معرفی بازی محلی دارچَکُل



بازی محلی دارچَکُل,بازی محلی

 بازی محلی دارچَکُل

بازی های محلی، بخشی از هر فرهنگ محسوب می شوند و مطالعه و معرفی این بازی ها از آن جهت حائز اهمیت است که می تواند هم به ما دانشی درخصوص داشته های فرهنگی مان بدهد و هم مهمتر از آن، فرصتی فراهم کند که با کسب آگاهی بتوانیم در زندگی امروز خود و کودکانمان از انها استفاده کنیم و از شادی و نشاطی که بخش جدایی ناپذیری از این بازی هاست بهره مند شویم.
امروزه دلایلی چون استفاده از وسایل ارتباط جمعی، بازی های رایانه ای و ورزش های جدید امکان پرداختن به بازی‌های محلی را به حداقل ممکن کاهش داده و می‌توان گفت به دست فراموشی سپرده شده است ولی هر چه باشد همین بازی‌های قدیمی در ذهن پدرها و پدربزرگ های عزیز ما تجسم خاطراتی شیرین است و دیدن تصاویر بازیها برای ما خالی از لطف نیست.
نهاد های فرهنگی نقش مهمی را برای معرفی و احیای بازیهای محلی ایفا می کنند و یکی از این نهادها اداره آموزش و پرورش و یکی از بازیهای محلی و سنتی بخش بنارویه بازی “دارچَکُل” می باشد.
بازی های محلی، بخشی از سرمایه های فرهنگی ما هستند که علی رغم تنوع بسیار چشمگیرشان امروزه در بسیاری از مناطق کشورکه جامعه روستایی هم شامل می شود در حال فراموشی و نابودی هستند. این مسئله یکی از عللی است که پرداختن به آنها را به عنوان یک موضوع، ضروری می سازد و اگر خدا بخواهد در آینده در سایت بنار سیتی در مورد بازیهای محلی بیشتر می نویسیم.
وسایل بازی : یک عدد سنگ ؛ دو عدد چوب کوچک و بزرگ
تعداد افراد: به صورت انفرادی دو نفری یا تیمی
اهداف بازی : تربیتی: رقابت سالم .سرگرمی ؛ احترام به قانون ؛ نظم و انضباط ؛ دوستی  ؛ حساب رسی
فنی : نشانه گیری ؛ قدرت ؛ هماهنگی
مکان بازی : در کوچه ها و فضاهای باز
نحوه انتخاب بازیکنان : ابتدا بازیکنان یار انتخاب کرده و به دو دسته تقسیم می شوند دونفر هم به عنوان استاد می باشد . و دو سرگروه مشخص می شود
شروع کننده بازی : با دار ( چوب بزرگ ) و چَکُل (چوب کوچک ) به وسیله دو سرگروه با انداختن چَکُل به هوا و با دار رویش کردن ( شِلُو کَردَن ) تعداد آنها را می شمارند. هر کس تعداد زیادتری رُویش کرد ( شِلُو کرد ) برنده و شروع کننده بازی می باشد.
نحوه بازی : سنگ نسبتا بزرگی به عنوان ایستگاه در یک جا قرار می دهند . نفر اول یا تیم شروع کننده از پشت سنگ  ؛چَکُل را به هوا پرتاب کرده و سعی می کند با دار به آن ضربه بزند بازیکن  شروع کننده بازی مجاز است که دوبار به چَکُل ضربه بزند ( اگر بار اول دار به چَکُل برخورد نکرد یکبار دیکر مجاز به ضربه زدن می باشد ) بعداز ضربه وحرکت چَکُل نفرات تیم مقابل که روبروی سنگ با فاصله های متفاوت ایستاده اند  سعی می کنند با دست چَکُل را به طرف سنگ نشانه گیری کنند . به هنگام پرتاب اگر چَکُل به سنگ برخورد کرد طرف زننده ضربه سوخته ( بازنده ) می شود . اگر چَکُل به سنگ برخورد نکرد طرف شروع کننده با دارش فاصله چَکُل تا سنگ اندازه می گیرد و اگر فاصله به اندازه یک دار بود با دار به نوک چَکُل زده و همین که چَکُل به هوا بلند شد با دار به چَکُل ضربه می زند تا همچنان چَکُل از سنگ ایستگاه دور شود . همانطور تمام بازیکنان به نوبت به چَکُل ضربه می زنند و در آخر سر نیز روند بازی به همین صورت ادامه دارد.
چه موقع تیم بازنده وجای بازیکنان عوض می شود :۱- اگر همه بازیکنان ضربه زدند و تیم مقابل بتوانند چگل به سنگ بزنند ( همه بازیکنان سوخته شوند ) ۲- زمانی که فاصله قرار دادی بین خودشان به حد نصاب رسد .

 بازی محلی دارچَکُل,بازی محلی

 شروع بازی با ضربه دار به چَکُل

بازی محلی دارچَکُل,بازی محلی

 شروع بازی و ضربه دار به چَکُل

 بازی محلی دارچَکُل,بازی محلی

 

 ضربه به چَکُل از طرف تیم برنده

 بازی محلی دارچَکُل,بازی محلی

 منبع:banarcity.ir

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------