آیا ترس از تاریکی واقعیت دارد؟
- مجموعه: گزارشهای علمی
بدن انسان هنگام شب تغییر حالت داده و نسبت به وقایع اطرافش هوشیارتر میشود
آیا ترس از تاریکی واقعیت دارد؟
تحقیقات جدید محققان چینی حاکی از آن است که انسان بیشتر از شب میترسد تا از تاریکی و اینکه بدن انسان در شب هوشیارتر و متلاطمتر است که آن را از اجداد خود به ارث برده است.
محققان دریافتند افراد در طول شب و حتی در اتاق روشن وحشت بیشتری نسبت به تصاویر و صداهای ترسناک دارند. بدن انسان هنگام شب تغییر حالت داده و نسبت به وقایع اطرافش هوشیارتر میشود که این حالت باعث ایجاد ترس و وحشت در فرد خواهد شد.
محققان دانشگاه جنوب غربی چین اظهار کردند: پژوهش حاضر نشان میدهد افراد در طول شب نسبت به نشانههای وقایع احتمالی تهدیدکننده واکنشپذیری بیشتری دارند. آنها در این تحقیق، 120 زن را در یک اتاق بدون پنجره تحت یکی از چهار موقعیت زیر آزمایش کردند: اتاق روشن در طول روز، اتاق تاریک در طول روز، اتاق روشن در طول شب و اتاق تاریک در طول شب.
روی صفحه نمایش یک رایانه به آنها 100 تصویر ترسناک مانند یک حمله در حال انجام و 50 تصویر خنثی مانند لوازم منزل نشان دادند. همچنین 100 صدای ترسناک مانند صدای فریاد و 50 صدای خنثی مانند صدای پنکه برای این زنان پخش گردید. دمای اتاق نیز به شدت کنترل شد و محققان با استفاده از دادههای فیزیولوژیکی از جمله ضربان قلب و میزان تعریق، واکنش زنان را در این شرایط بررسی کردند. همچنین محققان گزارش زنان را در نتیجهگیری خود دخیل کردند.
آنها دریافتند که تفاوت آنچنانی در واکنش زنان نسبت به تصاویر و صداهای خنثی در طول شب و روز وجود ندارد، اگرچه تصاویر و صداهای ترسناک در طول شب برایشان وحشتناکتر به نظر میرسد. زنان هنگام شب در برابر تهدیدهای احتمالی واکنش بیشتری از خود نشان میدهند و این درحالی است که آنها از موقعیت امن اطرافشان آگاهی دارند.
منبع : isna.ir