تازه های تقویم تاریخ

داريوش بزرگ پدر ناسيوناليسم ايراني

تقویم تاریخ - 13 تیر

489پیش ازمیلاد:4 ژوئيه سال 489 پيش از ميلاد داريوش بزرگ - شاه شاهان - كه بر تمركز امور و ايراني…

تقویم تاریخ 18فروردین



1304ش: رضاشاه (پيش از شاه شدن) كه شخصا شنونده نطق سال 1925 (سال 1304هجري خورشيدي) پروفسور پوپ درباره ابتكار و تداوم «آموزش و پرورش ميهندوستي» ايرانيان عهد باستان بود، بعدا گفته بود كه اظهارات پروفسور پوپ آمريكايي اورا (كه مادرش زاده شهر ايروان بود) دفعتا يك ناسيوناليست كرد.

 

تقویم تاریخ

 

1969م :پوفسور پوپ كه ايرانيان را (اگر وسيله و آموزش داشته باشند) هنرمندترين و با استعدادترين انسان روي زمين خوانده است موسسه تحقيقات آسيايي اش The Asia Institute را از آمريكا به ايران (شيراز) منتقل ساخت. وي در سال 1969 در 88 سالگي و زن و همكارش دكتر ايكرمن Phyllis Ackermanدر 25 ژانويه 1977 درگذشتند.آرامگاهي كه ايرانيان قدرشناس در اصفهان براي پروفسور پوپ به سبك آرامگاه شاه اسماعيل ساماني در فرارود ساخته اند.

 

تقویم تاریخ

 

1307ش : تيمورتاش در ماموريت محرمانه و حساس - چگونگي ايجاد نيروي دريايي تازه براي ايران رضاشاه (فروردين 1307) و در جريان نوسازي ارتش و تقويت بنيه نظامي ايران، تصميم به ايجاد يك نيروي دريايي براي وطن گرفت، ولي از انگليسي ها بيم داشت كه كار شكني كنند.

 

تقویم تاریخ

 

1941م :چرچيل نخست وزير وقت انگلستان در اين روز در سال 1941 (18 فروردين 1320) دستور انتقال يك لشكر از هندوستان آن کشور را به بصره داد.

 

تقویم تاریخ

 

1951م:ايران در آوريل 1951 - در ميان ناآرامي، علاء رفت و مصدق آمد.آوريل 1951 (فروردين 1330) در ايران با ناآرامي آغاز شده بود. چون در نيمه دوم مارس، قانون ملي شدن نفت به تصويب رسيده بود؛ انگليسي ها با همه توان و امكانات به آغاز و گسترش اين ناآرامي ها كمك كرده بودند، ازجمله با قطع پرداختي به كارگران صنايع نفت در خوزستان و انتشار شايعات و تحريكات ديگر در سراسر كشور.

 

تقویم تاریخ

 

1870م:«گوستاو لاندائوور» فيلسوف و نويسنده چپگراي آلمان در اين روز در سال 1870 به دنيا آمد. وي بر افكار «كروپتكين» و «باكونين» با كمي پالايش تعريف نوشت و به صورت اصول درآورد.

 

تقویم تاریخ

 

1773م :در اين روز در سال 1773 جيمز ميل (پدر جيمز استيوارت ميل) فيلسوف و تاريخدان انگليسي و مولف «تاريخ هندوستان انگلستان» به دنيا آمد. وي از فلاسفه يوتيليتاريانيسم Utilitarianism است. او در رابطه با اين فلسفه، كتاب «تحليل پديده هاي تفكر انسان» را نوشته است.


1986م :پنجم آوريل 1986 براثر انفجار بمب در ديسكوتك (كاباره) لابل در برلن غربي كه پاتوق نظاميان آمريكايي مستقر در آلمان غربي وقت بود دو تن كشته و بيش از صد نفر مجروح شدند.

 

تقویم تاریخ

 

1341: نخستين دانشگاه اروپاي مركزي به معني واقعي كلمه، هفتم مارس سال 1341 در شهر پراگ آغاز بكار كرد.

 

1652: هلندي هاي مهاجر در جنوب افريقا در«كيپ تاون» مستقر شدند كه بعدا اقليت سفيد آفريقا ي جنوبي را به وجود آوردند.

1770: فرانسيس لاول نخستين كارخانه نساجي كه پنبه خام را تبديل به پارچه مي كرد به وجود آورد.

1788: نخستين دسته اروپائيان مهاجر وارد « اهايو » شدند و در محلي كه آن را مارييتا نامگذاري كردند مستقر گرديدند.

1939: ايتاليا كشور آلباني در شرق درياي آدرياتيك، نه چندان دور ازخاك خود را به اين بهانه كه قرنها پيش گوشه اي از امپراتوري روم بود اشغال نظامي كرد و جامعه ملل نتوانست مانع اين كار شود و اين ضعف نقطه پايان كار اين جامعه بود كه سران آمريكا و انگلستان در جريان جنگ جهاني دوم طرح تاسيس سازمان ملل را به جاي آن ابداع كردند.

1942: سازمان انتشارات و تبليغات 18 فروردين 1321 از وزارت فرهنگ مجزا و به نخست وزيري وابسته شد كه اينك قسمتي از وظايف وزارت ارشاد را تشكيل مي دهد.

1948: سازمان جهاني بهداشت WHO تاسيس شد.

1988: در اين روز در سال 1988، در پي مذاكرات و قول و قرار هاي پنهاني مسكو و واشنگتن، دولت شوروي اعلام داشت كه نيروهايش را از افغانستان خارج خواهد ساخت. اين نيروها كه شمارشان از 119 هزار تجاوز نكرده بود 9 سال پيش از آن وارد افغانستان شده بودند تا افغانستان كه گرفتار كودتاي داخلي كمونيستهاي اين كشور شده بود تحت نفوذ آمريكا قرار نگيرد.

1990: يک دادگاه فدرال آمريکا درياسالار «جان پويندكستر» رئيس شوراي امنيت ملي آمريكارا در جريان مسئله «ايران ــ كنترا» مقصر تشخيص داد و محكوم كرد. كنگره آمريكا دولت اين كشور را از دادن كمك مالي به مخالفان مسلح دولت چپگراي نيكاراگوئه منع كرده بود كه پاره اي از مقامات دولت امريكا با يك عمل غير مستقيم پول حاصله از فروش اسلحه به ايران را به كنترا ها (مخالفان دولت نيكاراگوئه) مي دادند كه قضيه افشاء شد و پاي محاكمه به ميان امد.

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------