آخرین اخبار سیاسی

مصطفی معین،اخبار سیاسی،خبرهای سیاسی

معین: در رابطه با غنی سازی رفراندوم برگزار کنیم | سرنوشت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، وابسته به مذاکره با آمریکاست، نه اروپا

مصطفی معین از چهره‌های برجسته اصلاح‌طلب، پیشنهاد داد برای باز شدن گره هسته‌ای، رفراندومی در کشور برگزار شود. وزیر علوم دولت اصلاحات در…

حکم دادگاه برای 2 نماینده مجلس/از متهم شدن 10 نماینده تا فشار برای حذف نام‌ها



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

 حکم دادگاه برای 2 نماینده

روزنامه آرمان نوشت:

آخرین اظهارنظرهای رسمی در این مورد هم پاسخی دقیق به این سوال ارائه نمی‌کند.پاسخ‌هایی که همچنان با ضدونقیض‌هایی همراه است.

 

دیروز سرپرست دادگاه کیفری استان تهران از محکومیت دو نماینده مجلس به جزای نقدی و رد مال در این پرونده خبر داده اما پیش از آن اللهیار ملکشاهی، رئیس کمیسیون قضایی مجلس گفته بود که این دو تن تبرئه شده‌اند.

 

این در حالی است که اردیبهشت ماه امسال قاضی مدیرخراسانی به خبرگزاری مهر گفته بود که حکم سه نماینده مجلس هشتم که در پرونده فساد سه هزار میلیاردی متهم بودند، صادر شده است.

از متهم شدن 10 نماینده تا فشار برای حذف نام‌ها
پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی از همان ابتدا فهرستی از مسئولان دولتی و مجلس را به همراه داشت. آنطور که محمود احمدی بیغش از اعضای كمیسیون امنیت ملی مجلس هشتم در همان تابستان سال 90 خبر داد، 10 نفر از نمایندگان مجلس در رابطه با اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی به دستگاه قضایی احضار شدند.

 

بعد از آن هم مکرر نام‌های نمایندگان سرشناس مجلس که گفته می‌شد با این پرونده در ارتباط بوده‌اند مطرح شد، اما هیچگاه مورد تایید رسمی قرار نگرفت.

 

اینگونه بود که مجلس به عنوان مرکز خبرهای مربوط به اختلاس سه هزار میلیاردی مطرح شد؛ هم پیگیری این فساد در دستور کار مجلس بود، هم نام برخی از اعضای آن در لیست متهمان. آبان‌ماه سال 90، هنگامی که قرار بود گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس از فساد بزرگ مالی تهیه شود، برخی رسانه‌ها و سایت‌های اصولگرا این خبر را به شکلی پر رنگ منتشر کردند که در این گزارش «نام سه نماینده که 2 تن از آنها روسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس می‌باشند به‌عنوان متهم در پرونده ذکر شده بود که با فشارهایی از سوی برخی نمایندگان، از گزارش نهایی حذف شد».

 

حتی یکی از اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس هشتم که نامش فاش نشد در آن زمان به خبرگزاری‌ها گفته بود «فشارهای وارده بر گزارش نهایی این کمیسیون منجر شد تا گزارش 24 صفحه‌ای به 18 صفحه کاهش یابد».

 

در همان زمان حرف و حدیث‌های مطرح شده که دامنه آن به صحن علنی هم کشیده شده بود باعث شد تا نمایندگانی چون علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس هشتم، ارسلان فتحی‌پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در آن زمان و محمد دهقان، عضو هیات رئیسه مجالس هشتم و نهم ارتباط و نقش‌آفرینی خود در این اختلاس را تکذیب کنند.

درخواست نمایندگان برای افشای نام نمایندگان خاطی
هرچند برخی از نمایندگان مجلس نیز از همان سال 90 خواستار افشای نام نمایندگان درگیر با این پرونده شده بودند اما نهایتا دستگاه قضایی اجازه این کار را نداد، هر چند برخی از نمایندگان مجلس هشتم معتقد بودند که عدم افشای نام نمایندگان درگیر و مرتبط با پرونده اختلاس سه هزار میلیاردی باعث می‌شود که کل مجموعه 290 نفر وکلای مجلس زیر سوال بروند.

 

اما دامنه واکنش‌ها به عدم افشای این اسامی به مجلس نهم هم کشیده شد و از اردیبهشت امسال دو مرتبه وزیر دادگستری برای ارائه توضیح درخصوص وضعیت نمایندگان مرتبط با این پرونده به مجلس فرا خوانده شد.

 

اول بار نمایندگان مجلس در اردیبهشت‌ماه امسال به دلیل آنچه «عدم اطلاع‌رسانی درخصوص نقش برخی نمایندگان در این پرونده» خواندند، مرتضی بختیاری وزیر دادگستری احمدی‌نژاد را به مجلس احضار کردند.

 

دومین بار هم این اتفاق در آخرین روزهای عمر دولت دهم تکرار شد. روز 17 مرداد، بعد از آنکه وزیر دادگستری دولت دهم و عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران پاسخ‌های خود را به ابهامات نمایندگان دادند، اللهیار ملکشاهی، رئیس‌کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: «براساس اظهارات جعفری دولت آبادی دادستان تهران، دو نماینده مجلس هشتم از اتهامات وارده تبرئه شدند و تنها پرونده یک نماینده مفتوح و در حال رسیدگی است». ملکشاهی گفته بود که «یکی از این دو نماینده با حضور در دادگاه تبرئه شده‌ و برای آنها قرار منع تعقیب خورده است».

روشن شدن گام به گام
حالا اما قاضی محسن افتخاری گفته: «حکم شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران مبنی بر محکومیت دو نماینده مجلس قابل تجدیدنظر در دیوان عالی کشور است».

 

سرپرست دادگاه کیفری استان تهران از بیان جزئیات احکام از جمله میزان جزای نقدی تعیین شده خودداری کرده است.

 

محسن افتخاری بابیان اینکه دو نماینده محکوم در پرونده سه هزار میلیاردی تجدیدنظرخواهی نکرده‌اند، نسبت به ارائه درخواست تجدیدنظر از این احکام ابراز بی‌اطلاعی کرد.

 

سعید عمرانی رئیس اداره دفتر دیوان عالی کشور نیز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از احکام شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران مبنی بر محکومیت دو نماینده مجلس تجدیدنظرخواهی شده است یا خیر؟ گفت: «در این رابطه چیزی به دیوان عالی کشور واصل نشده است».

 

در همین حال حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری روز دوشنبه 18 شهریور از صدور حکم مبنی بر محکومیت دو نماینده مجلس شورای اسلامی به جزای نقدی و رد مال در رابطه با پرونده فساد سه هزار میلیارد تومانی خبر داده بود.

 

وی همچنین گفته بود یک نماینده دیگر که در این پرونده متهم بوده با حکم دادگاه تبرئه شده است. هنوز هم گر چه چند و چون احکام این پرونده برای نمایندگانی که اکنون در ردیف متهم قرار گرفته‌اند مشخص نشده اما با سخنان قاضی افتخاری و محسنی اژه‌ای به نظر می‌رسد ابعاد این موضوع چند گام به روشن شدن کامل نزدیک شده است./روزنامه آرمان

 

 

کالا ها و خدمات منتخب

    تازه ترین خبرها(روزنامه، سیاست و جامعه، حوادث، اقتصادی، ورزشی، دانشگاه و...)

    سایر خبرهای داغ

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------