از دلایل تعداد کم گلبول های سفید خون



انواع مختلف سرطان اثری منفی بر تعداد گلبول های سفید خون دارند

 

سیستم ایمنی یک بدن سالم به میزان کافی گلبول سفید تولید می کند، اما گاهی اوقات یک عفونت خونی می تواند در فعالیت این سیستم اختلال ایجاد کند.

دانشمندان گلبول های سفید خون را لکوسیت می نامند. این سلول های خون به محافظت از بدن در برابر عفونت کمک می کنند.

 

پزشکان تعداد 4,500 تا 10,000 گلبول سفید را به عنوان محدوده عادی در نظر می گیرند. بیماری می تواند تعداد گلبول های سفید خون را کاهش دهد و احتمال مواجهه بدن با عفونت را افزایش دهد. با افزایش سن، مشخص شده است که تعداد گلبول های سفید خون می تواند بیش از حد کاهش یا افزایش یابد. درمان این شرایط با برخی داروها امکانپذیر است. در ادامه با برخی دلایل تعداد کم گلبول های سفید بیشتر آشنا می شویم.

 

عفونت های خون

سیستم ایمنی یک بدن سالم به میزان کافی گلبول سفید تولید می کند، اما گاهی اوقات یک عفونت خونی می تواند در فعالیت این سیستم اختلال ایجاد کند. به واسطه عفونت، تعداد گلبول های سفید خون ممکن است به میزان قابل توجهی کاهش یابد. افزون بر تعداد کم گلبول های سفید خون که در نتایج آزمایش خون آشکار می شود، بیمار احتمالا علائم دیگری را نیز تجربه می کند. به عنوان مثال، وی ممکن است کاهش غیر منتظره وزن حتی در صورت عدم تغییر در رژیم غذای خود را تجربه کند. پزشک احتمال عفونت خونی را بررسی کرده و بهترین گزینه درمان را تجویز می کند.

 

  بیشتر بخوانید: درمان کمبود گلبول سفید

 

اثر جانبی داروها

زمانی که پزشکان برای درمان بیماری دارو تجویز می کنند، گاهی اوقات نسبت به عوارض جانبی احتمالی برخی از آنها به بیماران هشدار می دهند. به طور معمول، دارو ممکن است احساس خستگی را در بیمار ایجاد کند، اما گاهی اوقات می تواند اثر چشمگیری بر تعداد گلبول های سفید خون داشته باشد. این احتمال زمانی تقویت می شود که فرد برای مدت زمانی طولانی دارو مصرف می کند. در این شرایط، پزشک نیازمند بررسی دوباره شرایط بیمار و انتخاب بهترین راه حل است. اگر بیمار به واسطه برخی مشکلات سلامت جدی نیازمند تداوم مصرف دارو است، بهترین راه حل به طور معمول شامل تغییر داروها می شود.

 

 فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز نباید انتظار سطوح عادی گلبول های سفید خون را داشته باشد

 

سرطان

انواع مختلف سرطان اثری منفی بر تعداد گلبول های سفید خون دارند. این شرایط به ویژه در مورد سرطان خون صادق است. در این مورد، بیمار اغلب با کاهش تعداد گلبول های سفید طی مرحله ریکاوری مواجه می شود. داروهایی که بیماران به طور معمول برای تقویت سطوح انرژی دریافت می کنند نیز می توانند تعداد گلبول های سفید خون را کاهش دهند. این شرایط نیازمند نظارت دقیق برای حصول اطمینان از عدم افت بیش از حد تعداد گلبول های سفید است. کارشناسان به بیماران مصرف مقدار زیادی میوه ها و سبزی ها طی دوره درمان را توصیه می کنند. این اقدام به حفظ سطوح معقول از گلبول های سفید کمک می کند.

 

مشکلی مرتبط با ویروس

عفونت ویروسی می تواند عملکردها و کارکرد مغز استخوان را متوقف یا محدود کند. اگر این شرایط را جدی گرفته و به موقع درمان مناسب را دریافت کنید، احتمال بهبودی سریع‌تر نیز افزایش می یابد. زمانی که برای درمان این قبیل عفونت های ویروسی دارو مصرف می کنید، باید برای بررسی تعداد گلبول های سفید و سلامت کلی خود آزمایش خون انجام دهید.

 

گاهی اوقات، مغز استخوان بیمار را تحت تاثیر فعالیت یک ویروس قرار می گیرد و در نتیجه، تعداد گلبول های سفید خون کاهش می یابد. تشخیص درست مشکلات سلامت ناشی از ویروس ها می تواند دشوار باشد. ممکن است پیش از تشخیص نهایی، پزشک به انجام و بررسی نتایج چند آزمایش نیاز داشته باشد. در شرایطی که عفونت ها ممکن است با آنتی بیوتیک ها درمان شوند، بیماران مبتلا به ویروس نمی توانند از این نوع درمان استفاده کنند. با این وجود، بیشتر ویروس ها با مراقبت پزشکی مناسب به سرعت از بین می روند و تعداد گلبول های سفید خون نیز باید خیلی زود به شرایط عادی باز گردد.

 

آرتریت روماتوئید

اشاره به این بیماری به طور معمول یادآور دردهایی تیز در مفاصل بدن و محدود شدن حرکات اندام ها است. اما آرتریت روماتوئید می تواند یکی از دلایل کاهش تعداد گلبول های سفید خون نیز باشد. بیماران باید به این مشکل سلامت در کنار علائم شناخته شده‌تر آرتریت روماتوئید رسیدگی کنند.

 

کمبود ویتامین 

کمبود ویتامین ها خوش خیم‌ترین دلیل برای تعداد کم گلبول های سفید خون در نظر گرفته می شود. تشخیص این شرایط می تواند موجب آسودگی خیال بیمار شود زیرا با مشکلی جدی مواجه نیست. با افزایش مصرف ویتامین ها، بدن باید به طور خودکار مشکل تعداد کم گلبول های سفید را نیز برطرف کند. بهترین راه حل مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های طبیعی سرشار از ویتامینی است که کمبود آن مشکل آفرین شده است. همچنین، امکان استفاده از مکمل ها نیز وجود دارد. پس از دریافت ویتامین ها به میزان کافی، پزشک انجام آزمایش های خون دوباره برای بررسی شرایط گلبول های سفید را تجویز خواهد کرد.

 

یک عامل مادرزادی احتمال مواجهه با تعداد کم گلبول های سفید خون را افزایش می دهد

 

اچ‌آی‌وی/ایدز

هر فرد مبتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز نباید انتظار سطوح عادی گلبول های سفید خون را داشته باشد. با گسترش اچ‌آی‌وی، این ویروس به گلبول های سفید حمله می کند. با نفوذ به دیوارهای سیستم دفاعی بدن، این سیستم دیگر کارایی مناسب برای مقابله با عفونت ها را نخواهد داشت. بیماران مبتلا به ایدز با علائم دیگری مانند تب و اسهال نیز مواجه هستند.

 

بیماری انگلی

گاهی اوقات یک بیماری انگلی دلیل تعداد کم گلبول های سفید خون است. عفونتی به نام لیشمانیا یک مورد کلاسیک در این زمینه محسوب می شود. تعدا کم گلبول های سفید و قرمز خون یکی از نشانه های آشکار این بیماری مناطق گرمسیری است.

 

لوپوس

لوپوس یک بیماری خودامینی جدی است که به بسیاری از اندام ها و بافت های بدن حمله می کند. از این رو، نابودی گلبول های سفید و کاهش تعداد آنها جای شگفتی نداشته و خطر ابتلا به عفونت را در بیمار افزایش می دهد. در شرایطی که برخی داروها برای درمان این بیماری وجود دارند، اما آنها نیز می توانند بر تعداد گلبول های سفید خون اثر منفی داشته باشند.

 

عوامل مادرزادی

علم پزشکی کشف کرده است که یک عامل مادرزادی احتمال مواجهه با تعداد کم گلبول های سفید خون را افزایش می دهد. گاهی اوقات، آرایش ژنتیکی بیماری یا شرایطی خاص هنگام تولد می توانند بر تعداد گلبول های سفید خون تاثیرگذار باشند. به عنوان مثال، اختلال مادرزادی به نام سندرم کستمن اثری منفی بر تعداد گلبول های سفید خون دارد. میلوکاتکسی یکی دیگر از نمونه هایی است که می توان به آن اشاره داشت.

 

منبع:asriran.com

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------