برج دختر استانبول/ نماد زیبای استانبول
- مجموعه: مکانهای تفریحی جهان
افسانه ناکامی ها در برج دختر استانبول
برج دختر استانبول یا برج میدن ( به انگلیسی : Maiden's Tower ) که بنام Kız Kulesi و برج لئاندر LEANDER’S TOWER هم شناخته می شود. یکی از جاذبه های گردشگری این شهر است که در دل تنگه بسفر قرار گرفته است. معروف شدن این برج به دلیل تاریخچه داستانی آن است که سرشار از ناکامی ها است.
برای بازدید از این برج تاریخی میتوانید از قایق هایی که در تنگه بسفر لنگر انداخته اند استفاده کنید و یک وعده غذایتان را در رستوران های این برج صرف نمایید.
زمان صرف صبحانه ، ناهار و شام در برج دختر در ساعت های مشخص انجام می شود و باید از قبل جا برای خودتان رزرو نمایید.
در دوران امپراتوری روم باستان از جزیره ای که برج دختر در آن واقع شده به عنوان گمرک و برج فانوس دریایی استفاده می شده است .
برج دختر در یکی از قسمت های مجموعه جیمز باند به نام The World Is Not Enough در سال 1999 به نمایش در آمده است.
بخش از بازی معروف Assasin’s Creed: Revelations در این برج میگذرد و شخصیت اصلی بازی ، نیکولو پولو باید در بخش پایین برج ، سازه ای پیچیده برای پنهان کردن کلید مشهور بازی ایجاد نماید.
ویژگی های برج دختر
این برج ساختمانی کوچک روی جزیره ای در میانه تنگه بسفر ساخته شده است که قبلا به نام های لیندر و دامالیس شناخته می شود.
قدمت این برج به 1000 سال پیش و زمان حکومت بیزانس بر ترکیه می رسد.
در طول زمان این برج کاربردهای مختلفی داشته است . زمانی محل دریافت عوارض بوده و زمانی دیگر برج دفاعی و زمانی دیگر به عنوان فانوس دریایی استفاده می شده است.
در قرن نوزده میلادی ، برج دختر تبدیل به یک بیمارستان موقت و ایستگاه رادیویی شده است.
در قرن 21 ، از برج دختر به عنوان موزه استفاده می شود و رستورانی کوچک در بالای آن بنا شده است که چشم اندازی 360 درجه و زیبا به گردشگران میدهد.
بالای تنها اتاق برج ، گنبدی سنگی قرار دارد که در مرکز آن میله ای مرتفع قرار گرفته است .
ارتفاع کلی برج با احتساب میله به 23 متر می رسد.
بدنه برج از بتن ساخته شده است.
تاریخچه برج دختر
برج دختر امروزه تبدیل به نمادی از منطقه اسکودار استانبول شده است که تنها اثر معماری باقی مانده از دوران بیزانس در 1000 سال پیش است.
برج دختر اولین فانوس دریایی استانبول بوده است. زمانی که امپراتوری روم شرقی استانبول را تصرف کرد ، نام این برج را آکلارا به معنی قلعه کوچک گذاشت.
زمانی که قسطنطنیه توسط عثمانی تصرف شد ، ساختمان اصلی برج به طور کامل از بین رفت و سازه ای چوبی به جای آن ساخته شد که در سال 1719 به طور کامل سوخت .
بعد از آن یکی از معماران مشهور استانبول به نام ابراهیم پاشا نوشهری با سنگ این بنا را بازسازی کرد و کیوسک شیشه ای و گنبد سرب اندود را به برج اضافه نمود.
امضای سلطان محمود دوم توسط خوشنویسی معروف به نام رحیم احمدی روی سنگ مرمر این بنا حکاکی شده است.
در سال 1957 فانوس دریایی در این برج نصب گردیده که در سال 1921 به سیستم روشنایی اتوماتیک تبدیل شد.
در سال 1946 به وزارت دفاع تغییر نقش دارد.
بعد از 18 سال به شرکت های دریایی واگذار شد.
بعد از 5 سال درهای این مکان به روز عموم باز شد و در حال حاضر در محله برج دختر موزه ای وجود دارد و رستوران کوچکی در برج ساخته شده است که با انواع غذاهای ترکی و بین المللی از بازدیدکنندگان پذیرایی میکند.
افسانه های برج دختر
داستان های محلی زیادی درباره پیشینه این برج علت نامگذاری آن به نام برج دختر بین مردم زبان به زبان چرخیده است که مهم ترین ان ها را به طور خلاصه در ادامه مقاله با شما در میان می گذاریم:
• افسانه شاهزاده و مار : پادشاه قسطنطنیه دختری زیبا داشت که بسیار به او علاقمند بود. روزی یک غیب گو خبری ناگوار به شاه داد که شاهزاده خانم قرار است در سن 18 سالگی توسط مار گزیده شده و از دنیا برود. پادشاه دستور میدهد که برجی در جزیره بسازند تا دخترش از گزند مار در امان بماند. شاهزاده خانم در این برج ساکن میشود و در روز تولد 18 سالگی پادشاه سبدی پر از میوه برای شاهزاده خانم می آورد که بعد از باز کردن آن ، ماری افعی که در میان میوه ها پنهان شده بود ، شاهزاده را نیش می زند و شاهزاده خانم در مقابل چشمان پدر جان میدهد.
• افسانه هیرو و لیندر : دختری زیبارو و پاکدامن به نام هیرو قسم میخورد که تا آخر عمر برای حفظ پاکدامنی اش از همه دور بماند و ساکن برج می شود ولی روزی مردی به نام لیندر با قایقی از کنار برج عبور کرده و یک دل نه صد دل عاشق دختر می شود و برای گرفتن پاسخ مثبت از او هر شب به سمت جزیره شنا میکند تا او را ببیند.
بالاخره هیرو با دیدن این همه تلاش دلبسته او می شود . یک شب که هیرو طبق رسم هر شب دل به دریا می زند تابه جزیره برسد ، هوا طوفانی و دریا مواج می شود. هیرو در بالای برج فانوسی روشن میکند تا لیندر در میان امواج راهش را گم نکند ولی فانوس در اثر طوفان خاموش می شود. صبح روز بعد که هیرو از خواب بیدار می شود در بیرون از برج با جسد سرد و بی جان لیندر در پایین صخره ها روبرو می شود و از آنجا که تحمل این درد را نداشت از بالای برج خودش را پرت می نماید.
افسانه دلاوری بنام بطال : بطال قهرمان عرب در دوره اموی بوده است. بعد از این که بخشهای زیادی از سرزمین های امپراتوری روم شرقی توسط عثمانی ها تصرف شد. آوازه دلاوری های بطال به گوش امپراتوری روم رسید و به همین منظور خانواده و دخترش را به این برج فرستادن . بطال که عاشق دختر امپراتور بود به محض متوجه شدن دختر امپراتور را از برج برداشت و سوار اسب جنگی اش کرد و کشتی ها را به آتش کشید و از تنگه بسفر دور شد.
اطلاعات بازدید از برج دختر
برج دختر در بخش آسیایی استانبول و در منطقه اسکودار قرار گرفته است . برای بازدید از برج دختر باید به اسکله کاتالاش بروید و با قایق هایی که در اسکله لنگر انداخته اند بدون هیچ هزینه ای به سمت برج دختر بروید.
قایق ها از ساعت 9 صبح تا 9 شب آماده سرویس دهی هستند و هر یک ربع تا نیم ساعت حرکت میکنند.
برای بازدید از برج نیازی به رزرو ندارید ولی برای صرف صبحانه ، ناهار یا شام در برج باید از قبل جا رزرو کنید.
هزینه ورود به موزه برج دختر : 25 لیر
ساعت بازدید از برج دختر : شنبه و یک شنبه ساعت 10 – 18:45 و 20:15 – 12:30 بامداد
ساعات بازدید سایر روزها 9:1 – 18:45
گردآوری : بخش گردشگری بیتوته