فرشته نگهبان کیست و چه کاری انجام می دهد ؟



ماهیت فرشته نگهبان

فرشته نگهبان کیست و چه کاری انجام می دهد ؟

 

آیا فرشته نگهبان واقعیت دارد ؟

در این مقاله از بیتوته، با فرشته نگهبان آشنا می شوید. ایده وجود موجوداتی فراطبیعی که از انسان‌ها در طول زندگی محافظت می‌کنند، مفهومی کهن و مشترک در میان فرهنگ‌ها و ادیان مختلف جهان است. در این میان، فرشته نگهبان جایگاه ویژه‌ای دارد و به عنوان یاریگری آسمانی شناخته می‌شود که در طول زندگی همراه انسان است و او را از آسیب‌ها و گزندها دور نگه می‌دارد.

ایده وجود موجودات معنوی‌ای که از انسان‌ها در مسیر زندگی محافظت می‌کنند، در فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف ریشه دارد. فرشته نگهبان، نامی آشنا در این میان است که نقشی ویژه در یاری رساندن به انسان‌ها ایفا می‌کند. در این مقاله به بررسی ابعاد مختلف این موجودات نورانی، از جمله ماهیت، وظایف، و چگونگی ارتباط با آنها می پردازیم.

 

فرشته کیست و چه وظایفی دارد ؟

کلمه فرشته به معنای "پیام آور" است. به عبارت دیگر، می‌توان تعبیر کرد که فرشته «پیام‌آور» خداست که «کار» خود را روی زمین انجام می‌دهد و حلقه ارتباط او با انسان‌هاست. با این حال، فرشته‌ها مخلوقاتی به شکل انسان با بال‌های سفید نیستند، بلکه موجودات معنوی بدون ماهیت جسمانی‌‌اند، هرچند در موارد متعدد می‌توانند ظاهر انسان را به خود بگیرند.

 

با توجه به روز و ماهی که به دنیا آمده اید، می‌توانید بفهمید فرشته ای که از شما در مسیر زندگی مراقبت می‌کند، کیست و چه نام دارد. در مجموع 72 فرشته برای 12 ماه سال وجود دارد و هر یک از ما یک فرشته داریم که در زندگی ما را راهنمایی و کمک می‌کنند.

 

ماهیت فرشته نگهبان :

ماهیت دقیق فرشتگان نگهبان، موضوعی پیچیده و مورد بحث در میان متکلمان و اندیشمندان مذهبی است. برخی معتقدند که فرشتگان موجوداتی ظریف از نور هستند که توسط خداوند آفریده شده‌اند و مأموریت محافظت از انسان‌ها را بر عهده دارند.

 

در باورهای مذهبی، فرشتگان نگهبان موجوداتی نورانی و معنوی هستند که از سوی خداوند یا نیروهای الهی برای مراقبت و هدایت هر انسان به طور خاص، تعیین می‌شوند. آنها از جنس نور هستند و بر خلاف انسان‌ها، دارای جسم مادی نیستند.

 

برخی دیگر آنها را تجلی نیروهای معنوی یا فرشته‌های الهام‌بخش می‌دانند که می‌توانند در مواقع نیاز به انسان‌ها یاری برسانند.

 

صرف نظر از ماهیت دقیق آنها، اعتقاد به فرشتگان نگهبان، پیام‌آور آرامش و امیدی عمیق برای بسیاری از افراد در سراسر جهان است.

 

ایده ی کلی وجود فرشته‌هایی که از افراد یا ملیت‌های خاص محافظت می‌کنند، به آیین یهودیت بازمی‌گردد، اما نظریه ی بسط یافته ی فرشتگان نگهبان و سلسله مراتب آنها ساخته و پرداخته ی سودو-دنیس فیلسوف مسیحی قرن پنجم میلادی است. از آن زمان تاکنون مفهوم فرشته‌ها و ارواح محافظ دستخوش دگرگونی‌های بسیاری شده‌است. باور معتقدان به این مقوله از شرق تا غرب این است که فرشتگان نگهبان در مقام محافظت از شخصی که خداوند آن‌ها را به او اختصاص دهد، خدمت می‌کنند و دعای آن شخص را به نیابت از او به خدا می‌رسانند.

 

ملائکه در خصوص انسان ها، موظف و مأمور به انجام دادن اموری هستند؛ یکی از آنها حفظ انسان ها در جهات مختلف و شئون گوناگون است.

 

گروهی از فرشتگان مأمورند تا انسان را از مهلکه ها، بلاها، حوادث، خطرات و تهدیدها برای حیات دنیوی حفظ کنند، البته نوع انسانها بدین امر توجه ندارند؛ مگر آنکه اهلیت فهم این حقیقت را بیابند. این گروه از فرشتگان، «ملائکه حفظه» نامیده می شوند.

 

وظایف فرشته نگهبان :

وظایف اصلی فرشته نگهبان را می‌توان به شرح زیر برشمرد:

 

محافظت: مهم‌ترین وظیفه فرشته نگهبان، مراقبت از انسان در برابر خطرات و آسیب‌ها، چه physical و چه روحی، است.

 

هدایت: فرشته نگهبان با الهام‌بخشی و قرار دادن فرصت‌های مناسب، انسان را در مسیر درست زندگی راهنمایی می‌کند.

 

حمایت: در سختی‌ها و چالش‌های زندگی، فرشته نگهبان یاری‌گر انسان است و قوّت قلب و آرامش را به او القا می‌کند.

 

پشیمانی و توبه: فرشته نگهبان با تذکر و پشیمانی دادن به انسان، او را به بازگشت از گناه و ارتقای اخلاقی تشویق می‌کند.

 

ارتباط با الهیات: فرشتگان می‌توانند به عنوان واسطه‌ای بین انسان‌ها و خداوند عمل کنند و پیام‌های الهی را به آنها برسانند.

 

ثبت اعمال: برخی معتقدند که فرشتگان نگهبان، اعمال و کردار انسان را ثبت می‌کنند.

 

ارتباط با فرشته نگهبان:

برقراری ارتباط با فرشته نگهبان، امری ممکن و حتی ضروری برای بهره‌مندی از یاری و حمایت او در زندگی است. راه‌های مختلفی برای این کار وجود دارد، از جمله:

 

دعا و نیایش: راز و نیاز با خداوند و توسل به فرشته نگهبان، یکی از مؤثرترین راه‌های ارتباط با اوست.

 

مدیتیشن و تمرکز: با ایجاد آرامش در ذهن و تمرکز بر فرشته نگهبان، می‌توان به ندای او گوش فرا داد و از رهنمودهایش بهره برد.

 

توجه به نشانه‌ها: فرشتگان نگهبان می‌توانند از طریق فرستادن نشانه‌هایی مانند اعداد، پرها، یا رویاها، با انسان ارتباط برقرار کنند.

 

زندگی نیکوکارانه: داشتن اخلاقیات نیکو و انجام اعمال خیر، سبب قوی‌تر شدن ارتباط با فرشته نگهبان می‌شود.

 

وظایف فرشته نگهبان

وظیفه فرشته نگهبان، محافظت از انسان در هر زمان و مکانی است

 

آیات گوناگون بر حفیظ بودن خداوند دلالت دارد؛ از جمله:

1. (...وَ رَبُّک عَلى کلِّ شىْءٍ حَفِیظٌ) (آیه 21 سوره سبأ) ؛«و پروردگار تو بر هر چیزی نگاهبان است».

 

2. (...إنَّ رَبِّى عَلى کلِّ شَىْءٍ حَفِیظٌ) (آیه 57 سوره هود). ؛ «[از قول حضرت هود] در حقیقت، پروردگارم بر هر چیزی نگاهبان است».

 

3. (الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِیاءَ اللَّهُ حَفِیظٌ عَلَیهِمْ وَ مَا أَنتَ عَلَیهِم بِوَکیلٍ) (آیه 6 سوره شوری) ؛ «و کسانی که به جای او برای خود اولیا گرفتند، خدا برایشان نگهبان است و تو بر آنان گمارده و وکیل نیستی».

 

این آیه در واقع در مقام تهدید است و می فرماید: خداوند انسان را در همه ی آنچه که باید حفظ شود، حفظ می کند. رسول خدا (ص) فقط وظیفه ی ابلاغ دارد و خداوند بر آنان وکیل است و اگر او بخواهد، با اسم حفیظ خویش آنان را از شرک - که یکی از مخاطرات بزرگ است - حفظ می کند.

 

پس ملائکه حفظه، فرشتگانی اند که مظهر اسم «حفیظ» الهی بوده، دارای مراتب، آمر و مأمور، و جناح های بسیار می باشند. خداوند حفیظ کسانی را که باید حفظ کند، از طریق این ملائکه حفظ می کند و او امر و مشیت های او در آنچه که باید حفظ شود، از طریق این ملائکه صورت می پذیرد.

 

اصل «حفظ» از خداوند متعال است و فرشتگان حفظ کننده، مجرا و اسباب و علل میانی این وظیفه ی مهم اند.

 

سخن پایانی :

اعتقاد به فرشته نگهبان، می‌تواند آرامش و امیدی بزرگ در زندگی انسان باشد. با برقراری ارتباط با این موجودات نورانی و بهره‌مندی از یاری و حمایت آنها، می‌توان مسیری روشن و پربار در زندگی را پیش رو داشت.

 

گردآوری : بخش مذهبی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------