تهویه مطبوع چیست و انواع سیستم تهویه مطبوع



تهویه مطبوع, تهویه مطبوع چیست, سیستم تهویه مطبوع چیست

اجزای تشکیل دهنده یک نوع تهویه مطبوع

 

همه چیز درباره تهویه مطبوع

تهویه مطبوع (اغلب به عنوان AC ، A / C یا تهویه هوا نامیده می شود) سیستمی است که برای از بین بردن گرما و رطوبت موجود در اتاق برای خنک سازی دما در فضای داخلی استفاده می شود.

تهویه مطبوع چیست؟

تهویه مطبوع به طور دقیق عبارت است از  فن آوری رساندن شرایط طرح داخل به شرایط استاندارد یا آسایش مطلوب، که این شرایط می تواند شامل کیفیت هوا، دما، رطوبت و فشار باشد. طراحی سیستم تهویه مطبوع را مهندس مکانیک با استفاده از اصول ترمودینامیک، مکانیک سیالات و اصول انتقال حرارت انجام می دهد. در برخی از مواقع لغت تبرید نیز به دنبال تهویه مطبوع می آید.

 

تهویه هوا یک سیستم است که برای خنک کردن یک فضا با از بین بردن گرما از فضا و حرکت آن را به برخی از منطقه خارج است. سپس هوای خنک را می توان از طریق تهویه به سراسر ساختمان منتقل کرد. تهویه هوا برای کار کردن به مقداری ورودی کار احتیاج دارد، در غیر این صورت آنتروپی به طور طبیعی کاهش می یابد که توسط قانون دوم ترمودینامیک ممنوع است. کولرهای گازی مانند پمپ گرما عمل می کنند، اما در عوض یک چرخه خنک کننده را دنبال می کنند. این چرخه خنک کننده را می توان در شکل زیر مشاهده کرد. برای خنک سازی، ماده ای که به عنوان مبرد شناخته می شود در مراحل زیر پردازش می شود :

 

• یک مبرد مایع سرد، گرمای اتاق گرمتر در اواپراتور را جذب می کند و باعث خنک شدن اتاق می شود.

 

• سپس مبرد به فاز تبدیل می شود و از طریق کمپرسور قرار می گیرد تا دمای آن افزایش یابد.

 

• سپس مبرد از طریق سیم پیچ های کندانسور عبور کرده و گرما را از مبرد به هوای خارج منتقل می کند.

 

• مبرد منبسط می شود تا فشار خود را کاهش دهد و به زیر دمای اتاق خنک شود تا چرخه دوباره تکرار شود.

 

کولر گازی یکی از مولفه های اصلی سیستم HVAC است که برای کنترل حداکثر راحتی و قابلیت زندگی در یک فضا بر روی کنترل دمای خانه تمرکز دارد.

 

انواع سیستم های تهویه مطبوع, هدف از تهویه مطبوع, آشنایی با سیستم تهویه مطبوع

چرخه تهویه مطبوع برای کارکرد باید از کارهایی که توسط برق تأمین می شود استفاده کند

 

به سیستم های تهویه مطبوع "سیستم تقسیم" گفته می شود زیرا یک واحد خارجی (کندانسور) و یک واحد داخلی (اواپراتور) وجود دارد. این دو سیستم با هم کار می کنند تا وظیفه خنک سازی فضای داخلی را همزمان با رطوبت زدایی انجام دهند. این رطوبت زدایی هنگامی اتفاق می افتد که هوای گرم از داخل از اواپراتور سرد عبور می کند، جایی که هوای گرم متراکم می شود و رطوبت را از دست می دهد، دقیقاً مانند هوای گرم روی لیوان لیموناد سرد.

 

سیستم اسپلیت یک کولر گازی را با اجزای جداگانه داخلی و خارجی توصیف می کند. همچنین نوع دیگری از کولر گازی وجود دارد که این اجزا را در یک سیستم بیرونی ترکیب می کند، که به عنوان یک سیستم "بسته بندی شده" شناخته می شود.

 

در طی فرایند تهویه مطبوع خانگی، مایعات (به طور معمول آب یا هوا) در اثر تبخیر مایعات دیگری به نام مبرد ، خنک می شود. کولر گازی شما با استفاده از مواد شیمیایی که هوای گرم را از داخل خانه شما خارج می کند، سریع گاز را به مایع تبدیل کرده و دوباره به عقب برمی گرداند. سپس خارج می شود. به زبان ساده، یک سیستم تهویه مطبوع دما، رطوبت و کیفیت هوا را در فضاهای داخلی کنترل می کند.

 

در حالی که مفهوم اساسی تهویه مطبوع از زمان مصر باستان وجود داشته است، اولین واحد تهویه مطبوع مدرن در سال 1902 توسط ویلیس کریر در پاسخ به یک مشکل کیفیت هوا توسط یک شرکت انتشاراتی نیویورک اختراع شد.

 

این اختراع نه تنها دما، بلکه رطوبت یک فضا را نیز کنترل می کند و هوا را با جریان دادن آن روی سیم پیچ های سرد، خنک می کند و به آنها امکان کنترل رطوبت هوا را می دهد. اندکی پس از آن، تهویه مطبوع به اتومبیل ها و همچنین برای بهبود راحتی در خانه وارد شد. با گذشت سالها، فروش واحدهای تهویه مطبوع در نتیجه نیازهای مصرف کننده به طرز چشمگیری افزایش یافت.

 

انواع سیستم های تهویه مطبوع, هدف از تهویه مطبوع, آشنایی با سیستم تهویه مطبوع

یکی از انواع سیستم های تهویه مطبوع

 

انواع سیستم های تهویه مطبوع

با رویکرد های مختلفی می توان سیستم های تهویه مطبوع را طبقه بندی نمود. از نظر کاربر این سیستم ها می توانند مرکزی، مجزا یا ترکیبی باشند.

 

• از سیستم های تهویه مطبوع مرکزی می توان به چیلر و فن کویل اشاره کرد.

• در سیستم مجزا می توان از کولر آبی یا اسپلیت دیواری به همراه پکیج دیواری مستقل و رادیاتور استفاده کرد.

• سیستم ترکیبی نیز شامل موتورخانه ی گرمایشی مرکزی به همراه رادیاتورها / کویل های آب گرم برای گرمایش، و سیستم اسپلیت دیواری یا داکت اسپلیت یا کولر آبی جهت سرمایش است.

 

از دیدگاه انرژی مصرفی می توان سیستم های تهویه مطبوع را در زمینه ی سرمایش به دو دسته ی زیر تقسیم بندی کرد:

• تمام برقی مانند چیلرهای تراکمی، اسپلیت کانالی، وی آر اف VRF

• ترکیبی گاز و برق همانند چیلرهای جذبی و جی اچ پی GHP یا پمپ حرارتی گازی

 

از دیدگاه طرز خنک سازی کندانسور می توان سیستم های تهویه مطبوع را به دو سیستم تقسیم کرد:

• آب خنک همانند چیلرهای جذبی یا تراکمی، آب خنک که نیاز به برج خنک کننده دارند.

• سیستم هوا خنک مانند چیلر تراکمی هوا خنک، اسپلیت، اسپلیت کانالی، وی آر اف VRF و جی اچ پی GHP یا پمپ حرارتی گازی.

 

از نظر سیال انتقال حرارت می توان دو دسته ی زیر را در نظر گرفت:

• سیستم های آبی که در آن سیال انتقال حرارت آب است و توسط چیلر یا بویلر و دیگ تولید می شود و با استفاده از پمپ ها به واحد های توزیع هدایت می شود

• سیستم های با مایع مبرد که در قسمت اواپراتور هوا را  سرد می کنند و با استفاده از سیال هوا دما، رطوبت، کیفیت و فشار طرح داخل را تنظیم می کنند. مثال بارز این نمونه سیستم های وی آر اف، اسپلیت کانالی و اسپلیت دیواری هستند. توجه داشته باشید که در اغلب مواقع از سیستم های ترکیبی استفاده می شود.

 

از نظر نوع انتقال سیال انتقال حرارت می توان :

• با استفاده از لوله گالوانیزه یا چند لایه آب را و یا با استفاده از لوله های مسی مبرد را انتقال داد.

• به وسیله ی کانال های هوا و با استفاده از ایرواشر، هوارسان یا کولر آبی هوا را انتقال داد.

 

 

سیستم تهویه مطبوع چیست, کاربرد سیستم تهویه مطبوع, انواع سیستم تهویه مطبوع

نحوه ی کار اجزای تشکیل دهنده ی سیستم تهویه مطبوع

 

هدف از تهویه مطبوع

تهویه مطبوع از طرق مختلف این شرایط را در محیط‌های مسکونی، صنعتی، تجاری، پزشکی، اداری و بدون در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی برای انسان فراهم می کند که عبارتند از:

 

– کنترل دمای محیط بوسیله ی سرمایش و گرمایش دهی

– کنترل رطوبت بوسیله ی خشک کردن و رطوبت دهی

– کنترل سرعت وزش هوا و تصفیه ی هوا

– به وجود آوردن هوای پاک و سالم

– ضد عفونی و ایزوله کردن هوا در محیط های پزشکی و بیمارستان ها.

 

همچنین تهویه ی مطبوع نقش مهمی در آسمان خراش های بزرگ و محیط های دریایی مانند آکواریوم ها که ایمنی و سلامت محیطی شان وابسته به تغییرات دما و رطوبت است ایفا می کند.

 

در اصل طراحی سیستم های HVAC از یکی از زیر گروهای اصلی مهندسی مکانیک و بر اساس اصول ترمودینامیک، مکانیک شاره هاو انتقال گرما به وجود آمده است.

 

گردآوری: بخش علمی بیتوته

 

کالا ها و خدمات منتخب

      ----------------        سیــاست و اقتصــاد با بیتوتــــه      ------------------

      ----------------        همچنین در بیتوته بخوانید       -----------------------