تازه های بهداشت مادر کودکان

مادر شدن زنان را باهوش‌تر می‌کند

مادر شدن، زنان را باهوش‌تر می‌کند!

دلیل این که مادر شدن زنان را باهوش‌تر می‌کند آیا مادر شدن به طور قطعی زنان را باهوش‌تر می‌کند؟ آیا…

عوامل بروز گرسنگی زیاد در شیردهی + راههای پیشگیری



پیشگیری از گرسنگی زیاد در شیردهی , گرسنگی در دوران شیردهی ,  علت اصلی گرسنگی زیاد در شیردهی

گرسنگی زیاد در شیردهی یک امر طبیعی است

 

آیا شیردهی شما را گرسنه می کند؟ 

شیردهی، به نوعی یکی از مهمترین فرایند های رشد نوزادان و کودکان است. مادران، در زمان شیردهی، ممکن است احساس گرسنگی کنند. نکته مهمی که درباره این پدیده وجود دارد، این است که در بیشتر مادران وجود دارد و هیچ نیازی به نگرانی در این باره نخواهید داشت. در ادامه به بررسی گرسنگی زیاد در شیردهی مادران و راه حل هایی که در مورد آن وجود دارد می پردازیم.

دلیل گرسنگی مادران در هنگام شیردهی چیست؟

 

تغذیه مناسب در دوران شیردهی , برنامه غذایی مادران شیرده , گرسنگی زیاد در شیردهی

مادر شیرده برای تأمین شیر نوزاد به مواد غذایی بیشتری نسبت به حالت عادی نیاز دارد

 

مادران شیرده، تنها برای خودشان غذا نمی خورند. غذا، منبع تأمین انرژی برای بدن انسان است و مهم است که چه غذاهایی را باید مصرف کرد. مادران شیرده، علاوه بر اینکه با خوردن غذا، نیاز های خود را برطرف می کنند، بلکه تولید شیر برای نوزاد و یا کودک نیز وابسته به مصرف مواد غذایی مناسب و کافی است. 

 

بدن مادران شیرده، برای اینکه بتواند شیر مورد نیاز کودک یا نوزاد را تولید کند، نیاز به مواد غذایی بیشتری نسبت به حالت عادی دارد. در صورتی که رژیم غذایی مادر مناسب نباشد، ممکن است که مادر، در هنگام شیردهی احساس گرسنگی کند. در نتیجه مادران شیرده، نیاز به یک رژیم غذایی متناسب و کامل دارند.

 

یکی از مشکلاتی که مادران شیرده با آن مواجه می شوند، میل به خوردن مواد غذایی مضر و با کالری بالا است. مادران شیرده نسبت به حالت عادی، باید تا حدود پانصد کیلو کالری، انرژی بیشتری مصرف کنند. مواد غذایی که قند بالایی دارند و یا دارای چربی زیادی هستند، با اینکه کالری مورد نیاز در این زمان را تأمین می کنند، اما کالری بسیار بیشتر از حد مورد نیاز نیز دارند و می توانند موجب چاقی و مشکلات دیگر بشوند. در نتیجه مادران شیرده، به یک رژیم غذایی مناسب و تنظیم شده نیاز دارند که بتوانند با استفاده از آن، نیاز های تغذیه ای خود و فرزندشان را تأمین کنند. 

البته باید توجه داشت که عوامل دیگری نیز می توانند در مادران شیرده باعث ایجاد حس گرسنگی شوند. 

 

عوامل گرسنگی زیاد در شیردهی

در ادامه، به معرفی برخی از عوامل گرسنگی زیاد در شیردهی خواهیم پرداخت. البته این عوامل نیز تا حدودی طبیعی هستند و نیازی نیست که نگران آنها باشید. عوامل دیگر گرسنگی زیاد در شیردهی شامل موارد زیر می شوند.

 

هیجان و استرس

 

علت گرسنگی زیاد در شیردهی , دلیل گرسنگی مادران در هنگام شیردهی , عوامل گرسنگی زیاد در شیردهی

هیجان و استرس موجب ایجاد گرسنگی زیاد در شیردهی می شود

 

یکی از عواملی که باعث ایجاد حس گرسنگی در مادران شیرده می شود، هیجان و اضطراب است. هنگامی که مادران دچار هیجان و استرس می شوند، هورمون های کورتیزول، آلدوسترون و... مصرف مواد غذایی در بدن را افزایش داده و میل به غذا خوردن نیز تا حدودی کاهش می یابد. در نتیجه مادر، احساس گرسنگی خواهد کرد و انرژی بیش از اندازه مصرف می کند.

 

این عامل، یک عامل طبیعی است و هیچ نیازی نیست که نگران آن باشید، اما بهتر است تا جایی که می توانید، آن را کنترل کنید. تلاش کنید شرایطی را برای خودتان فراهم کنید که منجر به کاهش استرس در شما می شود.

 

خستگی و خواب آلودگی

مادران شیرده، به طور کلی زود خسته می شوند. خستگی می تواند باعث ایجاد احساس گرسنگی شود. خستگی در مادران شیرده دو عامل دارد. یکی از این عوامل، کمبود در میزان آب بدن است. در نتیجه، مادران باید آب کافی مصرف کنند و در صورت تشنگی، آن را به موقع برطرف کنند. از عوامل دیگر ایجاد خستگی، مراقبت از نوزادان و یا کودکان است. این عامل، قابل جلوگیری نیست و مراقبت از نوزادان و یا کودکان، باید انجام شود.

 

خواب مادران باید کافی باشد، زیرا کم خوابی نیز یکی از عوامل در ایجاد خستگی است. مغز انسان، برای اینکه بتواند به درستی کار کند، به خواب کافی نیاز دارد. در صورتی که خواب مادر شیرده کافی نباشد، مغز نمی تواند به درستی فعالیت کند. لوب پیشانی مغز که در جلوی سر قرار گرفته است، در تفکر و تصمیم گیری نقش بسیار مهمی دارد.

 

در صورتی که مغز انسان، به دلیل عدم خواب کافی نتواند به درستی بر روی مسائل تمرکز کند و تصمیم گیری درستی نداشته باشد، میل خوردن مواد مغذی خاصی افزایش پیدا خواهد کرد و احساس گرسنگی بیشتری در مادران شیرده ایجاد می شود. این میل به خوردن، برای این است که مغز می خواهد تأثیر منفی کمبود خواب بر فعالیتش را با مصرف مواد مغذی، جبران کند و به این ترتیب، باعث ایجاد احساس گرسنگی می شود.

 

پیشگیری از گرسنگی زیاد در شیردهی با رژیم غذایی مناسب 

همانطور که گفته شد، گرسنگی زیاد در شیردهی، یک امر طبیعی است و نیازمند خواب کافی و یک رژیم غذایی مناسب است. اگر مادران شیرده، رژیم غذایی مناسبی را برای خودشان تنظیم کنند، می توانند به مشکل گرسنگی در هنگام شیردهی، غلبه کنند. در ادامه، به مواد غذایی اشاره خواهیم کرد که برای مادران شیرده، مناسب هستند.

 

مصرف ماهی ها در شیردهی

 

تغذیه مناسب در دوران شیردهی , برنامه غذایی مادران شیرده , گرسنگی زیاد در شیردهی

مادران شیرده نباید در مصرف ماهی زیاده روی کنند

 

ماهی ها، منشأ امگا 3 هستند. امگا 3 برای رشد و نمو نوزاد بسیار مهم است و هنگامی که مادر ماهی می خورد، در هنگام شیردهی، اسید چرب امگا 3 را نیز به فرزند خود منتقل می کند. البته یکی از نکات بسیار مهم در مورد مصرف ماهی، این است که مادران شیرده، نباید در مصرف آنها زیاده روی کنند. 

 

مصرف میوه در شیردهی

میوه ها، یکی از منابع مهم تأمین قند و کربوهیدرات هستند. کربوهیدرات ها، یکی از مهم ترین منابع تأمین انرژی برای بدن انسان هستند. مادران شیرده می توانند با خوردن میوه هایی مانند سیب، هلو، زرد آلو، موز و... کربوهیدرات مورد نیاز خود را تأمین کنند.

مصرف میوه ها به صورت خشک شده نیز می تواند کربوهیدرات و مواد مغذی مورد نیاز مادران شیرده را تأمین کند. قندی که در میوه ها وجود دارد، قند طبیعی است. انجیر خشک شده، یکی از مهمترین منابع تأمین کربوهیدرات و قند طبیعی است.

ناگفته نماند که مصرف میوه ها، نه تنها باعث تأمین انرژی بدن می شود، بلکه مواد مغذی بسیار بیشتری نیز دارند که می تواند برای بدن مادر شیرده بسیار مفید باشند.

 

مصرف نان در شیردهی

یکی از مواد غذایی که مصرف آن برای مادران شیرده می تواند مناسب باشد، نان است. نان می تواند منبع مناسبی برای دریافت کربوهیدرات باشد و همچنین مصرف آن در سفره های ایرانی، به ویژه در سفره های ایرانی، رواج بسیاری دارد.

 

مصرف سبزیجات در شیردهی

برخی اوقات، برای جلوگیری از مصرف کالری بیش از حد، می توانید از سبزیجات استفاده کنید. سبزیجات دارای فیبر بالایی هستند. فیبر، یک ماده مغذی است که به مقدار بسیار کم جذب بدن می شود، و می تواند بدون اینکه کالری بیش از حد به بدن بدهد، احساس گرسنگی را از بین ببرد.

بعضی از سبزیجات، مانند اسفناج، منبع بسیار مهمی برای آهن هستند. در نتیجه مصرف سبزیجات به مقدار کافی می تواند برای مادران شیرده بسیار مفید باشد.

 

برای پیشگیری از گرسنگی زیاد در شیردهی چه مواد غذایی را نباید مصرف کرد؟

 

پیشگیری از گرسنگی زیاد در شیردهی , گرسنگی در دوران شیردهی ,  علت اصلی گرسنگی زیاد در شیردهی

مصرف بیش از اندازه ی چربی های مضر برای مادران شیرده توصیه نمی شود

 

مصرف برخی از مواد، حتی اگر مفید هم باشند، شاید بر روی نوزاد یا کودک، تأثیر منفی بگذارند. این تأثیر منفی ممکن است به علت آلرژی نوزاد یا کودک باشد. در نتیجه مادران شیرده، باید از مصرف این مواد جلوگیری به عمل بیاورند.

 

مصرف چربی های مضر، مانند چربی ترانس. چربی ترانس در روغن های نیمه هیدروژنه به فراوانی یافت می شوند. چربی های اشباع، از دیگر چربی های مضر هستند که مادران شیرده، باید تا جایی که می توانند، از خوردن آنها پرهیز کنند. روغن هسته خرما و نارگیل، شیر کامل و... از جمله موادی هستند که چربی های اشباع شده زیادی دارند، و مصرف کردن بیش از حد آنها به مادران شیرده، توصیه نمی شود؛ زیرا ترکیب چربی شیر مادر را از حالت تعادل خارج می کنند.

 

گرداوری: بخش کودکان بیتوته 

 



بارداری و زایمان راحت با...

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------