آنها را تحلیل می کند.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

رشد نوزاد 6 ماهه

 
در شش ماهگی، کودک توانایی پاسخ به پرسش های شما را با بیان حروفی مانند "آ"، "ب" و ... دارد و این یعنی کلام شما را متوجه شده و قصد پاسخگویی دارد. حتی برای پاسخ به شما این توانایی را دارد که صداهایی را که شنیده است را نیز تقلید کند. این سن، سنی می باشد که کودک شما به نام خود واکنش نشان می دهد و متوجه می شود که نامی دارد که با آن به او خطاب می کنند. یکی دیگر از ویژگی های تکامل شناختی و ذهنی نوزاد شش ماهه این است که افراد و محیط را بهتر میشناسد، حتی زمانی که با آینه او را به خودش نشان می دهید واکنش بیشتری نشان می دهد و با خنده پاسخ می دهد. این یعنی سلول های عصبی بینایی و شناختی او تکمیل تر شده و کودک شما بهتر با محیط تعامل خواهد داشت.

رشد فیزیکی نوزاد 6 ماهه
کودک در مسیر تکامل خود از نظر جسمانی و حرکتی به توانایی هایی دست می یابد تا در نهایت می تواند بر تمامی حرکات خود کنترل داشته باشد. در این مسیر می توان با تمریناتی به او کمک کرد تا شبکه های عصبی مربوط به حرکت اعضا در او تقویت شده و رشد کافی را داشته باشد. اما به طور کلی یک نوزاد 6 ماهه در این سن توانایی تشخیص رنگ ها و تفکیک آنها را از هم دارد و اگر دقت کرده باشید بیشتر به دنبال رنگ های روشن و شاد می باشد. از طرفی ماهیچه های حرکتی چشم او نیز قوی تر شده و اشیا متحرک را دنبال می کند. نوزاد در 6 ماهگی به دلیل هماهنگی بیشتری که بین نگاه او و حرکت اعضای بدنش می باشد، بهتر نیز می تواند اجسام را در دست بگیرد و به دنبال آنها برود و با تمامی انگشتان خود سعی دارد جسم را نگه دارد.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

نوزاد 6 ماهه دارای توانایی حرکتی در این سن است


نوزاد 6 ماهه در این سن توانایی این را دارد که به طرفین بغلتد و همچنین برای نشستن خود را آماده می کند. در این شرایط باید مواظب کودک باشید زیرا هنوز عضلات گردن و پشت کودک آنقدر قوی شده است که بتواند بدون مشکل بنشیند. بنابراین ممکن است بعد از چند دقیقه به یک سمت بیفتند. پس مراقب او باشید. از طرفی زمانی که او را به صورت ایستاده بر روی زمین نگه می دارید می تواند بدن خود را به کمک شما نگه دارد. در این سن کودک شش ماهه شما ساعت خوابش کمتر شده و خواب کامل تری را در شب دارد و شاید یکبار در شب بیدار شود. یکی دیگر از ویژگی های نوزاد 6 ماهه که می توان به آن اشاره داشت این است که مزه ها را بهتر متوجه می شود وم عده او توانایی هضم غذای جامد را نیز به دست می آورد.

قد و وزن مناسب کودک در شش ماهگی
یکی از نشانه های اینکه فرزند شما از نظر جسمی رشد مناسبی داشته است، قد و وزن او می باشد. نوزاد 6 ماهه در این سن از نظر وزنی تقریبا دو برابر زمان تولد خود می باشد. اما به طور معمول بین 6 تا 8 کیلو گرم مناسب می باشد. در مورد قد او نیز 58 الی 73 سانتی متر نشان از رشد مناسب او دارد. البته از نظر وزنی و قد نوزادان دختر و پسر با هم متفاوت هستند. در صورتی که کودک شما رشد مناسبی ندارد حتما با پزشک مشورت کنید.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

نوزاد 6 ماهه سالم دارای وزن و قدی مناسب می باشد


رشد عاطفی و اجتماعی نوزاد 6 ماهه
یکی از عوامل موفقیت کودک در بزرگسالی و داشتن بلوغ اجتماعی او در دوران کودکی شکل می گیرد. اگر به عواطف و احساسات او اهمیت داده شود و در جهت درست پیش برود باعث پیشرفت او خواهد شد. نوزاد 6 ماهه در این سن بیشتر به احساس های غم و شادی پاسخ می دهد و احساس شادی، خستگی، گرسنگی و ... را گاها با بیان اصواتی خاص بیان می دارد. تمایل به بازی و همراهی با والدین و خواهر و برادر خود دارد و در صورتی که فرد غریبه ای را ببیند اولین واکنشی که ممکن است از خود بروز دهد، گریه می باشد.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

نوزاد 6 ماهه در این سن به رشد عاطفی و اجتماعی مختص به خود می رسد


کودک در این سن با دیدن آشنایان شروع به خنده و لبخند زدن می کند و در برخی مواقع احساس خود را با تکان دادن دست و پا و بیان اصواتی ابراز می دارد.

در روند رشد نوزاد 6 ماهه چه مواردی جای نگرانی دارد؟
نوزاد زمانی که در خانواده ای متولد می شود مخصوصا اگر فرزند اول باشد، والدین بسیار بر روی حرکات و رفتار او حساس هستند و با کوچکترین تاخیر در برخی رفتارها یا موارد دیگر نگران این قضیه می شوند که شاید کودک آنها دارای مشکلی باشد. باید گفت به طور کلی رفتارهایی که برای نوزادان در هر ماه بیان می شود، موردی کلی است و ممکن است نوزادی برخی از کارها و اعمال را زودتر و یا دیرتر انجام دهد و این نباید موجب نگرانی شود. ولی در برخی موارد نشانه هایی که مشخص می شود به نوعی غیر طبیعی می باشند و باید در چنین شرایطی به پزشک متخصص کودکان مراجعه شود.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

نوزاد 6 ماهه ممکن است دارای اختلالات حرکتی، دیداری و شنوایی باشد


برای مثال در سن 6 ماهگی نوزادان می توانند کم کم خود را برای نشستن آماده کنند اما اگر فرزند شما حتی با کمک و همراهی شما نتوانست بنشیند نشان از عدم رشد فیزیکی مناسب کودک شما می باشد. خشک و سفت شدن عضلات و یا نرمی بیش از حد عضلات، به گونه ای که نتواند حتی جسم سبکی را در دست خود بگیرد از دیگر نشانه های اختلال در رشد فیزیک و عصبی او می باشد. اگر کودک شما به صداهای بلند یا زمانی که نام او را صدا می زنید پاسخ ندهد، می تواند نشان از وجود اختلال در شنوایی و گفتاری او باشد. همچنین اگر کودک شما با دیدن چهره های آشنا و حتی چهره خود واکنش نشان نمی دهد یا زمانی که با او بازی می کنید واکنش خاصی را نشان نمی دهد، احتمالا با مشکلات شناختی مواجه شده است. در چنین شرایطی می توانید به پزشک مربوطه مراجعه کرده و راه کارهایی را که به شما ارائه می دهد را به خوبی انجام دهید تا مشکل کودک شما رفع شود یا تدابیر دیگری اتخاذ گردد.

چند راهکار برای تقویت مهارت های کودک شش ماهه
برخی از مواردی که در بالا برای نوزاد 6 ماهه اشاره شد و اختلال نامیده می شود را بعضا می توان با انجام چند تمرین ساده برطرف کرد. زیرا شاید شما به عنوان پدر و مادر کودک در قضیه کمک به روند رشد جسمانی و عاطفی کوتاهی کرده باشید و به او یاد نداده باشید. زیرا کودک در این سن هم نیازمند یادگیری است.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

نوزاد 6 ماهه را می توان با چند راهکار ساده از نظر جسمی و روانی تقویت کرد

 
یکی از ساده ترین راه های تقویت مهارت شنیداری و تقویت حافظه کودک صحبت کردن با او می باشد. اما صحبت کردن فعال و تعاملی به گونه ای که برای مثال همراه با بازی یا عمل دیگری باشد تا کودک شما هم درگیر بازی شود و هم پاسخ شما را بدهد.

 

استفاده از جملات شعرگونه بسیار به تقویت حافظه کودک کمک خواهد کرد. برای تقویت قوه بینایی او می توانید برای او کتاب هایی با تصاویر بزرگ و رنگی تهیه کرده و یا او را به محیط خارج از خانه برای بازی ببرید تا کودک شما با تصاویر گوناگون رو به رو شود. محیط جدید باعث رشد سلول های شبکه عصبی او شده و به تقویت حافظه او نیز کمک می کند.

 

انجام حرکات و ماساژهای مربوط به بدن مخصوصا ناحیه شکم می تواند به تقویت عضلات کودک شما کمک کند تا بتواند او را در نشستن کمک کند. از غذاهای انگشتی یا غذاهایی که کودک شما بتواند به راحتی در دست خود بگیرد و نوش جان کند استفاده کنید. این کار مهارت نگه داشتن لوازم و تقویت ماهیچه انگشتان او را به همراه دارد. شرکت در برنامه های شاد و مختلف که برای کودکان تهیه می شود، رفتن به محیط های بازی و کلاس ها و مهد کودک هایی که کودکان و افراد دیگر در آنجا قرار دارند باعث رشد اجتماعی فرزند شما خواهد شد.

بازی های مناسب برای تقویت مهارت های کودک شش ماهه
حتما شما هم در مورد تاثیر بازی بر کودکان مطالبی را خوانده اید و به اهمیت آن پی برده اید. زیرا کودک با بازی کردن می تواند تمامی قابلیت های جسمانی، عاطفی و ... را بروز دهد و به تقویت آنها بپردازد. بازی های ساده و بسیاری وجود دارند که به شما کمک می کند تا با انجام آنها، مهارت کودک خود را تقویت کنید. در اینجا به چند بازی و اثر آنها بر نوزاد 6 ماهه می پردازیم.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

بازی های نوزاد 6 ماهه

 
بازی دالی موشه یا قایم باشک: با استفاده از این بازی میتوانید مهارت های شنیداری کودک خود را تقویت کنید و حس کنجکاوی و اکتشاف او را تحریک کنید. زیرا در این بازی، کودک چهره شما را نمی بیند و به دنبال صدا خواهد بود پس به خوبی گوش می دهد.

بازی در وان حمام: کودکان ذاتا عاشق آب و بازی در آن هستند. شما می توانید با زدن چند بار دست خود به آب یا وسیله بازی او به آب به کودک خود یاد بدهید که او هم همین کار را کند. در این مورد کودک با زدن مداوم دست های خود به آب دیگر دست خود را از وان حمام یا شما نمی گیرد و مستقلا بازی می کند. این باعث تقویت عضلات کمر او می شود.

خواندن شعر همراه با فعالیت: خواندن شعرهایی که برای مثال همراه با دست زدن یا ادای اصواتی می باشد بسیار برای تقویت و هماهنگی بین شنیدن و گفتار و حرکت کودک مناسب است.

ساختن حباب: با ساختن حباب و رها کردن آن کودک شما به دنبال حباب می رود و به حرکت حباب نگاه می کند. با این کار مهارت دیداری او تقویت می شود.

خانه سازی: استفاده از لوگو و مکعب های خانه سازی برای ساختن شکل و قرار دادن آنها روی هم مهارت هماهنگی بین حرکات دست و چشم ، گرفتن اشیا را در نوزاد 6 ماهه خود تقویت کنید.

راه بردن کودک: دستان کودک خود را بگیرید و او را راه ببرید و گاهی او را در همان حالا بالا و پایین ببرید تا عضلات پای او تقویت شود

استفاده از اسباب بازی های متحرک: با استفاده از این لوازم می توانید قدرت حرکت نوزاد 6 ماهه خود را تقویت کنید.

و بسیاری بازی های دیگر که از این دست می باشند.

اسباب بازی مناسب برای کودک شش ماهه
علاوه بر بازی هایی که می توان با کودک خود انجام داد، نوزاد 6 ماهه شما نیازمند اسباب بازی مناسب سن خود می باشد. از جمله اسباب بازی های مناسبی که می توانید برای او تهیه کنید می توان به کتاب با تصاویر بزرگ و رنگی، اسباب بازی های ساختنی مانند خانه سازی و پازل، توپ، اسباب بازی های صدادار و هل دادنی، عروسک های پولیشی نرم که فاقد روبان یا قسمت های پلاستیکی قابل جدا شدن باشد. حتی با برخی از لوازم منزل مانند کاسه، درب قابلمه و ... هم کودک شما میتواند بازی کند.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

نوزاد 6 ماهه نیازمند اسباب بازی مناسب سن خود می باشد

 
تغذیه کودک در 6 ماهگی
مهمترین عامل در رشد جسمانی کودک، تغذیه او  می باشد. نوزاد 6 ماهه در این سن علاوه بر شیر مادر، خوردن غذاهای جامد را نیز آغاز می کند تا مواد مفیدتری به بدن او برسد. اما این دلیل نمی شود که هر غذایی به کودک داده شود. در ابتدا چون معده کودک ضعیف است، غذاهای سبک و به صورت پوره باید برای او تهیه شود و از یک وعده در روز با حجم کم باید شروع شود و با بزرگتر شدن او تعداد وعده ها بیشتر شود تا جایی که شیر مادر به عنوان وعده کمکی باشد.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

تغذیه کودک در شش ماهگی


در تغذیه کودک چه نکاتی باید رعایت شود؟
نوزاد 6 ماهه در این سن شروع به تجربه مزه های جدید می کند و ممکن است در ابتدا غذا را پس بزند. بنابراین شما نباید به زور به او غذا را بدهید. زمانی که غذایی را به او می دهید حداکثر 3 روز تا غذای جدید بعدی فاصله بیندازید تا بهتر متوجه شوید که کودک شما چه غذایی را بیشتر دوست دارد. از مصرف ادویه و نمک و شکر خودداری کنید. غذا را دقت کنید که به خوبی له شده باشد و تکه ای در آن نباشد.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

نوزاد 6 ماهه دارای تغذیه مخصوص به خود می باشد

 
غذاهای مناسب برای کودک در 6 ماهگی
از جمله غذاهای مناسب برای نوزاد 6 ماهه می توان به انواع پوره سبزیجات مانند، سیب زمینی، هویج و نخود فرنگی اشاره داشت که می توانید آنها را نیز با هم ترکیب کرده و در صورتی که کودک شما دوست داشت، ترکیبی از آنها را نیز به او بدهید. حریره بادام و فرنی بدون استفاده از شیر نیز مناسب می باشد.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

غذاهای مخصوص نوزادان 6 ماهه

 
میوه های مناسب نوزاد شش ماهه
از میوه های مناسب برای نوزاد 6 ماهه می توان به سیب، گلابی، موز، هلو آن هم به صورت پوره اشاره کرد. تا خوردن و هضم آن برای کودک راحت تر باشد.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

برخی از میوه ها برای نوزاد 6 ماهه مناسب می باشد

 
خوراکی های ممنوع برای نوزاد 6 ماهه
برخی از خوراکی های هستند که برای نوزاد 6 ماهه مناسب نیستد و با بزرگ تر شدن می توانند استفاده کنند. این مواد شامل تخم مرغ، مرکبات، لبنیات، ماهی و میگو، ادویه جات و نمک و شکر، نوشابه و آبمیوه کارخانه ای، حبوبات، اسفناج و سبزیجات خام، سوسیس و کالباس، چیپس، شکلات، عسل، بادام زمینی و توت فرنگی اشاره کرد.

 

نوزاد 6 ماهه،عکس نوزاد 6 ماهه،خصوصیات نوزاد 6 ماهه

برای نوزاد 6 ماهه برخی از خوراکی ها ممنوع می باشد

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------