آخرین اخبار سیاسی

سفر پزشکیان،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

روزنامه فرهیختگان: حتی مردم عادی هم قبل از سفر بنزین می‌زنند؛ چطور خودروهای اسکورت رئیس جمهور بنزین نداشتند!

سفر رئیس‌جمهور باید از نظر فنی و لجستیکی کاملاً آماده و پیش‌بینی‌شده باشد. اینکه سه خودروی اسکورت هم‌زمان مجبور به سوخت‌گیری در مسیر…

تکذیب و تائید قطع رابطه تجاری ایران با امارات



 

 

تکذیب و تائید قطع رابطه تجاری ایران با امارات

 

روز گذشته اخبار حکایت از قطع مراوده تجاری ایران با کشور امارات متحده عربی داشت. بر اساس این گزارشات حذف نام امارات متحده عربی از فهرست ثبت‌ سفارش سازمان توسعه تجارت ایران موجب شد تا برخی افراد از دستورالعمل‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت برای قطع مراودات تجاری ایران و امارات تا اطلاع ثانوی و به‌دلیل مواضع ضد‌ایرانی این کشور خبر دهند.خبری که موجب اظهارات ضد و نقیض برخی از مسئولان شد و در نهایت با تکذیب سخنگوی امور خارجه به پایان رسید.

به گزارش شفاف؛ معاون اول رئیس‌جمهور با رد قطع مراودات تجاری ایران و امارات گفت: این روابط قطع نشده، به این سادگی نیست که روابط دو کشور همسایه یکباره قطع شود اما به مسئولان این کشور تذکر داده‌ایم که زیر بار فشار آمریکا نروند چرا که به صلاحشان نیست.

محمد رضا رحیمی با بیان اینکه امارات تحت‌تأثیر فشار آمریکا کاری کرده که به ضرر ما نیست بلکه به ضرر خودش است، افزود: امارات در واقع در کنار ایران امارات شد. از مسئولان اماراتی به‌ویژه حاکم دبی می‌خواهیم زیر بار فشار آمریکا نروند.

همچنین نادری معاون گمرک ایران با بیان اینکه توقف در ترخیص کالا نداشته‌ایم اعلام کرده است که تمامی کالاهای ثبت سفارش شده طبق روال قبل در گمرک انجام می‌شود.

در همین راستا یک عضو اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران با تایید قطع ثبت سفارش کالا از امارات متحده عربی از دستورالعمل اخیر وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت: با توجه به مشکلات ایجاد شده در سیستم ارزی کشور و پرداخت نشدن ارز دولتی طی چند روز گذشته این احتمال وجود دارد که مراودات تجاری ایران و امارات قطع شده باشد.

سید حمید حسینی با بیان اینکه آنچه مسلم است اکنون امارات از فهرست سیستم ثبت سفارش کالا به کشورمان حذف شده است، افزود: از سوی دیگر اعتبار ال.‌سی‌های قبلی که گشایش یافته هنوز تامین نشده و به‌نظر می‌رسد نوسان اخیر نرخ دلار در بازار نیز ناشی از این موضوع بوده است.

از سوی دیگر یک مقام آگاه در اتاق بازرگانی صنایع و معادن تهران با تایید توقف ثبت سفارش کالا از امارات متحده عربی، اتخاذ این تصمیم را به‌دلیل مشکلات ناشی از خروج تصنعی دلار از کشور قلمداد کرد. اقدام برخی افراد در زمینه خروج دلار دولتی در قالب ثبت سفارش کالا از یک سو و موانع ایجاد شده در مسیر تبدیل دلار به درهم برای واردات کالا از این کشور موجب اتخاذ چنین تصمیمی شده و به گفته فعالان بخش خصوصی افزایش روز گذشته نرخ دلار به رقم بیش از هزار و 500 تومان نیز ناشی از اتخاذ چنین تصمیمی بوده است.

همچنین سفیر جمهوری اسلامی ایران در امارات نیز در این باره گفت: تا جایی که بنده اطلاع دارم این تصمیم ایران بوده است. مصلحت این تصمیم را باید از سیستم اقتصادی و بازرگانی جمهوری اسلامی ایران یعنی وزیر مربوطه و سازمان توسعه تجارت پیگیری کرد.

با این حال اما صبح امروز، سخنگوی وزارت خارجه توقف روابط تجاری با امارات را تكذیب كرد سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واكنش به برخی اخبار منتشره مبنی بر توقف روابط تجاری بین ایران و امارات اظهار داشت كه' چنین مطلبی صحت ندارد'.

هر چند که امارات مهمترین طرف تجاری ایران محسوب می شود و يكي از مهم‌ترين شركاي تجاري ايران طي يك دهه اخير اما به نظر مي‌رسد اين امر نیز سبب نشده است كه اين كشور در برخي موارد از جهت‌گيري‌هاي ضد ايراني بپرهيزد و همچنين طي اين سال‌ها اين كشور با كارشكني‌هاي گاه و‌بيگاه،‌ مشكلاتي براي تجار ايراني به‌وجود آورده است.

امارات متحده عربی با تحريم ايران توسط بسياري از كشورهاي اروپايي، به راهي براي مبادلات تجاري ايران مبدل شده بود به‌طوري كه امارات از راه ريفاينانس تجاري به ايران،‌ بسيار منتفع بود و نباید این امر را نادیده گرفت.

گفتنی است ارزش صادرات قطعي كالاهاي غيرنفتي بدون احتساب ميعانات گازي، در هشت ماهه سال 1390 ، رقم 21 ميليارد و 164 ميليون دلار و ارزش كل واردات نيز در اين مدت، نزديك به 39 ميليارد و 750 ميليون دلار بوده است. ايران طي اين مدت بالاترين تراز تجاري منفي را با كشور امارات داشته و 9ميليارد و 846 ميليون دلار تراز تجاري ايران و امارات به نفع امارات است.

ايران طي اين مدت 9 ميليون و 200 هزار تن كالا به ارزش 12 ميليارد و 952 ميليون دلار از امارات وارد كرده است و اين كشور با 32.58 درصد بيشترين سهم از واردات كشورمان را به خود اختصاص داده و در ليست عمده صادركنندگان كالا به ايران در صدر جدول قرار دارد.

در مجموع 5 كشور امارت، چين، كره‌،‌ آلمان و تركيه به‌عنوان عمده صادركنندگان كالا به ايران در 8 ماهه سال جاري بودند كه بيش از 63 درصد از ارزش واردات كشورمان را تشكيل داده‌اند. همچنين بيش از 90 درصد از واردات ايران تنها از طريق 21 كشور انجام شده و ساير 128 شريك تجاري، ‌در هشت ماهه امسال، كمتر از 10 درصد ارزش واردات را به خود اختصاص داده‌اند.

اما امارات در هشت ماهه ابتداي سال جاري، در ميان كشورهاي عمده مقصد صادراتي ايران دومين كشور بعد از چين بوده‌است. ميزان صادرات ايران به اين كشور، طي مدت ياد شده،‌ سه ميليون و 651 هزارتن كالا به ارزش سه ميليارد و 106 ميليون دلار بود كه نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزني 6.8 درصد كاهش و به لحاظ ارزش 30.75 درصد افزايش نشان مي‌دهد. سهم اين كشور از كل ارزش صادرات ايران در 8 ماهه سال جاري 14.67 درصد بوده است. پنج كشور چين، امارات، عراق، هند و افغانستان در مجموع در حدود 75.52 درصد از وزن و 60.34 درصد از ارزش صادرات كشورمان را به خود اختصاص داده‌اند.

همچنین ایران بیش از 6 درصد کل صادرات و 12 درصد صادرات غیر نفتی امارات را تشکیل می دهد و دومین مقصد صادراتی امارات پس از هند به شمار می رود .

بر اساس آمارهای رسمی صادرات مجدد بیش از 90 درصد صادرات امارات به ایران را تشکیل می دهد . حجم مبادلات تجاری دوبی با ایران در سه ماه سوم 2010 با 15 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال 2009 روبرو شده است . سهم ایران در صادرات مجدد دوبی در این مدت از 18 درصد در سال 2009 به کمتر از 13 درصد تنزل داشته است . البته حجم مبادلات تجاری دو کشور در 9 ماه نخست 2010 نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن تغییری نداشته است .../شفاف

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------