آیا تعریق زیاد در دوران شیردهی طبیعی است؟



تعریق دوران شیردهی,علت زیاد عرق کردن در دوران شیردهی,تعریق بعد از زایمان

علت تعریق زیاد در دوران شیردهی

عرق کردن در دوران شیردهی

عرق کردن بعد از زایمان ممکن است تا چند هفته ادامه پیدا کند و در مادرانی که شیر می‌دهند نیز معمولاً مدت بیشتری ادامه خواهد داشت. در ادامه به بررسی علل زیاد شدن تعریق در دوران شیردهی و همچنین موارد نیازمند به مراجعه پزشک پرداخته‌ایم.

 

علل زیاد شدن تعریق در دوران شیردهی

- خروج آب اضافی جمع شده در طول بارداری:

تعریق زیاد در چند هفتۀ اول بعد از زایمان، به خصوص در شب‌ها طبیعی است. تعریق یکی از راه‌های خروج آب اضافی است که در طول بارداری در بدن جمع شده است. کلیه‌ها مسئولیت اصلی خروج مقدار زیادی از این آب را به عهده دارند و این یعنی در طول هفتۀ اول بعد از زایمان بیشتر از حد معمول دفع ادرار خواهید داشت. اما منافذ پوستی شما هم برای خارج کردن این آب اضافه به بدن ‌کمک می‌کنند.

 

- تغییرات هورمونی هنگام شیردهی:

در صورت شیردهی بیشتر از حالت عادی عرق می‌کنید. نظریه‌هایی در این باره وجود دارد که تغییرات هورمونی و متابولیسم به علت شیردهی را عامل تأثیرگذار در تعریق بدن تازه‌مادران می‌دانند. همچنین در حین شیردهی ترشح اکسی‌توسین در بدن شما هنگام شیردهی، می‌تواند شما را بسیار تشنه کند.

 

همچنین پس از دوران  بارداری، کاهش ناگهانی سطح ترشح هورمون استروژن در بدن زنان رخ می‌دهد. این شرایط، موجب آزاد شدن بیش از حد آب موجود در بدن شده و عرق کردن این افراد را در طول دوران پس از زایمان به دنبال خواهد داشت.

 

- اضطراب:

اضطراب‌های احساسی تازه‌مادران نیز ممکن است باعث عرق کردن بیشتر شود و با اینکه هیچ‌کس دقیقاً نمی‌داند علت این اتفاق چیست، ولی ممکن است کاهش شدید استروژن بلافاصله بعد از زایمان عاملی تأثیرگذار در وقوع آن باشد.

تعریق دوران شیردهی,عرق کردن زیاد در دوران شیردهی,دوران شیردهی

تغییرات هورمونی دوران شیردهی

 

چه مدت طول می‌کشد تا تعریق به حالت عادی بازگردد؟

بر اساس تحقیقات انجام‌شده در دانشگاه پزشکی پنسیلوانیا، در اکثر موارد، عرق کردن شبانه زنان در دوران  بعد از زایمان تنها دو تا چهار هفته پس از زایمان ادامه دارد. با این حال، در زنانی که نوزاد کوچک خود را به طور منظم شیر می‌دهند، دوره عرق کردن ممکن است طولانی شده و تا مدت‌ها ادامه یابد.

 

لزوم مراجعه به پزشک

اگرچه تعریق زیاد در دوران شیردهی طبیعی است، اما اگر همراه با تب باشد، ممکن است نشانۀ عفونت باشد. افزایش تعریق می‌تواند نشانۀ مشکلات دیگری مانند پرکاری غدۀ تیروئید نیز باشد. اگر تب دارید یا فکر می‌کنید عرق کردنتان بیش از اندازه است، این مسئله را با پزشکتان در میان بگذارید.

 

توصیه‌های مهم

• یادتان باشد برای کاهش تعریق، مصرف مایعات را کمتر نکنید. مصرف آب و دیگر مایعات به تسریع فرایند خروج آب اضافی از بدن و جلوگیری از کم‌آبی کمک می‌کند.

• بهتر است در این دوران به جای لباس‌هایی که بافت و مواد مصنوعی دارد، لباس‌های سبک و نخی بپوشید که بسیار مناسب و راحت‌تر است.

 

 

گردآوری: بخش کودکان بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------