انواع، علائم و روش تشخیص سرطان پستان چیست؟



نشانه های سرطان پستان, جلوگیری از سرطان پستان

احساس توده، ترشح یا خونریزی از نوک پستان و درد از مهم ترین علائم این سرطان است

 

علائم سرطان پستان و روش های تشخیص سرطان پستان

سرطان پستان سرطانی است که در سلولهای پستان تشکیل می شود. پس از سرطان پوست، سرطان پستان شایع ترین سرطان تشخیص داده شده در زنان در ایالات متحده است. سرطان پستان می تواند در مردان و زنان رخ دهد ، اما در زنان بسیار شیوع دارد.

سرطان پستان چیست؟

سرطان پستان بیماری است که در آن سلولهای سرطانی (یا بدخیم) به طور غیرقابل کنترل در بافت پستان معمولاً در مجاری (لوله هایی که شیر را به نوک سینه منتقل می کنند) یا در لوبول ها (غدد تولید کننده شیر) رشد می کنند. سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان است که در زنان دیده می شود.

 

انواع سرطان پستان

سرطان پستان اغلب به دو نوع غیر تهاجمی و تهاجمی طبقه بندی می شود.

 سرطان پستان غیرتهاجمی یا کارسینوما درجا در پستان واقع شده است. در لمس سینه نمی توان تشخیص داد ، اما در یک ماموگرافی وجود دارد.

 

• سرطان تهاجمی سینه فراتر از پستان است. شایع ترین نوع سرطان پستان ، سرطان تهاجمی مجرای سینه است که در سلول های مجاری ایجاد می شود.

 

انواع دیگر سرطان پستان شامل سرطان لوبولی مهاجم ، سرطان التهابی پستان و بیماری پستان است. متأسفانه ، سرطان مهاجم پستان می تواند در مناطق دیگر بدن گسترش یابد.

 

نشانه های سرطان پستان, جلوگیری از سرطان پستان

هر قدر سرطان زودتر تشخیص داده شود، درمان آن آسان تر و موفقیت آمیزتر است

 

علل و عوامل خطر در سرطان پستان

علت دقیق این نوع سرطان ناشناخته است. مطالعات نشان می دهد که سن بالاتر و هورمونهای زنانه نقش مهمی در بروز این نوع سرطان دارند. سرطان سینه در زنان بالای 50 سال شایع تر است.

 

عوامل خطر سرطان پستان

دشوار است که بگوییم چرا برخی از خانم ها به سرطان پستان مبتلا می شوند و برخی دیگر نه. عوامل خطری وجود دارد که می توانید آنها را تغییر دهید ، اما در مقابل بعضی از آنها نمی توانید کاری انجام دهید.

 

• سن: از هر 10 زن 8 نفر می توانند پس از 50 سالگی به سرطان پستان مبتلا شوند

 

• سابقه خانوادگی : اگر قبلاً سرطان پستان یا تغییرات غیر تهاجمی سلولهای سرطانی در مجاری پستان ، یا انواع خاصی از برآمدگی ها را داشته اید ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

 

• سرطان پستان یا تشخیص قبلی: اگر قبلاً دچار سرطان پستان یا تغییرات غیر تهاجمی سلولهای سرطانی در مجاری پستانی شده اید ، یا انواع خاصی از گره ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

 

• چگالی سینه : خانمهایی که بافت پستان متراکم تری دارند ممکن است خطر ابتلا به این بیماری بیشتر باشد.

 

• اولین قاعدگی در سنین پایین (کمتر از 12 سال)

• رادیوتراپی برای سینه یا قفسه سینه

• درمان با استروژن

• سن زیاد در اولین زایمان

• اضافه وزن و چاقی

• رژیم غذایی سرشار از چربی است

• مصرف الکل

 

علائم سرطان پستان

شایعترین علامت آن ، تشخیص برآمدگی بدون درد در پستان یا اطراف آن است.

علائم دیگر شامل تغییر در شکل و اندازه سینه ، تغییر در پوست سینه ها (لکه ها یا چین و چروک) ،  ترشح یا خونریزی از نوک پستان ، تغییرات نوک پستان (یا عقب کشیدن یا وارونگی) ، جای زخم در نوک پستان و غیره است. 

 

خودآزمایی سینه 

هر زن باید از اهمیت خودآزمایی سینه آگاه باشد ، روشی مهم برای تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه. خودآزمایی پستان باید جزئی از برنامه های روزانه باشد. هرچه دقیق تر بررسی کنید ، بهتر می توانید بدن خود را بشناسید و فوراً هرگونه تغییر در سینه و زیر بغل خود را پیدا خواهید کرد.

در دوره هایی از چرخه قاعدگی خود ، که سینه ها درد کمتری دارند و حساسیت لمسی ندارند، معاینه کنید. اگر احساس کردید توده یا برآمدگی در سینه دارید، برای مشاوره تخصصی به پزشک مراجعه کنید.

 

تشخیص سرطان پستان

پس از معاینه پستان ها، پزشک ممکن است از شما بخواهد یک یا چند آزمایش و روش به شرح زیر انجام دهید:

• ماموگرافی - در سن 40 سالگی ، سالانه یا هر دو سال یک بار به این آزمایش را انجام دهید.

 

• سونوگرافی - زنان زیر 40 سال سینه هایی با تراکم بالاتر دارند، سونوگرافی هر گره یا ناهنجاری موجود را نشان می دهد.

 

• بیوپسی - برداشت نمونه ای از بافت پستان و آزمایش آن در آزمایشگاه تا وجود سلول های سرطانی را تأیید یا رد کند. همچنین می توان از روی غدد لنفاوی زیر بغل نمونه برداری انجام داد تا بررسی شود که آیا تحت تأثیر قرار گرفته اند یا نه.

 

• توموگرافی رایانه ای (CT): سایر آزمایشات رایج آزمایشگاهی شامل شمارش خون و آنالیزهای بیوشیمیایی خون (مانند ترانس آمینازها) ، نشانگرهای تومور CA 15-3 و CEA است.

هرچه زودتر تشخیص داده شود ، با نتایج بهتری می توان سرطان پستان را درمان کرد.

 

تشخیص سرطان پستان شامل سه مرحله است:

- معاینه بالینی (مشاوره پزشکی)

- معاینه رادیولوژی (از موارد فوق)

- بررسی بافت شناسی (بیوپسی)

 

اولین و رایج ترین روش برای تشخیص سرطان سینه ، معاینه خود و مراجعه فوری به پزشک است که پس از پیدا کردن یک توده یا برآمدگی های غیر طبیعی است. در صورت وجود مورد مشکوک به سرطان پستان ، آزمایش های زیر انجام خواهد شد: سونوگرافی پستان ، ماموگرافی (بعد از 40 سالگی) ، MRI ، بیوپسی پستان.

 

انواع مراحل سرطان پستان

ترکیبی از اندازه تومور و تهاجم به بافتهای اطراف، درگیری بافتهای همجوار ، غدد لنفاوی و متاستاز( انتقال سلول‌‌های سرطانی به بافت‌های دیگر بدن) منجر به طبقه بندی سرطان در یکی از مراحل می شود. بسته به این مرحله پزشکان خطرات را ارزیابی کرده و معالجه بیمار را تعیین می کنند. هرچه مرحله پایین تر باشد ، سرطان از پیشرفت کمتری برخوردار است و احتمال بهبودی بیشتر است.

 

نشانه های سرطان پستان, جلوگیری از سرطان پستان

درمان سرطان پستان به میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد

 

راههای درمان سرطان پستان

درمان سرطان پستان شامل جراحی هایی است که ممکن است شامل ماستکتومی، برداشتن گره های پستانی با حفظ سینه باشد. سایر درمانها شامل رادیوتراپی، شیمی درمانی ، هورمون درمانی است.

 

درمان معمولاً ترکیبی از روشهای مداخله ای است که:

• در سطح محلی روی سرطان کار می کند (مانند جراحی و رادیوتراپی)

• با استفاده از روشهای درمانی سیستمیک بر روی سلولهای سرطانی در بدن انجام می شود (مانند شیمی درمانی ، درمان هورمونی و غیره)

روشهای درمانی خاص برای درمان سرطان از مزایا ، خطرات و موارد منع مصرف خاص برخوردار است و متخصص سرطان ، بهترین گزینه ها را تعیین می کند.

 

سیر تکاملی، عوارض و پیشگیری از بیماری سرطان پستان:

مراجعه منظم به انکولوژیست ، جراح یا پزشک خانواده بعد از هر یک از درمانها الزامی است.

در سه سال اول پس از تشخیص ، بیمار هر 3 تا 6 ماه یکبار برای معاینه خود مراجعه می کند و در دو سال آینده نیز دو بار در سال می رود و پس از 5 سال بعد از تشخیص ، هر سال باید به پزشک مراجعه کرد. برای اطمینان بیشتر ، از اینکه هیچ سلول سرطانی در بدن باقی نمانده ، حتی اگر کل ناحیه آسیب دیده خارج شود ،بهتر است که ترکیبی از روشهای پرتودرمانی ، شیمی درمانی و هورمون درمانی انجام دهید.

برداشتن هر دو سینه در حدود 90٪ از زنانی که سابقه خانوادگی دارند ، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش می دهد.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین مطالب سلامت(بیماری ها، پیشگیری، داروها، تغذیه، پزشکی آنلاین و...)

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------